Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

forumadmin

Recommended Posts

miről ??

az UHP4 modulról , vagy a menüben az ikonról?

csináltam egy pár képet...

2012-09-09_11.48.48_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

P1000947_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

http://www.diagnosti...bluetooth-uhp4/

köszi a képeket sokat segített.De az az igazság hogy én már mindenütt megnéztem a kormány alatt a tároló doboz mögött és középen is de vagy én nem láttam vagy nincs,de akkor azt nem értem hogy nem minden ELITE CD70-hez tettek bele? Mert nekem az van a magnó is és a kijelző is gyári benne.

Megosztás:

Sziasztok! Egy kérdésem lenne.

Ma reggel észrevettem, hogy a jobb oldali xenon lámpám nem világít. Utólag van szerintem beépítve a xenon szett, mert lámpamosó nincs hozzá.

Valakinek tapasztalta, hogy ilyenkor mi szokott lenni?

Gondoltam, hogy talán van külön biztosítéka, és az (nem tudom hol van, már ha van benne), vagy elektronika (azt se tudom, hol van), és a legkézenfekvőbb meg természetesen az izzó.

Ha izzó, akkor hol érdemes megvenni? Néztem, elég horror áron vannak 8.000-13.000 Ft-ig a legolcsóbbak...

Megosztás:

Sziasztok! Egy kérdésem lenne.

Ma reggel észrevettem, hogy a jobb oldali xenon lámpám nem világít. Utólag van szerintem beépítve a xenon szett, mert lámpamosó nincs hozzá.

Valakinek tapasztalta, hogy ilyenkor mi szokott lenni?

Gondoltam, hogy talán van külön biztosítéka, és az (nem tudom hol van, már ha van benne), vagy elektronika (azt se tudom, hol van), és a legkézenfekvőbb meg természetesen az izzó.

Ha izzó, akkor hol érdemes megvenni? Néztem, elég horror áron vannak 8.000-13.000 Ft-ig a legolcsóbbak...

Az enyém utólagos, én raktam bele. Ha nincs mosód és belül állítható, akkor tuti utólagos. Az enyém is (bal oldali) elkezdett vibrálni, aztán elaludt. Ha lekapcsoltam és újra fel, akkor kis ideig világított, aztán újra kezdte. Kezdtem izzócserével, aztán trafó cserével, egyik sem hozott megoldást. Most minden új benne, izzók, trafók, illesztők. Ugyan olyat vettem bele, mert ezek még a b-s vekimből lettek átrakva és négy évet hibátlanul működtek. Izzót találsz olcsóbban is:

http://www.metroman.hu/product/Xenon-tartalek-izzo-H7-6000K

Enyémben ilyen szett van:

http://www.metroman.hu/product/Auto-vilagitas-fenytechnika/-Xenon-szett/Xenon-lampa-keszlet-THUNDER-H7-6000-K

http://www.metroman.hu/product/Auto-vilagitas-fenytechnika/Xenon-trafo-Can-Bus-Fenyszoro-moso-lampaszintezo/CAN-BUS-illeszto-es-szuro-Xenon-keszlethez

Megosztás:

Az enyém utólagos, én raktam bele. Ha nincs mosód és belül állítható, akkor tuti utólagos. Az enyém is (bal oldali) elkezdett vibrálni, aztán elaludt. Ha lekapcsoltam és újra fel, akkor kis ideig világított, aztán újra kezdte. Kezdtem izzócserével, aztán trafó cserével, egyik sem hozott megoldást. Most minden új benne, izzók, trafók, illesztők. Ugyan olyat vettem bele, mert ezek még a b-s vekimből lettek átrakva és négy évet hibátlanul működtek. Izzót találsz olcsóbban is:

http://www.metroman....k-izzo-H7-6000K

Enyémben ilyen szett van:

http://www.metroman....UNDER-H7-6000-K

http://www.metroman....enon-keszlethez

Köszönöm a választ. Belülről tudom állítani a magasságát, és nincs lámpamosó, tehát biztos utólagos. Az előző tulaj adott egy papírt, amire felírta, milyen xenon van bent, ha cserélni kéne. "02S" Ez van a papírra íva. Biztos ami biztos majd a hét végén kiszedem, megnézem én is, meg megcserélem a két felébe az izzókat, hogy lássam, elektronika, vagy izzó hiba.

Megosztás:

Köszönöm a választ. Belülről tudom állítani a magasságát, és nincs lámpamosó, tehát biztos utólagos. Az előző tulaj adott egy papírt, amire felírta, milyen xenon van bent, ha cserélni kéne. "02S" Ez van a papírra íva. Biztos ami biztos majd a hét végén kiszedem, megnézem én is, meg megcserélem a két felébe az izzókat, hogy lássam, elektronika, vagy izzó hiba.

Bocs, nem "02S2, hanem "D2S"

Megosztás:

Bocs, nem "02S2, hanem "D2S"

A D2S a gyári foglalatot jelenti, mint pl a H7 vagy H1. Először a biztiket nézdd meg. Nekem a gyári 10-es helyett már 20-as van, mert gyújtáskor(bekapcsoláskor) mindig kiment. Ha nem bizti, próbáld meg felcserélni a két izzót.

Megosztás:

Megpróbáltam kivenni a xenon izzót, megnézni, biztosan D2S van-e bent. Kivettem a légszűrőházat is, de az égőhöz nem lehet hozzáférni. Felhívtam a szervizes ismerősömet, mondta, le kell bontani hozzá a lökhárítót, hogy ki lehessen venni a lámpát, akkor lehet a xenon égő mögötti burkolatot levenni, amit 3 csavar tart, addig nemhogy cserélni, de látni se lehet az égőt... Ahogy néztem a helyzetjelzővel hasonlóan poénos egy izzócsere....

Veszek xenon izzót, aztán imádkozok hogy az legyen bele való, és beviszem a szervizbe...

Megosztás:

Megpróbáltam kivenni a xenon izzót, megnézni, biztosan D2S van-e bent. Kivettem a légszűrőházat is, de az égőhöz nem lehet hozzáférni. Felhívtam a szervizes ismerősömet, mondta, le kell bontani hozzá a lökhárítót, hogy ki lehessen venni a lámpát, akkor lehet a xenon égő mögötti burkolatot levenni, amit 3 csavar tart, addig nemhogy cserélni, de látni se lehet az égőt... Ahogy néztem a helyzetjelzővel hasonlóan poénos egy izzócsere....

Veszek xenon izzót, aztán imádkozok hogy az legyen bele való, és beviszem a szervizbe...

gyárilag nem D1S van benne???

nekem az van ...

Megosztás:

Pedig ha kiveszed a légszűrőt, több hely van, mint az akksis oldalon. Nekem simán ment a csere szerencsére.

Megosztás:

Pedig ha kiveszed a légszűrőt, több hely van, mint az akksis oldalon. Nekem simán ment a csere szerencsére.

A xenon izzó mögött (érintésvédelmi meggondolásból gondolom) van egy takaró műanyag ház. 3 csavar fogja. Légszűrőházat természetesen kivettem, így az elsőt pofon egyszerű volt kivenni. A másodikat éppen hogy lehet látni tükörrel, harmadiknál már annyi hely sincs, hogy oda bedugjam a tükröt, hogy valamilyen szögből egyáltalán lássam. Innentől szerintem egyértelmű, hogy a másik két csavart kivenni csak a lámpa kivételével lehet. Márkaszervizes havert felhívtam, ő is azt mondta, le kell venni a lökhárítót.

Ide kapcsolódik a kérdésem is. :) Még soha nem vettem le. Mennyire bonyolult? (2004-es évjárat GTS)

Aki vette már le. Hol fogják a csavarok? Motorvédő burkolatot le kell majd hozzá venni?

Megosztás:

A xenon izzó mögött (érintésvédelmi meggondolásból gondolom) van egy takaró műanyag ház. 3 csavar fogja. Légszűrőházat természetesen kivettem, így az elsőt pofon egyszerű volt kivenni. A másodikat éppen hogy lehet látni tükörrel, harmadiknál már annyi hely sincs, hogy oda bedugjam a tükröt, hogy valamilyen szögből egyáltalán lássam. Innentől szerintem egyértelmű, hogy a másik két csavart kivenni csak a lámpa kivételével lehet. Márkaszervizes havert felhívtam, ő is azt mondta, le kell venni a lökhárítót.

Ide kapcsolódik a kérdésem is. :) Még soha nem vettem le. Mennyire bonyolult? (2004-es évjárat GTS)

Aki vette már le. Hol fogják a csavarok? Motorvédő burkolatot le kell majd hozzá venni?

Nem vészes levenni a lököst! Alul fogják patentok, ha jól emlékszem 3dba kerékjárati iv aljánál 1 darab, meg ugye a motorháztető alatt két patent! Asszem nagyjából ennyi, de semmi extrára ne számíts ,könnyen lejön!

Inkább a ködlámpa kábeleire vigyázz, illetve az egyéb kábelekre amik a lökhárítóban futnak, hogy amikor leveszed ne tépődjenek el! kb annyit tudod mozdítani, hogy az autó elé letedd a lököst!

Megosztás:

Valóban, gyári xenonnál a kezelési is a szervizt ajánlja a lámpa kiszerelése miatt

:whistle:

Megosztás:

Valóban, gyári xenonnál a kezelési is a szervizt ajánlja a lámpa kiszerelése miatt

:whistle:

Így igaz, de annyira nem gáz, ahogy most jobban megnéztem. Motorháztető felnyit, ott van két patent ami fogja a lökköst, kerékjáratokba bent még plusz 2-2, és már le is hajlik annyira, hogy a lámpát ki lehet venni, és ennyi. Elvileg az alsó pár patentot ki se kell venni, amivel a lökhárító teljesen lejönne. Kér hét múlva fogom csinálni, majd megírom, hogy ment. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.