Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok, kicsit pontosítanám az előző kérdésemet:

Ez a futómű-menetstabilizátor visszajelző lámpa megint világított, és mintha összefüggésben lenne a klímával. Hosszabb ideig nem használtam a klímát, a minap visszakapcsoltam és egyszer csak világítani kezdett a hibalámpa... Érintkezési gond lehet...? Esetleg a szoftver hülyéskedik?

Ritkán olyat is tapasztaltam, hogy a tempomatot nem tudtam bekapcsolni, aztán magától megjavult.

Sőt, egyszer olyan is történt, hogy a kocsi bezárásakor a belső világítás nem aludt el. Újra kinyit-bezár a távval és rendben elaludt. Ez utóbbi egyértelműen szoftverre utal...

Köszönöm előre is az ötleteket! Üdv!

Sziasztok! Kerestem a fórumban, de nem találtam... ötletet, segítséget szeretnék kérni. Vectra C kombi utolsó szériás, a menetstabilizátor/futómű lámpa néha kigyullad, néha kialszik. Ez milyen hibakód és ki lehet-e villogtatni? Köze lehet a guminyomáshoz? Köszönöm előre is! Üdv.

Megosztás:

Sziasztok, kicsit pontosítanám az előző kérdésemet:

Ez a futómű-menetstabilizátor visszajelző lámpa megint világított, és mintha összefüggésben lenne a klímával. Hosszabb ideig nem használtam a klímát, a minap visszakapcsoltam és egyszer csak világítani kezdett a hibalámpa... Érintkezési gond lehet...? Esetleg a szoftver hülyéskedik?

Ritkán olyat is tapasztaltam, hogy a tempomatot nem tudtam bekapcsolni, aztán magától megjavult.

Sőt, egyszer olyan is történt, hogy a kocsi bezárásakor a belső világítás nem aludt el. Újra kinyit-bezár a távval és rendben elaludt. Ez utóbbi egyértelműen szoftverre utal...

Köszönöm előre is az ötleteket! Üdv!

mérj töltést. a can-bus tud okos dolgokat művelni ha esetleg gyengélkedik az akksi/generátor.

Megosztás:

baromi érzékeny a rendszerfeszültségre ... ezt tapasztaltam én is..

de lehet szoftveres probléma is..

nálam nemrégiben a bal első ablakot bacta felhúzni ... újratanít és ment tovább

vagy

a ventilátor nem kapcsolt ki ... 10 perc után sem... egyszer csinálta..

azóta inkább megvárom amíg megáll a venti :)

Megosztás:

szerintem keress egy megfelelő szerelőt a kocsihoz. sajnos nem olyan egyszerű az autószerelés, hogy az autó megmondja hogy ezt cseréld, és kész.

a hibakód leginkább csak egy nyom, amin elindulhat a hozzáértő szerelő.

mellesleg ha naponta bedobod más és más topicba, akkor se fog előbb válasz érkezni, mindenki látja az összes topicot... más kérdés, hogy nem akarnak/tudnak válaszolni rá.

Próbálok keresni egy hozzáértő szerelőt, csak eddig még nem találtam. Mert mindenki csak a cserélem az alkatrészt megoldást látja sajnos. De ez már másik törétnet, és lehet én keresem rossz helyen.

Azt gondoltam, hogy egy lassan 10 éves konstrukciónál már valaki találkozott ilyen jellegű hibával és itt megpróbálom.

Megosztás:

Szerintetek normális dolog az, hogy akksi töltésekor a töltő analóg kijelzőjén a mutató kb.6-8 óra hossza alatt kb 1 mm-t mozdult? (Nem szélső helyzetből, hanem 0-6os skálán kb3,5-nél. Az első 1 óra alatt 4,5-ről felment 3,5-re aztán azóta is ott rostokol.)

Megosztás:

Szerintetek normális dolog az, hogy akksi töltésekor a töltő analóg kijelzőjén a mutató kb.6-8 óra hossza alatt kb 1 mm-t mozdult? (Nem szélső helyzetből, hanem 0-6os skálán kb3,5-nél. Az első 1 óra alatt 4,5-ről felment 3,5-re aztán azóta is ott rostokol.)

És ez milyen mértékegység? Amper? Volt? Krumpliszsák?

Gondolom áramerősség lesz az, és akkor igen, normális. Az akksitöltők a töltőfeszültség függvényében szabályozzák a töltőáramot.

A töltő algoritmus változó töltőnként, de általános az, hogy ~90% töltöttségig elég nagy árammal töltenek, utána csökkentik az áramot, majd amikor eléri a töltött állapotot (vagyis eléri a töltőfesz a beállított értéket, pl 14,4V-ot), akkor leveszi a töltőáramot szinte nullára (csepptöltés), vagy egész egyszerűen lekapcsol (ismét töltőtől függ).

Persze ez csak automata akksitöltőre igaz.

Megosztás:

Sziasztok

Van egy 2005 évjáratú Vectra C Opelem ami automataváltós és néha csinál olyat hogy ahol a hibákat kiszokta jelezni a műszerfalon megjelenik egy gyertyához hasonló kép és kb 3-4 mp múlva eltűnik minden.Nem mozdul a sebeség, fordulatszámmérő mutató sem ,de még a km óra állást sem mutatja.Ilyenkor ha megállok kiveszem a kulcsot várok kb 5 percet és visszajön minden. Esetleg tudja valaki ez miért van?

Ugyanez van nekem is mostanában! Ha sikerül megcsinálni majd beszámolok!

Megosztás:

Üdv. 2003-as Opel Vectra C-m van benne egy Siemens VDO CDR 2005(E) rádió! Szeretnék erősítőt bekötni de sajnos nincs rca kimenet. Már egy ideje keresek ( házi ) forrasztásos megoldás után de nem jártam sok sikerrel, mindenhol aux bemenetről találok leírást. Valakinek nincs ötlete hogy hogy tudnám kivezetni az rca-t? ebben kérnék segítséget előre is köszönöm

Megosztás:

Üdv

Én is pont ilyen problémával küszködök. Hiába nyomom be a középső gombot nem reagál . Nem tudok belépni a klíma menüjében . Esetleg akkor ha átforrasztatnám megjavulna?

Ha a középső tekerő gondjára gondolsz, arra már írtunk orvosságot itt a fórumon, valószinűleg csak át kell forrasztani a lábait, mert nem érintkezik jól!

De ha nem segít, akkor abból a példányból amit vettél át kell rakni a kapcsolót!

Én Budapesti vagyok, azért kérdeztem hol laksz, mert megnéztem volna közelebbről is a dolgot!

Megosztás:

Üdv. 2003-as Opel Vectra C-m van benne egy Siemens VDO CDR 2005(E) rádió! Szeretnék erősítőt bekötni de sajnos nincs rca kimenet. Már egy ideje keresek ( házi ) forrasztásos megoldás után de nem jártam sok sikerrel, mindenhol aux bemenetről találok leírást. Valakinek nincs ötlete hogy hogy tudnám kivezetni az rca-t? ebben kérnék segítséget előre is köszönöm

Engem is érdekelne vonal kimenet, csak CD70 Navihoz!

Azt tudja valaki esetleg ,hogy a Cd40 Operának van vonal kimenete?

Megosztás:

A spórolást úgy érted, hogy drágább jó fajtát kell belőle venni, vagy úgy, hogy azzal úgy sem lesz igazán jó a minőség!

a gagyinak szörnyű a minősége, de egy jobb is csak so-so megoldás.

szerencsére nem olyan horror áron mennek, 1-2 ezer forinttól megy a gagyi, a komolyabbak meg mondjuk a duplája.

hugom autójában volt valami noname láda, egy ilyen jelszint átalakítóval, szörnyen szólt. raktam bele egy márkásabbat, egyből jó lett.

utána szétszedtem, a gagyiból abszolút hiányzott a jelszűrés, csak simán csillapítva volt, azt jószerencsét.

úgy rémlik vmi ilyesmi került bele: http://www.ebay.com/...=item5ae9fdc1b7

ja, és ami vicces volt, hogy a gagyi, az melegedett :D

Megosztás:

ebay -en szokott lenni eladó

ha van a kocsidba akkor a középkonzol alsó tároló rekesze mögött

a vekibe legalább is ott van ;)

Köszi akkor ez a harmadik hely ahol kereshetem mert eddig a tárolórekesz mögött mondták meg a kormány mögött.Nincs valami egyszerübb modja hogy kiderítsem hogy van e benne ?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.