Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Sziaztok uj vagyok itt és a segítségeteket kérném.Vettem egy vectra combit 04-es kiadásút LS tipust.Az lenne a kérdésem hogy a kijelzőn csak az idő és a hőfokot mutatja,szeretném kicserélni csak nem tudom hogy lehetne megoldani.Mik kellenek hozzá.A 2-dik kérdésem meg hogy manuális a belső tükröm és vettem egy automatát de annak a csatija 3 kábeles míg az én csatim 4.Hogy lehetne azt összehozni,hogy müködjön.Bocsi a sok kérdésért remélem tudtok segíteni.Köszi

Megosztás:

Megtaláltad, a hamutartó alatt van az OBD. Szétszednem még nem kellett, de gondolom a lábtérnél levő csavarokkal, meg esetleg a váltószoknya alatt lehet rögzítve. Nekem csak a tetőt vitte el a szarvas, műszerfalat nem kellett cserélni ;)

Én már sokszor szétszedtem és nem egy ördöngösség.A teljes középkonzolt ki kell venned/a könyöktámaszt is/Onnan kell kezdened mivel együtt vannak.Hátul vedd ki a hamutartót és ott találsz 4 darab 14-es csavart azokkal kezd.A könyöktámaszt két csavar fogja mind két oldalról.a középső pohártartót csak ki kell pattintanod.Remélem tudtam segíteni!

Megosztás:

Valóban, bár nekem nagyon tetszik a gyári szín.

Arra nem jöttem még rá, ha megcsinálják a fényszórót fényérzékelősre, meddig tartott volna a kijelzőt is rákötni. Ha éjszakaira állítom, nappal is sötét, ha felkapcsolom a világítást, ha nappalira teszem, sötétben kisüti a szemem. Idióták ;)

Igazából nem rossz a gyári szín szerintem sem, de a fehér jobban tetszene, és ha a navis kijelzőt sikerül beszereznem annak úgy is fehér a háttérszíne jobban fog passzolni a többivel!

Megosztás:

Igazából nem rossz a gyári szín szerintem sem, de a fehér jobban tetszene, és ha a navis kijelzőt sikerül beszereznem annak úgy is fehér a háttérszíne jobban fog passzolni a többivel!

De este - amikor látod a fényeket - meg fekete a háttér szürkés-barnás betűkkel ;) Ördögi kör.

Megosztás:

De este - amikor látod a fényeket - meg fekete a háttér szürkés-barnás betűkkel ;) Ördögi kör.

A színes kijelző valóban bután van megcsinálva világitás szempontjából sehogy sem jó!A műszerfalban baromi sok gomb van ahol ki kellene cserélni a világitást nem kevés munkával,ehhez nagyon sok türelem kell!Bár ha kész akkor biztos nagyon szép egy képet kérnénk ide a fórumra!Találtam valamit!Ez ? És ez ?

Megosztás:

Jók a videók, hasonlóan szeretném én is, nekem tetszik a fehér!

És a kikapcsolható ESP is jópofa, ahhoz meg kapcsoló kéne, hogy kitudjam próbálni! Bekábelezve elvileg be van, azt néztem már!

A fehér nekem is nagyon tetszik, ha egyszer úgy lesz pénzem biztos, hogy megoldom valahogy!

Megosztás:

Hali! Szerintem vagy az ablakemelőhöz lehet köze, ami látom neked nincs, vagy valamelyik hangszóróhoz (Mert ugye van lent a nagy, meg a kapaszkodó mellett van még egy csipogó)

Szerintem a hátsó elektromos ablakemelő kezelő paneljének az előkészített vezetéke, tiédbe nem kérték extraként, így nem szerelték be, de a kábel csatlakozóval a végén ott van.

Megosztás:

Sziasztok! Újabb fejlemény elektromos klímaszabályzókon lévő rotary encoderek problémás működéséven kapcsolatban!

Nem hagyott nyugodni amit a boltban mondtak, hogy panelba szakadt el valami. Összeraktam nézegettem, nem kaphat a helyén akkora pofont. Felhívtam egy ismerősömet is, aki a Velaonál dolgozik. Szóval a megoldás, ami teljesen megoldotta a hibát, és most tökéletesen működik az volt, hogy a forgó, nyomógombok összes lábát átforrasztottam.

Van neki 3 az egyik oldalon, ami a forgatás iránya miatt van, másik oldalon kettő, az a nyomógomb funkció, plusz még kettő erősebb láb, mechanikusan rögzíti.

Mindet átforrasztottam, most tökéletesen működik. Kilágyul a forrasztás, meg ahogy néztem alapból se túlozták oda el gyárilag a forrasz anyagot. Szóval egy kevésbé másnapos nem remegő kezű csodálatos napon egy ügyes pákával szépen meg lehet javítani. :lol:

Szia!

Lesz mostanában egy kis időm, gondoltam megnézem én is a kapcsolót mert néha nekem is nehezen kapcsol! Meg ha már szétszedem, teszek be fehér ledeket!

Annyi segítséget kérhetek, hogy hogyan érdemes a fűtés panel kiszedéséhez fogni? nem akarom összekarmolni a műanyagot, vagy megsérteni valahol!

Köszi előre is!

Megosztás:

Szia!

Lesz mostanában egy kis időm, gondoltam megnézem én is a kapcsolót mert néha nekem is nehezen kapcsol! Meg ha már szétszedem, teszek be fehér ledeket!

Annyi segítséget kérhetek, hogy hogyan érdemes a fűtés panel kiszedéséhez fogni? nem akarom összekarmolni a műanyagot, vagy megsérteni valahol!

Köszi előre is!

Én betoltam két oldalról két kártyát. Az egyik a jogsim volt, a másik meg egy Metrós, de bármilyen jó. :lol: Ez benyomja a rögzítő pöcköket, és ki lehet játszani a helyéről. Bal oldala jött nekem mindig könnyebben ki. (Vezető ülés felőli oldala)

Sok sikert!

Megosztás:

Na kiszedtem nem olyan rég, igaz végül úgy oldottam meg, hogy az alatta lévő tárolót kipattintottam, és utána már gyerekjáték a klíma panel kiszedése!

Átforrasztottam a kapcsoló lábait, és szemügyre vettem a világítást is! Remélem holnap eljutok és veszek ledeket, aztán majd beszámolok a végeredményről!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.