Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Hello mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. 2005 12. havi nagylámpás C Vectrám van 110kw-os.

Szervókormány,ESP és a kanyarkövető check lámpám ég.Szerelő azt mondta,hogy Cim modul hibás!

Lehet ezt javítani vagy cserélni kell?

Ha javítható kinél tudnám javítattni?

Válaszotokat köszönöm...

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket vagyishát inkább tanácsotokat szeretném kérni! Opel Vectra C 2.2 Elegance-t szeretnék vásárolni! 2007/8. havi a gépezet! http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectra_c/opel_vectra_c_2.2_elegance_mo-i.napfenyteto.97e_km-7628873 Itt meg is található!

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e benzinest vennem mivel nem vagyok nagy dízelpárti és olvastam egy pár szériahibát erről a típusról! Azt tudni kell hogy Ausztriában dolgozom sok erre a hó télen sok az eső. Kb. 6km hosszú 16%-os emelkedő van fel a hegyre amit mindig meg kell ugye mászni a kocsival ha menni akarsz valahova. Évente kb 20e km-t vezetek! Mire figyeljek oda ha körbe szeretném szemlélni a kocsit!? Lehet kicsit sokat kérek, de látom a forumon hogy jó tanácsokat adtok és ezért írtam én is! :icon1: Előre is köszönöm mindenkinek!!! :icon10:

Megosztás:

Szóval sok szériahiba van... :( Nem vagyok boldog. És ha azokat a szériahibákat már javították? Az új alkatrésszel is előjönnek?! Tudom hogy hülye kérdés de nem akarok beleugrani egy olyanba ami nem olyan jó... mivel hogy otthon se vagyok hanem külföldön dolgozom.

Akkor vedd meg a legrégebbi 1.8-ast. Nem 1.6, jobban bírja az emelkedőt, nem egy izomgép a 1,6 tonnás kasztniba, de legalább megbízható.

• Like 1
Megosztás:

Hát a szériahibákat általában javítják, de vannak visszatérők, pl örvénylésterelő lapátok + rudazat, mivel csak gyári van ezért gondolom ugyan úgy 60-80 ezer kilométert bír csere után is mint amit először beraknak. Vezérműlánc + feszítők + vezető szintén a gyári a javallott szóval az is 100-150 ezer kilométerenként cserélendő. Persze ezek a dolgok nem törvényszerűek. De pl. a magasnyomású szivattyú + szabályzó szelep elvileg csere után rendben vannak. A 2.2 direct erőben biztosan jó, nagyon nyomatékos, alacsony tartományban is húz. A fogyasztása nekem autópálya, 10km melóba járás, városi tötyörgés vegyes 8,8l rossz örvénylésterelő lapátokkal. De hisztis mint egy klimaxos némber :-)

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

segítség kellene autórádió témában. Egy hete vagyok tulaja egy 2.2 DTI Veki C-nek és az előző tulaj kicseréltette a gyári rádiót egy blaupunkt 1 dines rádióra beépítőkerettel + erősítő + mélynyomó... No én nem nagyon kultiválom az egészet így visszaraknám a gyári rádióját ami cdr2005-ös. Emberünk aki berakta a blau-t átkötötte a gyári bekötéseket (nem átalakító kábelt használt mint minden normálisabb szerelő) így most nem tudom mit-hová kellene hogy visszakössek.

Nincs valakinek dokumentációja az eredeti rádió csatlakozó bekötésről?

Köszi

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. 2005 12. havi nagylámpás C Vectrám van 110kw-os.

Szervókormány,ESP és a kanyarkövető check lámpám ég.Szerelő azt mondta,hogy Cim modul hibás!

Lehet ezt javítani vagy cserélni kell?

Ha javítható kinél tudnám javítattni?

Válaszotokat köszönöm...

Megosztás:

Szóval sok szériahiba van... :( Nem vagyok boldog. És ha azokat a szériahibákat már javították? Az új alkatrésszel is előjönnek?! Tudom hogy hülye kérdés de nem akarok beleugrani egy olyanba ami nem olyan jó... mivel hogy otthon se vagyok hanem külföldön dolgozom.

Szia

Nekem is 2.2 Direct-em van. Igen van nehany szeriahibaja, de a dizellel meg azert nem emlitenem egy lapon.

Ami elromolhat:

1, Nagynyomasu szivattyu + nyomastarto szelep, ez valtozo, hogy mikor romlik el, mert nalam 220.000km-ig birta. A motor jobb oldalan talalhato ha Continental a markaja akkor mar csereltek es nem lesz vele tobb gond. Ara olyan 120 - 150e ft(szivattyu+szelep). Az enyemben markaszervizben csereltek munkadijjal kereken 200.000ft volt.

2, Vezerles: A lanc ha csorog vagy inditaskor van hangja akkor cseres. Ilyenkor mind a 2 lancszettet kell cserelni. Nekem 100.000ft volt kedvezmennyel a 2 gyari lancszett plussz 30.000ft a munkadij. 226.000km-nel csereltettem. Szerintem az uj is bir legalabb ennyit.

3, Szivosor: A rudazat kopik ki, ennek a felujitoja kb. 70-80.000ft nalam meg nem kellett cserelni 230.000km van most a kocsiban.

Ezen kivul a kettostomegu lendkerek minimum dupla ideig birja mint a dizelen, nincs DPF, porlaszto, turbo, egyeb hulyesegek.

En is benzin parti vagyok, meg kb. 15.000km-t hasznalom a kocsit 1 evben es ennek tobb mint a fele varos.

Amugy mikor vettem a Vectrat elso sorban 1.8ast akartam, de nemnagyon van normalisan felszerelt a hasznaltauto piacon. Amugy az 1.8asnak meg a vezerlesmodositos lanckereke szokot elromlani, a 2x65.000ft :)

Udv

Szabi

• Like 1
Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy Vectra 2.2 dti-m. Úgy döntöttem átledezem a műszerfalat meg a gombokat, mert nem tetszik a gyári borostyán. Csak az a probléma, hogy nem tudom, milyen fényerejű smd ledeket vegyek hozzá. Próbaképp volt itthon pár darab, de azokat sem tudom, milyen típusak pontosan (méretben stimmelnek a gyárival) Azokat beforrasztottam, 2 hónapja hibátlanul működnek. Most rendelnék hozzá, hogy folytassam az átalakítást, de lövésem sincs melyiket válasszam. Mert még az smd 4040-esből is van vagy 3-4 különböző fényerejű....az smd 3528-asról nem is beszélve.

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy a szines navi kijelzo fenyerejen lehet e erositeni, es most nem az ejszakai-nappali valtasra gondoltam! A nappali fenyeronappal alig lathato, este a nappali pont elfogadhato!

Vagy lehetseges hogy par "izzo" kieghetett a hattervilagitasbol?

Koszonom!

U.I.

bocs nincs ekezet a gepemen..!

Megosztás:

magasnyomású szivattyú kb 150.000ft ehez szabályozó szelep kb 60.000ft, vezérműlánc szett kb. 80.000ft, örvénylésterelőlapát + rudazat kb 70.000ft ha az állítómotor is elszállt akkor az kb+100.000ft

Húú ezek az árak kicsit nekem magasak, feltéve ha magyarban nézted!

A szivattyú megvan 130e-ből, a szabályzó 30e, ezekkel csere után már nincs baj többé, ha az új fajtából kapja az autó! A vezérlés 60e-ből kijön kompletten, a rudazat viszont úgy tudom 80e pénz!

Megosztás:

Szia

Nekem is 2.2 Direct-em van. Igen van nehany szeriahibaja, de a dizellel meg azert nem emlitenem egy lapon.

Ami elromolhat:

1, Nagynyomasu szivattyu + nyomastarto szelep, ez valtozo, hogy mikor romlik el, mert nalam 220.000km-ig birta. A motor jobb oldalan talalhato ha Continental a markaja akkor mar csereltek es nem lesz vele tobb gond. Ara olyan 120 - 150e ft(szivattyu+szelep). Az enyemben markaszervizben csereltek munkadijjal kereken 200.000ft volt.

2, Vezerles: A lanc ha csorog vagy inditaskor van hangja akkor cseres. Ilyenkor mind a 2 lancszettet kell cserelni. Nekem 100.000ft volt kedvezmennyel a 2 gyari lancszett plussz 30.000ft a munkadij. 226.000km-nel csereltettem. Szerintem az uj is bir legalabb ennyit.

3, Szivosor: A rudazat kopik ki, ennek a felujitoja kb. 70-80.000ft nalam meg nem kellett cserelni 230.000km van most a kocsiban.

Ezen kivul a kettostomegu lendkerek minimum dupla ideig birja mint a dizelen, nincs DPF, porlaszto, turbo, egyeb hulyesegek.

En is benzin parti vagyok, meg kb. 15.000km-t hasznalom a kocsit 1 evben es ennek tobb mint a fele varos.

Amugy mikor vettem a Vectrat elso sorban 1.8ast akartam, de nemnagyon van normalisan felszerelt a hasznaltauto piacon. Amugy az 1.8asnak meg a vezerlesmodositos lanckereke szokot elromlani, a 2x65.000ft :)

Udv

Szabi

A szívósorról nekem azt mondták, hogy nem kophat olyan szinten el, hogy cserés legyen, vagy eltörik, vagy maga a lapátok törnek el!

Az ennyémet is most csinálták és olyan mint az új, cserére nem volt szükség!

• Like 1
Megosztás:

2008-as Vectra C-ben a grafikus információ kijelzőn elment a háttérvilágítás, de a kijelzőn szerepel minden adat. Már másodszor történik, első alkalommal egy egész éjszakai pihenés után jó lett. Érdeklődnék van-e valamilyen lehetőség a háttérvilágítás megjavítására vagy visszaállítására.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.