bronzon75 Elküldve Január26, 2018 Elküldve Január26, 2018 Sziasztok! Új tag vagyok.Kérdésem a következő.Vectra C 1.8 benzines ma kapott motorolaj-cserét.Mire hazaértem(kb 1 km),kigyulladt a műszerfalon a szervókormány ellenőrző lámpa+ a kipörgés gátló visszajelző lámpa.Olajcsere után a motor műanyag burkolata le lett szedve,mert lötyögött,és kapott két gumibetétet alá átmenetileg.A lámpák kigyulladása véletlenszerű,vagy tényleg meghibásodás van,mert a szervókormány működik,nem nyikorog,vagy kattog.Motor leállítás és újra indítás után a lámpák egy ideig elalszanak,aztán kis kocsikázás után kigyullad újra mindkettő(nem tudom,hogy egyszerre-e,de valószínű).Kérnék szépen segítséget,nem hozzáértő vagyok. Üdv,Tamás
viperes Elküldve Január26, 2018 Elküldve Január26, 2018 2 órája, bronzon75 írta: Sziasztok! Új tag vagyok.Kérdésem a következő.Vectra C 1.8 benzines ma kapott motorolaj-cserét.Mire hazaértem(kb 1 km),kigyulladt a műszerfalon a szervókormány ellenőrző lámpa+ a kipörgés gátló visszajelző lámpa.Olajcsere után a motor műanyag burkolata le lett szedve,mert lötyögött,és kapott két gumibetétet alá átmenetileg.A lámpák kigyulladása véletlenszerű,vagy tényleg meghibásodás van,mert a szervókormány működik,nem nyikorog,vagy kattog.Motor leállítás és újra indítás után a lámpák egy ideig elalszanak,aztán kis kocsikázás után kigyullad újra mindkettő(nem tudom,hogy egyszerre-e,de valószínű).Kérnék szépen segítséget,nem hozzáértő vagyok. Üdv,Tamás Szia. Szerintem semmi köze nincs az olajcseréhez. Általában ezek a jelenségek CIM modul hiba. De egy hibakód kiolvasás segít.
bronzon75 Elküldve Január26, 2018 Elküldve Január26, 2018 Köszönöm,kiolvassuk.Ha nem tudok továbblépni,kérdezek.
viperes Elküldve Január27, 2018 Elküldve Január27, 2018 17 órája, bronzon75 írta: Köszönöm,kiolvassuk.Ha nem tudok továbblépni,kérdezek.
Invaited Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 Sziasztok! Van egy 2008-as XER motorkódú 1.8 Benzin C Vectrám. A jobb első lámpám nem világít. Nem elektromos állítású sem xenon hanem projektoros vagy milyen. A műszerfal kiírja, hogy Low beam.. köszi nagyjából alacsony fényt jelent. Ilyenkor mit cserélnek? Köszi előre is.
viperes Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 4 órája, Invaited írta: Sziasztok! Van egy 2008-as XER motorkódú 1.8 Benzin C Vectrám. A jobb első lámpám nem világít. Nem elektromos állítású sem xenon hanem projektoros vagy milyen. A műszerfal kiírja, hogy Low beam.. köszi nagyjából alacsony fényt jelent. Ilyenkor mit cserélnek? Köszi előre is. Talán izzót!
Invaited Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 Már rájöttem köszi De nem volt még ilyen fényszórós autóm és nem tudtam, hogy működik ez a "projektoros" dolog.
viperes Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 1 óra, Invaited írta: Már rájöttem köszi De nem volt még ilyen fényszórós autóm és nem tudtam, hogy működik ez a "projektoros" dolog. Semmi gond. H7 izzó kell bele. Ugyanolyan mint egy normál fényszóró,csak itt van egy nagyító az izzó elött.
gabor4975 Elküldve Február4, 2018 Elküldve Február4, 2018 Üdv mindenkinek az utolsó generációs vectrához lehetett kapni gyári mélynyomót?Tehát vol ilyen gyári extra a c vectrához?Válaszokat előre isköszönöm. Gábor
bronzon75 Elküldve Február10, 2018 Elküldve Február10, 2018 Sziasztok. Szeretném,ha valaki segítene,mielőtt számítógép tesztelés lenne.Vectra C 1.8 benzin, pedálteszttel megnéztem a hibakód villogtatást.A következő villogást adta le: 10-1-7-10 kis szünet,majd 10-7-10-4. Sajnos még nem tudtam elvinni a kocsit megnézetni,világít a kipörgésgátló(beindítás után folyamatosan) és a kormányszervó visszajelző lámpa(ez néha elalszik,aztán világít újra).Kipörgésgátló szerintem működik.Kérek szépen tanácsot.Köszönöm.
bronzon75 Elküldve Február13, 2018 Elküldve Február13, 2018 Sziasztok,vectra C kormányszög jeladó nulla fokot mutat,állítólag bedöglött.Van valakinek bontott,vagy segítenétek,honnan szerezzem be reális áron és elfogadható minőségben?
viperes Elküldve Február13, 2018 Elküldve Február13, 2018 (edited) 5 órája, bronzon75 írta: Sziasztok,vectra C kormányszög jeladó nulla fokot mutat,állítólag bedöglött.Van valakinek bontott,vagy segítenétek,honnan szerezzem be reális áron és elfogadható minőségben? Szia. Nem mindegy,hogy hol van. Szerelték a kormányműbe és a cim modulba. Nézd meg,hogy ahol belemegy a kormányrúd a kormányműbe van-e elektromos csatlakozó. Ha kérdésed van segítek.06209919316 Módosítva Február13, 2018 : viperes
karasz1988 Elküldve Február14, 2018 Elküldve Február14, 2018 Sziasztok! Opel astra G 2005 1.4 benzin. Meghalt az első ablaktörlő motorom, segítene valaki a típusszáma mi lehet az alkatrésznek? Rendelnem kellene de nincs meg adat, megnézni meg analfabéta vagyok... Köszi!
csaba4521 Elküldve Február20, 2018 Elküldve Február20, 2018 Üdv! Nemrégen beázott az autó,a vízelvezető volt eldugulva.De sajnos azóta nem megy a belső ventilátor!Mi ilyenkor a teendő? Válaszokat előre is köszönöm!
kalmim Elküldve Február24, 2018 Elküldve Február24, 2018 Sziasztok. Szeretnék kilépőfényt berakni de nem tudom hova lenne a legegyszerűbb bekötni.Valakinek esetleg tapasztalata?
RAV3N Elküldve Február25, 2018 Elküldve Február25, 2018 Sziasztok! Az eset a következő. 2004es signum legmagasabb felszereltség half canbusos. Gyári (ncdc2015+ CID) fejegység lecserélve 2dines jvc érintősre + kormanyvezérlő adapter. Szépen beépítve + vettem hozzá egy info kart és egy GID-et hogy azért láthassam a fogyasztást és egyébb adatokat. Minden működik kivéve a kormányról való vezérlést. A csavar benne az, hogyha visszateszem a gyári kijelzot akkor kormányról vezérlem a jvc-t de nem látom a BC-t. Op-com-ban engedélyezve van a nyomógombos kormanyvezérlő és az info kar vezérlés is. Valakinek van valami ötlete vagy ez olyan se veled se nélküled eset?
rudervectra Elküldve Március16, 2018 Elküldve Március16, 2018 Sziasztok 2008 as Vectrám van 1.9 utomata. Következő problémám van menet közben felvillannak a visszajelző lámpák és utánna minden elalszik a műszerfal világítás a sebességmérő is leesik meg a fordulatszám is, ujrandítás után semmi probléma egy darabig 1-2 napig nem csinálja. van valakinek ötlete mi lehet a probléma. Előre is köszönöm
Ele Elküldve Április1, 2018 Elküldve Április1, 2018 On 2018. 02. 24. at 19:51, kalmim írta: Sziasztok. Szeretnék kilépőfényt berakni de nem tudom hova lenne a legegyszerűbb bekötni.Valakinek esetleg tapasztalata?
oksagi3 Elküldve Április13, 2018 Elküldve Április13, 2018 (edited) Üdv Mindenkinek! Vectra C 2004. 12. havi, kombi. Elszállt az előtét ellenálásom az utastér ventillátoron. Szerelő vett ujatt , kicserélte. 1-es fokozatban kék szinű füst jött be az utastérbe, értelemszerűen az ellenálás túlmelegszik. Villanyász bemérte, a ventillátor 22 ampert vesz fel. Új ellenálás vásárlása. Ezzel 1-es fokozatban el sem indul a a ventilláció. Kérdésem, ki lehet mérni vhogy hogy a sönt ellenálások vagy a ventillátor hibás? köszönöm. Módosítva Április13, 2018 : oksagi3
oksagi3 Elküldve Május3, 2018 Elküldve Május3, 2018 Sziasztok, teljesen tanácstalan vagyok, VECTRA C 2004 combi 120LE. A fűtőmotor 4 fokozatából csak a 4. a direktbe kötött működik. Szerelő vett új előtét ellenálást, bekötötte. Mire hazaértem már 1-es ventillátor fokozatba kék füst jött ki a befújókon. Új ellenálás vásárlása. Az új előtét ellenálással 1-es fokozatban el sem indult. Aztán minden előről. Ujabb szerelő, aki levágta a hővédő ellenálást , az előtét ellenálásról, Így fél óráig működött. Most ugy megy kisebb fokozaton a ventillátor, hogy előtte feltekerem a maxra (4-es fokozat) , onnan visszaléptetem 2-esre. Igy megy pár percig aztán leáll. Kék füst megint van. Valami tipp valakinek mi lehet a gond?
hancoock Elküldve Május3, 2018 Elküldve Május3, 2018 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hátha járt már valaki így (z22yh, 2004), eddig többszöri indításra volt hajlandó indulni, mert a magasnyomású pumpa volt a ludas, most kapott egy új pumpát most már egyből indul de van amikor le is fullad, ha nem fullad le akkor olyan mintha ingadozna az alapjárat de a mutató nem mutatja hogy hintázna csak a hangján lehet hallani hogy dadogós(remeg) de csak üresben, ha megyek vele akkor van ereje és nem rángat. Leállításkor sincs "csörömpölés" hang és nem is kattog semmi a motortérben ami gyanús lehetne. Trafó, gyertyák szerelő szerint jók(valami műszerrel nézte), vezérlés kb új ~10.000km van benne. Ezt mi okozhatja? Előre is köszönöm szépen!
Arpad Elküldve Május8, 2018 Elküldve Május8, 2018 Sziasztok! Gondom akadt egy 2004-es opel signum 2.2DTI- belső fűtésével, csak 4-es fokozaton pörög a ventillátor, 1-2-3-el van felejtve. Kicseréltem az előtét ellenállást újra is, bontottra is, kicseréltem a fűtés kapcsoló panelt 2 különböző bontottra is, de a probléma megmaradt. Ilyen esetben mi a teendő merre lehet kutatni a hibát? Segítőkész válaszotokat előre is köszönöm! Árpi
hangya90 Elküldve Június5, 2018 Elküldve Június5, 2018 Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem, hogy a hütőviz mennyiséget jelző lámpa a müszerfalon az inditás után pár másodpercel kigyullad. Ameddig a motor jár folyamatosan világit. A vizszint teljesen jó és nem fogy, és nem is forralja. Gondoltam a tartályban van a jeladó, de amikor a stekkert lehuztam az alján világitott tovább.Kérdezném ez megoldható házilag vagy szerviz a vége.Elöre is köszi a választ!!!
viperes Elküldve Június5, 2018 Elküldve Június5, 2018 52 perce, hangya90 írta: Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem, hogy a hütőviz mennyiséget jelző lámpa a müszerfalon az inditás után pár másodpercel kigyullad. Ameddig a motor jár folyamatosan világit. A vizszint teljesen jó és nem fogy, és nem is forralja. Gondoltam a tartályban van a jeladó, de amikor a stekkert lehuztam az alján világitott tovább.Kérdezném ez megoldható házilag vagy szerviz a vége.Elöre is köszi a választ!!! Hali.Vagy tartály csere vagy kösd össze a két vezetéket.
Recommended Posts