bronzon75 Elküldve Január26, 2018 Megoszt Elküldve Január26, 2018 Sziasztok! Új tag vagyok.Kérdésem a következő.Vectra C 1.8 benzines ma kapott motorolaj-cserét.Mire hazaértem(kb 1 km),kigyulladt a műszerfalon a szervókormány ellenőrző lámpa+ a kipörgés gátló visszajelző lámpa.Olajcsere után a motor műanyag burkolata le lett szedve,mert lötyögött,és kapott két gumibetétet alá átmenetileg.A lámpák kigyulladása véletlenszerű,vagy tényleg meghibásodás van,mert a szervókormány működik,nem nyikorog,vagy kattog.Motor leállítás és újra indítás után a lámpák egy ideig elalszanak,aztán kis kocsikázás után kigyullad újra mindkettő(nem tudom,hogy egyszerre-e,de valószínű).Kérnék szépen segítséget,nem hozzáértő vagyok. Üdv,Tamás Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Január26, 2018 Megoszt Elküldve Január26, 2018 2 órája, bronzon75 írta: Sziasztok! Új tag vagyok.Kérdésem a következő.Vectra C 1.8 benzines ma kapott motorolaj-cserét.Mire hazaértem(kb 1 km),kigyulladt a műszerfalon a szervókormány ellenőrző lámpa+ a kipörgés gátló visszajelző lámpa.Olajcsere után a motor műanyag burkolata le lett szedve,mert lötyögött,és kapott két gumibetétet alá átmenetileg.A lámpák kigyulladása véletlenszerű,vagy tényleg meghibásodás van,mert a szervókormány működik,nem nyikorog,vagy kattog.Motor leállítás és újra indítás után a lámpák egy ideig elalszanak,aztán kis kocsikázás után kigyullad újra mindkettő(nem tudom,hogy egyszerre-e,de valószínű).Kérnék szépen segítséget,nem hozzáértő vagyok. Üdv,Tamás Szia. Szerintem semmi köze nincs az olajcseréhez. Általában ezek a jelenségek CIM modul hiba. De egy hibakód kiolvasás segít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bronzon75 Elküldve Január26, 2018 Megoszt Elküldve Január26, 2018 Köszönöm,kiolvassuk.Ha nem tudok továbblépni,kérdezek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Január27, 2018 Megoszt Elküldve Január27, 2018 17 órája, bronzon75 írta: Köszönöm,kiolvassuk.Ha nem tudok továbblépni,kérdezek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 Sziasztok! Van egy 2008-as XER motorkódú 1.8 Benzin C Vectrám. A jobb első lámpám nem világít. Nem elektromos állítású sem xenon hanem projektoros vagy milyen. A műszerfal kiírja, hogy Low beam.. köszi nagyjából alacsony fényt jelent. Ilyenkor mit cserélnek? Köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 4 órája, Invaited írta: Sziasztok! Van egy 2008-as XER motorkódú 1.8 Benzin C Vectrám. A jobb első lámpám nem világít. Nem elektromos állítású sem xenon hanem projektoros vagy milyen. A műszerfal kiírja, hogy Low beam.. köszi nagyjából alacsony fényt jelent. Ilyenkor mit cserélnek? Köszi előre is. Talán izzót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 Már rájöttem köszi De nem volt még ilyen fényszórós autóm és nem tudtam, hogy működik ez a "projektoros" dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Január31, 2018 Megoszt Elküldve Január31, 2018 1 óra, Invaited írta: Már rájöttem köszi De nem volt még ilyen fényszórós autóm és nem tudtam, hogy működik ez a "projektoros" dolog. Semmi gond. H7 izzó kell bele. Ugyanolyan mint egy normál fényszóró,csak itt van egy nagyító az izzó elött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve Február1, 2018 Megoszt Elküldve Február1, 2018 Köszi viperes Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabor4975 Elküldve Február4, 2018 Megoszt Elküldve Február4, 2018 Üdv mindenkinek az utolsó generációs vectrához lehetett kapni gyári mélynyomót?Tehát vol ilyen gyári extra a c vectrához?Válaszokat előre isköszönöm. Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
bronzon75 Elküldve Február10, 2018 Megoszt Elküldve Február10, 2018 Sziasztok. Szeretném,ha valaki segítene,mielőtt számítógép tesztelés lenne.Vectra C 1.8 benzin, pedálteszttel megnéztem a hibakód villogtatást.A következő villogást adta le: 10-1-7-10 kis szünet,majd 10-7-10-4. Sajnos még nem tudtam elvinni a kocsit megnézetni,világít a kipörgésgátló(beindítás után folyamatosan) és a kormányszervó visszajelző lámpa(ez néha elalszik,aztán világít újra).Kipörgésgátló szerintem működik.Kérek szépen tanácsot.Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bronzon75 Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 Sziasztok,vectra C kormányszög jeladó nulla fokot mutat,állítólag bedöglött.Van valakinek bontott,vagy segítenétek,honnan szerezzem be reális áron és elfogadható minőségben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Február13, 2018 Megoszt Elküldve Február13, 2018 (edited) 5 órája, bronzon75 írta: Sziasztok,vectra C kormányszög jeladó nulla fokot mutat,állítólag bedöglött.Van valakinek bontott,vagy segítenétek,honnan szerezzem be reális áron és elfogadható minőségben? Szia. Nem mindegy,hogy hol van. Szerelték a kormányműbe és a cim modulba. Nézd meg,hogy ahol belemegy a kormányrúd a kormányműbe van-e elektromos csatlakozó. Ha kérdésed van segítek.06209919316 Módosítva Február13, 2018 : viperes Link to comment Megosztás: More sharing options...
karasz1988 Elküldve Február14, 2018 Megoszt Elküldve Február14, 2018 Sziasztok! Opel astra G 2005 1.4 benzin. Meghalt az első ablaktörlő motorom, segítene valaki a típusszáma mi lehet az alkatrésznek? Rendelnem kellene de nincs meg adat, megnézni meg analfabéta vagyok... Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba4521 Elküldve Február20, 2018 Megoszt Elküldve Február20, 2018 Üdv! Nemrégen beázott az autó,a vízelvezető volt eldugulva.De sajnos azóta nem megy a belső ventilátor!Mi ilyenkor a teendő? Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalmim Elküldve Február24, 2018 Megoszt Elküldve Február24, 2018 Sziasztok. Szeretnék kilépőfényt berakni de nem tudom hova lenne a legegyszerűbb bekötni.Valakinek esetleg tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RAV3N Elküldve Február25, 2018 Megoszt Elküldve Február25, 2018 Sziasztok! Az eset a következő. 2004es signum legmagasabb felszereltség half canbusos. Gyári (ncdc2015+ CID) fejegység lecserélve 2dines jvc érintősre + kormanyvezérlő adapter. Szépen beépítve + vettem hozzá egy info kart és egy GID-et hogy azért láthassam a fogyasztást és egyébb adatokat. Minden működik kivéve a kormányról való vezérlést. A csavar benne az, hogyha visszateszem a gyári kijelzot akkor kormányról vezérlem a jvc-t de nem látom a BC-t. Op-com-ban engedélyezve van a nyomógombos kormanyvezérlő és az info kar vezérlés is. Valakinek van valami ötlete vagy ez olyan se veled se nélküled eset? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rudervectra Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 Sziasztok 2008 as Vectrám van 1.9 utomata. Következő problémám van menet közben felvillannak a visszajelző lámpák és utánna minden elalszik a műszerfal világítás a sebességmérő is leesik meg a fordulatszám is, ujrandítás után semmi probléma egy darabig 1-2 napig nem csinálja. van valakinek ötlete mi lehet a probléma. Előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ele Elküldve Április1, 2018 Megoszt Elküldve Április1, 2018 On 2018. 02. 24. at 19:51, kalmim írta: Sziasztok. Szeretnék kilépőfényt berakni de nem tudom hova lenne a legegyszerűbb bekötni.Valakinek esetleg tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
oksagi3 Elküldve Április13, 2018 Megoszt Elküldve Április13, 2018 (edited) Üdv Mindenkinek! Vectra C 2004. 12. havi, kombi. Elszállt az előtét ellenálásom az utastér ventillátoron. Szerelő vett ujatt , kicserélte. 1-es fokozatban kék szinű füst jött be az utastérbe, értelemszerűen az ellenálás túlmelegszik. Villanyász bemérte, a ventillátor 22 ampert vesz fel. Új ellenálás vásárlása. Ezzel 1-es fokozatban el sem indul a a ventilláció. Kérdésem, ki lehet mérni vhogy hogy a sönt ellenálások vagy a ventillátor hibás? köszönöm. Módosítva Április13, 2018 : oksagi3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
oksagi3 Elküldve Május3, 2018 Megoszt Elküldve Május3, 2018 Sziasztok, teljesen tanácstalan vagyok, VECTRA C 2004 combi 120LE. A fűtőmotor 4 fokozatából csak a 4. a direktbe kötött működik. Szerelő vett új előtét ellenálást, bekötötte. Mire hazaértem már 1-es ventillátor fokozatba kék füst jött ki a befújókon. Új ellenálás vásárlása. Az új előtét ellenálással 1-es fokozatban el sem indult. Aztán minden előről. Ujabb szerelő, aki levágta a hővédő ellenálást , az előtét ellenálásról, Így fél óráig működött. Most ugy megy kisebb fokozaton a ventillátor, hogy előtte feltekerem a maxra (4-es fokozat) , onnan visszaléptetem 2-esre. Igy megy pár percig aztán leáll. Kék füst megint van. Valami tipp valakinek mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hancoock Elküldve Május3, 2018 Megoszt Elküldve Május3, 2018 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hátha járt már valaki így (z22yh, 2004), eddig többszöri indításra volt hajlandó indulni, mert a magasnyomású pumpa volt a ludas, most kapott egy új pumpát most már egyből indul de van amikor le is fullad, ha nem fullad le akkor olyan mintha ingadozna az alapjárat de a mutató nem mutatja hogy hintázna csak a hangján lehet hallani hogy dadogós(remeg) de csak üresben, ha megyek vele akkor van ereje és nem rángat. Leállításkor sincs "csörömpölés" hang és nem is kattog semmi a motortérben ami gyanús lehetne. Trafó, gyertyák szerelő szerint jók(valami műszerrel nézte), vezérlés kb új ~10.000km van benne. Ezt mi okozhatja? Előre is köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Arpad Elküldve Május8, 2018 Megoszt Elküldve Május8, 2018 Sziasztok! Gondom akadt egy 2004-es opel signum 2.2DTI- belső fűtésével, csak 4-es fokozaton pörög a ventillátor, 1-2-3-el van felejtve. Kicseréltem az előtét ellenállást újra is, bontottra is, kicseréltem a fűtés kapcsoló panelt 2 különböző bontottra is, de a probléma megmaradt. Ilyen esetben mi a teendő merre lehet kutatni a hibát? Segítőkész válaszotokat előre is köszönöm! Árpi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hangya90 Elküldve Június5, 2018 Megoszt Elküldve Június5, 2018 Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem, hogy a hütőviz mennyiséget jelző lámpa a müszerfalon az inditás után pár másodpercel kigyullad. Ameddig a motor jár folyamatosan világit. A vizszint teljesen jó és nem fogy, és nem is forralja. Gondoltam a tartályban van a jeladó, de amikor a stekkert lehuztam az alján világitott tovább.Kérdezném ez megoldható házilag vagy szerviz a vége.Elöre is köszi a választ!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Június5, 2018 Megoszt Elküldve Június5, 2018 52 perce, hangya90 írta: Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem, hogy a hütőviz mennyiséget jelző lámpa a müszerfalon az inditás után pár másodpercel kigyullad. Ameddig a motor jár folyamatosan világit. A vizszint teljesen jó és nem fogy, és nem is forralja. Gondoltam a tartályban van a jeladó, de amikor a stekkert lehuztam az alján világitott tovább.Kérdezném ez megoldható házilag vagy szerviz a vége.Elöre is köszi a választ!!! Hali.Vagy tartály csere vagy kösd össze a két vezetéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts