csaszarmate Elküldve November1, 2014 Elküldve November1, 2014 Üdv a klubban. :) Nekem is ilyen a tempomatom. Vettem már új kart is, az se segített. Van, hogy teljesen jól működik, máskor pedig használhatatlan. Lábak tisztításán, hajlítgatásán én is túl vagyok. Szokták még a kuplungnál lévő kapcsolót is felelőssé tenni, de nem hiszem, hogy az a gond, akkor is kikapcsol, ha feszítem a pedált felfelé, plusz indexelésre elég sűrűn kikapcsol. Szerintem magában a CIM modulban a csatlakozót forrasztották ólommentes technológiával, és azt kéne átforrasztani, de bonyolult kivenni, ezért egyenlőre hagytam. Hi Nekem is volt gondom a tempomattal, de nekem a bajusz kapcsoló cseréje megoldotta a problémát!(laza 20 ezerért)
BMilus Elküldve November1, 2014 Elküldve November1, 2014 Sziasztok! Teljesen új vagyok itt, remélem tudtok megoldást a problémámra. Adott egy 2006-os Vectra C, már a ráncfelvarrott modell. CD30-as rádió van benne, valamint automata kétzónás digit klíma. A probléma a következő: Kezelési könyvet nem kaptam az autóhoz, de a neten kotorászva láttam, hogy elvileg a ventilátor tekerő gomb megnyomásával elő kellene jönnie egy menünek, ahol a klíma beállításait tudom változtatni, de ez nekem nem ugrik elő. Így nem tudom azt sem megváltoztatni, hogy hova fújja a venti a levegőt. Meleget egyáltalán nem hajlandó fújni, még üzemi hőmérsékletű motornál sem, de ha a leveszem a hőfokot, hirtelen orrán-száján tolja a hideget. Ötlet?
Invaited Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Sziasztok... Nemrég kikapcsoltam a klímát a Vectrában. A ventilátor fokozat állítót ugye hosszan nyomtam majd előjött a menü és kivettem a pipát az AC rublikából. Ezután azt tapasztaltam, hogy többet fogyaszt az autó a computer szerint. Az átlagfogyasztás mérő is úgy ugrál, hogy simán lehetne pillanatnyi fogyasztás mérő. Ez normális? :) Amúgy jó az autó semmi gond vele. Azt meg lehetne szerintetek oldani, ha én ezt szeretném, hogy mind a két hátsó ködlámpája világítson?
BMilus Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Hosszan nyomva kell előjönni a menünek. Nagyon hosszan nyomva sem jön elő. :(
Invaited Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Két zónás digit klimád van? Elő kell jönnie..
BMilus Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Két zónás digit klimád van? Elő kell jönnie.. Igen az van. Csak kellene, mert sehogy sem akar előjönni.
koco Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Igen az van. Csak kellene, mert sehogy sem akar előjönni. Nem ennek a gombnak a mikrokapcsolós része hajlamos tönkremenni? Ha itt is ez a baj, akkor az javítható.
BMilus Elküldve November2, 2014 Elküldve November2, 2014 Házilag is orvosolható? Ha igen, hogy álljak neki?
Gee Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Házilag is orvosolható? Ha igen, hogy álljak neki? Ha van normális műszerész pákád, és tudsz forrasztani, akkor nekiállhatsz. Kik kell szedni a modult, szétszedni, és a középső tekerőgomb lábait a panelba újraforrasztani normális ólmos forrasz anyaggal. Utána jó lesz elméletileg.
BMilus Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Ha van normális műszerész pákád, és tudsz forrasztani, akkor nekiállhatsz. Kik kell szedni a modult, szétszedni, és a középső tekerőgomb lábait a panelba újraforrasztani normális ólmos forrasz anyaggal. Utána jó lesz elméletileg. Köszi a segítséget! Nem a forrasztással vagyok bajban. A modult nem tudom hogyan kell kiszedni. Gondolom le kell bontani az egész középső konzolt. :/ Szervizbe nem szeretném vinni, mert ott úgyis cseréltetnék az egészet kompletten, nem piszkájlák pákával.
Somi Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Köszi a segítséget! Nem a forrasztással vagyok bajban. A modult nem tudom hogyan kell kiszedni. Gondolom le kell bontani az egész középső konzolt. :/ Szervizbe nem szeretném vinni, mert ott úgyis cseréltetnék az egészet kompletten, nem piszkájlák pákával. A modul könnyen kijön, oldalt egy vékony csavarhúzóval benyúlsz és kipattintod! Utána a szétszedéséhez még csavarhúzó sem kell!
Somi Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Hosszan nyomva kell előjönni a menünek. nem kell hosszan nyomni, hanem egyszer is elég egy pillanatra!
Gabibácsi Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Így van, nem kell hosszan nyomni. Amúgy van kattanás-érzete ha benyomod a gombot?
BMilus Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Így van, nem kell hosszan nyomni. Amúgy van kattanás-érzete ha benyomod a gombot? Van, kattan rendesen, csak nem reagál. Remélem tényleg "csak" forrasztás baja van, nem a kapcsoló halt meg.
Somi Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Van, kattan rendesen, csak nem reagál. Remélem tényleg "csak" forrasztás baja van, nem a kapcsoló halt meg. Jó esély van a forrasztásra, tipus hiba!
Gee Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Jó esély van a forrasztásra, tipus hiba! Így van, típushiba. Két kártyát benyomsz jobb és bal oldalt, és úgy is ki lehet játszani.
BMilus Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Holnap nekiállok, ma már nem. Nagyon segítőkészek vagytok, köszönöm!
Invaited Elküldve November3, 2014 Elküldve November3, 2014 Nekem csak úgy jött elő, ha hosszan nyomtam, nem értem.. ez van :)
BMilus Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 Sziasztok! Megoldódott a probléma. A forrasztásoknál nem találtam hibát, ezért semmi mást nem használtam, csak egy kis WD40-et. Most már kiválóan működik.
Somi Elküldve November4, 2014 Elküldve November4, 2014 (edited) Sziasztok! Megoldódott a probléma. A forrasztásoknál nem találtam hibát, ezért semmi mást nem használtam, csak egy kis WD40-et. Most már kiválóan működik. Ne vedd okoskodásnak, de forrasztási hiba van, csak szabad szemmel nem látszódik, át kell forrasztani hidd el! a WD40 nem igazán ide való megoldás! Módosítva November5, 2014 : Somi
BMilus Elküldve November5, 2014 Elküldve November5, 2014 Ám legyen, de most nem fogom újra kiszedni. Ha megint elromlik, átforrasztom.
Gee Elküldve November5, 2014 Elküldve November5, 2014 Ólommentes forrasztás a mechanikai igénybevételtől, és a váltakozó hőmérséklettől (tél-nyár) kilágyul. Nem látod, de megrepedezik, nem ad stabil kontaktot. WD40-el kicsit javítható ez (ideig-óráig), de az igazi, ha normálisan át van forrasztva.
Gabibácsi Elküldve November5, 2014 Elküldve November5, 2014 A wd40 olajos cucc, nem kontaktspray ráadásul.... Nem oda való
BMilus Elküldve November5, 2014 Elküldve November5, 2014 Most már arra is gondoltam, hogy nem is a gombbal volt gond. Talán a csatlakozók nem voltak jól illeszkedve és a ki- beszerelés után rendbejött????
Recommended Posts