Gab X Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 Sajnos egyenlőre nincs a GoodYear-hez még kettő, pedig majdnem minden gumisnál voltam. Azért volt egy-két meglepő eladó. A leglátogatottabb gumiboltba azt mondták, hogy az Eagle F1 borzasztó gumi, mire megkérdeztem, hogy akkor mi a jó. Szerinte egy olyan márka, aminek a nevét nem tudtam megjegyezni, sőt még nem is hallottam róla. Persze, hogy kínai volt. Egy másik eladó, meg "a világ legjobb gumiját" ajánlotta, mivel szerinte is a GoodYear maximum csak "gumicskának" nevezhető. Az ő ajánlata a Lassa nevezetű abroncs volt, akciósan 40ezer/darab áron :) Találtam viszont Pirellit, P6000-et, ebből lenne négy, meg volt még Maragoni, de azt meg nem akarok, nem sok jót hallottam róla. Jövő hétre viszont ígértek többen is, hogy hozatnak ebből a méretből, majd meglátjuk mi lesz. kereskedők...legelőször az a legjobb ami már rájuk van száradva vagy amin a legtöbb haszon van persze tudnak ajánlani "akciós" termékeket is 2010 -es 225/45 R17 ADAC teszt: http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Somm...urcePageID=8772 bár az összeesküvés-elmélet kreálók tábora szerint fizetett hirdetés az ADAC teszt
HorsePower Elküldve Március26, 2010 Elküldve Március26, 2010 kereskedők...legelőször az a legjobb ami már rájuk van száradva vagy amin a legtöbb haszon van persze tudnak ajánlani "akciós" termékeket is 2010 -es 225/45 R17 ADAC teszt: http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Somm...urcePageID=8772 bár az összeesküvés-elmélet kreálók tábora szerint fizetett hirdetés az ADAC teszt Nem is tudtam, hogy az ADAC csinált ilyen méretben tesztet, köszi a linket. Lehet, hogy egyesek fizetnek a jobb helyezésért, de azért az látszik, hogy a kínai gumik sehol sincsenek.
Gab X Elküldve Március27, 2010 Elküldve Március27, 2010 Nem is tudtam, hogy az ADAC csinált ilyen méretben tesztet, köszi a linket. Lehet, hogy egyesek fizetnek a jobb helyezésért, de azért az látszik, hogy a kínai gumik sehol sincsenek. általában minden évben csinálnak egy peresebb/szélesebb gumi és egy hagyományos/átlag gumi tesztet esetleg nézd meg a régebbi, pár éves teszteket h miket ajánlanak mert ezek mind friss mintázatok, ilyeneket használtba nem találsz sajnos pl van egy 2008 magyar teszt: http://www.origo.hu/auto/20080505-nyari-gumiteszt.html a kínaiak itt sem szerepeltek túl jól
Walter Elküldve Március27, 2010 Elküldve Március27, 2010 a tréning tényleg jó dolog a jogsi megszerzéséhez a képzés részének kellene felfogni, pl 2 éven belül a kezdő jogsisnak el kell menni tréningre (amikor már kicsit vezetgetett) és akkor legyen végleges a jogsi ha volt tréningelni és nem csinált butaságot 2 évig. persze, direkt csinálják alulk.ra a gyárak a sofőrök 99% nem tudja kezelni a váratlan helyzeteket, minden apróságra azonnali fékkel reagálnak vezetéstechnikai tréninget kötelezővé tenném majd várom a véleményed az F1 -ről ha meglesz és bekoptak már az autódhoz
HorsePower Elküldve Március27, 2010 Elküldve Március27, 2010 a tréning tényleg jó dolog a jogsi megszerzéséhez a képzés részének kellene felfogni, pl 2 éven belül a kezdő jogsisnak el kell menni tréningre (amikor már kicsit vezetgetett) és akkor legyen végleges a jogsi ha volt tréningelni és nem csinált butaságot 2 évig. Véleményem szerint a jogosítványt használók, és arra pályázók körét kellenne szűkíteni, na meg a megszerzését szigorítani. Ez az egyik, ami fontos lenne. A tréninget valóban be kellenne építeni az oktatásba, viszont ami még fontosabb, én nem adnék jogosítványt senki kezébe, ameddig nem vezetett hóban/jégen oktató mellett lezárt területen legalább 1-200 Km-t. Na meg a rendőröknek nem kellenne belekötni azokba, akik egy zárt parkolóba gyakorlatoznak. És itt nem arra gondolok, aki a Bükkbe keresztbe jön velem szembe, azt tényleg állítsák meg. Mert nem az a fontos, hogy milyen gumid van, a legjobb téligumi is megcsúszik, a kérdés, hogy tudod-e korrigálni a hibát.
Gab X Elküldve Március27, 2010 Elküldve Március27, 2010 sok mindent kellene szigorítani ami tényleg a közlekedés biztonsággal kapcsolatos nem olcsó így sem a jogsi, mi lenne ha még hozzájönne egy 50e Ft -os tréning persze ha tömegesen kellene járni, biztosan olcsóbb lenne szóval lenne ellentáborunk rendesen ha bevezetnénk :)
Gab X Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Astra H központi furat átmérőt tudja vki mekkora?
HorsePower Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Astra H központi furat átmérőt tudja vki mekkora? Az ötcsavarosnak tudom, az 65mm, de a négycsavarosnak lehet, hogy eltérő, mert a G Astrákon meg 56,5mm van.
Gab X Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Az ötcsavarosnak tudom, az 65mm, de a négycsavarosnak lehet, hogy eltérő, mert a G Astrákon meg 56,5mm van. okay, thx a 4-es kisebb az biztos
Denon Elküldve Március28, 2010 Elküldve Március28, 2010 Toyo -ra őket találtam jó árban: http://gumimarket.hu/ néztem én is méretváltóban, 225/45 a megfelelő váltás számodra hááát, használtat jól nézd meg DOT számot hogy ne legyen túl koros az abroncs (bár gondolom ezt Te is tudod) illetve F1 -ről azt olvastam hogy hajlamos egyenletlenül kopni, így az idő/km -erek előrehaladtával hangosodik is mennyi az annyi amúgy? mármint mennyiért találtál használtat? GoodYear -ra visszatérve...gondolom az átlagosnál kicsivel lágyabb az anyaga, jobban tapad, de jobban is kopik ilyen adatokat nem találok sehol amikor gumit nézek...lágyság, súly A Web áruházak is hajlamosak régi DOT -os gumikat kiküldeni.Tapasztalatból tudom. Amúgy felfeszítettem a 225-ös Uniroyal Rainsport gumikat.Száraz és nedves aszfalton is nagyon jól tapad.Hogy mennyire kopik, és hogy fog búgni majd jövőre kiderül. :)
Walter Elküldve Március29, 2010 Elküldve Március29, 2010 Már van (vagy tavaly még volt) olyan ajánlat az egyik fővárosi autósiskolánál, hogy aki leteszi náluk a jogsit az 1 éven belül visszamehet egy vezetéstechnikai tréningre. sok mindent kellene szigorítani ami tényleg a közlekedés biztonsággal kapcsolatos nem olcsó így sem a jogsi, mi lenne ha még hozzájönne egy 50e Ft -os tréning persze ha tömegesen kellene járni, biztosan olcsóbb lenne szóval lenne ellentáborunk rendesen ha bevezetnénk :)
HorsePower Elküldve Április3, 2010 Elküldve Április3, 2010 majd várom a véleményed az F1 -ről ha meglesz és bekoptak már az autódhoz Jelentem, sikerült találnom gumit :) Eagle F1, használt, de jóformán meg sincs még kopva, érdemes volt kicsit turkálni a neten :D Ha kész a felni azonnal viszem a gumishoz, már rettenetesen kiváncsi vagyok milyen lesz. (Képet tettem volna fel, de látom, hogy csak linket lehet beszúrni)
Gab X Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 Jelentem, sikerült találnom gumit :) Eagle F1, használt, de jóformán meg sincs még kopva, érdemes volt kicsit turkálni a neten :D Ha kész a felni azonnal viszem a gumishoz, már rettenetesen kiváncsi vagyok milyen lesz. (Képet tettem volna fel, de látom, hogy csak linket lehet beszúrni) várom valakinek sikerül képet is beszúrni, az eladó alkatrészeknél néztem Toyo project eltolva a gyári Turanza-k még kibírják az idei évet, legyilkolom őket viszont asszony autójára kell felni+gumi, de már több napja járom a gumisokat és olcsóbb kategóriás felnikből (Dezent, Enzo) kifogyott Magyarország kedden úgy is megyek ki Szlovákiába, majd ott megveszem valami normális gumit rakatok rá, Pirelli P7, esetleg ha sokkal olcsóbb a Kumho Solus KH17...eddigi Kumho gumik nem voltak jók, de ez a KH17 -es több tesztben is jól végzett, általában az első 3-ban benne volt
HorsePower Elküldve Április4, 2010 Elküldve Április4, 2010 várom valakinek sikerül képet is beszúrni, az eladó alkatrészeknél néztem Toyo project eltolva a gyári Turanza-k még kibírják az idei évet, legyilkolom őket viszont asszony autójára kell felni+gumi, de már több napja járom a gumisokat és olcsóbb kategóriás felnikből (Dezent, Enzo) kifogyott Magyarország kedden úgy is megyek ki Szlovákiába, majd ott megveszem valami normális gumit rakatok rá, Pirelli P7, esetleg ha sokkal olcsóbb a Kumho Solus KH17...eddigi Kumho gumik nem voltak jók, de ez a KH17 -es több tesztben is jól végzett, általában az első 3-ban benne volt Az olcsó felnikkel az a baj, hogy hamar deformálódnak, és viheted görgőztetni. Az meg elég nyűgös, mert gumit levenni, görgőztetni, gumit visszatenni egy év alatt kiadja azt a pluszt amit egy jobb felnire szánnál. Enzo van az egyik ismerősömnek, és évente kell görgőztetni. Mi a felső határ felni tekintetében? Tudnám javasolni a momo-t. Én azt vettem és nagyon bevált. Igaz, az ország másik feléből hozattam de megérte, mert 25ezer volt darabja, természetesen garanciával, dobozzal, teljesen újonnan, 16" méretben.
uhuhu Elküldve Április5, 2010 Elküldve Április5, 2010 így-így. én is jártam így hogy egyszer vettem egy szép de puha felnit. volt hogy 1 évben 1x kellett görgőztetnem a garnitúrát, mert rázott. le is cseréltem... a belinkelt eagle F1 meg nagyon jó gumi, de hangos. főképp ahogy kopik úgy nő a gumizaj... vagyis nekem ....
zotya975 Elküldve Április5, 2010 Elküldve Április5, 2010 Anyuék vettem a Corsára használt gumit, asszem 3 ezer volt darabja, Semperit, nézegettem olyan 3.5-4 milis, mindegy nekik egy darabig jó lesz, viszont nem láttam a gyártási dátumot a gumi oldalán, ez nem mindegyiken van rajta? Bocs ezt a Astrába akartam, de végülis a gumiról szól, nem a kocsiról. :)
HorsePower Elküldve Április5, 2010 Elküldve Április5, 2010 Anyuék vettem a Corsára használt gumit, asszem 3 ezer volt darabja, Semperit, nézegettem olyan 3.5-4 milis, mindegy nekik egy darabig jó lesz, viszont nem láttam a gyártási dátumot a gumi oldalán, ez nem mindegyiken van rajta? Bocs ezt a Astrába akartam, de végülis a gumiról szól, nem a kocsiról. :) Elvileg rajta kellenne lennie, pont tegnap néztem egy semperit gumit, amin először én sem találtam. A lényeg, hogy csak az egyik oldalon van feltüntetve, úgyhogy valószínüleg azon az oldalon lesz, ami befelé áll. a belinkelt eagle F1 meg nagyon jó gumi, de hangos. főképp ahogy kopik úgy nő a gumizaj... vagyis nekem .... Valamit valamiért :) A zaj egy idő után remélem azért megszokható.
Gab X Elküldve Április5, 2010 Elküldve Április5, 2010 Az olcsó felnikkel az a baj, hogy hamar deformálódnak, és viheted görgőztetni. Az meg elég nyűgös, mert gumit levenni, görgőztetni, gumit visszatenni egy év alatt kiadja azt a pluszt amit egy jobb felnire szánnál. Enzo van az egyik ismerősömnek, és évente kell görgőztetni. Mi a felső határ felni tekintetében? Tudnám javasolni a momo-t. Én azt vettem és nagyon bevált. Igaz, az ország másik feléből hozattam de megérte, mert 25ezer volt darabja, természetesen garanciával, dobozzal, teljesen újonnan, 16" méretben. volt már nekem is gagyi felnim /45 gumival, az tényleg szar volt, kb 2 havonta centirozni mentem de használtam enzo felnit /60 -as gumival télen/nyáron és 2 év alatt egyszer se kellett mennem centirra de itt marad a gyári méret /55 -ös falmagassággal, asszony használja városban...nagy veszélynek nincs kitéve körülnézek hogy milyen a kínálat kint
Gab X Elküldve Április5, 2010 Elküldve Április5, 2010 Elvileg rajta kellenne lennie, pont tegnap néztem egy semperit gumit, amin először én sem találtam. A lényeg, hogy csak az egyik oldalon van feltüntetve, úgyhogy valószínüleg azon az oldalon lesz, ami befelé áll. Valamit valamiért :) A zaj egy idő után remélem azért megszokható. felcsavarod a zenét :)
HorsePower Elküldve Április6, 2010 Elküldve Április6, 2010 felcsavarod a zenét :) Sokan ajánlották már, egyéb más problémáknál is, de általában nem így szoktam kezelni a tüneteket :) de itt marad a gyári méret /55 -ös falmagassággal, asszony használja városban...nagy veszélynek nincs kitéve körülnézek hogy milyen a kínálat kint Melyik városban, nincs nagy kátyúveszély? Szívesen odaköltöznék :D Egyébként a momo mellett tudnám még ajánlani a hijoin felniket. Árban az enzo-val van egy kategóriában, viszont meglepően tartós, erős felni és van egy-két nagyon szép forma.
Gab X Elküldve Április6, 2010 Elküldve Április6, 2010 Sokan ajánlották már, egyéb más problémáknál is, de általában nem így szoktam kezelni a tüneteket :) Melyik városban, nincs nagy kátyúveszély? Szívesen odaköltöznék :D Egyébként a momo mellett tudnám még ajánlani a hijoin felniket. Árban az enzo-val van egy kategóriában, viszont meglepően tartós, erős felni és van egy-két nagyon szép forma. nah, felni lerendelve sajnos későn kaptam észbe, tavasz közepén egyszerűen már minden nagy importőr kifogyott a felnikből ár is jó legyen, picit márkás is legyen, nézzen is ki vhogy... Momo szárnya alatt található Reds felni -re esett a választás ez lesz: http://www.reds-wheels.com/dark_blade_en.html 7" széles, ET35 -ös lesz, így a gyári felnihez képest 8mm -rel fog kijjebb lógni kíváncsi vagyok h fog mutatni rajta mivel más az autó karakterisztikája mint a felni, lehet h nem fognak passzolni a héten felteszem a garnitúrát, majd csinálok képet Pirelli P7 is lerendelve, de nem biztos hogy meg lesz a héten :) Vác kátyú azért itt is van, de jelenleg csak egy nagyon sz@r résszel találkoztam sajnos legkönnyebb esőben belemenni az úthibákba :D
HorsePower Elküldve Április6, 2010 Elküldve Április6, 2010 nah, felni lerendelve sajnos későn kaptam észbe, tavasz közepén egyszerűen már minden nagy importőr kifogyott a felnikből ár is jó legyen, picit márkás is legyen, nézzen is ki vhogy... Momo szárnya alatt található Reds felni -re esett a választás ez lesz: http://www.reds-wheels.com/dark_blade_en.html 7" széles, ET35 -ös lesz, így a gyári felnihez képest 8mm -rel fog kijjebb lógni kíváncsi vagyok h fog mutatni rajta mivel más az autó karakterisztikája mint a felni, lehet h nem fognak passzolni a héten felteszem a garnitúrát, majd csinálok képet Pirelli P7 is lerendelve, de nem biztos hogy meg lesz a héten :) Vác kátyú azért itt is van, de jelenleg csak egy nagyon sz@r résszel találkoztam sajnos legkönnyebb esőben belemenni az úthibákba :) Milyen színű autóra akarod tenni? Mikor a 16-os felniket vettem egy ideig feketét kerestem, aztán rájöttem, hogy a fekete autón az ugyan olyan színű felni borzalmasan mutatna. Most a 17-est fehérre fogom fényeztetni, a fekete autóhoz talán az a legjobb. A képekre mindenképpen kiváncsi vagyok.
Gab X Elküldve Április8, 2010 Elküldve Április8, 2010 Milyen színű autóra akarod tenni? Mikor a 16-os felniket vettem egy ideig feketét kerestem, aztán rájöttem, hogy a fekete autón az ugyan olyan színű felni borzalmasan mutatna. Most a 17-est fehérre fogom fényeztetni, a fekete autóhoz talán az a legjobb. A képekre mindenképpen kiváncsi vagyok. FEKETE :) és nem gáz :) már fent van persze nem annyira feltünő mint fekete autón fehér / polír felni, illetve fehér autón fekete felni no majd csinálok képet
HorsePower Elküldve Április8, 2010 Elküldve Április8, 2010 FEKETE :) és nem gáz :) már fent van persze nem annyira feltünő mint fekete autón fehér / polír felni, illetve fehér autón fekete felni no majd csinálok képet Ez a Reds felni nem grafit színű? Most egyébként kezdek egy kicsit elbizonytalanodni, hogy fehér legyen-e a felni, vagy maradjon ezüst. A képeket várom :D Elég ütős formája van így kép alapján a felnidnek.
Recommended Posts