Davee Elküldve Október3, 2017 Megoszt Elküldve Október3, 2017 46 perce, readyz írta: Sziasztok, Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az általam megvásárolni kívánt acélfelni 6,5x16" 5x110 ET41 méretű, akkor az a gyári ET37 -hez képest fog-e gondot okozni? A téligumi mérete nem változna: 205/55 R16 Előre is köszi a választ! Beljebb lesz 4mm-el, kicsit butábban fog állni, de még bőven belefér, vagy ET42-es gyári alufelni is, csak az szélesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
readyz Elküldve Október3, 2017 Megoszt Elküldve Október3, 2017 24 minutes ago, Davee said: Beljebb lesz 4mm-el, kicsit butábban fog állni, de még bőven belefér, vagy ET42-es gyári alufelni is, csak az szélesebb. Értem, köszönöm szépen az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október10, 2017 Megoszt Elküldve Október10, 2017 On 2017. 09. 27. at 8:09, csicsó írta: Téligumi vásárlása elött állok.Több márka is szóba jött 195/65 R15 méretben. "Erősorrendben"a következőek: -Hankook Winter I'cept RS2 -Nokian WR D4 -Goodyear Ultragrip9 Az első 2 is megfelelne,sőt a Hankook nagyon jó áron is lenne,de a tesztek szerint zajos csakúgy,mint a Nokian ami autópályán jön ki leginkább. Ha van tapasztalatotok ezekkel a márkákkal írjátok meg légyszi! köszi végül is goodyear lett 195\65 R15 ami feltünt elsöre,hogy miyen keskeny megmértem a futofelület szélessége 180mm ez a standard méret ennél a szélességnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 13 órája, csicsó írta: végül is goodyear lett 195\65 R15 ami feltünt elsöre,hogy miyen keskeny megmértem a futofelület szélessége 180mm ez a standard méret ennél a szélességnél? A 195 jelöli a gumi szélességét miliméterben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 9 perce, zotya975 írta: A 195 jelöli a gumi szélességét miliméterben. Nyilvan ezert csodalkozik a dolgozo, hogy csak 180-at me'r Egyebkent nem tudom, hogy kell merni, sok guminal messze nem egyertelmu, hol van a futofelulet szele... Valoszinuleg adott nyomas es terheles mellett kell nezni, hogy milyen szeles feluleten erintkezik a talajjal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 13 perce, csaba66 írta: Nyilvan ezert csodalkozik a dolgozo, hogy csak 180-at me'r Egyebkent nem tudom, hogy kell merni, sok guminal messze nem egyertelmu, hol van a futofelulet szele... Valoszinuleg adott nyomas es terheles mellett kell nezni, hogy milyen szeles feluleten erintkezik a talajjal. Hát, itt azt írják hogy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 16 perce, zotya975 írta: Hát, itt azt írják hogy: Koszonom; akkor ebbol az latszik, hogy a futofelulet akar 50 mm szeles is lehetne, azon nem mulik a meret jelolese. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 31 perce, csaba66 írta: Koszonom; akkor ebbol az latszik, hogy a futofelulet akar 50 mm szeles is lehetne, azon nem mulik a meret jelolese. Hát ahány helyen nézed meg annyi féle képen írják, itt pölö a futófelületet írják :https://www.csepelihondabonto.hu/data/images/alap/gumijelolesek2.jpg De mivel az oldalfalban nincsenek fémszálak, ha felfújod ballonosabb lesz , így még ez sem mérvadó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 (edited) 6 órája, csaba66 írta: Nyilvan ezert csodalkozik a dolgozo, hogy csak 180-at me'r Egyebkent nem tudom, hogy kell merni, sok guminal messze nem egyertelmu, hol van a futofelulet szele... Valoszinuleg adott nyomas es terheles mellett kell nezni, hogy milyen szeles feluleten erintkezik a talajjal. igen leinfóztam,nyomás alatt lévö gumin kell mérni ha fennt lesz megmérem kiváncsi vagyok hogy lesz 1,5cm-el szélesebb Módosítva Október11, 2017 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
snec Elküldve Október11, 2017 Megoszt Elküldve Október11, 2017 gyártófüggő is, ugyanaz a méret eltérhet egymástól Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 Szereztem egy nyomaték kulcsot; hivatalosan mekkora nyomatékkal kell meghúzni a kerékcsavarokat (Z16XEP), 4 csavaros felni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 7 perce, pjotr írta: Szereztem egy nyomaték kulcsot; hivatalosan mekkora nyomatékkal kell meghúzni a kerékcsavarokat (Z16XEP), 4 csavaros felni? 110 Nm https://www.opelukraine.com/content/dam/Opel/Europe/ukraine/nscwebsite/ru_UA/04_Owner/02_Manuals/english_crash_fastening.pdf 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve December9, 2017 Megoszt Elküldve December9, 2017 Sziasztok! Téli gumikat (4), és hozzá felniket szeretnék vásárolni, nyáriból 205/55R16 ilyen van fent, apám azt mondta. Tudna valaki segíteni, hogy hol tudnék vásárolni jó minőségben ? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December9, 2017 Megoszt Elküldve December9, 2017 4 perce, Devis írta: Téli gumikat (4), és hozzá felniket szeretnék vásárolni, nyáriból 205/55R16 ilyen van fent, apám azt mondta. Tudna valaki segíteni, hogy hol tudnék vásárolni jó minőségben ? A gumi meretebol csak a felni atmeroje kovetkezik, az ET szama, szelessege, osztokore, kozponti atmeroje es a csavarok szama nem. Raadasul a teli gumi nem okvetlenul kell a nyarival egyezo meretu legyen. A neten sok helyen kinalnak gumikat felnivel, de az Opel szervizekben is vehetsz. Gyari felni premium gumival biztos jo minosegu lesz, csak gyozd kifizetni Itt https://automax.hu/ pl. tudsz a kocsi tipusa alapjan keresni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 Sziasztok! Ami fent van, az ilyen: 1, 2, 205/55 r16 Ha nem feltétlen szükséges ilyen méret télibe, akkor milyen más jöhetne szóba ? Mit mondtok, vagy javasoltok ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 3 órája, Devis írta: Sziasztok! Ami fent van, az ilyen: 1, 2, 205/55 r16 Ha nem feltétlen szükséges ilyen méret télibe, akkor milyen más jöhetne szóba ? Mit mondtok, vagy javasoltok ? 15" méretü acéfelnit ha veszel 195/65 R15 gumit tudsz rátenni ami váltoméret. Hankook-ot már kapsz 13 ezer körüi/db,ami jó középkategoria. Acélfelnit használtan is vehetsz,5-6 ezer/db. Így az alufelnit is megkiméled. 205/55R16 csak a gumi lenne annyi mint a fennt emlitett szett... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 Szóval a nagyobb drágább, értem. Hülye kérdés, de ha ilyent vennék akkor nem lenne olyan hatása szemre, hogy nagy kocsi kis kerekeken ? :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 1 órával ezelőtt, Devis írta: Szóval a nagyobb drágább, értem. Hülye kérdés, de ha ilyent vennék akkor nem lenne olyan hatása szemre, hogy nagy kocsi kis kerekeken ? :/ Ha elfogadsz egy jó tanácsot, 16"-nál kisebb kereket ne tegyél rá, bután áll. A gumi pedig alig kerül többe mint a 15"-ra. (Persze saját döntésed) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 4 órája, Devis írta: Szóval a nagyobb drágább, értem. Hülye kérdés, de ha ilyent vennék akkor nem lenne olyan hatása szemre, hogy nagy kocsi kis kerekeken ? :/ Nem ,mivel átmérőben csak 3mm a különbség a 2 kerék között(a 15" a nagyobb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 3 órája, Davee írta: Ha elfogadsz egy jó tanácsot, 16"-nál kisebb kereket ne tegyél rá, bután áll. A gumi pedig alig kerül többe mint a 15"-ra. (Persze saját döntésed) Azért az a 8-9 ezer Ft guminként amennyivel drágább a 16" nem elhanyagolható különbség sztem. Nyáron én is 17" kerékkel megyek,télre viszont inkább megvettem a prémium márkás gumit 15"-ban,mint a kínai tudjuk milyen minőségűt 16"-ban ugyanannyiért. Azhogy bután áll nem mondanám,más a kinézete a kocsinak az biztos,de 15"-16" között nincs akkora különbség. De mindenki döntse el neki mely kritérium élvez prioritást: a biztonság vagy a kinézet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December10, 2017 Megoszt Elküldve December10, 2017 1 óra, csicsó írta: Azért az a 8-9 ezer Ft guminként amennyivel drágább a 16" nem elhanyagolható különbség sztem. Nyáron én is 17" kerékkel megyek,télre viszont inkább megvettem a prémium márkás gumit 15"-ban,mint a kínai tudjuk milyen minőségűt 16"-ban ugyanannyiért. Nemcsak prémium márkás gumik és kínaiak léteznek, van jó köztes megoldás is. 8-9 ezres különbség a 15 és 16" között? Kissé túlzónak tűnik számomra. Hankook esetén ugyanaz a típus terhelhetőség és sebesség index esetén is max. 4-5 ezer a különbség, bár hirtelen csak egy oldalt néztem meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December11, 2017 Megoszt Elküldve December11, 2017 9 órája, Astra555 írta: Nemcsak prémium márkás gumik és kínaiak léteznek, van jó köztes megoldás is. 8-9 ezres különbség a 15 és 16" között? Kissé túlzónak tűnik számomra. Hankook esetén ugyanaz a típus terhelhetőség és sebesség index esetén is max. 4-5 ezer a különbség, bár hirtelen csak egy oldalt néztem meg. Én 2 odalon is ekkora különbséget találtam Hankook esetén Link to comment Megosztás: More sharing options...
Devis Elküldve Január18, 2018 Megoszt Elküldve Január18, 2018 Sziasztok! Mi a véleményetek, a HANKOOK K425 205/55R16 nyári gumiról, ami átlagosan 17-18e Ft/db körül láttam. Jó vételnek tűnik, vagy nyáriban mást érdemes nézni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január18, 2018 Megoszt Elküldve Január18, 2018 4 órája, Devis írta: Sziasztok! Mi a véleményetek, a HANKOOK K425 205/55R16 nyári gumiról, ami átlagosan 17-18e Ft/db körül láttam. Jó vételnek tűnik, vagy nyáriban mást érdemes nézni ? Szia! Hétköznapi használatra teljesen jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LeviCsúza Elküldve Március11, 2018 Megoszt Elküldve Március11, 2018 Tisztelt Fórumtársak! Segítséget kérnék! Alufelni vásárlásba fogtam, találtam is egy jó állapotú eredeti Opel felnit ami egy Zafiráán volt. Az én autóm Opel Astra H 1.6 motor , 2011-es évjárat. A felnim adatai 5*110, ET 35, 65.1 mm. A felni amit vennék egy 1999-es Zafirán volt, az ET száma 43. Jó lenne az én astrámra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts