kisp113 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 2 hours ago, Cserenkov írta: 19"-os volt talán gyárilag is H Astrán. De én azt már nem biztos, hogy fetenném. A 17-es is nekem már olyan határeset. Szép-szép, de ilyenkor télire nem bánom hogy felkerül a sokkal komfortosabb 15-ös grnitúra. Mivel nem versenypályán használom a kocsit, tapadásban, kanyarstabilitásban nem igazán veszek észre különbséget. Érdekes kinek a pap kinek a papné téma ez. Én most cseréltem le a 16" nyárit a 15" télire hétvégén. Komolyan gondolkodom hogy vissza se teszem tavasszal hanem inkább veszek még egy garnitúra 15" nyárit. Egyszerűen annyival komfortosabbnak találom vele az utazást, csak azt a 6-7mm mintát fogom sajnálni eldobni. (téli mivolta ellenére is halkabb, nem akarja úthibán kivenni a kormányt a kezemből és feltűnően kevesebbet fogyaszt -0,5L/100 legalább ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 (edited) Hát igen... A 17-es szettel én is szinte minden kavicsot megérzek az úton. Gondolom a kemény sport futómű erre rátesz még egy lapáttal. A dübörgése meg borzasztó. Főleg kis tempónál 30-40km/h körül irdatlanül dübörögnek a kerekek. A 15-ös télni gumi ehhez képest szinte hangtalan, alig hallom őket. Fogyasztásban nálam nincs mérhető különbség. Módosítva November17, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 55 minutes ago, Cserenkov írta: Hát igen... A 17-es szettel én is szinte minden kavicsot megérzek az úton. Gondolom a kemény sport futómű erre rátesz még egy lapáttal. A dübörgése meg borzasztó. Főleg kis tempónál 30-40km/h körül irdatlanül dübörögnek a kerekek. A 15-ös télni gumi ehhez képest szinte hangtalan, alig hallom őket. Fogyasztásban nálam nincs mérhető különbség. Most sikerült elvenned a kedvem a 17-es szettől, amit tavaszra tervezek vásárolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 (edited) 55 minutes ago, Astra555 írta: Most sikerült elvenned a kedvem a 17-es szettől, amit tavaszra tervezek vásárolni. A H Astrákat tudomásom szerint kétféle kormányművel szállították, az egyik 15"-16" felnikhez való a másikat (megerősített ZF) pedig 17"-18" felnikhez adták (talán 19" is, de ebben nem vagyok biztos). Gondolom ennek volt valami oka. A Twintopom gyárilag 17" volt szerelve de eladtam a garnitúrát, mert nem volt komfortos. Ráadásul a 16" kevesebbet is fogyaszt (benzinesnél mérhető a különbség). Az ötajtósunkon 15" van gyárilag és simább a futása (mondjuk a tömege is kevesebb, mint a twintopé). Módosítva November17, 2015 : kezdőkabriós Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kaluszto Elküldve November27, 2015 Megoszt Elküldve November27, 2015 Sziasztok eladtam az 1,7 H astrámat megmaradt egy garnitúra 16"alufelni még egy szezont használható nyárigumival akit érdekel írjon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve November29, 2015 Megoszt Elküldve November29, 2015 On 2015. 11. 27., Kaluszto írta: Sziasztok eladtam az 1,7 H astrámat megmaradt egy garnitúra 16"alufelni még egy szezont használható nyárigumival akit érdekel írjon Írtam PM-et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December13, 2015 Megoszt Elküldve December13, 2015 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van e jelentősége, hogy 6 v 6.5 a felni szélessége? Most ajánlottak egy garnitúra alufelnit, a Astrám felni mérete 6.5*15 ET35 5*110 és 195/65R15 gumi van rajta. A srác azt mondja minden klappol 5*110 , de csak 6*15 az ET számot nem mondta, mert meg kell nézni, de 35-re emlékezett. Megvehetem e? Ha az ET szám nem stimmel, akkor meddig mehetek el? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December13, 2015 Megoszt Elküldve December13, 2015 3 hours ago, hanis írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van e jelentősége, hogy 6 v 6.5 a felni szélessége? Most ajánlottak egy garnitúra alufelnit, a Astrám felni mérete 6.5*15 ET35 5*110 és 195/65R15 gumi van rajta. A srác azt mondja minden klappol 5*110 , de csak 6*15 az ET számot nem mondta, mert meg kell nézni, de 35-re emlékezett. Megvehetem e? Ha az ET szám nem stimmel, akkor meddig mehetek el? köszi Ha a másik felni 6J és ugyan úgy ET35 akkor a belső fele a felninek 6mm-el kijjebb lesz, illetve a külső pereme 6mm-el beljebb lesz. Magyarul hülyén néz ki, egyébként ha 5x110-es osztókörös Astra-d van én nem is gondolkodnék 15-ösben csak 16-osban, sokkal jobban áll az autónak, mert nincs akkora hodály a kerékjáratban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 16 hours ago, hanis írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van e jelentősége, hogy 6 v 6.5 a felni szélessége? Most ajánlottak egy garnitúra alufelnit, a Astrám felni mérete 6.5*15 ET35 5*110 és 195/65R15 gumi van rajta. A srác azt mondja minden klappol 5*110 , de csak 6*15 az ET számot nem mondta, mert meg kell nézni, de 35-re emlékezett. Megvehetem e? Ha az ET szám nem stimmel, akkor meddig mehetek el? köszi A 6" az Corsa felni és az ET száma is más. Ne vedd meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 13 hours ago, Davee írta: ...egyébként ha 5x110-es osztókörös Astra-d van én nem is gondolkodnék 15-ösben csak 16-osban, sokkal jobban áll az autónak, mert nincs akkora hodály a kerékjáratban. Ezzel nem értek egyet! A kerék össz átmérője ugyan akkora. Tehát pontosan ugyan akkora "hodály" van egy 19"-os felnivel váltóméretű gumi esetén, mint a 15"-ossal. "Hodályosság" szempontjából én semmi különbséget nem vélek felfedezni a 17"-os és 15"-os szettjeim között. (Ha otthon leszek, teszek fel képet.) Ellenben a 15"-os gumi jóval komfortosabb, nem utolsó sorban sokkal olcsóbb rá. A 6" széleset én se venném meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 3 hours ago, Cserenkov írta: Ezzel nem értek egyet! A kerék össz átmérője ugyan akkora. Tehát pontosan ugyan akkora "hodály" van egy 19"-os felnivel váltóméretű gumi esetén, mint a 15"-ossal. "Hodályosság" szempontjából én semmi különbséget nem vélek felfedezni a 17"-os és 15"-os szettjeim között. (Ha otthon leszek, teszek fel képet.) Ellenben a 15"-os gumi jóval komfortosabb, nem utolsó sorban sokkal olcsóbb rá. A 6" széleset én se venném meg. Igazad van abban az esetben ha ballonosabb gumi kerül rá, mert akkor végeredményben ugyan ott vagyunk átmérőben. A komfortot nem mondanám rosszabbnak 16-osnál, te 17 és 15 között teszel különbséget ami nagyobb, neked már 17-esen peresebb gumid van, 15 és 16 között gyári futóval nincs észrevehető különbség, legalább is emiatt nem zárnám ki... Persze mindenki maga dönti el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 12 hours ago, Cserenkov írta: Ezzel nem értek egyet! A kerék össz átmérője ugyan akkora. Tehát pontosan ugyan akkora "hodály" van egy 19"-os felnivel váltóméretű gumi esetén, mint a 15"-ossal. "Hodályosság" szempontjából én semmi különbséget nem vélek felfedezni a 17"-os és 15"-os szettjeim között. (Ha otthon leszek, teszek fel képet.) Ellenben a 15"-os gumi jóval komfortosabb, nem utolsó sorban sokkal olcsóbb rá. A 6" széleset én se venném meg. Köszönöm a gyors választ! közben kiderült, hogy vagy a srác mondta rosszul, vagy én értettem félre valamit, de nem 6-os, hanem 6.5-es. Annyi a "gáz"(ha gáz egyáltalán), hogy ET 35 helyett ET40. Majd ti remélem megmondjátok mennyire gáz. Amúgy a méretem 6.5*15 5*110 ET35 míg a srác felnije 6.5*15 5*110 ET40, remélem beleférek. Gumi nélkül vettem 40-ért, fenntartva az a jogot, hogy ha itt azt mondjátok nem jó, akkor visszalépek, de remélem ilyet nem mondtok:) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 13 hours ago, kezdőkabriós írta: A 6" az Corsa felni és az ET száma is más. Ne vedd meg. Szia! Valamit félre érthettem, közben kiderült, hogy 6.5-es "csak" az ET szám más köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December14, 2015 Megoszt Elküldve December14, 2015 On 2015. 12. 13. at 18:51, Davee írta: Ha a másik felni 6J és ugyan úgy ET35 akkor a belső fele a felninek 6mm-el kijjebb lesz, illetve a külső pereme 6mm-el beljebb lesz. Magyarul hülyén néz ki, egyébként ha 5x110-es osztókörös Astra-d van én nem is gondolkodnék 15-ösben csak 16-osban, sokkal jobban áll az autónak, mert nincs akkora hodály a kerékjáratban. Köszönöm a választ. Közben leírtam, hogy valamit benéztem és így csak a minimális ET szám eltérés a kérdés. A 15-ös felnit az előttem leírtak miatt nem adnám fel, ráadásul most vettem rá egy vadi új Michelin garnitúrát 17.000/db áron. 16 v 17 -es gumiba tuti nem ennyi lenne az ára. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December15, 2015 Megoszt Elküldve December15, 2015 12 hours ago, hanis írta: Köszönöm a gyors választ! közben kiderült, hogy vagy a srác mondta rosszul, vagy én értettem félre valamit, de nem 6-os, hanem 6.5-es. Annyi a "gáz"(ha gáz egyáltalán), hogy ET 35 helyett ET40. Majd ti remélem megmondjátok mennyire gáz. Amúgy a méretem 6.5*15 5*110 ET35 míg a srác felnije 6.5*15 5*110 ET40, remélem beleférek. Azt szokták mondani hogy 2-3mm eltérés az ET-ben nem okoz gondot. 15-ös felninél talán ez az 5mm is beleférhet, van annyi mozgástér. Nem optimális, de szerintem ennyitől nem lesz semmi galiba. De aki másként látja, szóljon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December15, 2015 Megoszt Elküldve December15, 2015 18 hours ago, hanis írta: Köszönöm a választ. Közben leírtam, hogy valamit benéztem és így csak a minimális ET szám eltérés a kérdés. A 15-ös felnit az előttem leírtak miatt nem adnám fel, ráadásul most vettem rá egy vadi új Michelin garnitúrát 17.000/db áron. 16 v 17 -es gumiba tuti nem ennyi lenne az ára. köszi A ET35 és ET40 között 5mm lesz a különbség, a belső pereme 5mm-el beljebb lesz, illetve a külső pereme is 5mm-el beljebb lesz. Belül elfér, kívül meg beljebb fog esni az egész... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December15, 2015 Megoszt Elküldve December15, 2015 7 hours ago, Cserenkov írta: Azt szokták mondani hogy 2-3mm eltérés az ET-ben nem okoz gondot. 15-ös felninél talán ez az 5mm is beleférhet, van annyi mozgástér. Nem optimális, de szerintem ennyitől nem lesz semmi galiba. De aki másként látja, szóljon! Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December15, 2015 Megoszt Elküldve December15, 2015 1 hour ago, Davee írta: A ET35 és ET40 között 5mm lesz a különbség, a belső pereme 5mm-el beljebb lesz, illetve a külső pereme is 5mm-el beljebb lesz. Belül elfér, kívül meg beljebb fog esni az egész... Neked is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve December16, 2015 Megoszt Elküldve December16, 2015 On 2015.12.14. at 21:34, hanis írta: Szia! Valamit félre érthettem, közben kiderült, hogy 6.5-es "csak" az ET szám más köszi 5 mm különbség nem olyan jelentős, ha mégis zavar tegyél be alá 5 mm széles nyomtávszélesítőt. Érdemes peremvédős gumit venni hogy ne daráld le a felni szélét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve December22, 2015 Megoszt Elküldve December22, 2015 On 2015. 12. 16. at 10:23, kezdőkabriós írta: 5 mm különbség nem olyan jelentős, ha mégis zavar tegyél be alá 5 mm széles nyomtávszélesítőt. Érdemes peremvédős gumit venni hogy ne daráld le a felni szélét. Szia! Igazából ha fent lesz, akkor tudom megmondani, hogy zavar-e. Gumit nem akarok venni, mert 3 hónapos Michelin gumijaim vannak. Tegnap elhoztam a felnit, annyi látszik, hogy másik kerékanyák kellenek, később azt is megkapom. Ami még kérdéses, az a tehermentesítő gyűrű. Ki kell cserélnem, mennyi különbséget bír el? Ha minden igaz, akkor 65-ös tehermentesítő van benne, cserélnem kell, hol tudok pontosan utána nézni? Adtak hozzá papírokat, a vizsgánál szükségem lesz rá vagy nálunk nem olyan fontos?(a Németeknél állítólag az) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve December24, 2015 Megoszt Elküldve December24, 2015 (edited) Sziasztok! KFZ utángyártott acélfelninek, vagy a gyári GM-nek tartósabb a felületkezelése? Gyárival anno újonnan G Astránál volt szerencsém találkozni, 5-6 év alatt már elég sok helyen rozsdásodott. Most mindkettőt újként azonos árban tudnám beszerezni, döntő szempont a jó festés... Módosítva December24, 2015 : Kombitomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December24, 2015 Megoszt Elküldve December24, 2015 8 minutes ago, Kombitomi írta: Sziasztok! KFZ utángyártott acélfelninek, vagy a gyári GM-nek tartósabb a felületkezelése? Gyárival anno újonnan G Astránál volt szerencsém találkozni, 5-6 év alatt már elég sok helyen rozsdásodott. Most mindkettőt újként azonos árban tudnám beszerezni, döntő szempont a jó festés... Szerintem festés szempontból egy kutya, anyagában viszont a GM-el jársz jobban véleményem szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve December28, 2015 Megoszt Elküldve December28, 2015 Sziasztok.H astrára 4*100 7,5j 16-os felni, 205/55/16 gumikkal felrakható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve December29, 2015 Megoszt Elküldve December29, 2015 Sziasztok! Eladó lett a képen látható gyári 7 ikerküllős 6.5x16 5x110 alufelni Michelin energy saver (205/55R16) nyári gumival. A gumik mind 2011-es gyártásúak és 5-6mm profilmélységűek. A felnik padka mentesek nem ütnek és ráznak,gumisnál ellenőrizhető! Érdeklődni Privátba Boldog Új Évet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve December31, 2015 Megoszt Elküldve December31, 2015 A felni és a gumi is elkelt a mai napon! BUÉK Minden fórum lakónak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts