Cserenkov Elküldve Augusztus16, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2015 Amúgy nem tudom mittől függ, hogy melyik kocsit mivel szerelik az enyém 2008 H Astra(Z16XER) és gyárilag 15" felnivel van, amit nem is bánok. Szerintem felszereltségtől. Mivel az enyém Como, sport futóművel, sport gombbal, IDS+szal, illő volt, hogy valami nagyobb csili-vili felnit rápakoljanak. Télre én is 15"-ost vettem, egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt úgy gondolom, hogy télre jobb a keskenyebb, de ballonosabb gumi. Egyébként a FB-on a H Astrások közül többen meg a 18-19"-os felnikre vannak rizgulva. Na, azt én is túlzásnak tartom a magyar utakra. A 17-essel még nincs gond, de az ennél nagyobb felniméret már tényleg a használhatóság rovására megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Augusztus17, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2015 Szerintem felszereltségtől. Mivel az enyém Como, sport futóművel, sport gombbal, IDS+szal, illő volt, hogy valami nagyobb csili-vili felnit rápakoljanak. Télre én is 15"-ost vettem, egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt úgy gondolom, hogy télre jobb a keskenyebb, de ballonosabb gumi. Egyébként a FB-on a H Astrások közül többen meg a 18-19"-os felnikre vannak rizgulva. Na, azt én is túlzásnak tartom a magyar utakra. A 17-essel még nincs gond, de az ennél nagyobb felniméret már tényleg a használhatóság rovására megy. Az ECAT szerint a 18-19" felnikhez másik kormánymű kell, mint a 15-17"-okhoz, legalábbis gyárilag mást tesznek bele. El nem tudom képzelni mi vesz rá valakit, hogy ekkora felnit tegyen egy munkaeszközre... Mintha a fénymásolóm alá raknék antik asztalt a tetejére meg Fabergé tojást. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus17, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2015 Az ECAT szerint a 18-19" felnikhez másik kormánymű kell, mint a 15-17"-okhoz, legalábbis gyárilag mást tesznek bele. El nem tudom képzelni mi vesz rá valakit, hogy ekkora felnit tegyen egy munkaeszközre... Mintha a fénymásolóm alá raknék antik asztalt a tetejére meg Fabergé tojást. :icon1: Gyári GTC felni szerintem még teljesen korrekt, ettől felfelé már tényleg baromság napi használatra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus18, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2015 Gyári GTC felni szerintem még teljesen korrekt, ettől felfelé már tényleg baromság napi használatra. Az milyen? Másfajta/méretű kell a 3 ajtósra, mint a többire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Augusztus18, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2015 Az milyen? Másfajta/méretű kell a 3 ajtósra, mint a többire? Ilyen: Ezt vadászom már fél éve, 18-as gyári szett, nincs lényege a 3/5 ajtónak, csak az 5x110 a lényeg. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve Augusztus18, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2015 Szia! Fogalmam se volt, hogy milyen méretű gumit vettél, ezért írtam. A 35.000-es darabonkénti ár megfelel egy 17"-os guminak, a 19.000-es meg egy 15"-onak. Ha nem egyforma méret tartozik a két árhoz, kár őket összehasonlítani. Nem tudom milyen méretű gumiról írnak a cikkben. Azt se tudom, hogy írják-e pontosan, mert csak átfutottam. Ha a 15"-os 195/65R15-ösre írták a 35.000-es árat, akkor abszolút igazad van és jogos. Egyébként a 17" is gyári méret. Az enyém ilyen méretű alufelnivel gördült ki a gyárból. 225/45 a váltó méretű gumi hozzá, illetve ajánlott még a 215/45 is. A 205/50 már elég keskeny a 7" széles felnihez. (Ezt csak azért írtam le, mert előtted felvetették.) Hankook 55-ért??? Vegyél inkább Continantalt, Michelint vagy Goodyeart! Szerintem nem rosszabb márkák és 30-35 körül megkapod darabját, pl az Automaxnál. Onnan tudom mert én is most nézegettem az árakat, mert jövőre szeretném ledobni a mostaniakat. Én még nem hallottam sehol senkitől hogy kifizetődő és a guminak is jót tesz ha évente átgyűrik a felnin. De ha te mondod, akkor csináld úgy. Végül is te dolgoztál gumisnál, te vagy a szakember... Autopalace Dél-Pestnél vettem a felniket. Igaz, volt ez már az lassan 3 éve is. De egy e-mailt megér, kérj tőlük árat! Egyébként nemrég a Csergőnél is volt 15"-os 5 lyukas ET35-ös H Astrára való gyári alufelni középkupakkal kompletten bruttó 40.000-ért a GARNITÚRA! Pont lecsúsztam róla, pedig ennyiért ajándék. Utánrendelni tudnak, de darabja többe kerülne... Szia! Kértem árajánlatot. Hááát, régen biztos jó áron mentek a dolgok, most ezeket kaptam: Astra G acél felni: Bruttó listaár: 16535.-ft/db cikkszám: 1002276 Astra H acél felni: Bruttó listaár: 16535.-ft/db cikkszám: 1002217 Mágnes szelep: Bruttó listaár: 31485. Ft/db cikkszám: 1235299 Vezérmű kerék szívó oldal: Bruttó listaár: 75565.-ft cikkszám: 5636632 Vezérmű kerék kipufogó oldal: Bruttó listaár: 75500.-ft cikkszám: 5636631 Lambda szonda: Bruttó listaár: 65240.-ft cikkszám: 0855555 Minden tételt 10-15.000 olcsóbban tudok és a felni sem veresenyképes ár, de készségessek voltak és hamar válaszoltak. 2 emailt megért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus18, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2015 (edited) Szia! Kértem árajánlatot. Hááát, régen biztos jó áron mentek a dolgok, most ezeket kaptam... Jó, hát csak egy ötlet volt. Valahogy sejtettem. Akkor akcióban adták. Gyakorlatilag mellette dolgozom, naponta kétszer megyek el a hely előtt, úgyhogy onnan szereztem róla tudomást akkoriban. A másik alufelni szettet is szó szerint az orrom előtt vitték ki a araktárból 40-ért. Mikor én is meg akartam venni, mert gondoltam hogy ennyiért jó lesz téli szettnek, közölték hogy közel 200.000-ért tudnak még egy ugyan olyan szettet rendelni. Annyiért természetesen nem kértem. :( Módosítva Augusztus18, 2015 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
hanis Elküldve Augusztus21, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2015 Jó, hát csak egy ötlet volt. Valahogy sejtettem. Akkor akcióban adták. Gyakorlatilag mellette dolgozom, naponta kétszer megyek el a hely előtt, úgyhogy onnan szereztem róla tudomást akkoriban. A másik alufelni szettet is szó szerint az orrom előtt vitték ki a araktárból 40-ért. Mikor én is meg akartam venni, mert gondoltam hogy ennyiért jó lesz téli szettnek, közölték hogy közel 200.000-ért tudnak még egy ugyan olyan szettet rendelni. Annyiért természetesen nem kértem. :( Állítólag Szeptember végén várható egy nagyobb 40-50% leárazás, de én most veszek 5 darab használtat 20000-ért, így szerinte nekem tárgytalan, max egy nagyon akciós alu jöhet szóba:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezaaa Elküldve Szeptember23, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2015 2008as h astrára fel tudom pattintani a 2012es j astra 16os gyári lemezfelni szettjét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember23, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2015 2008as h astrára fel tudom pattintani a 2012es j astra 16os gyári lemezfelni szettjét? Ha nem tévedek a J Astrának nem 5x110-es az osztóköre. De még az is lehet, hogy a középfurat sem egyforma. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Ha nem tévedek a J Astrának nem 5x110-es az osztóköre. De még az is lehet, hogy a középfurat sem egyforma. Nem tévedsz, J Astraban két féle van, 5x105-ös és 5x115-ös, az furatátmérő/agyátmérő 70.3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Nem tévedsz, J Astraban két féle van, 5x105-ös és 5x115-ös, az furatátmérő/agyátmérő 70.3 Ez baromi hasznos; vajon mire jo azon tul, hogy komplikaljak a felhasznalok eletet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andrew2710 Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez? Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak. Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak. Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :) Nekem 1.6-os van, 4 csavarral, és dobfékes hátul.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak.Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :)Teljesítmény és talán súlyfüggő is a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Nekem 1.6-os van, 4 csavarral, és dobfékes hátul.. De gondolom XEP motoros?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 Teljesítmény és talán súlyfüggő is a dolog. egyik sem,mert az enyém 1.3 cdtdi és könnyített ecoflex kivitel és mégis 5 csavaros 16-os felni van rajt gyárilag Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember24, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2015 egyik sem,mert az enyém 1.3 cdtdi és könnyített ecoflex kivitel és mégis 5 csavaros 16-os felni van rajt gyárilagPedig érdekes, hogy a 105 lovas 5 ajtós 4x100, a caravan meg 5x110. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember25, 2015 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez? Nem is olyan régen volt itt ez a téma kivesézve. :) Nem évjárat függő. Általában amin hátul dobfék van, az 4 csavaros. Kombit még nem láttam dobfékkel, így ezekből csak 5 csavarost láttam eddig, akár azon is ami 1.4 kombi. Leginkább 1.4-es 5 ajtósból, és 1.6 (xep) 5 ajtósból láttam eddig 4 lyukas rögzítést. (Az enyémen meg 17-es felni van gyárilag, ha ennek van bármi köze a kérdéshez... :)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve November16, 2015 Megoszt Elküldve November16, 2015 Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 5 hours ago, Maybal said: Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? Tetocsomagtarton szerintem meg egy teherato gumit is elvisz :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 7 hours ago, Maybal írta: Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? 19"-os volt talán gyárilag is H Astrán. De én azt már nem biztos, hogy fetenném. A 17-es is nekem már olyan határeset. Szép-szép, de ilyenkor télire nem bánom hogy felkerül a sokkal komfortosabb 15-ös grnitúra. Mivel nem versenypályán használom a kocsit, tapadásban, kanyarstabilitásban nem igazán veszek észre különbséget. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 7 hours ago, Maybal írta: Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? Attól függ, hogy ki büntet. A rendőr, vagy a futómű? :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve November17, 2015 Megoszt Elküldve November17, 2015 (edited) 1 hour ago, Astra555 írta: Attól függ, hogy ki büntet. A rendőr, vagy a futómű? :-) Természetesen a rendőr.....:D Olvastam valahol, hogy ha nem megfelelő(ez itt a fő kérdés) méretű felni+gumi méret van fenn, az már átalakításnak számít, és tanúsítvány köteles..... Csaba66, pont ilyen építő jellegű hozzászólást vártam......köszi.....;) kis olvasmány:http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/11/06/egy_alufelniert_is_levehetik_a_rendszamod/ Módosítva November17, 2015 : Maybal Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts