bognor Elküldve Június17, 2014 Megoszt Elküldve Június17, 2014 Ezt már én is kérdeztem a multkorjában, meg is tartottam az omegáról az egyik szettet :) Mindössze 2x2mm-rel szélesebb lesz a nyomtávod. Mivel kifelé van az eltérés, nem fog belelógni semmibe. Ezek szerint nem lesz vele gond. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
BalAstra Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Nincs valakinek véletlenül 16" lemezfelni garnitúrája kicsi pénzé' eladó ? Lepukkant sem gond, úgyis fényezésre vinném... 4x100 kellene köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 (edited) Alufelnire hogy kell választani középkupakot méretre? Nekem 56,5 az agyméretem, tehát ilyen méretű kupak az ami jó nekem? Vagyis gondolom annál nagyobb kell picit, 60mm-es talán? Módosítva Július22, 2014 : Csaszi87 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Alufelnire hogy kell választani középkupakot méretre? Nekem 56,5 az agyméretem, tehát ilyen méretű kupak az ami jó nekem? Vagyis gondolom annál nagyobb kell picit, 60mm-es talán? 56,5 a belső agyméret, kívül a perem nagyobb, 60mm-es ahogy írod is, tehát 60-as kupakot kell venned hozzá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Ezt hogy sikerült megállapítani a zinnnterrnetten keresztül, hogy az övébe 60as kupak kell? Amúgy meg nem egyszerűbb lemérni a saját autód, mint feltenni egy kérdést amire nem lehet normális választ adni, anélkül h valaki megmérné? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Ezt hogy sikerült megállapítani a zinnnterrnetten keresztül, hogy az övébe 60as kupak kell? Amúgy meg nem egyszerűbb lemérni a saját autód, mint feltenni egy kérdést amire nem lehet normális választ adni, anélkül h valaki megmérné? Ha normál gyári, vagy nem valami gagyi felni akkor 60-as, de érdemes mérni előtte természetesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Ha normál gyári, vagy nem valami gagyi felni akkor 60-as, de érdemes mérni előtte természetesen Avatart nézve nem gyári, de gyáriból is van legalább három méretű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Avatart nézve nem gyári, de gyáriból is van legalább három méretű. Nekem sem gyári, ráadásul 5x110-es osztókörű 65-ös agymérettel és mégis 60-as a kupak. Korábban a Corsa-mon szintén nem gyári felni volt 4x100 56.5 és az is 60-as kupak volt. Ezekből indultam ki, de meg kell mérni és az a biztos, megközelítőleg akár egy centivel is meg lehet mérni, nem muszáj tolómérő hozzá és akkor nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Nekem sem gyári, ráadásul 5x110-es osztókörű 65-ös agymérettel és mégis 60-as a kupak. Korábban a Corsa-mon szintén nem gyári felni volt 4x100 56.5 és az is 60-as kupak volt. Ezekből indultam ki, de meg kell mérni és az a biztos, megközelítőleg akár egy centivel is meg lehet mérni, nem muszáj tolómérő hozzá és akkor nincs gond. Akkor ez most hogy logikus? Neki 56,5 van és azért kell 60as, mert neked a 65,1en 60as van???? Mérje le és úgy vegyen.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Akkor ez most hogy logikus? Neki 56,5 van és azért kell 60as, mert neked a 65,1en 60as van???? Mérje le és úgy vegyen.... Látom kiszűrted a lényeget, a második mondatomban írtam, hogy a Corsa-n 56.5-ös volt és 60-as a kupak kellett ugyan úgy rá.... de igen, inkább mérjen 2x mint egyszer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Július23, 2014 Megoszt Elküldve Július23, 2014 Nem gyári, 4x100as Momo felni. Kicsit macerás lemérni mert a közepe pont jobban be van süllyesztve mint a küllők, de holnap lemérem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Augusztus4, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2014 Az alábbi gumik közül Ti melyiket ajánlanátok? Mi lenne a sorrend szerintetek? A Yokohama vadonat új fejlesztés közülük de nem tudom mennyire jók téligumiban ezek a japán abroncsok. -Firestone Winterhawk 3 -Uniroyal MS Plus 77 -Yokohama W.drive V905 -Nokian WR A3 -Nokian WR D3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus5, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2014 Az alábbi gumik közül Ti melyiket ajánlanátok? Mi lenne a sorrend szerintetek? A Yokohama vadonat új fejlesztés közülük de nem tudom mennyire jók téligumiban ezek a japán abroncsok. -Firestone Winterhawk 3 -Uniroyal MS Plus 77 -Yokohama W.drive V905 -Nokian WR A3 -Nokian WR D3 +1 a kérdésnek. Nekem idén 16 téligumit kéne vennem, a tágabb család összes kocsiján elérte vagy a kort vagy a kopott A Winterhawk 3 az én listámon is rajta van, viszont aggaszt hogy csak az ADAC eredmények miatt amiről tudjuk hogy akármi is lehet... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Augusztus5, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2014 (edited) +1 a kérdésnek. Nekem idén 16 téligumit kéne vennem, a tágabb család összes kocsiján elérte vagy a kort vagy a kopott A Winterhawk 3 az én listámon is rajta van, viszont aggaszt hogy csak az ADAC eredmények miatt amiről tudjuk hogy akármi is lehet... :( Én ilyen gumiárakat láttam, hátha érdekel, szerintem elég jók ja és ingyenes a szállítás ha jól tudom: Michelin Alpin A5 91T 26800Ft/db Michelin Alpin A4 91H 24900Ft/db GoodYear UG9 91T 26000Ft/db Continental TS850 91T 26300Ft/db Firestone Winterhawk 3 91H 21600Ft/db Nokian WR D3 91H 23000Ft/db Yokohama V905 91T 22900Ft/db Módosítva Augusztus5, 2014 : sulep Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus5, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2014 Köszi, de szerencsére a téli felnik csak 15-ösek. Az egy tizessel olcsóbb arfekvés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Michelin Alpinból van már A5-ös is?! Na lehet hogy olyan lesz a következő ha a mostani lekopik. Nagyon elégedett vagyok az A4-essel. Már a harmadik szezonját fogja idén kezdeni, de még gyakorlatilag "szőrös", nem mérhető rajta kopás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus6, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2014 Michelin Alpinból van már A5-ös is?! Na lehet hogy olyan lesz a következő ha a mostani lekopik. Nagyon elégedett vagyok az A4-essel. Már a harmadik szezonját fogja idén kezdeni, de még gyakorlatilag "szőrös", nem mérhető rajta kopás. Én most dobom ki az A4-eket amivel jött az autó, 7 szezon és 60+e km után. A profilmélysége a futás ellenére még mindig 6-7mm, de kőkemény lett. Már nedves úton is nagyon csúszott! Az idő az ellensége ennek a típusnak, bár nem tudom hogy más termék mit bírt volna ilyen hosszú idő alatt. Mindenesetre annak aki sokat megy tényleg megérős lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 Sziasztok! 4+1db 90%-os Kumho ECSTA 91H 195/65 R15 nyári gumiabroncsomat eladnám.Ha érdekel valakit,írjon privátban. Köszönöm! Pali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rygesz Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 Sziasztok fórumozók! Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű? Milyen gumit ajánlotok? Ezeket nézegettem: Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3 Dunlop SP Winter Response 2 ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig. Köszi Jó utat mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Szeptember2, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2014 Sziasztok fórumozók! Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű? Milyen gumit ajánlotok? Ezeket nézegettem: Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3 Dunlop SP Winter Response 2 ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig. Köszi Jó utat mindenkinek! Szia! 16"-s felnire nem lehet 15"-s gumit tenni! Felnit is kell ahhoz cserélni. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember3, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2014 (edited) Sziasztok fórumozók! Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű? Milyen gumit ajánlotok? Ezeket nézegettem: Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3 Dunlop SP Winter Response 2 ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig. Köszi Jó utat mindenkinek! Szia! Ebben a felállásban a megoldás a következő. Vagy veszel 15-ös gumikat, meg 4 lemezfelnit hozzá, vagy veszel a jelenlegi felnire 16-os télit. Szerintem utóbbi olcsóbban kijön, de használt felni esetén lehet, hogy pont egy árban lenne. U.i.: Ha 1.9-es dízel, akkor érdemes rápróbálni, mert az enyémre- a nagyobb fék miatt- nem ment fel a 15-ös lemezfelni. Módosítva Szeptember3, 2014 : Astra555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Szeptember3, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2014 Szia! Ebben a felállásban a megoldás a következő. Vagy veszel 15-ös gumikat, meg 4 lemezfelnit hozzá, vagy veszel a jelenlegi felnire 16-os télit. Szerintem utóbbi olcsóbban kijön, de használt felni esetén lehet, hogy pont egy árban lenne. 10k körül lehet kapni már normális 15-ös lemezfelnit. Ez gyakorlatilag a két oda-vissza szerelés ára. Figyelembe véve hogy sokkal olcsóbb a 195-ös gumi, nem sok érv marad az egy felni - két garnitúra gumi kombó mellett. Többi kérdésre: A rendőrök nem fognak szólni, mivel a 195/65R15 is gyári méret. A fogyasztás nálam a téli gumival kevesebb 3-5 decivel, (persze télen klímázni se sokat szoktam :)) valamint nekem sokkal jobban tetszik a komfortja is a 205/55R16-tal szemben, Ha nem újak lennének a nyárik az enyémen, én nyárra is átállnék szívesen 195-re. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember3, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2014 Sziasztok fórumozók! Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű? Milyen gumit ajánlotok? Ezeket nézegettem: Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3Dunlop SP Winter Response 2 ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig. Köszi Jó utat mindenkinek! A 15-ös is gyári méret, nem köthet bele senki. Az enyém 15-ös kerekeken szokott műszaki vizsgázni is, mert télen esedékes. Pedig a 17-es kerekeken jött ki a kocsi az antwerpeni gyárból. A két garnitùra között azt veszem észre hogy a 15-ös sokkal komfortosabb. Kevésbé ráz és halkabban is gördül. A kanyarstabilitás hatàrait nem szoktam feszegetni, metr nem versenypályán használom az autót. De az IDS+ futòművel valòszínűleg a 15-ös kerék is egész sokat bírna. Gyàri 15-ös felni garnitùràt 32-ért vettem vadonat ùjan Opel szalonban számlával, garanciával. Ki lehet ennyiért fogni. Dísztárcsát már használtan vettem, 7-ért karcmenteset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hiéna Elküldve Szeptember3, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2014 Sziasztok! 4 db acélfelnit keresek 6,5j 15 et35 4x100 méretben.Valakinek esetleg Budapest és vonzáskörzetében eladó? Szép napot nektek!!! Köszönöm!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jMilu Elküldve Szeptember8, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2014 Sziasztok! Be tudja valaki azonosítani így kép alapján a következő felnit? http://lynxilicious.de/gallery/albums/uploads/Tuning/2008_07_24-Scheibenfolie/IMG_0641.JPG Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts