Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

forumadmin

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Alufelnire hogy kell választani középkupakot méretre?

Nekem 56,5 az agyméretem, tehát ilyen méretű kupak az ami jó nekem?

Vagyis gondolom annál nagyobb kell picit, 60mm-es talán?

56,5 a belső agyméret, kívül a perem nagyobb, 60mm-es ahogy írod is, tehát 60-as kupakot kell venned hozzá.

• Like 1
Megosztás:

Ezt hogy sikerült megállapítani a zinnnterrnetten keresztül, hogy az övébe 60as kupak kell?

Amúgy meg nem egyszerűbb lemérni a saját autód, mint feltenni egy kérdést amire nem lehet normális választ adni, anélkül h valaki megmérné?

Ha normál gyári, vagy nem valami gagyi felni akkor 60-as, de érdemes mérni előtte természetesen!

Megosztás:

Avatart nézve nem gyári, de gyáriból is van legalább három méretű.

Nekem sem gyári, ráadásul 5x110-es osztókörű 65-ös agymérettel és mégis 60-as a kupak.

Korábban a Corsa-mon szintén nem gyári felni volt 4x100 56.5 és az is 60-as kupak volt.

Ezekből indultam ki, de meg kell mérni és az a biztos, megközelítőleg akár egy centivel is meg lehet mérni, nem muszáj tolómérő hozzá és akkor nincs gond.

Megosztás:

Nekem sem gyári, ráadásul 5x110-es osztókörű 65-ös agymérettel és mégis 60-as a kupak.

Korábban a Corsa-mon szintén nem gyári felni volt 4x100 56.5 és az is 60-as kupak volt.

Ezekből indultam ki, de meg kell mérni és az a biztos, megközelítőleg akár egy centivel is meg lehet mérni, nem muszáj tolómérő hozzá és akkor nincs gond.

Akkor ez most hogy logikus? Neki 56,5 van és azért kell 60as, mert neked a 65,1en 60as van????

Mérje le és úgy vegyen....

Megosztás:

Akkor ez most hogy logikus? Neki 56,5 van és azért kell 60as, mert neked a 65,1en 60as van????

Mérje le és úgy vegyen....

Látom kiszűrted a lényeget, a második mondatomban írtam, hogy a Corsa-n 56.5-ös volt és 60-as a kupak kellett ugyan úgy rá.... de igen, inkább mérjen 2x mint egyszer

Megosztás:

• 2 weeks later...

Az alábbi gumik közül Ti melyiket ajánlanátok? Mi lenne a sorrend szerintetek? A Yokohama vadonat új fejlesztés közülük de nem tudom mennyire jók téligumiban ezek a japán abroncsok.

-Firestone Winterhawk 3

-Uniroyal MS Plus 77

-Yokohama W.drive V905

-Nokian WR A3

-Nokian WR D3

Megosztás:

Az alábbi gumik közül Ti melyiket ajánlanátok? Mi lenne a sorrend szerintetek? A Yokohama vadonat új fejlesztés közülük de nem tudom mennyire jók téligumiban ezek a japán abroncsok.

-Firestone Winterhawk 3

-Uniroyal MS Plus 77

-Yokohama W.drive V905

-Nokian WR A3

-Nokian WR D3

+1 a kérdésnek.

Nekem idén 16 téligumit kéne vennem, a tágabb család összes kocsiján elérte vagy a kort vagy a kopott

A Winterhawk 3 az én listámon is rajta van, viszont aggaszt hogy csak az ADAC eredmények miatt amiről tudjuk hogy akármi is lehet... :(

Megosztás:

+1 a kérdésnek.

Nekem idén 16 téligumit kéne vennem, a tágabb család összes kocsiján elérte vagy a kort vagy a kopott

A Winterhawk 3 az én listámon is rajta van, viszont aggaszt hogy csak az ADAC eredmények miatt amiről tudjuk hogy akármi is lehet... :(

Én ilyen gumiárakat láttam, hátha érdekel, szerintem elég jók ja és ingyenes a szállítás ha jól tudom:

Michelin Alpin A5 91T 26800Ft/db

Michelin Alpin A4 91H 24900Ft/db

GoodYear UG9 91T 26000Ft/db

Continental TS850 91T 26300Ft/db

Firestone Winterhawk 3 91H 21600Ft/db

Nokian WR D3 91H 23000Ft/db

Yokohama V905 91T 22900Ft/db

Módosítva : sulep
Megosztás:

Michelin Alpinból van már A5-ös is?! Na lehet hogy olyan lesz a következő ha a mostani lekopik. Nagyon elégedett vagyok az A4-essel. Már a harmadik szezonját fogja idén kezdeni, de még gyakorlatilag "szőrös", nem mérhető rajta kopás.

Én most dobom ki az A4-eket amivel jött az autó, 7 szezon és 60+e km után. A profilmélysége a futás ellenére még mindig 6-7mm, de kőkemény lett. Már nedves úton is nagyon csúszott! Az idő az ellensége ennek a típusnak, bár nem tudom hogy más termék mit bírt volna ilyen hosszú idő alatt.

Mindenesetre annak aki sokat megy tényleg megérős lehet.

Megosztás:

• 4 weeks later...

Sziasztok fórumozók!

Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű?

Milyen gumit ajánlotok?

Ezeket nézegettem:

Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3

Dunlop SP Winter Response 2

ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig.

Köszi

Jó utat mindenkinek!

Megosztás:

Sziasztok fórumozók!

Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű?

Milyen gumit ajánlotok?

Ezeket nézegettem:

Köszi

Jó utat mindenkinek!

Szia!

16"-s felnire nem lehet 15"-s gumit tenni! Felnit is kell ahhoz cserélni.

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok fórumozók!

Milyen gumit ajánlotok?

Ezeket nézegettem:

Köszi

Jó utat mindenkinek!

Szia!

Ebben a felállásban a megoldás a következő.

Vagy veszel 15-ös gumikat, meg 4 lemezfelnit hozzá, vagy veszel a jelenlegi felnire 16-os télit. Szerintem utóbbi olcsóbban kijön, de használt felni esetén lehet, hogy pont egy árban lenne.

U.i.: Ha 1.9-es dízel, akkor érdemes rápróbálni, mert az enyémre- a nagyobb fék miatt- nem ment fel a 15-ös lemezfelni.

Módosítva : Astra555
Megosztás:

Szia!

Ebben a felállásban a megoldás a következő.

Vagy veszel 15-ös gumikat, meg 4 lemezfelnit hozzá, vagy veszel a jelenlegi felnire 16-os télit. Szerintem utóbbi olcsóbban kijön, de használt felni esetén lehet, hogy pont egy árban lenne.

10k körül lehet kapni már normális 15-ös lemezfelnit. Ez gyakorlatilag a két oda-vissza szerelés ára.

Figyelembe véve hogy sokkal olcsóbb a 195-ös gumi, nem sok érv marad az egy felni - két garnitúra gumi kombó mellett.

Többi kérdésre:

A rendőrök nem fognak szólni, mivel a 195/65R15 is gyári méret.

A fogyasztás nálam a téli gumival kevesebb 3-5 decivel, (persze télen klímázni se sokat szoktam :)) valamint nekem sokkal jobban tetszik a komfortja is a 205/55R16-tal szemben, Ha nem újak lennének a nyárik az enyémen, én nyárra is átállnék szívesen 195-re.

Megosztás:

Sziasztok fórumozók!

Milyen gumit ajánlotok?

Ezeket nézegettem: Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3

Köszi

Jó utat mindenkinek!

A 15-ös is gyári méret, nem köthet bele senki. Az enyém 15-ös kerekeken szokott műszaki vizsgázni is, mert télen esedékes. Pedig a 17-es kerekeken jött ki a kocsi az antwerpeni gyárból.

A két garnitùra között azt veszem észre hogy a 15-ös sokkal komfortosabb. Kevésbé ráz és halkabban is gördül. A kanyarstabilitás hatàrait nem szoktam feszegetni, metr nem versenypályán használom az autót. De az IDS+ futòművel valòszínűleg a 15-ös kerék is egész sokat bírna.

Gyàri 15-ös felni garnitùràt 32-ért vettem vadonat ùjan Opel szalonban számlával, garanciával. Ki lehet ennyiért fogni. Dísztárcsát már használtan vettem, 7-ért karcmenteset.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.