Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumi, felni kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Szia. Lehet szálszakadásos a gumid. Nekem volt ilyen, sajna padkáztam egyet a régi Fiestámmal, elsőre nem is volt semmi baj....aztán fokozatosan jött ez a probléma, 2x elvittem gumishoz kicentíroztatni....

Aztán rá fél évre ki is dudorodott az oldala....:(

addig csak 90-100-al jártam, ott nem rázott...:)

Megosztás:

Szia. Lehet szálszakadásos a gumid. Nekem volt ilyen, sajna padkáztam egyet a régi Fiestámmal, elsőre nem is volt semmi baj....aztán fokozatosan jött ez a probléma, 2x elvittem gumishoz kicentíroztatni....

Aztán rá fél évre ki is dudorodott az oldala.... :(

addig csak 90-100-al jártam, ott nem rázott... :)

Szia!

Azt nem hinném mert vadi új gumik vannak rajta :icon1: Meg nem is láttam rajta erre utaló jeleket, hogy az lenne.

A tehermentesítőt azért jó lenne lecserélnem, nem?

Megosztás:

Szia!

Azt nem hinném mert vadi új gumik vannak rajta :icon1: Meg nem is láttam rajta erre utaló jeleket, hogy az lenne.

A tehermentesítőt azért jó lenne lecserélnem, nem?

Szia!

Cseréld meg az első hátsó kerekeket. Ha akkor nem ráz, gumi le a felniről, csak felni ellenőriz, újra centríroz. Lépésenként kell kizárni a hibát. A céges autón először gumikat cseréltek, utána a felniket is. Az is 90-110 között rázta a kormányt.

• Like 1
Megosztás:

A kerekeket már megcserélgettem tegnap. Legelőször 90nél éreztem, de most már ott tartok, hogy 110ig tökéletes :) Lehet 1-2t görgőztetni kéne belőle mert ezt mondta nekem a gumis is.

De majd rendelek rendes szűkítő gyűrűt is. Azt hogy lehet kivenni, nem tudjátok? Nem tudtam kiütni, mondjuk nem is estem annyira neki nehogy szét barmoljam...

Megosztás:

A kerekeket már megcserélgettem tegnap. Legelőször 90nél éreztem, de most már ott tartok, hogy 110ig tökéletes :) Lehet 1-2t görgőztetni kéne belőle mert ezt mondta nekem a gumis is.

De majd rendelek rendes szűkítő gyűrűt is. Azt hogy lehet kivenni, nem tudjátok? Nem tudtam kiütni, mondjuk nem is estem annyira neki nehogy szét barmoljam...

Szerintem a tehermentesítőt kell kicserélni pontosan olyanra, ami a csapra illeszkedik.

Megosztás:

A tehermentesítőd a felniben van, vagy a tengely végén?

Ha a tengely végén, onnan le kell ütni, ha a felniben van, hát onnan is ki kell ütni valahogy. Az a baj, hogy a (gondolom vas) gyűrűk belerohadtak. Én is így jártam, de nekem az összes a tengelyen maradt, amiket le kellett ütni. Valami 1-2 koccra lejött, de valamelyik 4-5 komolyabb ütés után engedett csak.

Alufelnid van? Ha a kupakot kiveszed, onnan egy csővel üsd ki folyamatosan forgatva, más helyen kocogtatva....

• Like 1
Megosztás:

Kösz a tippeket srácok!

Igen, mind az alufelniben van :/ Nem hiszem, hogy bele lennének rohadva mert rozsda mentes ahogy látom, még gyárilag a felnihez adhatták mert Momo gyűrű az is.

Akkor 72,2/56,6 gyűrűt kéne keresnem? Gondolom a 72,2 jó, mert a felniről onnan szűkít.

Megosztás:

Sziasztok!

Opel Asta H alá keresek alufelnit, találtam egyet ami tetszik csak azt nem tudom, h a méret megfelelő-e.
6x16coll 5x110 ET44. Attól tartok, h a szélességnek a 6 coll kevés és az ET szám értéke túl nagy. A lemezfelni mérete 6,5JX15H2 5X110 ET35.

Köszönöm a segítségeteket!

Mojo

Megosztás:

Végre megoldódott a kerék rázás problémám!

Vettem olyan tehermentesítű gyűrűket ami pont 56,6-ra szűkít, és láss csodát egyből nem ráz :icon1:

Legyen példa az utókor számára is, ha valakinek ráznak a kerekek, akkor ellenőrizze le a tehermentesítők méreteit is és mindenképp olyat használjon ami a saját autója agyméretére szűkít!

Módosítva : Csaszi87
Megosztás:

Végre megoldódott a kerék rázás problémám!

Vettem olyan tehermentesítű gyűrűket ami pont 56,6-ra szűkít, és láss csodát egyből nem ráz :icon1:

Legyen példa az utókor számára is, ha valakinek ráznak a kerekek, akkor ellenőrizze le a tehermentesítők méreteit is és mindenképp olyat használjon ami a saját autója agyméretére szűkít!

...vagy használjon gyári felnit! Ez a másik megoldás. ;)

Megosztás:

Üdv!

Olyan kérdésem lenne most, hogy a kerékőr csavarra hogy lehet kupakot tenni? :icon1:

Ugye csavar méretre lehet venni ilyen kupakokat, de a kerékőr csavarja kerek nem szögletes... Ezt, hogy szokták megoldani?

Vagy olyan kerékőr kell, ami eleve kupakos (a Suzukimon ilyen a gyári)... Vagy sehogy, igazából szerintem nem csúnya a kerékőr, legalább látja az a réti néger, aki nekiállna leszedni, hogy van... :) Nekem az Astrán olyan volt aminek a pereme külön elforog, míg a drágalátos gumis el nem nyalta, alig tudta utána egyáltalán leszedni... Persze "valaki rátépte", aki persze ő volt... Most nincs semmi rajta...

Megosztás:

Üdv!

Olyan kérdésem lenne most, hogy a kerékőr csavarra hogy lehet kupakot tenni? :icon1:

Ugye csavar méretre lehet venni ilyen kupakokat, de a kerékőr csavarja kerek nem szögletes... Ezt, hogy szokták megoldani?

Nekem ilyen van, az elforgó fejű típus: http://www.aubiz.hu/kerekor.htm

Ennek eleve krómozott a vége, szerintem nem csúnya kupak nélkül sem. Na meg ahogy harmlevi is írta így legalább látszik, hogy van rajta őr.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Üdv mindenkinek,

Van egy 8 éves H Astra kombim, és olyan problémám van vele,h mikor elindulok akkor vmi kopog hátul bal oldalt. (fémes hang, mint ha vas a vason lenne)

Aztán ez a kopogás megszünik, majd van mikor ujra elő jön, de csak lassu temponal van mikor körforgalomba, vagy épp rossz uton.

És eszi a hatsó gumik belső felét, mind kettőt, de közben elől minden rendbe van.

Voltam vele gumisnál, autoszerelőnél is,de megnezték és nem tudtak vele mit csinalni. Kocsi nem volt törve, rugók egyben vannak, lengéscsillapito nem enged, vegig mozgattak mindent az alján és minden rendbe volt, de közben ők is kiprobaltak,és zörgött nekik is.

Angliaban élek, a gumisnal rám akartak sozni 2 uj gumit hatra és egy futómű meallitást,de attol sztem meg nem szünik meg a kopogás. Azt mondtak,h rossz a gumim, és azert kopik a belseje. Továbbá meg neztek a szilenteket is, és ayt mondtak,h tutti az a baj. MOndtak egy 150-200 font körüli összeget a munkadijra, és mikor rákérdeztem,h ha ezt kicsereljük akkor tutti jo lesz, akkor elbizonyodtak, és megneztek megint alaposabban és jonak itélték.

Amugy a gumivan kapcsolatban mar arra is gondoltam,h lehet,h ugy rakták rá,de a zörgés az nagyon idegesit!!

Következő problémam mar nem ebbe a topikba tartozik,de leirom ide. A műszerfalon mikor inditom felvillan a

Motorvezérlõ elektronika,
sebességváltó elektronika
indításgátló, dízelüzemanyag-
szûrõ meghibásodását jelző lámpa, majd elalszik.
MIt josoltok itt mi lehet a probléma?
Várom válaszotokat, előre is köszönöm!
Üdv. Tamás
Megosztás:

Üdv mindenkinek,

Van egy 8 éves H Astra kombim, és olyan problémám van vele,h mikor elindulok akkor vmi kopog hátul bal oldalt. (fémes hang, mint ha vas a vason lenne)

Aztán ez a kopogás megszünik, majd van mikor ujra elő jön, de csak lassu temponal van mikor körforgalomba, vagy épp rossz uton.

És eszi a hatsó gumik belső felét, mind kettőt, de közben elől minden rendbe van.

Voltam vele gumisnál, autoszerelőnél is,de megnezték és nem tudtak vele mit csinalni. Kocsi nem volt törve, rugók egyben vannak, lengéscsillapito nem enged, vegig mozgattak mindent az alján és minden rendbe volt, de közben ők is kiprobaltak,és zörgött nekik is.

Angliaban élek, a gumisnal rám akartak sozni 2 uj gumit hatra és egy futómű meallitást,de attol sztem meg nem szünik meg a kopogás. Azt mondtak,h rossz a gumim, és azert kopik a belseje. Továbbá meg neztek a szilenteket is, és ayt mondtak,h tutti az a baj. MOndtak egy 150-200 font körüli összeget a munkadijra, és mikor rákérdeztem,h ha ezt kicsereljük akkor tutti jo lesz, akkor elbizonyodtak, és megneztek megint alaposabban és jonak itélték.

Amugy a gumivan kapcsolatban mar arra is gondoltam,h lehet,h ugy rakták rá,de a zörgés az nagyon idegesit!!

Következő problémam mar nem ebbe a topikba tartozik,de leirom ide. A műszerfalon mikor inditom felvillan a

Motorvezérlõ elektronika,
sebességváltó elektronika
indításgátló, dízelüzemanyag-
szûrõ meghibásodását jelző lámpa, majd elalszik.
MIt josoltok itt mi lehet a probléma?
Várom válaszotokat, előre is köszönöm!
Üdv. Tamás

Szia!

Szerintem keress egy normális, hozzáértő szerelőt. Az sem volna probléma, ha konkrétan olyat keresnél, aki csak futóművel foglalkozik, ha hallani is lehet, akkor biztosan megtalálják a hibát. Azért az meredek, hogy hallják, hogy hol zörög, de a hibát nem képesek megtalálni, ez nem a Discovery futóműve ám. :D

Felesleges költségekbe ne verd magad, mert kár kompletten felújítani a futóművet, ha csak 1-2 szilentet kell kicserélni, az meg nem olyan nagy munka, hogy ekkora munkadíja volna. Ha a gumit eszi, akkor ott tényleg van valami gond, nem tudom, hogy a hátsó futómű állítható e. Ja, és akiknél eddig jártál, véletlenül se menj vissza hozzájuk. :icon1:

A másik hibához egy autodiagnosztikában jártas szerelőt kellene találnod, aki előbb kiolvassa a hibakódokat (ha van), majd utána átnézi azokat a rendszereket, alkatrészeket ahonnan a hibajelzés érkezik.

Úgy látom, hogy az angolok tényleg nem műszaki beállítottságúak. Volt, hogy egy leesett bicikliláncot nem tudtak visszatenni a helyére... :icon1:

Ha lenyomod a fék és gázpedált egyszerre, majd ráadod a gyújtást, akkor Te is ki tudod olvasni a hibakódot. A km számláló helyén fog kiírni 6 számjegyű kódokat. Azokat meg is oszthatnád velünk, hátha tudunk segíteni. Egyébként milyen motor van az autóban? Szervizelve hogy és mikor volt?

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

A pótkerekem 2004-es gyártású (gyári, Bridgestone), még használva nem volt, végig a kocsiban tartottam. Sztetek ezt el lehet még használni a következő 2-3 évben, vagy ez már így veszélyes?

Illetve még egy kérdés; a gumin nincsen forgás irány jelölve, csak annyi, hogy "OUTSIDE". Ez azt jelenti, hogy bármelyik oldalra fel tudom rakni, és nem számít a forgásirány?

Megosztás:

Szia!

Szerintem keress egy normális, hozzáértő szerelőt. Az sem volna probléma, ha konkrétan olyat keresnél, aki csak futóművel foglalkozik, ha hallani is lehet, akkor biztosan megtalálják a hibát. Azért az meredek, hogy hallják, hogy hol zörög, de a hibát nem képesek megtalálni, ez nem a Discovery futóműve ám. :D

Felesleges költségekbe ne verd magad, mert kár kompletten felújítani a futóművet, ha csak 1-2 szilentet kell kicserélni, az meg nem olyan nagy munka, hogy ekkora munkadíja volna. Ha a gumit eszi, akkor ott tényleg van valami gond, nem tudom, hogy a hátsó futómű állítható e. Ja, és akiknél eddig jártál, véletlenül se menj vissza hozzájuk. :icon1:

A másik hibához egy autodiagnosztikában jártas szerelőt kellene találnod, aki előbb kiolvassa a hibakódokat (ha van), majd utána átnézi azokat a rendszereket, alkatrészeket ahonnan a hibajelzés érkezik.

Úgy látom, hogy az angolok tényleg nem műszaki beállítottságúak. Volt, hogy egy leesett bicikliláncot nem tudtak visszatenni a helyére... :icon1:

Ha lenyomod a fék és gázpedált egyszerre, majd ráadod a gyújtást, akkor Te is ki tudod olvasni a hibakódot. A km számláló helyén fog kiírni 6 számjegyű kódokat. Azokat meg is oszthatnád velünk, hátha tudunk segíteni. Egyébként milyen motor van az autóban? Szervizelve hogy és mikor volt?

Szia, köszönöm a gyors választ!

1.6 benzines

Megneztem ezt a hibakódot, nekem ezt irta ki:

ECN

160600

160450

000000

Módosítva : DonDiego
Megosztás:

• 2 weeks later...

Üdv!

A frissen vásárolt autóra elkezdek nézegetni téli guminak szánt acélfelniket. A gyári méret 5/110/65 15×6,5 ET 35

Egy csomó helyen látok újszerű omega felniket, amiknek az ET száma csak ET33.

Belefér ez még szerintetek, vagy keressek inkább olyat, ami pontosan illik?

Megosztás:

Üdv!

A frissen vásárolt autóra elkezdek nézegetni téli guminak szánt acélfelniket. A gyári méret 5/110/65 15×6,5 ET 35

Egy csomó helyen látok újszerű omega felniket, amiknek az ET száma csak ET33.

Belefér ez még szerintetek, vagy keressek inkább olyat, ami pontosan illik?

Ezt már én is kérdeztem a multkorjában, meg is tartottam az omegáról az egyik szettet :)

Mindössze 2x2mm-rel szélesebb lesz a nyomtávod. Mivel kifelé van az eltérés, nem fog belelógni semmibe.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.