Astra555 Elküldve Február5, 2014 Megoszt Elküldve Február5, 2014 Sziasztok! Van 2 menetfelületen lyukas abroncsom, amit gumis foltozott, megjavított! (Michelin EnergySaver 205/55 R16 2012-es évjáratúak, kb. 80-90%-osak) Ezeket mennyiért lehet eladni, vagy annyira áron alul értékesíthető hogy inkább tartsam meg pótnak? Szia! Mekkora lyuk volt benne? Mert egy sima mezei defektet (csavar, szeg) szakszerűen ki tudnak javítani, utána használható a gumi, tehát felesleges eladni, ha nincsenek vele problémák (nem ráz, vagy nincs szálszakadása). De ha tényleg el akarod adni, akkor engem lehet, hogy érdekelne, mert kettőt kellene vennem tavaszra. Az a 80-90% mit jelent mm-ben? Más sérülése volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
beny158 Elküldve Február5, 2014 Megoszt Elküldve Február5, 2014 (edited) Szia! Mekkora lyuk volt benne? Mert egy sima mezei defektet (csavar, szeg) szakszerűen ki tudnak javítani, utána használható a gumi, tehát felesleges eladni, ha nincsenek vele problémák (nem ráz, vagy nincs szálszakadása). De ha tényleg el akarod adni, akkor engem lehet, hogy érdekelne, mert kettőt kellene vennem tavaszra. Az a 80-90% mit jelent mm-ben? Más sérülése volt? Az egyikben biztosan egy 8-as csavar fúródott, mert az nálam történt, de a másik gumiról pontosat nem tudok, mert internetről rendeltem felnivel együtt, és hibásan kaptam de kb. ugyanakkora lyuk volt. Tesztelve nem volt mert a héten csináltattam, és nincs hozzá felnim (gumis azt mondta nem lehet vele baj), de ha komolyabban érdekel (keress privátba) utána nézek a pontos DOT számnak, és profilmélységnek, képeket küldök, és 1 hét garanciát szívesen adok rá ;) Üdv.: BB Módosítva Február5, 2014 : beny158 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Február6, 2014 Megoszt Elküldve Február6, 2014 Sziasztok! Az omegámról marad egy jó garnitúra 15" felnim. Ha jól nézem az Astrának ET35 a gyári, az Omega felnik ET33-asok. Használható azért (jogilag és technikailag), vagy adjam oda inkább valakinek? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február6, 2014 Megoszt Elküldve Február6, 2014 Sziasztok! Az omegámról marad egy jó garnitúra 15" felnim. Ha jól nézem az Astrának ET35 a gyári, az Omega felnik ET33-asok. Használható azért (jogilag és technikailag), vagy adjam oda inkább valakinek? Köszi! Használhatóak. Ugyanaz az osztókörük, az ET eltérés miatt 2mm-rel kijjebb kerül oldalanként a kerék középvonala, ettől még bőven el fog férni, a futóművet nem terheli érdemben. Azt kell ellenőrizni, hogy az Omega felni peremtávolságához (ha jól tudom 6,5") megfelelő-e az Astra 15-ös gumiméretének. Én téli felninek Omega 16"-os alukereket használok. Semmi gond nincs vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brebus9615 Elküldve Február17, 2014 Megoszt Elküldve Február17, 2014 Sziasztok! Opel astra G-re jó a H astra 5 küllős lemezfelnije? Próbálta már valaki? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február17, 2014 Megoszt Elküldve Február17, 2014 Sziasztok! Opel astra G-re jó a H astra 5 küllős lemezfelnije? Próbálta már valaki? :) Persze h jo. Nekem is az van. Ha nem lenne, mar lealkudtam volna a tied. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Február17, 2014 Megoszt Elküldve Február17, 2014 Sziasztok! Opel astra G-re jó a H astra 5 küllős lemezfelnije? Próbálta már valaki? :) A G négy csavaros, a H 5 csavaros, vagyis én így emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Február17, 2014 Megoszt Elküldve Február17, 2014 A G négy csavaros, a H 5 csavaros, vagyis én így emlékszem. Én is így tudtam, de elvileg van 5x110-es verzió is. Itt találtam: http://opel.gumi.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február18, 2014 Megoszt Elküldve Február18, 2014 Gbol es hbol is van 4 es 5csavaros is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február19, 2014 Megoszt Elküldve Február19, 2014 A G négy csavaros, a H 5 csavaros, vagyis én így emlékszem. Nekem H Astrám van, 4 csavaros...:P Link to comment Megosztás: More sharing options...
juve60 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 üdv téli gumi lekerült a kocsiról 195/65 r15 és nyárigumi+alufelni lett felrakva,az nyári 205/55 r 16 és nagyon furcsa a téli után,a komfort érzetem csökkent,sportosabb-keményebb lett a kormányzás,a guminyomás 2,2 bar lehet ezzel valamit csinálni ??? az utak rosszak,ráznak Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 üdv téli gumi lekerült a kocsiról 195/65 r15 és nyárigumi+alufelni lett felrakva,az nyári 205/55 r 16 és nagyon furcsa a téli után,a komfort érzetem csökkent,sportosabb-keményebb lett a kormányzás,a guminyomás 2,2 bar lehet ezzel valamit csinálni ??? az utak rosszak,ráznak Nem nagyon. Nekem is nagyon furcsa szokott lenni a 15-ös kerék után a 17-es. Engem nem is a rázása zavar eleinte, hanem a hangja. Sokkal zajosabb ahogy gördül. Olyan érzésem van néha, mintha egy vaskerék, vagy legalábbis a fém felni gördülne az aszfalton. Én még várok a cserével pár hetet, kb április elejéig. Bár úgy tűnik a tavalyi március nem ismétlődik meg, de reggelente azért még elég hűvös tud lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Sziasztok! Keresnék Astra H 2004 évjárathoz lehetőség szerint pótkereket. Dunlop 205 55 R16 Illetve érdeklődnék, hogy ez a gyári pótkereke? Elegendő lenne csak a gumi is...lemez felnim van rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Sziasztok! Keresnék Astra H 2004 évjárathoz lehetőség szerint pótkereket. Dunlop 205 55 R16 Illetve érdeklődnék, hogy ez a gyári pótkereke? Elegendő lenne csak a gumi is...lemez felnim van rá. Valószínűleg igen, mert nekem is ez a pótkerekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Valószínűleg igen, mert nekem is ez a pótkerekem. Attol fugg, milyen gumival szereltek eredetileg, nekem Bridgestone. A lenyeg, hogy a meret stimmeljen, illetve ha nagyon preciz akar lenni az ember, akkor a jelenleg fent levo tipussal legyen azonos (es akkor jon, hogy kulon teli es nyari potkerek, stb. :) ). De nem tul gyakoriak a defektek manapsag, nekem 275e km utan erintetlenul all a potkerek a helyen... Igazabol el kene hasznalni, ha akadna egy azonos parja; korabban azt hiszem, mar irtam itt errol, de nem tolongtak a jelentkezok... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Sziasztok! Keresnék Astra H 2004 évjárathoz lehetőség szerint pótkereket. Dunlop 205 55 R16 Illetve érdeklődnék, hogy ez a gyári pótkereke? Elegendő lenne csak a gumi is...lemez felnim van rá. Szia! A 205/55 stimmel, de nézd meg hozzá a tengelyterhelést is, meg a sebességindexet. Ha jól emlékszem, akkor 91 és H, ami jó Astrára. Ha csak pótkeréknek akarod, akkor szerintem mindegy a márka, hiszen egy defekt estében úgyis rövid időn belül javításra kerül a sor, a pótkerék meg megy vissza a helyére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 A lenyeg, hogy a meret stimmeljen... Nem tudom... nekem tutira a 17-es kerekekkel jött ki az autó a gyárból, de a pótkerék 16-os. Lemezfelniből nem tudom létezik-e 17"-os, én még nem láttam.Pótkeréknek meg nem hiszem hogy adtak volna egy 17"-os alufelnit. Ezen kívül szerintem a 17-es a szélessége nem is férne el a helyén a padló alatt. A 16-os még pont befér. Ezen kívül nekem pont jó ez a köztes méret, mert csak egy mérettel tér el a nyári 17-estől és a téli 15-östől. Tavaly nyáron kénytelen voltam felrakni a pótkereket és úgy 1000km-t menni vele. A műszeregységen világított a hibajelző lámpa, de az autó viselkedésén nem sok változást vettem észre amiatt hogy ideiglenesen az egyik kerék más méretű. Igaz 110-120-nál nem nyomtam jobban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Azért gondoltam, hogy megpróbálok keresni egyet, mert 4 nyári gumim is dunlop (abból 2 már eléggé elkopott), a pótkerekem 0km-t futott és, ha találnék még 1 ilyen 0km-es dunlop gumit (esetleg valakinek elfekvőben lévő pótkerekét), akkor szívesen megalkudnék rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Valószínűleg igen, mert nekem is ez a pótkerekem. És nem szeretnéd esetleg eladni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Halihó, milyen időközönként kell cseréltetni(centíroztatni) a keréken lévő súlyokat ? 2éve csinálták gumicserekor, azóta magam cserélem a kerekeket téli-nyári átálláskor felnire szerelt gumival. Gondoltam mielőtt felraknám a nyári szettet, elviszem gumishoz, hátha állítani kell rajta, bár ennek nem adja semmilyen észlelhető jelét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve Március12, 2014 Megoszt Elküldve Március12, 2014 Halihó, milyen időközönként kell cseréltetni(centíroztatni) a keréken lévő súlyokat ? 2éve csinálták gumicserekor, azóta magam cserélem a kerekeket téli-nyári átálláskor felnire szerelt gumival. Gondoltam mielőtt felraknám a nyári szettet, elviszem gumishoz, hátha állítani kell rajta, bár ennek nem adja semmilyen észlelhető jelét. Én minden csere alkalmával kicentíroztatom... biztos, ami biztos alapon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március12, 2014 Megoszt Elküldve Március12, 2014 És nem szeretnéd esetleg eladni? :) Nem, mert pótkerék nekem is kell. Meg amúgy a gumi mintázata rendben van teljesen újszerű, de a DOT száma talán még 2005-ös, tehát elég régi, tartós használatra emiatt már nem biztos, hogy ajánlanám. Centíroztatni én akkor szoktam, ha érzem hogy ráz a kerék, kormány nagy tempónál. De általában 1-2 évente sor kerül rá. Sőt volt olyan is, hogy vissza kellett vinnem pár napon belül a gumishoz, mert rosszabb lett mint volt. Rámértek és valóban megállapították, hogy "ja, tényleg". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Sziasztok! Opel astra g alufelni ami 15" és 5x110 65ös agymérettel felmegy a h astrára? Elméletileg fel kellene de van valakinek tapasztalata ezzel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Sziasztok! Opel astra g alufelni ami 15" és 5x110 65ös agymérettel felmegy a h astrára? Elméletileg fel kellene de van valakinek tapasztalata ezzel? Fel, csak nagyobb az etje és eléggé bent lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bat83 Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Fel, csak nagyobb az etje és eléggé bent lesz. A mostani 15" lemezfelnim et35ös ha nagyobb az et szám mint pl 38 vagy 40 akkor beljebb kerül a felni ha jól értem? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts