Cserenkov Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Srácok! Az miért lehet, hogy a Continental TS850 téli gumi darabja15" méretben 17.320.-Ft16" méretben 28.055.-Ft azaz, több, mint 60%-kal drágább a nagyobb méret? Persze ugyan annál a cégnél. Négy darabnál ez már jelentős tétel. Arra gondoltam, először, hogy veszek 16"-ost, mert a nyári 16"-os felnin van és gumit cserélek, de Ha veszek 15"-os felnit és négy db 15"-os gumit, akkor jobban járok úgy 32.000.- forinttal. A 2013-as teszten élen végzett ez a gumi, de 185/60 R15 és 225/45 R17 méretben. Kérdés, hogy 195/65 R15 méretben is jól szerepel-e majd? Mit gondoltok? Ugye nagyon nem lőhetek mellé? Köszönöm! Ez mindig így szokott lenni, más márkánál is. A nagyobb méretnek nem arányosan nő az ára. Részben ezért, részben amit grep írt, én is 15-öst vettem télire. A gumi is, felni is, dísztárcsa is olcsóbb volt ebben a méretben. Ha a 17-esem lekopik, az más sokkal zsebbenyúlósabb történet lesz... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kvkanas Elküldve Október12, 2013 Megoszt Elküldve Október12, 2013 Sziasztok! Esetleg valaki tud eladó 16" alufelni garniturát H astra-ra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Október13, 2013 Megoszt Elküldve Október13, 2013 Sziasztok! Mielőtt elteszitek a nyári gumit, egy mosáson és kavics kikaparáson kívül le szoktátok fújni valami gumiápolóval?, Vagy felesleges? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október13, 2013 Megoszt Elküldve Október13, 2013 Sziasztok! Mielőtt elteszitek a nyári gumit, egy mosáson és kavics kikaparáson kívül le szoktátok fújni valami gumiápolóval?, Vagy felesleges? Én leszoktam az oldalfalait az abroncsnak ilyen habos gumiápolóval... A futófelületet úgy tudom nem ajánlatos, tilos!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Október19, 2013 Megoszt Elküldve Október19, 2013 Sziasztok! Enzo alufelni, 5x110 6.5x15" ET42 felmehet a kocsira? A gyári felni ET35. Sok az a 7mm eltérés? Conti. TS850 gumit gondoltam rá. Köszi! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október19, 2013 Megoszt Elküldve Október19, 2013 Sziasztok! Enzo alufelni, 5x110 6.5x15" ET42 felmehet a kocsira? A gyári felni ET35. Sok az a 7mm eltérés? Conti. TS850 gumit gondoltam rá. Köszi! Üdv! Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)! :-) Oké, köszi, de ugye elférne? Konkrétan erről lenne szó: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/elol.jpg Két kép a felni belsejéről: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/IMG_1312%5B1%5D.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/IMG_1315%5B1%5D.jpg Nem nagyon rozsdás belülről? Nem lenne drága az egész garnitúra, csak az a baj, hogy múlt héten vettem jó állapotú, gyári 15"-os felniket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)! A tehermentesítő mit változtat a besajtolási mélységen? De szerintem a 7 mm középvonal eltérés nem gond a futómű geometriában sem. Én is B-s vectra felniket használok nyáron, nem emlékszem az ET számára, de nem ugyan az mint az astráé, bár szélesebb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 A tehermentesítő mit változtat a besajtolási mélységen? De szerintem a 7 mm középvonal eltérés nem gond a futómű geometriában sem. Én is B-s vectra felniket használok nyáron, nem emlékszem az ET számára, de nem ugyan az mint az astráé, bár szélesebb is. Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról... Így van, nem az ET miatt írtam, csak úgy megjegyeztem, hogy ha nem gyári felnit vesz valaki, semmiképpen se felejtse el a tehermentesítőt:)! Láttam már H Astrán ET49 G Astra felnit, így nem hiszem, hogy fizikailag bármilyen gondot okozna a felszerelés és a használat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról... És annak mi köze van az ET számhoz? Itt az et szám eltérés volt a kérdés, nem a kerék agy átmérő. A tehermentesítő nélkül normális gumis fel sem teszi a nem méretes felnit, szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Október20, 2013 Megoszt Elküldve Október20, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda? Igen,onnan került rá a rozsda. Nekem is ilyen szokott lenni az alufelni amikor téli papucsokra váltok,igaz nem ennyire,de nincsen egyforma rozsdás kerékagy. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda? Nem. Igen, pontosabban a féktárcsa középrészéről. Az enyém is hasonló szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 A tehermentesítő nélkül normális gumis fel sem teszi a nem méretes felnit, szerintem. Dehogynem.... :icon1: Volt már szerencsém ilyenhez. Még az volt a mázli, hogy vásárlás után lecseréltettem a gumikat, és annál a gumisnál derült ki, akihez rendszeresen járok. Egy 16"-os Alessio felni volt az autón, csak tettek be középre egy Opel logós kupakot. Gondolom az előző gumis azt hitte, hogy úgy akkor rendben is van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi Nézz körül az olahgumi.hu oldalon! Nem értek hozzá, csak hallottam, hogy ha lehet kerüljem a 4 évszakos gumikat. Nem lesz olyan jó, tapadása télen, mint egy olcsó kategóriás téli guminak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Olcsó megoldás, de sajnos télinek sem jó igazán, meg nyárinak sem. Inkább egy olcsó téli, mint egy 4 évszakos. http://www.akciosgumik.com Itt elég jó árakat találsz. Hankook 310-est vettem 2 éve 20.000./db áron. Viszont a Bridgestone LM30 sem rossz, olyan a Vectrámon volt. Az ára is egész jó, csak figyelj oda a DOT számra, nehogy olyat vegyél, ami már évek óta a raktárban áll, bár 1-2 éves gumikkal még semmi baj nem lehet, ha ez meg esetleg alku tárgyát is képezi, még jobb. Meg attól is függ a választás, hogy télen mennyit közlekedsz, ha esetleg retek az idő, akkor is mész e az autóval, stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi automax.hu gumiabroncs.hu Egyikben sem csalódtam, gyorsan kaptam, friss gumikat:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
juve60 Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi üdv gumistart.hu olcsó megbizható gyors Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 automax.hu gumiabroncs.hu Egyikben sem csalódtam, gyorsan kaptam, friss gumikat:)! A http://gumiabroncs.hu tényleg jónak tűnik. A Conti TS850 195/65/R15 méretben 16.500.- Ft Teljes garanciával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Október21, 2013 Megoszt Elküldve Október21, 2013 Sziasztok! A gumiabroncs.hu-t tudom ajánlani, tavasszal vettem tőlük két garnitúra nyári abroncsot, gyorsan megérkezett, friss, idei gumikat kaptam, teljes körű garanciával. Korrekt cég! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Köszönöm az ajánlásokat! Jó lenne konkrét tapasztalat arról a fránya négyévszakos gumiról. Nincs itt valaki olyan aki használt is már nagyobb méretben? Amúgy èn is téli-nyárit használtam idáig csak a most vásárolt opelemhez nem kaptam téli gumit, hanem csak gyári 16os alura szerelt nyári gumit amiben nyomásszenzoros szelepek vannak. Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de mem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket meg másik felniket. Az állandó gumicserét sem akarom szezononként. :) Szoval a jobb fajta 4 évszakos gumi is az ördögtől való? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Köszönöm az ajánlásokat! Jó lenne konkrét tapasztalat arról a fránya négyévszakos gumiról. Nincs itt valaki olyan aki használt is már nagyobb méretben? Amúgy èn is téli-nyárit használtam idáig csak a most vásárolt opelemhez nem kaptam téli gumit, hanem csak gyári 16os alura szerelt nyári gumit amiben nyomásszenzoros szelepek vannak. Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de mem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket meg másik felniket. Az állandó gumicserét sem akarom szezononként. :) Szoval a jobb fajta 4 évszakos gumi is az ördögtől való? :) Dugni is meg szuznek is maradni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de nem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket... Hol árulják ilyen olcsón? Ha új termékről van szó és tényleg csak ennyi az ára, én azonnal vennék egy-kettőt tartalékba! Mint írtam már, tavaly én is kifogtam egy garnitúrát használtan összesen 8000Ft-ért. Tökéletesen működik, azonnal fel is ismerete az autó. Ezek vannak most a téli kerekekben. De tavasszal, mikor a nyári kerekekben kitört az egyik szelep, 20.000 fölött kaptam legolcsóbban. Azt is Németországból kellett rendelni és egy hetet kellett rá várnom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts