Frankie64 Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Közben megrendeltem a gumikat, találtam sima 91-es terhelésűt is nagyon de nagyon jó árban, nem tudom mi lesz ebben a csavar mert feltűnően olcsó. Megjegyzésnek mondjuk odaírtam hogy csak 2013-as gyártású érdekel, régebbit nem veszem át. Mondjuk ha jól tudom ez a mintázat 2012 őszén jelent meg tehát nagyon régi nem lehet. Hátha esetleg más is akarna venni új téligumit megírom honnét rendeltem: http://www.mbmgumi.hu Itt a Continental TS850 195/65 R15 méretben 12.194 Ft/db volt. :) De pl a Dunlops SP Sport 4D a GoodYear UG8 is 11.529 Ft Michelin Alpin A4 12.194 Ft Először meg is néztem hogy ezek nem nettó árak-e de nem . Szia! Ebben a táblázatban más árak vannak <_< Amit Te írtál az a táblázatban szereplő ár nettója. http://www.mbmgumi.hu/?oldal=szemely&kat=szemely&e=w&w=195&h=65&inch=15&s=&gy=CONTINENTAL&min=4 De ha neked az általad írt árat igazolták vissza, akkor nagyon nagy szerencséd van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Közben megrendeltem a gumikat, találtam sima 91-es terhelésűt is nagyon de nagyon jó árban, nem tudom mi lesz ebben a csavar mert feltűnően olcsó. Megjegyzésnek mondjuk odaírtam hogy csak 2013-as gyártású érdekel, régebbit nem veszem át. Mondjuk ha jól tudom ez a mintázat 2012 őszén jelent meg tehát nagyon régi nem lehet. Hátha esetleg más is akarna venni új téligumit megírom honnét rendeltem: http://www.mbmgumi.hu Itt a Continental TS850 195/65 R15 méretben 12.194 Ft/db volt. :) De pl a Dunlops SP Sport 4D a GoodYear UG8 is 11.529 Ft Michelin Alpin A4 12.194 Ft Először meg is néztem hogy ezek nem nettó árak-e de nem . Most vagy én nézek el valamit, de nekem a Contit legolcsóbban 17421ft-ra dobja, a Goodyear pedig 16471ft... Ha esetleg tudsz pontosabb linket adni, ennyiért én is azonnal rendelnék egy garnitúrát, de ebben nekem valami gyanús a kínai gumi kerül ennyibe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Segítsetek kérlek! Lemezfelnit keresgélek 15" méretben, de belezavarodtam. 5x110 ameddig biztos vagyok benne, de milyen ET számú lesz jó? Találtam ET49, ET35 is. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Segítsetek kérlek! Lemezfelnit keresgélek 15" méretben, de belezavarodtam. 5x110 ameddig biztos vagyok benne, de milyen ET számú lesz jó? Találtam ET49, ET35 is. Előre is köszönöm! 6,5 j * 15 ET 35 5*110 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 ...de milyen ET számú lesz jó?ET35 a gyári méret (ahogy írtam nemrég az előző oldalon). 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 ET35 a gyári méret (ahogy írtam nemrég az előző oldalon). Köszönöm! (Nem olvastam visszább, bocsánat!) Találtam egy ilyet. http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gumi/uj_4_db_gm_felni_15_5x110 Azt írja, hogy H Astrán használta, de ez ET49-es. Akkor ezek szerint rosszul használta, mert csak az ET35-ös mehetne rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Köszönöm! (Nem olvastam visszább, bocsánat!) Találtam egy ilyet. http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gumi/uj_4_db_gm_felni_15_5x110 Azt írja, hogy H Astrán használta, de ez ET49-es. Akkor ezek szerint rosszul használta, mert csak az ET35-ös mehetne rá? Szia! Ez a g astra felnije, azért csak 6 col széles, és ezért et 49-s. A h astra felni 6,5 col széles. Tehát 12 mm rel keskenyebb, máshol van a középvonala. Ha nem találsz h-ra valót, szerintem téli gumihoz jó. Pár mm rel kijjebb kerül a középvonal. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Friss, ropogós:)! 2013-as Adac téligumi teszt!:) http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_Test_185_60_R15.aspx http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_Test_225_45_R17.aspx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Friss, ropogós:)! 2013-as Adac téligumi teszt! :) http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_Test_185_60_R15.aspx http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_Test_225_45_R17.aspx Üdv! Nagyjából alátámasztja azt amit írogattunk az előzőekben. A nagyokkal nem nyúlunk mellé, kiegyensúlyozottak a tesztekben. A második vonalnak vannak kiemelkedő tulajdonságai, hullámvölgyei. Mérlegelni kell, mi a fontosabb az ár, a tudás, a zaj, a kopás. Én tavaly a contit vettem, nem bántam meg, nagyon jól teljesített minden szempontból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Üdv! Nagyjából alátámasztja azt amit írogattunk az előzőekben. A nagyokkal nem nyúlunk mellé, kiegyensúlyozottak a tesztekben. A második vonalnak vannak kiemelkedő tulajdonságai, hullámvölgyei. Mérlegelni kell, mi a fontosabb az ár, a tudás, a zaj, a kopás. Én tavaly a contit vettem, nem bántam meg, nagyon jól teljesített minden szempontból. Én is a Continental TS850-et vettem meg végül, vettem még hozzá 4 felnit is úgyhogy remélem tényleg jól szuperál majd, már csak gyári dísztárcsákat kell szereznem hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Én is a Continental TS850-et vettem meg végül, vettem még hozzá 4 felnit is úgyhogy remélem tényleg jól szuperál majd, már csak gyári dísztárcsákat kell szereznem hozzá.Tavaly a Vaterán vettem 7000 Ft-ért egy garnitúrát, használtat, de karcmenteset. Csak lemosni kellett. Az új aranyáron lett volna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Tavaly a Vaterán vettem 7000 Ft-ért egy garnitúrát, használtat, de karcmenteset. Csak lemosni kellett. Az új aranyáron lett volna. Én is olyan 7-8 körül láttam ahogy nézegettem szebb példányokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Ti mikor teszitek fel a téli gumikat? Még csak szeptember van, de éjszaka, hajnalban lehetnek mínuszok, csütörtök-pénteken a maximum is csak 8 fok körül lesz, de azért gondolom még visszajön a jó idő 15-18 fokokkal. Így én még várnék vele pár hetet. Ti? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Ti mikor teszitek fel a téli gumikat?Még csak szeptember van, de éjszaka, hajnalban lehetnek mínuszok, csütörtök-pénteken a maximum is csak 8 fok körül lesz, de azért gondolom még visszajön a jó idő 15-18 fokokkal. Így én még várnék vele pár hetet.Ti?Nálam ez nem az időtől, hanem a pénztől függ. Bár az idő pénz. :-)Jelenleg csak egy szett felnim van, de a hónap közepe felé át fogom szereltetni, szerintem addigra már bőven jönnek az éjszakai fagyok, meg nappal sem lesz sokkal 10 fok felett. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Hát, ez most egy igen jó kérdés.... Én úgy fogok tenni, ha tartósan 7°C, vagy alatta lesz a hőmérséklet, akkor cserélem át.... Úgy gondolom, a téli gumi jobban kopik 7 fok felett, mint a nyári alatta....(persze viszonylag rövid ideig, mondjuk egy munkába bejáráskor reggel 4-5 fokban és délután a 12-15) biztos a nyári marad fenn.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember30, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2013 Hát, ez most egy igen jó kérdés.... Én úgy fogok tenni, ha tartósan 7°C, vagy alatta lesz a hőmérséklet, akkor cserélem át.... Úgy gondolom, a téli gumi jobban kopik 7 fok felett, mint a nyári alatta....(persze viszonylag rövid ideig, mondjuk egy munkába bejáráskor reggel 4-5 fokban és délután a 12-15) biztos a nyári marad fenn.... Így van és általában, ez az időszak Október vége, November legelejére szokott esni:)! Szóval én olyan 3-5 héten belül:)! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Etele77 Elküldve Október7, 2013 Megoszt Elküldve Október7, 2013 Én akkor cserélem majd le a papucsokat télire, ha napközben tartósan 6-7 fok alatt van a hőmérséklet. Egyébként már várom, mert itt pihen a garázsban a zsír új Bridgestone Blizzak, meg a használtan 25k-ért vett 4db acélfelni... :) Dísztárcsán én is gondolkodtam, aztán úgy voltam vele, kell a fenének. Télen úgyis mocskos a kerék állandóan, ráadásul ha lelopják, akkor meg csak felesleges idegeskedés. Nyáron szép a kerék az alufelnivel, télen fekete acélfelnik, legalább illik a borongós időhöz. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Október7, 2013 Megoszt Elküldve Október7, 2013 Gyári dísztárcsák helyett végül vettem az Aldiban 4db Michelin tárcsát. Ez legalább új és minőségre is jónak tűnik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Október7, 2013 Megoszt Elküldve Október7, 2013 Van valakinek tapasztalata a Semperit Speed Grip téli gumiról, 195/65/R15-ös méretben? Felnit kerestem, és ilyennel árulja az eladó. Gumival 6000Ft darabja a gyári felninek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Van valakinek tapasztalata a Semperit Speed Grip téli gumiról, 195/65/R15-ös méretben? Felnit kerestem, és ilyennel árulja az eladó. Gumival 6000Ft darabja a gyári felninek. Nekem ilyen van, a páromén TS850, mivel baromi sokat autózik (havi 4000 körül). Mindkettő 185/65R15 (AstraG), nincs észlelhető különbség. Ha nem öreg a gumi, max 2-3 éves, akkor simán vállalható... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Van valakinek tapasztalata a Semperit Speed Grip téli gumiról, 195/65/R15-ös méretben? Felnit kerestem, és ilyennel árulja az eladó. Gumival 6000Ft darabja a gyári felninek. tavalelőtt 24000 ért adtam el a 4 csupasz felnit .szerintem mindegy mi van rajta annyit kb megér.igaz jut eszembe az enyém 16os volt 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 tavalelőtt 24000 ért adtam el a 4 csupasz felnit .szerintem mindegy mi van rajta annyit kb megér.igaz jut eszembe az enyém 16os volt Köszönöm a válaszokat. Sajnos válaszolt az eladó is, hogy egy nap alatt elkelt. :-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
EnterEmber Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Köszönöm a válaszokat. Sajnos válaszolt az eladó is, hogy egy nap alatt elkelt. :-( Sziasztok, Én múlt hét szerdán vettem itt egy garnitúra ET37-est (6.5x16 coll 5x110) http://www.tikogumi.hu/ Volt náluk még legalább 4-5 garnitúrára való és 6000-ért adják darabját! Elég jó állapotban vannak. Üdv. (közben látom, hogy Te 15"-at keresel, de talán egy telefont megér) :-) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Srácok! Az miért lehet, hogy a Continental TS850 téli gumi darabja 15" méretben 17.320.-Ft 16" méretben 28.055.-Ft azaz, több, mint 60%-kal drágább a nagyobb méret? Persze ugyan annál a cégnél. Négy darabnál ez már jelentős tétel. Arra gondoltam, először, hogy veszek 16"-ost, mert a nyári 16"-os felnin van és gumit cserélek, de Ha veszek 15"-os felnit és négy db 15"-os gumit, akkor jobban járok úgy 32.000.- forinttal. A 2013-as teszten élen végzett ez a gumi, de 185/60 R15 és 225/45 R17 méretben. Kérdés, hogy 195/65 R15 méretben is jól szerepel-e majd? Mit gondoltok? Ugye nagyon nem lőhetek mellé? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október8, 2013 Megoszt Elküldve Október8, 2013 Srácok! Az miért lehet, hogy a Continental TS850 téli gumi darabja 15" méretben 17.320.-Ft 16" méretben 28.055.-Ft azaz, több, mint 60%-kal drágább a nagyobb méret? Persze ugyan annál a cégnél. Négy darabnál ez már jelentős tétel. Arra gondoltam, először, hogy veszek 16"-ost, mert a nyári 16"-os felnin van és gumit cserélek, de Ha veszek 15"-os felnit és négy db 15"-os gumit, akkor jobban járok úgy 32.000.- forinttal. A 2013-as teszten élen végzett ez a gumi, de 185/60 R15 és 225/45 R17 méretben. Kérdés, hogy 195/65 R15 méretben is jól szerepel-e majd? Mit gondoltok? Ugye nagyon nem lőhetek mellé? Köszönöm! Nekem is 15"-os van télire. Télen különben is jobb a keskenyebb, ballonosabb gumi. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts