Maybal Elküldve Április7, 2013 Megoszt Elküldve Április7, 2013 Ez elso kepen latszik, balra, lent. Elvileg 1.6 mm magas. A 2. képen a nagyobb gumiprofil mellett, az abroncs közepén. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Az 1.6mm a jogszabályban előírt érték. A 4mm a téli gumikon létező kopásjelző. Egy kis tanulmány: http://www.michelin.hu/autogumi/hasznos-informaciok/vasarlasi-utmutato/mikor-szukseges-cserelni-az-abroncsot 2. pontban leírtak alapján. Bár ez lehet, hogy csak Michelin-nél van...itt 2 kopásjelző van, az egyik 1.6mm( michelin figura), a másik 4mm-t jelez(hópihe). Mivel nekem Michelin téligumim van, így a 4mm-re emlékeztem csak. Amúgy jobban megnézve a képeket, az 1. képen valóban az 1.6mm-esek látszanak, a 2. képen meg a 4mm-ek.... :) üdv, 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április7, 2013 Megoszt Elküldve Április7, 2013 Értem és köszönöm! Én is úgy gondoltam, hogy már elöregedtek, csak megerősítésre vártam. Sajnos már ilyenek voltak a gumik, mikor vettem a kocsit. Alkudtunk is emiatt. A telet még megkockáztattam. Keveset mentem télen, városban leginkább. Kezdek gyűjtögetni téli gumira. A "mélységmérőt" nem látom a 2. képen. Hol van az? Milyen márkájú, típusú gumik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Április7, 2013 Megoszt Elküldve Április7, 2013 Milyen márkájú, típusú gumik? Dunlop, SP Winter Sport 3D 205/55/R16 2007/22. hét http://www.dunlop.eu/dunlop_huhu/tires/passenger/sp-winter-sport-3d/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 A szerszámkészletben van hozzá egy U alakban hajlított kis eszköz, azzal még a kezed sem lesz fémporos. Ha van kerékőr is, és az a nagyfejű fajta, akkor azt is ki kell csavarni.Nekem sajnos nem volt ilyen az autóban, de látom pár száz forintért beszerezhető az a kis drótdarab.Milyen az a nagyfejű kerékőr? Link to comment Megosztás: More sharing options...
comeonyouirons Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Hali! 1,6-os (115 le) kombi H Astrához melyik az ideálisabb kerék/gumi méret a 195/65/R15 vagy a 205-ös R16? (vagy teljesen mindegy?) Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Hali! 1,6-os (115 le) kombi H Astrához melyik az ideálisabb kerék/gumi méret a 195/65/R15 vagy a 205-ös R16? (vagy teljesen mindegy?)Köszi!Egyik olcsóbb, ballonosabb, jobban tompítja az úthibákat. A másik drágább, jobb kanyarban a tapadása, de jobban is ráz.Az az ideálisabb, amelyik tényező neked fontosabb. Tapasztalatom szerint olyan óriási különbség nincs, csak árnyalatnyi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Hali! 1,6-os (115 le) kombi H Astrához melyik az ideálisabb kerék/gumi méret a 195/65/R15 vagy a 205-ös R16? (vagy teljesen mindegy?) Köszi! Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a tárcsafékekre/-hez nem is megy fel a 15"-os kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a tárcsafékekre/-hez nem is megy fel a 15"-os kerék. Azert annyira nem nagy meg az elso tarcsa sem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
comeonyouirons Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a tárcsafékekre/-hez nem is megy fel a 15"-os kerék. nekem most 15-ös van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a tárcsafékekre/-hez nem is megy fel a 15"-os kerék. a 14" nem megy fel. Gyárilag 15". Amikor felnit vettem, a szervizben ezt az infót adták. 14" téli gumit akartam venni, de csak 15"-től megy rá. Az enyém 2004-es. A későbbieket nem tudom, milyennel árusították. Előfordulhat, hogy van/volt olyan évjárat, ahol 16" volt a gyári méret. Üdv, Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Milyen márkájú, típusú gumik? Nekem is ilyen gyártmányú és típusú gumim van és ugyan így néz ki. Múlt héten volt nálunk egy qashqai és egy phaeton futóműállításon és véletlenül mind a kettőn Dunlop SP Wintersport gumik voltak és szintén ilyen cakkos volt a szélük kb 5mm-es profilmélységgel. Valami gyártási hibások lehetnek, a phaetonos ügyfél nagyon ki volt kelve magából, írt is a Dunlopnak, 2 nap múlva lejöttek vidékre a gumikért és magukkal vitték. Hogy mi lesz vele, azt nem tudom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Nekem sajnos nem volt ilyen az autóban, de látom pár száz forintért beszerezhető az a kis drótdarab. Milyen az a nagyfejű kerékőr? A csavar fején a mintát körbeveszi egy elforgó acélgyűrű, így a mintára nem lehet csőkulccsal ráfogni (ha a felniből esetleg kiérne a teteje). A gyűrű miatt az átmérője is nagyobb a hagyományos változatnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Azert annyira nem nagy meg az elso tarcsa sem :) De bizony. Én ezzel szívtam meg. Volt otthon egy szett 1 szezont futott Bridgestone téligumim 15"-os lemezfelniken még a Vectráról. Direkt nem adtam oda őket az autóval, mert tudtam,hogy ez az Astra lesz a következő, és a váltóméret is stimmel hozzá (195/65).. Amikor a gumishoz vittem, hamar rájöttünk,hogy nem fog felmenni rá. Hátulra még oké volt, de előre már nem akart felmenni. Nekem 16" a legkisebb méret, a féktárcsa tudomásom szerint 308 mm átmérőjű. Lehet, hogy a dízeleken erősebb fék van, bár az enyém 120 ló, egy 1.6 meg 115. Bár a nyomaték más, nem tudom, hogy ez befolyásol e valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 De bizony. Én ezzel szívtam meg. Volt otthon egy szett 1 szezont futott Bridgestone téligumim 15"-os lemezfelniken még a Vectráról. Direkt nem adtam oda őket az autóval, mert tudtam,hogy ez az Astra lesz a következő, és a váltóméret is stimmel hozzá (195/65).. Amikor a gumishoz vittem, hamar rájöttünk,hogy nem fog felmenni rá. Hátulra még oké volt, de előre már nem akart felmenni. Nekem 16" a legkisebb méret, a féktárcsa tudomásom szerint 308 mm átmérőjű. Lehet, hogy a dízeleken erősebb fék van, bár az enyém 120 ló, egy 1.6 meg 115. Bár a nyomaték más, nem tudom, hogy ez befolyásol e valamit. Ahogy nezem, modellfuggo... A 101 loeros 17DTH-n 280 mm-es van, de az erosebb motoroknal valoban 308-as. Mindig tanul az ember :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 De bizony. Én ezzel szívtam meg. Volt otthon egy szett 1 szezont futott Bridgestone téligumim 15"-os lemezfelniken még a Vectráról. Direkt nem adtam oda őket az autóval, mert tudtam,hogy ez az Astra lesz a következő, és a váltóméret is stimmel hozzá (195/65).. Amikor a gumishoz vittem, hamar rájöttünk,hogy nem fog felmenni rá. Hátulra még oké volt, de előre már nem akart felmenni. Nekem 16" a legkisebb méret, a féktárcsa tudomásom szerint 308 mm átmérőjű. Lehet, hogy a dízeleken erősebb fék van, bár az enyém 120 ló, egy 1.6 meg 115. Bár a nyomaték más, nem tudom, hogy ez befolyásol e valamit. Na, akkor csak jól emlékeztem! :) Nekem is 1.6, 115LE és amikor feltetettem a téli szettet, akkor azt mértem, hogy elől és hátul is egyforma, 280mm a tárcsa átmérő (erre még persze rájön a féknyereg magassága). Hamarosan cserélem a nyári szettre, akkor remélem újra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április8, 2013 Megoszt Elküldve Április8, 2013 Na, akkor csak jól emlékeztem! :) Nekem is 1.6, 115LE és amikor feltetettem a téli szettet, akkor azt mértem, hogy elől és hátul is egyforma, 280mm a tárcsa átmérő (erre még persze rájön a féknyereg magassága). Hamarosan cserélem a nyári szettre, akkor remélem újra. A hatso tarcsa kisebb (legalabbis nalam, de szerintem mindenhol :) ). Osszegezve akkor legalabb negy variacio van, a motorteljesitmeny fuggvenyeben: - hatul dob, 4 luku felni - hatul is tarcsa, 4 luku - hatul is tarcsa, 5 luku - elol 308-as tarcsa, min. 16" felni, 5 luku Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április9, 2013 Megoszt Elküldve Április9, 2013 Ahogy nezem, modellfuggo... A 101 loeros 17DTH-n 280 mm-es van, de az erosebb motoroknal valoban 308-as. Mindig tanul az ember :)Nekem is ilyen, 280-as. Elöl-hátul tárcsa, 5 luku.A téli gumik nekem 15"-os lemezfelnin vannak.Erről jut eszembe, a nyári gumit szerintetek mikor lehet felrakni? Most már ilyen 20 fokokat is mondanak hétvégére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Április9, 2013 Megoszt Elküldve Április9, 2013 Nekem is ilyen, 280-as. Elöl-hátul tárcsa, 5 luku. A téli gumik nekem 15"-os lemezfelnin vannak. Erről jut eszembe, a nyári gumit szerintetek mikor lehet felrakni? Most már ilyen 20 fokokat is mondanak hétvégére. Ha az aszfalt hőmérséklete tartósan meghaladja a +6°C-ot. Szerintem a melegebb hétvége után már én is felrakom a nyári szettet. Csak nem fog már fagyni, nem lesz hó és jég!?...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április12, 2013 Megoszt Elküldve Április12, 2013 Hátha valakit érdekel :) van 4db Bridgestone turanza er300 használt nyári gumim eladó 215/55/r17 méret 40e/4db DOTxx10 profil kb7mm ha valakit érdekli az keressen meg priviben :) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Április14, 2013 Megoszt Elküldve Április14, 2013 Sziasztok! Új nyári gumim van és ahogy megyek a kocsival hallom, hogy az apró kavicsok, aszfaltdarabok pattognak a kerékjáratban. A téli nem csinálta. Ugye rendben van a gumi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április15, 2013 Megoszt Elküldve Április15, 2013 Én is most raktam föl a nyári 17"-os kerekeket. Most érzem igazán a különbséget a 15-ös ballonoshoz képest. Rohadtul ráz minden apró úthibánál! Amellett hangosabb is a futása, mint a télinek. Gondolom ez azért van, mert nagyobb felületen érintkezik az úttal...Tapintásra is jóval keményebb, ridegebb az anyaga, mint a télinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Ha kerékőrt tennék fel az autóra, elég kerekenként csak egy-egy csavart lecserélni ilyenre, vagy kötelező mind a húsz csavarnak egyformának lennie? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Ha kerékőrt tennék fel az autóra, elég kerekenként csak egy-egy csavart lecserélni ilyenre, vagy kötelező mind a húsz csavarnak egyformának lennie? 1-1. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balug Elküldve Április24, 2013 Megoszt Elküldve Április24, 2013 Sziasztok, alufelnit hol érdemes nézni Budapesten - használtat? Vannak itt opel bontók ahol lehet alkatrészeket beszerezni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Április24, 2013 Megoszt Elküldve Április24, 2013 Sziasztok! Feltehetem a 6,5x16 ET41-es felnit az autómra? Jelenleg 6,5x16 ET37-es lemezfelni van rajta (gyári). (A gumi maradna a jelenlegi 205/55 R 16-os) Sokat számít az a 4mm oldalanként? Előre is köszi a választ. Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts