Gee Elküldve Október19, 2012 Elküldve Október19, 2012 Ha nincs ráírva (rá szokták írni zsírkrétával), akkor szerintem azt tedd előre, amelyiknek nagyobb a bordamélysége, elöl ugyanis jobban koptatja.
Cserenkov Elküldve Október20, 2012 Elküldve Október20, 2012 Köszi. Még egy kérdés: Ez a felni jó lenne nekem H Astrára? Ennyit tudok róla: gyári GM lemezfelni, ami egy késői szériás G Astrán volt. Osztókör: 5x110 Agyátmérő: 65 Méretek: 6,5Jx15" et 35 A gyári pótkerekemen ET 37 van, tehát ez biztos eltér egy kicsit.
harmlevi Elküldve Október20, 2012 Elküldve Október20, 2012 Köszi. Még egy kérdés: Ez a felni jó lenne nekem H Astrára? Ennyit tudok róla: gyári GM lemezfelni, ami egy késői szériás G Astrán volt. Osztókör: 5x110 Agyátmérő: 65 Méretek: 6,5Jx15" et 35 A gyári pótkerekemen ET 37 van, tehát ez biztos eltér egy kicsit. Szerintem tökéletes, az ET szám 35-ös a GYÁRI 15"-os H Astra felnin is (lemez/alu mind1)! Neked gondolom 16-os van, azt hiszem azon 37:)!
Cserenkov Elküldve Október20, 2012 Elküldve Október20, 2012 Köszönöm szépen a válaszod! Igen, a pótkerekemen lévő méretet néztem. Az 16"-os lemezfelni 37-es ET-számmal. Az autón 17"-os gyári könnyűfém felnik vannak jelenleg. Így vettem, ennek fogalamam sincs mi az ET-je. A 15"-os lemezfelnit a téli gumik számára venném.
Cserenkov Elküldve Október20, 2012 Elküldve Október20, 2012 Van lényeges lényeges különbség, normál utcai felhasználásnál, a 15"-os ballonosabb gumival szerelt felni között és a 16"-os lalacsonyabb oldalfalmagasságú között az autó vezethetősége szempontjából? Mert ugye a nagyobb fenire a gumi 4db-nál nem kevéssel kerül többe, mint a 15"-os felnire való.
ImI888 Elküldve Október21, 2012 Elküldve Október21, 2012 Van lényeges lényeges különbség, normál utcai felhasználásnál, a 15"-os ballonosabb gumival szerelt felni között és a 16"-os lalacsonyabb oldalfalmagasságú között az autó vezethetősége szempontjából? Mert ugye a nagyobb fenire a gumi 4db-nál nem kevéssel kerül többe, mint a 15"-os felnire való. Szia! Véleményem, tapasztalatom szerint van, a peresebb 16"-os gumi miatt jóval stabilabb kanyarban. Viszont ez a fogyasztásán is meglátszik. Érdekes módon én 0,5l-0,7l-el többet mértem a 16"-os felnivel úgy, hogy a 15"-oson téli gumik vannak. üdv.
Gee Elküldve Október21, 2012 Elküldve Október21, 2012 16"-os felni vékonyabb oldalfalú gumival: kanyarba stabilabb, útegyenetlenségeket viszont kevésbé tompítja. 15"-ös meg pont fordítva.
harmlevi Elküldve Október21, 2012 Elküldve Október21, 2012 Van lényeges lényeges különbség, normál utcai felhasználásnál, a 15"-os ballonosabb gumival szerelt felni között és a 16"-os lalacsonyabb oldalfalmagasságú között az autó vezethetősége szempontjából? Mert ugye a nagyobb fenire a gumi 4db-nál nem kevéssel kerül többe, mint a 15"-os felnire való. Semmi baj nincsen a 15-ös kerékmérettel, elég stabil azzal is az autó, csak ha nagyon provokálod, akkor számít valamennyit a 16"-os, de 15-össel ekkor is jóindulatú marad, és ahogy írták érezhetően komfortosabb:), tehát kérdésedre válaszolva, lényeges különbség nincsen így én azt választanám télire:)!
Norbi10 Elküldve Október26, 2012 Elküldve Október26, 2012 Sziasztok! 1.4 16V 90Le Opel Astra H m van, 195/65R15 gyári acélfelni van most alatta, szerintetek elbirná a 17" felnit? a motor+ a futómű? vagy elég neki a 16" os is?
ImI888 Elküldve Október26, 2012 Elküldve Október26, 2012 Sziasztok! Keresek elsősorban gyári OPEL 16"-os alufelnit. 5*110-es osztásút. ET 37; tengely átmérő: 65,1. e-mail: kimir77@freemail.hu
156er Elküldve November10, 2012 Elküldve November10, 2012 üdv keresek astra h-hoz 16"-os acélfelnit gumi nélkül (5X110)! kösz üdv
Cserenkov Elküldve November13, 2012 Elküldve November13, 2012 Hali! 16"-os méretben az ET 41-es felni (Signumé) a gyári ET 37-es helyett vajon felmegy a H Astrára? Valaki meg tudja nekem mondani? Köszönöm.
koco Elküldve November13, 2012 Elküldve November13, 2012 Szinte biztos, hogy felmegy, de próba nélkül ne vedd meg. Viszont beljebb lesznek a kerekek, ami változtat a futómű geometrián (érezni szinte nem is lehet), meg ránézésre beesettnek tűnnek a kerekek (ez meg a felni kialakításától, formájától is függ).
Cserenkov Elküldve November14, 2012 Elküldve November14, 2012 Szinte biztos, hogy felmegy, de próba nélkül ne vedd meg. Viszont beljebb lesznek a kerekek, ami változtat a futómű geometrián (érezni szinte nem is lehet), meg ránézésre beesettnek tűnnek a kerekek (ez meg a felni kialakításától, formájától is függ). Köszi, akkor azt hiszem kihagyom, mert személyesen lemenni érte nincs időm. Pedig lemez áron adták volna a négy alufelnit.
koco Elküldve November16, 2012 Elküldve November16, 2012 Köszi, akkor azt hiszem kihagyom, mert személyesen lemenni érte nincs időm. Pedig lemez áron adták volna a négy alufelnit. Az utolsó Omegák 16"-os felnijei pontosan jók az Astra H-ra, és lehet találni szép állapotú szettet 50 eFt környékén.
csaba66 Elküldve November17, 2012 Elküldve November17, 2012 keresek astra h-hoz 16"-os acélfelnit gumi nélkül (5X110)! Hol, mennyit? :) Nem mintha nekem lenne folosleges, illetve egy van, a potkerek, teljesen szuz allapotban... Tulajdonkeppen kar ezeket hagyni eloregedni, erdemes lenne parositani oket, es elhasznalni. Nekem egy ilyenem van: Bridgestone Turanza ER300, 205/55R16 91H, DOT 7G8K L5V T4306. Ha valakinek van hozza parja, kiabaljon :)
Cserenkov Elküldve December2, 2012 Elküldve December2, 2012 Üdv! Vettem 4 db kerékhez való nyomásérzékelő szenzort. Gondoltam, hogy a téli gumikzoz is legyen, ha már van az autóban ilyen rendszer. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, hátha valaki jobban ért a működéséhez: - Ezek a szenzorok honnan kapják a tápellétést? - Valami mindegyikban egyformán zörög, ha megrázom. Ez normális? - Fel fogja ismerni a rendszer, vagy külön hozzá kell tanítani? Ekkor nem felejti el a másik garnitúrát majd? - Amit vettem, annak a szelep részének a belseje, tehát az a visszacsapó szerű rész nincs benne. Gyakorlatileg egy üres cső a végén magával az érzékelővel. Egy gumis tudja, hogy mi kell hozzá? Köszi.
koco Elküldve December3, 2012 Elküldve December3, 2012 Szia! - A nyomásérzékelőkben van elem, ami nem cserélhető, az élettertamuk kb.: 8-10 év - Megállás után kikapcsol, a mozgás érzékeléséhez szükséges eszköz zörög benne - A tanítást pontosan nem tudom, de szerintem Tech2-vel kell feltanítani őket - Ha elfelejtené a másik garnitúrát, akkor az nem lenne korrekt az Opel részéről (mehetsz félévente programoztatni) - Normál szelepbelső való bele, bármelyik gumis tudja pótolni, cserélni (ez jó pont) Üdv: Laci
Cserenkov Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Köszönöm szépen. Az első válaszodnak annyira nem örülök, mert az autóm már 7,5 éves. Ezek szerint lassan számíthatok rá, hogy a gyári szenzorok megadják majd magukat... :( Egyébként ilyet vettem most: http://www.tyresensors.com/product/49/Schrader-TPMS-Tyre-Sensor-Nut-Torque-7.5nm-Vauxhall,-Opel,-Saab-Part-Number Igaz használtan vettem, de nem tudtam ott hagyni, mert az eredeti ár töredékéért, pár ezerért jutottam a garnitúrához. A műanyagba bele van nyomva, hogy 2006-ban gyártották, tehát maga a szenzor nem lehet régebbi. Talán pár évig még ez is kitart. Jut, eszembe: annyira nem tökéletes az angoltudásom, de ugye abban a linkben azt írják, hogy 7,5 Nm nyomatékkal kell meghúzni a rögzítő anyát és hogy általában a rendszer magától felismeri a szenzort?
koco Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Az lehet, hogy a TPMS vevő felismerő a szenzort, de nem fogja tudni, hogy melyik szenzor melyik kerékhez tartozik. Ezért kell a programozás előtt a megadott négy különböző nyomásra felfújni a kerekeket, és a mért nyomásértékekből lehet megadni a TPMS-nek, hogy az adott szenzor melyik kerékben van. Azért az még érdekelne, hogy a kétszer négy jeladót meg tudja-e jegyezni a rendszer (félévenkénti programozás nélkül).
Cserenkov Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Azt gondoltam, hogy mind a négy kerék körül van egyenként egy vevő és a szenzorok hatótávolsága is korlátozott, így tudná rögtön, hogy melyik melyik. De ez csak az én elgondolásom. Majd ha fönt lesz a kerekeken, kiderül, hogy mit kezd vele.
koco Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Egy darab vevő van, bent az utastérben, a műszerfal alatt.
Zsolti25 Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Csak hogy egyben legyen a téma, tapasztalatom szerint, ha nem mind a 4 ad jelet akkor pirosan világít a defekt jelző a műszerfalon.
Cserenkov Elküldve December7, 2012 Elküldve December7, 2012 Na, végül tegnap beszereltettem a gumisnál a jeladókat. Úgy tűnik mázlim van, mert mind a négy tökéletesen működik. Nem tudom, hogy hogyan, de egyből fel is ismerte a randszer mind a négyet és azt is tudja, hogy melyik melyik. Az egyik hátsó kerékbe egy tized bárral alacsonyabb volt a nyomás, rögtön figyelmeztetett is rá és mutatta hogy melyik az. Egyébként a gyári garitúrával is az a tapasztalatom, hogy induláskor nem egyszerre kapja a jelet mind a négy adótól. Így pl szokott olyan lenni rövid ideig, hogy csak egy, két vagy három kerékhez ír ki adatot, de nem vettem észre hogy ezzel bármi problémája lenne.
Recommended Posts