Cserenkov Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Féknyergeket festett már itt valaki?Nem tetszik annyira ilyen csúnya szürke fékporos színben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pyte Elküldve Április4, 2014 Megoszt Elküldve Április4, 2014 Féknyergeket festett már itt valaki? Nem tetszik annyira ilyen csúnya szürke fékporos színben... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pyte Elküldve Április4, 2014 Megoszt Elküldve Április4, 2014 Féknyergeket festett már itt valaki? Nem tetszik annyira ilyen csúnya szürke fékporos színben... Szia! Én két hete festettem le kevertettem olyan színt mint az autó. Levenni sem nagy dolog 2 db csavar fogja, a belső oldalát egy kicsit nehéz lefesteni, de meg lehet oldani. Nekem hátul dobfék van azzal nem volt sok gond. Szépen le kell drótkefézni utána valami alapozó és mehet rá a szín. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április4, 2014 Megoszt Elküldve Április4, 2014 Szia! Én két hete festettem le kevertettem olyan színt mint az autó. Levenni sem nagy dolog 2 db csavar fogja, a belső oldalát egy kicsit nehéz lefesteni, de meg lehet oldani. Nekem hátul dobfék van azzal nem volt sok gond. Szépen le kell drótkefézni utána valami alapozó és mehet rá a szín. Én még a Vectrán festettem le. A Tescoban vettem direkt erre való festéket, pirosat. Az autó fekete volt így nem is mutatott rosszul, és évek múlva sem akart lejönni róla. Én csak lecsiszoltam drótkefével, meg csiszolóvászonnal, letakarítottam és ment rá a festék. Annyit azért javasolnék, hogy az autót maszkold ki a környéken, mert a spray nagyon jól porlaszt és oda is száll, ahová nem kellene, még akkor is, ha óvatos vagy.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április4, 2014 Megoszt Elküldve Április4, 2014 Köszönöm szépen a válaszokat!Az ilyen élénk rikító színeket mint piros, sárga azért kerülném. Mivel az autó amúgy is ezüst színű, ezüsttel festeném le. Még gondoltam esetleg feketére is.Lehet hogy nem is fújni fogom, hanem ecsettel festem majd. Pont azért hogy ne szálljon, meg ne folyjon be olyan helyekre ahova nem kéne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacu Elküldve Április4, 2014 Megoszt Elküldve Április4, 2014 Hali! Nekem is TwinTop-om van. (1,8 benzin) A nyári gumim 225/45 R17, a téli pedig 205/55 R16 és fogyasztásban semmilyen különbséget nem vettem észre.. Asszem 225/45 lesz nekem is 17es jobban néz ki köszi hol tudok olcson felnit rendelni vmi oldal van ami hàzhoz is viszi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Április10, 2014 Megoszt Elküldve Április10, 2014 Sziasztok H Astrasak! :) Még új vagyok itt. Autó szépítgetésbe kezdtem viszont akadt egy kis problémám amiben a tanácsotokat szeretném kérni alu felni ügyben.. Ebben a témában ugyan is még teljesen amatőr vagyok, de szeretnék vásárolni az autóra valami mutatós szettet. Az első kérdésem, hogy ami az enyémen rajta van acél felni az 4 lyukas, de látom pl. Cserenkov kollégának a felnije 5 lyukas. Ez hogy lehet, gyárilag máshogy jönnek ki így vagy csak cserélni kell benne valamit és ezt lehet variálni? Szóval én csak 4 lyukas felnit vehetek vagy fel lehet varázsolni az 5 lyukast is? :blink: :icon1: Másik kérdésem, hogy Ti méretre és szélleségre mekkorát ajánlanátok? 15" és 16" között vacillálok, jelenleg 195/65R15 gumi van rajta. Köszönöm a segítséget! Bocsi ha túl hülyéket kérdeztem így elsőre :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Sziasztok H Astrasak! :) Még új vagyok itt. Autó szépítgetésbe kezdtem viszont akadt egy kis problémám amiben a tanácsotokat szeretném kérni alu felni ügyben.. Ebben a témában ugyan is még teljesen amatőr vagyok, de szeretnék vásárolni az autóra valami mutatós szettet. Az első kérdésem, hogy ami az enyémen rajta van acél felni az 4 lyukas, de látom pl. Cserenkov kollégának a felnije 5 lyukas. Ez hogy lehet, gyárilag máshogy jönnek ki így vagy csak cserélni kell benne valamit és ezt lehet variálni? Szóval én csak 4 lyukas felnit vehetek vagy fel lehet varázsolni az 5 lyukast is? :blink: :icon1: Másik kérdésem, hogy Ti méretre és szélleségre mekkorát ajánlanátok? 15" és 16" között vacillálok, jelenleg 195/65R15 gumi van rajta. Köszönöm a segítséget! Bocsi ha túl hülyéket kérdeztem így elsőre :) Szia! "Bocsi ha túl hülyéket kérdeztem így elsőre" Semmi gond, úgyis csak mi voltunk itt. :D Gondolom a tiéd 1.4-es. Két fajta osztókör létezik, általában a kisebb motorokhoz szokták a 4-es kiosztást alkalmazni. Az egyik a 4x100 a másik az 5x110. Az első szám a lyukak száma. Szóval a tiédre gond nélkül csak a 4x100-as osztókörű felni fog felmenni. Ha viszont vállalod a macerát, létezik osztókör átalakító, lehet venni elég sok helyen. Ezt csak akkor szokták alkalmazni, ha mondjuk autóváltás volt, és megmaradt a felni, vagy annyira olcsó a felni, hogy nem éri meg rendes osztókörrel rendelkezőt venni. Ráadásul ilyenkor változhat a futómű geometria is, és bizonyos arány felett ez már okozhat problémát. Ha Te újat/használtat veszel, akkor a 4x100-as kategóriát nézegesd. Amire még figyelni kell, az az ET szám, illetve a felni szélessége, meg a középfurat. Szerintem egy 16-os felni jól mutatna az autódon, ahhoz pedig a 205/55-ös gumiméret a jó. Viszont számolj egy pici fogyasztásnövekedéssel (bár ez nem annyira releváns), illetve azzal, hogy egy picit változik az autó úttartása, picit érzékenyebb lesz az autó a nyomvályúkra, útegyenetlenségekre, mint a 15-ös kerékkel, de ezt is meg lehet szokni. Ami a Te autódra való 16-os méretben az a 6,5x16 ET 37. Egyébként használt felnik között is lehet jókat találni, és gyári felnik közül is fogsz olyat találni, ami tetszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 A 4x100-as kiosztás nem hinném, hogy csak motorfüggő. Nekem 1.6-os van és 4x100-as. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 A 4x100-as kiosztás nem hinném, hogy csak motorfüggő. Nekem 1.6-os van és 4x100-as. :( Nyomatekfuggo (es ezen keresztul motorfuggo). A csavaroknak van egy maximalis terhelhetosege; minel nagyobb a nyomatek, annal tobb (vagy erosebb) csavar kell, ld. buszok, teherautok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 (edited) Szia! "Bocsi ha túl hülyéket kérdeztem így elsőre" Semmi gond, úgyis csak mi voltunk itt. :D Gondolom a tiéd 1.4-es. Két fajta osztókör létezik, általában a kisebb motorokhoz szokták a 4-es kiosztást alkalmazni. Az egyik a 4x100 a másik az 5x110. Az első szám a lyukak száma. Szóval a tiédre gond nélkül csak a 4x100-as osztókörű felni fog felmenni. Ha viszont vállalod a macerát, létezik osztókör átalakító, lehet venni elég sok helyen. Ezt csak akkor szokták alkalmazni, ha mondjuk autóváltás volt, és megmaradt a felni, vagy annyira olcsó a felni, hogy nem éri meg rendes osztókörrel rendelkezőt venni. Ráadásul ilyenkor változhat a futómű geometria is, és bizonyos arány felett ez már okozhat problémát. Ha Te újat/használtat veszel, akkor a 4x100-as kategóriát nézegesd. Amire még figyelni kell, az az ET szám, illetve a felni szélessége, meg a középfurat. Szerintem egy 16-os felni jól mutatna az autódon, ahhoz pedig a 205/55-ös gumiméret a jó. Viszont számolj egy pici fogyasztásnövekedéssel (bár ez nem annyira releváns), illetve azzal, hogy egy picit változik az autó úttartása, picit érzékenyebb lesz az autó a nyomvályúkra, útegyenetlenségekre, mint a 15-ös kerékkel, de ezt is meg lehet szokni. Ami a Te autódra való 16-os méretben az a 6,5x16 ET 37. Egyébként használt felnik között is lehet jókat találni, és gyári felnik közül is fogsz olyat találni, ami tetszik. Köszi a részletes segítséget! :icon1: Igen, 1,4-es benzines motor van benne. Nem nagyon akarok én vele maceráskodni, nekem jó a 4 lyukas is. Én is 16"-os felé hajlok különben, lehet azért mert az már jobban nézne ki rajta. Akkor ha jól értem gumiban 205/55-ös a jó 16-osra, felniben meg 6,5x16 ET 37? Jó lenne találni használtban gumival együtt, mert újonnan külön-külön a gumi meg a felni is kész vagyon :D Módosítva Április11, 2014 : Csaszi87 Link to comment Megosztás: More sharing options...
juve60 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Üdv,ha valaki új gumi vásárláson gondolkodik,találtam egy olcsó forrást,én is nála vásároltam,megbizható,korrekt partner,itt van pár méret ,ár és az elérhetősége 225/50 17 Falken ZE914 94W 31400ft/db Hankook K115 94W 38000ft/db Bridgestone RE002 94W 42400Ft/db Pirelli Pzero Nero GT 98Y XL 42400Ft/db 205/55 16 Hankook K425 91H 16800Ft/db Bridgestone T001 91W 19800Ft/db Bridgestone RE002 91W 20200Ft/db Pirelli P7 Cinturato 91V 20500Ft/db Dunlop Bluresponse 91V 20500Ft/db Michelin Energy Saver + 91V 21400Ft/db Az ár bruttó ár, céges vásárlás esetén - 20% ÁFA (EU-s adószám szükséges) Díjtalan házhoz szállítással Laci 30 4330127 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Üdv,ha valaki új gumi vásárláson gondolkodik,találtam egy olcsó forrást,én is nála vásároltam,megbizható,korrekt partner,itt van pár méret ,ár és az elérhetősége 225/50 17...17-esben 225/45 a váltóméret, vagy 215/45 az ajánlott méret.Azért köszönjük.Ha nekem lekopik ez a szett, szerintem ugyan ezt veszem rá ami most van: Goodyear EA F1 Asymm 2 FP91Y-ban 32.000 körül van darabja ott ahol szoktam gumit venni és útba is esik. Tehát árban szerintem ez is viszonylag kedvező.Egyébként gumiból használtat nem szívesen vennék. Se autógumiból, se... más gumiból. :DIgaz nem olcsó, de ezen nem spórolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 17-esben 225/45 a váltóméret, vagy 215/45 az ajánlott méret. Azért köszönjük. Ha nekem lekopik ez a szett, szerintem ugyan ezt veszem rá ami most van: Goodyear EA F1 Asymm 2 FP 91Y-ban 32.000 körül van darabja ott ahol szoktam gumit venni és útba is esik. Tehát árban szerintem ez is viszonylag kedvező. Egyébként gumiból használtat nem szívesen vennék. Se autógumiból, se... más gumiból. :D Igaz nem olcsó, de ezen nem spórolok. 91Y? Miért, belekalkulálod a a 300 km/h sebességet is? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 (edited) Még annyi kérdésem lenne, hogy az ET szám miért annyira lényeges, hogy 37 legyen? Meg, hogy 6,5-ös? Mert nézegettem már őket, de pl 16-os felniben találtam már olyat is, hogy ET 38, Et 35 pl, ez miért nem jó? Meg 6,5 helyett is van 6, 7, 7,5 stb? Vagy amit írtál 205/55 gumiméretűre csak a 6,5x16 ET 37 felni passzol? Mert ha pl gumival együtt veszem a felnit akkor csak azt kell figyelnem hogy 4x100 as lyukelosztású legyen, ugye? Mert úgy minden képp passzol a dolog. Csak ha külön veszem a felnit és rá a gumit akkor kell figyelni az Ilyen ET számokra meg gumi méretekre ha jól értem igaz? Remélem érthetően írtam a problémámat... Szóval mielőtt bele ugrok a vásárlásba szeretnék minden kérdést tisztázni magamnak, nehogy pofára essek és ne passzoljon valami :icon1: Módosítva Április11, 2014 : Csaszi87 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Még annyi kérdésem lenne, hogy az ET szám miért annyira lényeges, hogy 37 legyen? Meg, hogy 6,5-ös? Mert nézegettem már őket, de pl 16-os felniben találtam már olyat is, hogy ET 38, Et 35 pl, ez miért nem jó? Meg 6,5 helyett is van 6, 7, 7,5 stb? Vagy amit írtál 205/55 gumiméretűre csak a 6,5x16 ET 37 felni passzol? Mert ha pl gumival együtt veszem a felnit akkor csak azt kell figyelnem hogy 4x100 as lyukelosztású legyen, ugye? Mert úgy minden képp passzol a dolog. Csak ha külön veszem a felnit és rá a gumit akkor kell figyelni az Ilyen ET számokra meg gumi méretekre ha jól értem igaz? Remélem érthetően írtam a problémámat... Szóval mielőtt bele ugrok a vásárlásba szeretnék minden kérdést tisztázni magamnak, nehogy pofára essek és ne passzoljon valami :icon1: A 6,5x16 annyit jelent, hogy 6,5" a felni szélessége. Vehetsz persze szélesebbet is, de akkor már előfordul, hogy picit kilóg a sárvédőből, az meg már nem igazán szabályos, meg lehet, hogy a 205-ös gumi már kicsit feszülni fog rajta. Az ET szám annyit jelent, hogy mennyivel kerül belülre vagy kívülre a felni közepe. A számot mm-ben adják meg, 2-3 mm nem a világ, de mondjuk egy 37-es helyett 49-est feltenni már nem biztos, hogy jó dolog, mert másképpen terheli a futóművet. Vegyük külön: Gumi: A gumiméret fix. minden kerékmérethez megvan a gyári ajánlás. A 195/65 R15 váltómérete a 205/55 R16, vagy 225/45R17. Ha más lesz a / utáni szám, akkor egyrészt csalhat a sebességmérő az átmérő változása miatt, meg lehet, hogy kicsit ballonosabb, vagy peresebb lesz a gumi, ami nem biztos, hogy jó. Szóval a gyárilag ajánlott gumiméret a fenti esetekben az amit írtam. Felni: A lyukkiosztás neked 4x100. Itt is vannak gyári ajánlások, hiszen a futómű teherbírását befolyásolja a kerék mérete, ET száma is. Így érdemes annál maradni, amihez tervezték. Szóval 16-os esetében keress 6,5 szélességű felnit, aminek az ET száma lehetőleg 37-es. Nem olyan nehéz ez, csak annak tűnik. Bár én a helyedben elő körben gyári H Astra felnire keresnék rá. Guglival találsz egy halom oldalt, ahol vannak, főleg így tavasszal. Azért azt is kalkuláld bele, hogyha a felni, kopott, karcos, akkor a felújítása (homoszórás, fényezés) kb. 10 ezer Ft darabonként. Szóval lehet, hogy érdemesebb egy jobb állapotú drágábbat venni, mint egy karcos, padkázottat. A másik, hogy amikor veszed, mindenképpen nézesd meg gumissal, nehogy esetleg használhatatlan legyen, vagy görgőztetni kelljen. Az a legegyszerűbb, ha gumival veszed, vagy közvetlenül a felni vásárlása után teteted fel a gumit és ki tudod próbálni, hogy minden rendben van e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 91Y? Miért, belekalkulálod a a 300 km/h sebességet is? :blink: Nem. De rákerestem és ilyen van belőle. Ha többet bír, az ártani nem árt. Ha lenne 180 km/h-ig mondjuk fele áron, az is jó lenne persze, de olyat nem láttam még belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Makker89 Elküldve Április11, 2014 Megoszt Elküldve Április11, 2014 Sziasztok! Az 5x112 osztókörös alufelni fel megy az astrara. Tudom, hogy a gyari 5x110. csak kerdem h ez a pici eltérés belefér e még?! Vkinek vmi tapasztalat erről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április12, 2014 Megoszt Elküldve Április12, 2014 Sziasztok! Az 5x112 osztókörös alufelni fel megy az astrara. Tudom, hogy a gyari 5x110. csak kerdem h ez a pici eltérés belefér e még?! Vkinek vmi tapasztalat erről? Megfelelo kozpontositas mellett mozgokupos csavarral felteheto. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve Április12, 2014 Megoszt Elküldve Április12, 2014 Amikor vettem a kocsit 5x112-es felni volt rajta. Hát soha nem sikerült rendesen felrakni a felnit autópályán mindig vibralt... Szerintem a legegyszerűbb megoldás a gyári alufelni az tuti hogy a probléma mentes lesz. Csak a vásárlásnál egy gumissal ellenoriztesd le. Megfelelo kozpontositas mellett mozgokupos csavarral felteheto. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csaszi87 Elküldve Április12, 2014 Megoszt Elküldve Április12, 2014 A 6,5x16 annyit jelent, hogy 6,5" a felni szélessége. Vehetsz persze szélesebbet is, de akkor már előfordul, hogy picit kilóg a sárvédőből, az meg már nem igazán szabályos, meg lehet, hogy a 205-ös gumi már kicsit feszülni fog rajta. Az ET szám annyit jelent, hogy mennyivel kerül belülre vagy kívülre a felni közepe. A számot mm-ben adják meg, 2-3 mm nem a világ, de mondjuk egy 37-es helyett 49-est feltenni már nem biztos, hogy jó dolog, mert másképpen terheli a futóművet. Vegyük külön: Gumi: A gumiméret fix. minden kerékmérethez megvan a gyári ajánlás. A 195/65 R15 váltómérete a 205/55 R16, vagy 225/45R17. Ha más lesz a / utáni szám, akkor egyrészt csalhat a sebességmérő az átmérő változása miatt, meg lehet, hogy kicsit ballonosabb, vagy peresebb lesz a gumi, ami nem biztos, hogy jó. Szóval a gyárilag ajánlott gumiméret a fenti esetekben az amit írtam. Felni: A lyukkiosztás neked 4x100. Itt is vannak gyári ajánlások, hiszen a futómű teherbírását befolyásolja a kerék mérete, ET száma is. Így érdemes annál maradni, amihez tervezték. Szóval 16-os esetében keress 6,5 szélességű felnit, aminek az ET száma lehetőleg 37-es. Nem olyan nehéz ez, csak annak tűnik. Bár én a helyedben elő körben gyári H Astra felnire keresnék rá. Guglival találsz egy halom oldalt, ahol vannak, főleg így tavasszal. Azért azt is kalkuláld bele, hogyha a felni, kopott, karcos, akkor a felújítása (homoszórás, fényezés) kb. 10 ezer Ft darabonként. Szóval lehet, hogy érdemesebb egy jobb állapotú drágábbat venni, mint egy karcos, padkázottat. A másik, hogy amikor veszed, mindenképpen nézesd meg gumissal, nehogy esetleg használhatatlan legyen, vagy görgőztetni kelljen. Az a legegyszerűbb, ha gumival veszed, vagy közvetlenül a felni vásárlása után teteted fel a gumit és ki tudod próbálni, hogy minden rendben van e. Rendben, nagyjából már világossá válnak a dolgok. Nem is jó, ha szélesebb a gumi a sárvédőnél mert akkor vizes időben fel is csaphatja a vizet meg a sarat is pl most így bele gondolva... Maradok akkor az ajánlásodnál, 6,5 szélességűben. Meg a 205/55-ös guminál. Akkor az ET szám ha 1-2vel több mint 37 akkor az még nem probléma? Mert így azért jobban tudnék válogatni. Na ha meg lesznek a felnik majd teszek fel róla képet, remélem találok vmi jót ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Makker89 Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 (edited) Sziasztok! Vki tud Budapesten vagy közelében alufelni javítót?? -akik jó áron dolgoznak és ne lgyenek amatőrök. Esztétikailag akarom javíttatni, mert úgy vettem, h rommá van padkázva. Ha vki tud ilyet vagy már vhol csináltatott alufelnit akkor és van tapasztalata akkor ossza meg velem legyen szíves. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv. Módosítva Április20, 2014 : Makker89 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Április20, 2014 Megoszt Elküldve Április20, 2014 Sziasztok! Vki tud Budapesten vagy közelében alufelni javítót?? -akik jó áron dolgoznak és ne lgyenek amatőrök. Esztétikailag akarom javíttatni, mert úgy vettem, h rommá van padkázva. Ha vki tud ilyet vagy már vhol csináltatott alufelnit akkor és van tapasztalata akkor ossza meg velem legyen szíves. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv. Szia! Ha Gödöllő nincs túl messze, felnipolirozas.hu Én e-mailben küldtem nekik fotókat a felnikről, az alapján tudtak mondani hozzávetőleges árat. Pontosat természetesen csak személyesen adnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bajzek Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy 6coll széles 195/65 r15 ET 38 felnit/gumit fel tudok rakni a H astrára? Válaszotokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április28, 2014 Megoszt Elküldve Április28, 2014 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy 6coll széles 195/65 r15 ET 38 felnit/gumit fel tudok rakni a H astrára?Válaszotokat előre is köszönöm!Szia!Ha nem 1.9-es dízel, és az osztókör, meg a középfurat is stimmel (4x100, vagy 5x110), akkor igen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts