Cserenkov Elküldve Október8, 2013 Elküldve Október8, 2013 Srácok! Az miért lehet, hogy a Continental TS850 téli gumi darabja15" méretben 17.320.-Ft16" méretben 28.055.-Ft azaz, több, mint 60%-kal drágább a nagyobb méret? Persze ugyan annál a cégnél. Négy darabnál ez már jelentős tétel. Arra gondoltam, először, hogy veszek 16"-ost, mert a nyári 16"-os felnin van és gumit cserélek, de Ha veszek 15"-os felnit és négy db 15"-os gumit, akkor jobban járok úgy 32.000.- forinttal. A 2013-as teszten élen végzett ez a gumi, de 185/60 R15 és 225/45 R17 méretben. Kérdés, hogy 195/65 R15 méretben is jól szerepel-e majd? Mit gondoltok? Ugye nagyon nem lőhetek mellé? Köszönöm! Ez mindig így szokott lenni, más márkánál is. A nagyobb méretnek nem arányosan nő az ára. Részben ezért, részben amit grep írt, én is 15-öst vettem télire. A gumi is, felni is, dísztárcsa is olcsóbb volt ebben a méretben. Ha a 17-esem lekopik, az más sokkal zsebbenyúlósabb történet lesz... 1
kvkanas Elküldve Október12, 2013 Elküldve Október12, 2013 Sziasztok! Esetleg valaki tud eladó 16" alufelni garniturát H astra-ra?
okynoa Elküldve Október13, 2013 Elküldve Október13, 2013 Sziasztok! Mielőtt elteszitek a nyári gumit, egy mosáson és kavics kikaparáson kívül le szoktátok fújni valami gumiápolóval?, Vagy felesleges?
harmlevi Elküldve Október13, 2013 Elküldve Október13, 2013 Sziasztok! Mielőtt elteszitek a nyári gumit, egy mosáson és kavics kikaparáson kívül le szoktátok fújni valami gumiápolóval?, Vagy felesleges? Én leszoktam az oldalfalait az abroncsnak ilyen habos gumiápolóval... A futófelületet úgy tudom nem ajánlatos, tilos!:)
okynoa Elküldve Október19, 2013 Elküldve Október19, 2013 Sziasztok! Enzo alufelni, 5x110 6.5x15" ET42 felmehet a kocsira? A gyári felni ET35. Sok az a 7mm eltérés? Conti. TS850 gumit gondoltam rá. Köszi! Üdv!
harmlevi Elküldve Október19, 2013 Elküldve Október19, 2013 Sziasztok! Enzo alufelni, 5x110 6.5x15" ET42 felmehet a kocsira? A gyári felni ET35. Sok az a 7mm eltérés? Conti. TS850 gumit gondoltam rá. Köszi! Üdv! Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)!
okynoa Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)! :-) Oké, köszi, de ugye elférne? Konkrétan erről lenne szó: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/elol.jpg Két kép a felni belsejéről: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/IMG_1312%5B1%5D.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/felni/IMG_1315%5B1%5D.jpg Nem nagyon rozsdás belülről? Nem lenne drága az egész garnitúra, csak az a baj, hogy múlt héten vettem jó állapotú, gyári 15"-os felniket.
Frankie64 Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Én gond nélkül felraknám, kell egy tehermentesítő és ennyi:)! A tehermentesítő mit változtat a besajtolási mélységen? De szerintem a 7 mm középvonal eltérés nem gond a futómű geometriában sem. Én is B-s vectra felniket használok nyáron, nem emlékszem az ET számára, de nem ugyan az mint az astráé, bár szélesebb is.
Astra555 Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 A tehermentesítő mit változtat a besajtolási mélységen? De szerintem a 7 mm középvonal eltérés nem gond a futómű geometriában sem. Én is B-s vectra felniket használok nyáron, nem emlékszem az ET számára, de nem ugyan az mint az astráé, bár szélesebb is. Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról...
harmlevi Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról... Így van, nem az ET miatt írtam, csak úgy megjegyeztem, hogy ha nem gyári felnit vesz valaki, semmiképpen se felejtse el a tehermentesítőt:)! Láttam már H Astrán ET49 G Astra felnit, így nem hiszem, hogy fizikailag bármilyen gondot okozna a felszerelés és a használat!
Frankie64 Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Az agy és a felniközép közötti rést tölti ki, ha nem pont olyan felnit használsz. Így vesz le terhet a kerékcsavarokról... És annak mi köze van az ET számhoz? Itt az et szám eltérés volt a kérdés, nem a kerék agy átmérő. A tehermentesítő nélkül normális gumis fel sem teszi a nem méretes felnit, szerintem.
okynoa Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda?
bocs Elküldve Október20, 2013 Elküldve Október20, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda? Igen,onnan került rá a rozsda. Nekem is ilyen szokott lenni az alufelni amikor téli papucsokra váltok,igaz nem ennyire,de nincsen egyforma rozsdás kerékagy. 1
Cserenkov Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Az #567 hozzászólás képeit nézzétek meg kérlek! Probléma az, hogy olyan rozsdás? Eleve az alumínium nem rozsdásodhatna, akkor a kerékagyról kerülhetett át a rozsda? Nem. Igen, pontosabban a féktárcsa középrészéről. Az enyém is hasonló szokott lenni.
Astra555 Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 A tehermentesítő nélkül normális gumis fel sem teszi a nem méretes felnit, szerintem. Dehogynem.... :icon1: Volt már szerencsém ilyenhez. Még az volt a mázli, hogy vásárlás után lecseréltettem a gumikat, és annál a gumisnál derült ki, akihez rendszeresen járok. Egy 16"-os Alessio felni volt az autón, csak tettek be középre egy Opel logós kupakot. Gondolom az előző gumis azt hitte, hogy úgy akkor rendben is van. :D
szkszaby Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi
orlix Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi Nézz körül az olahgumi.hu oldalon! Nem értek hozzá, csak hallottam, hogy ha lehet kerüljem a 4 évszakos gumikat. Nem lesz olyan jó, tapadása télen, mint egy olcsó kategóriás téli guminak.
Astra555 Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Olcsó megoldás, de sajnos télinek sem jó igazán, meg nyárinak sem. Inkább egy olcsó téli, mint egy 4 évszakos. http://www.akciosgumik.com Itt elég jó árakat találsz. Hankook 310-est vettem 2 éve 20.000./db áron. Viszont a Bridgestone LM30 sem rossz, olyan a Vectrámon volt. Az ára is egész jó, csak figyelj oda a DOT számra, nehogy olyat vegyél, ami már évek óta a raktárban áll, bár 1-2 éves gumikkal még semmi baj nem lehet, ha ez meg esetleg alku tárgyát is képezi, még jobb. Meg attól is függ a választás, hogy télen mennyit közlekedsz, ha esetleg retek az idő, akkor is mész e az autóval, stb.
harmlevi Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi automax.hu gumiabroncs.hu Egyikben sem csalódtam, gyorsan kaptam, friss gumikat:)!
juve60 Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Sziasztok Ajánljatok nekem valami megbizható gumis webshoppot! 205/55 r16os télit vennék. Kinek mi a véleménye/tapasztalata a 4 évszakos gumikról ugyanebben a méretben? Köszi üdv gumistart.hu olcsó megbizható gyors
okynoa Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 automax.hu gumiabroncs.hu Egyikben sem csalódtam, gyorsan kaptam, friss gumikat:)! A http://gumiabroncs.hu tényleg jónak tűnik. A Conti TS850 195/65/R15 méretben 16.500.- Ft Teljes garanciával.
huggybear Elküldve Október21, 2013 Elküldve Október21, 2013 Sziasztok! A gumiabroncs.hu-t tudom ajánlani, tavasszal vettem tőlük két garnitúra nyári abroncsot, gyorsan megérkezett, friss, idei gumikat kaptam, teljes körű garanciával. Korrekt cég! G.
szkszaby Elküldve Október23, 2013 Elküldve Október23, 2013 Köszönöm az ajánlásokat! Jó lenne konkrét tapasztalat arról a fránya négyévszakos gumiról. Nincs itt valaki olyan aki használt is már nagyobb méretben? Amúgy èn is téli-nyárit használtam idáig csak a most vásárolt opelemhez nem kaptam téli gumit, hanem csak gyári 16os alura szerelt nyári gumit amiben nyomásszenzoros szelepek vannak. Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de mem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket meg másik felniket. Az állandó gumicserét sem akarom szezononként. :) Szoval a jobb fajta 4 évszakos gumi is az ördögtől való? :)
spzoli Elküldve Október23, 2013 Elküldve Október23, 2013 Köszönöm az ajánlásokat! Jó lenne konkrét tapasztalat arról a fránya négyévszakos gumiról. Nincs itt valaki olyan aki használt is már nagyobb méretben? Amúgy èn is téli-nyárit használtam idáig csak a most vásárolt opelemhez nem kaptam téli gumit, hanem csak gyári 16os alura szerelt nyári gumit amiben nyomásszenzoros szelepek vannak. Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de mem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket meg másik felniket. Az állandó gumicserét sem akarom szezononként. :) Szoval a jobb fajta 4 évszakos gumi is az ördögtől való? :) Dugni is meg szuznek is maradni...
Cserenkov Elküldve Október23, 2013 Elküldve Október23, 2013 Jó lenne télre is mérni a guminyomást, de nem szeretnék 10e/ darab áron venni ilyen szelepeket... Hol árulják ilyen olcsón? Ha új termékről van szó és tényleg csak ennyi az ára, én azonnal vennék egy-kettőt tartalékba! Mint írtam már, tavaly én is kifogtam egy garnitúrát használtan összesen 8000Ft-ért. Tökéletesen működik, azonnal fel is ismerete az autó. Ezek vannak most a téli kerekekben. De tavasszal, mikor a nyári kerekekben kitört az egyik szelep, 20.000 fölött kaptam legolcsóbban. Azt is Németországból kellett rendelni és egy hetet kellett rá várnom.
Recommended Posts