tomi023 Elküldve Február25, 2006 Elküldve Február25, 2006 Keresek cimbi Hjára 205/55R16 Bridgestone Turenza c gumit 1db kell szálszakadt lett sajan köszi:)
warwolf Elküldve Február25, 2006 Elküldve Február25, 2006 Keresek cimbi Hjára 205/55R16 Bridgestone Turenza c gumit 1db kell szálszakadt lett sajan köszi:) http://www.abaqua.hu/tyresearch.php?w=205&...%5D=1&s%5B%5D=1 :rolleyes: Akcijóós! :blink:
tabasco Elküldve Április11, 2006 Elküldve Április11, 2006 üdv, kissé sok mindent kérdezek, de összegyűjtöttem amiket nem értek/nem tudok, és szükségem lenne a segítségetekre... :blink: Melyik gumiméretet ajánljátok a következő kettő közül Astra GTC-re, 5x110, 215/45R17 vagy 225/45R17? 205/55R16 gyári acélfelni van most rajta, és tervben van alufelnire váltás valamikor. Van számottevő előnye a 225-ösnek, vagy esetleg hátránya (pl. fogyasztás)? Egyáltalán fel lehet rakni? nem ér bele sehol? (nem a 225 a gyári méret hanem a 215) Mi az a legszélesebb felni amit feltehetek? 7.5", vagy esetleg 8" is? vagy 8"-nél már kicsit kilóg a kasztniból a kerék? az jól néz ki de nagyon nem akarom, mert minden ablakot összedzsuváz. A következő gumik közül melyiket választanátok? BRIDGESTONE RE050 UNIROYAL RAINSPORT1 BFGOODRICH G-FORCE PROFILER PIRELLI P ZERO NERO Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? állítólag sérülékeny a 215-ös oldalfala. Ezt nem nagyon értettem, miér a 225-ösé nem? Amit szintén nem értek, ha peremes alufelnit veszek, és a kerékagy nem egy síkban van a felni külső síkjával hanem beljebb, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy kilóg a kasztniból a gumi, ugye? A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánljátok? Mind 17-es méretben érdekel: TOORA T670 DOTZ DAYTONA ALESSIO SUPER (az utóbbi kettő 5 küllős, és az alessio tetszik a legjobban...) köszi hogy segítetek, csao
tabasco Elküldve Április12, 2006 Elküldve Április12, 2006 plusz még 1 extra kérdés (opel szervíz nem tudta megmondani! igaz telefonon): az opel gyári 7Jx17 alufelnijeinek mekkora az ET száma??? jó lenne tudni, mert valószínű más alufelni lesz, nem opeles, 7,5"-es szélességű, és így nem tudok rendelni az ET szám ismerete nélkül... kösziiiii!
FBalazs Elküldve Április20, 2006 Elküldve Április20, 2006 Gumi: -google-ben keress rá a váltóméretekre, ez az első pont. -felmész a gumik.hu oldalra, beírod a kívánt méretet, és keresés... A találatok nagy része mellett vannak különböző teszt adatok. Elég nagy a szórás, érdemes nézelődni picit B) -a választott típust vagy megrendeled - előre utalással, kb. 7-8 napos szálítási idővel - vagy próbálsz rá itthon árat kérni Felni: Itt nincs ilyen tapasztalatom. Talán csak annyi, hogy ha nagyon peres gumit raksz fel, mindenképp számolni kell azzal, hogy normális anyagból legyen a felni. Pl. megnézed, hogy melyik gyári felni tetszik legjobban - biztosan jobban jársz vele, mint bármelyik Alessioval Egyenlőre ennyi... Túl sok volt a kérdés, így kb. 1 hétig gyűjtöttem az erőt, hogy hozzá tudjak szólni :blink:
coupe Elküldve Április20, 2006 Elküldve Április20, 2006 Gumi: -google-ben keress rá a váltóméretekre, ez az első pont. -felmész a gumik.hu oldalra, beírod a kívánt méretet, és keresés... www.gumik.com így sokkal egyszerübb :blink:
tabasco Elküldve Április21, 2006 Elküldve Április21, 2006 Egyenlőre ennyi... Túl sok volt a kérdés, így kb. 1 hétig gyűjtöttem az erőt, hogy hozzá tudjak szólni :blink: köszi a segítségeket, okosodom, mindenesetre közben letettem már az alessio-ról, máshonnan is hallottam róla nem túl jókat (puha a felni stb.)
FBalazs Elküldve Április21, 2006 Elküldve Április21, 2006 Jó felnit onnét lehet megismerni, hogy könnyű, kemény, és k. drága :blink:
Hic Elküldve Április21, 2006 Elküldve Április21, 2006 (edited) 1. Melyik gumiméretet ajánljátok a következő kettő közül Astra GTC-re? 2. Mi az a legszélesebb felni amit feltehetek? 7.5", vagy esetleg 8" is? vagy 8"-nél már kicsit kilóg a kasztniból a kerék? az jól néz ki de nagyon nem akarom, mert minden ablakot összedzsuváz. ... Amit szintén nem értek, ha peremes alufelnit veszek, és a kerékagy nem egy síkban van a felni külső síkjával hanem beljebb, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy kilóg a kasztniból a gumi, ugye? 3. A következő gumik közül melyiket választanátok? 4. Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? állítólag sérülékeny a 215-ös oldalfala. Ezt nem nagyon értettem, miér a 225-ösé nem? 5. A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánljátok? 1. Ha nem akarsz nagyon változtatni az eredeti felálláson, szerintem rakd a 215-öst, látványban nem lényeges a különbség, viszont a másik drágább és nagyobb az átmérője is mint a gyári méret. 2. Szerintem a 7,5" elég, ha nem akarsz szélesebb gumit. Ha esetleg 235-ösben is gondolkodsz, lehet, hogy jobb lenne a 8".... :D Amúgy meg mindegy, csak a gumi fog kicsit másképp állni rajta. Az, hogy peremes a felni, nem jelenti, hogy kilógna a kasztniból. A kerék kialakításának ehhez semmi köze, csak az ET szám számít. Kisebb ET kijjebb van, de ha gyárinál maradsz, vagy max 10-15mm-el kisebb ET-nél szerintem nem fog kilógni. Nyugodtan vegyél peremes felnit ha az tetszik, no para. :blink: 3. PIRELLI P ZERO NERO - no question... B) Most a www.startgumi.hu-n akciós amúgy, 27 ezer, és van is készleten... érdemes most venni... 4. 225 ua... Extra Load sosem árt, bár ne legyenek illúzióid - a padkázás és a kátyú ennek is betesz. Érdemes peremvédős gumit venni, az kicsit kíméli a felnidet... (P ZERO is ilyen) 5. Hát nem tom, állítólag a DOTZ nem olyan rossz, bár saját tapasztalatom nincs. Én ezt ajánlanám... Mille Miglia EV-S ... közepes árfekvésben... persze ez ízlés és pénztárca dolga. PS: Most nézem csak, hogy kecskeméti vagy - akkor irány az Agrogumi (utcát nem tom, ott a Meki felé...) - én is ott vettem 2 éve az EV-S felnit az előző kocsimra. Nem volt drága, asszem valahol 30 ezer körül volt darabja. Módosítva Április21, 2006 : Hic
tabasco Elküldve Április21, 2006 Elküldve Április21, 2006 1. Ha nem akarsz nagyon változtatni az eredeti felálláson, szerintem rakd a 215-öst, látványban nem lényeges a különbség, viszont a másik drágább és nagyobb az átmérője is mint a gyári méret. 2. Szerintem a 7,5" elég, ha nem akarsz szélesebb gumit. Ha esetleg 235-ösben is gondolkodsz, lehet, hogy jobb lenne a 8".... :D Amúgy meg mindegy, csak a gumi fog kicsit másképp állni rajta. Az, hogy peremes a felni, nem jelenti, hogy kilógna a kasztniból. A kerék kialakításának ehhez semmi köze, csak az ET szám számít. Kisebb ET kijjebb van, de ha gyárinál maradsz, vagy max 10-15mm-el kisebb ET-nél szerintem nem fog kilógni. Nyugodtan vegyél peremes felnit ha az tetszik, no para. B) 3. PIRELLI P ZERO NERO - no question... :D Most a www.startgumi.hu-n akciós amúgy, 27 ezer, és van is készleten... érdemes most venni... 4. 225 ua... Extra Load sosem árt, bár ne legyenek illúzióid - a padkázás és a kátyú ennek is betesz. Érdemes peremvédős gumit venni, az kicsit kíméli a felnidet... (P ZERO is ilyen) 5. Hát nem tom, állítólag a DOTZ nem olyan rossz, bár saját tapasztalatom nincs. Én ezt ajánlanám... Mille Miglia EV-S ... közepes árfekvésben... persze ez ízlés és pénztárca dolga. PS: Most nézem csak, hogy kecskeméti vagy - akkor irány az Agrogumi (utcát nem tom, ott a Meki felé...) - én is ott vettem 2 éve az EV-S felnit az előző kocsimra. Nem volt drága, asszem valahol 30 ezer körül volt darabja. köszi a részletes segítséget! helyretettél Te is pár dolgot a fejemben :blink:
FBalazs Elküldve Április24, 2006 Elküldve Április24, 2006 Gumiból meg ajánlott a peremvédős... ezt ne felejtsük el
MOR16V Elküldve Szeptember9, 2007 Elküldve Szeptember9, 2007 hali isminek kellene alufelni H astrára 15 colos lehet gyári is. Létezik 5x100as osztókör ehhez a típushoz? Én nem mértem meg de ő azt mondta annyi lehet. 5 lyukasban nem csak 5x110es van?
Dini Elküldve Szeptember9, 2007 Elküldve Szeptember9, 2007 hali isminek kellene alufelni H astrára 15 colos lehet gyári is. Létezik 5x100as osztókör ehhez a típushoz? Én nem mértem meg de ő azt mondta annyi lehet. 5 lyukasban nem csak 5x110es van? Hello!! 100% hogy 5x110 es!
MOR16V Elküldve Szeptember9, 2007 Elküldve Szeptember9, 2007 Hello!! 100% hogy 5x110 es! bíztam benned hogy válaszolni fogsz :unsure: és is így tudtam de ő erősködött. Felnit esetleg nem tudsz?
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 gyári aluból 16" a legkisebb... (szerintem)
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 bíztam benned hogy válaszolni fogsz :unsure: és is így tudtam de ő erősködött. Felnit esetleg nem tudsz? Felni megoldható! Osztrekoktol tudok biztos szerezni valamit! De mint Balázs is irta nem tudom hogy a 15" alubol fel megy-e meg kellene probálni egy 15" alufelnit felrakni mert nekem a 16" elég passzentos!
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni 1.7CDTi re felmegy a 15" os téli mert nekem is az van!
FPeter Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 nekem most a gyári 15 colos lemezen 195/65R15 van, és kényelmesen elfér... (5x110-es)
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 nekem most a gyári 15 colos lemezen 195/65R15 van, és kényelmesen elfér... (5x110-es) a 15" acél nekem is kényelmesebben elfér mint az alu! valószínű az ali anyaga vastagabb és azért lehet hogy ugy tunik mintha passzentosabb lenne!
MOR16V Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni 1.4-es moci van benne, nem hiszem hogy 280as fék lenne rajta. de megkérdem majd tőle, és jelzem milyen. Csak azt nem értem miért mi ndig a gumikhoz veszi a felniket??? :unsure: De csak 7végén lesz itthon mert nemzetközizik.
akzo Elküldve Szeptember12, 2007 Elküldve Szeptember12, 2007 Lehet,h hülye kérdés... van egy kellemes alufelnim,amin jelenleg egy 195/65-ös kerék... ugyanerre a felnire vajon rá lehet-e rakni 205-ös kereket? (Tudom, akkor változik a kerékátmérő is és csalni fog a kmóra,stb...) De én most a szélesség szempontjából kérdezem... Ez teljesen hülyeség vagy meg kell nézni,ráfér-e... Tényleg, mikor érdemes felrakatni a téligumit, hány Celsiusnál?
FPeter Elküldve Szeptember12, 2007 Elküldve Szeptember12, 2007 Lehet,h hülye kérdés... van egy kellemes alufelnim,amin jelenleg egy 195/65-ös kerék... ugyanerre a felnire vajon rá lehet-e rakni 205-ös kereket? (Tudom, akkor változik a kerékátmérő is és csalni fog a kmóra,stb...) De én most a szélesség szempontjából kérdezem... Ez teljesen hülyeség vagy meg kell nézni,ráfér-e... Tényleg, mikor érdemes felrakatni a téligumit, hány Celsiusnál? sztem úgy 1-2 fok felé, amikor már jegesedhetnek itt-ott az utak. egyébként porszáraz úton még -5-ben is a nyári tapadt nekem jobban, csakhát ott vannak a deres hajnalok... szóval amikor elkezd jegesedni, akkor... a marketing természetesen nem ezt mondja... a gumisok azt hirdetik, hogy +7 alatt már téli... persze... mert kopik mint állat és előbb veszel újat... :unsure:
somagyik Elküldve Szeptember27, 2007 Elküldve Szeptember27, 2007 Sziasztok! Tudna valaki segíteni? 2005-ös kiadású, ASTRA H Station Wagon 1,7 cdti-re milyen méretű felni kell? Az osztókör 108, 110, vagy 112? Köszi! pz
Recommended Posts