Cserenkov Elküldve Augusztus16, 2015 Elküldve Augusztus16, 2015 Amúgy nem tudom mittől függ, hogy melyik kocsit mivel szerelik az enyém 2008 H Astra(Z16XER) és gyárilag 15" felnivel van, amit nem is bánok. Szerintem felszereltségtől. Mivel az enyém Como, sport futóművel, sport gombbal, IDS+szal, illő volt, hogy valami nagyobb csili-vili felnit rápakoljanak. Télre én is 15"-ost vettem, egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt úgy gondolom, hogy télre jobb a keskenyebb, de ballonosabb gumi. Egyébként a FB-on a H Astrások közül többen meg a 18-19"-os felnikre vannak rizgulva. Na, azt én is túlzásnak tartom a magyar utakra. A 17-essel még nincs gond, de az ennél nagyobb felniméret már tényleg a használhatóság rovására megy.
kezdőkabriós Elküldve Augusztus17, 2015 Elküldve Augusztus17, 2015 Szerintem felszereltségtől. Mivel az enyém Como, sport futóművel, sport gombbal, IDS+szal, illő volt, hogy valami nagyobb csili-vili felnit rápakoljanak. Télre én is 15"-ost vettem, egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt úgy gondolom, hogy télre jobb a keskenyebb, de ballonosabb gumi. Egyébként a FB-on a H Astrások közül többen meg a 18-19"-os felnikre vannak rizgulva. Na, azt én is túlzásnak tartom a magyar utakra. A 17-essel még nincs gond, de az ennél nagyobb felniméret már tényleg a használhatóság rovására megy. Az ECAT szerint a 18-19" felnikhez másik kormánymű kell, mint a 15-17"-okhoz, legalábbis gyárilag mást tesznek bele. El nem tudom képzelni mi vesz rá valakit, hogy ekkora felnit tegyen egy munkaeszközre... Mintha a fénymásolóm alá raknék antik asztalt a tetejére meg Fabergé tojást. :icon1:
Davee Elküldve Augusztus17, 2015 Elküldve Augusztus17, 2015 Az ECAT szerint a 18-19" felnikhez másik kormánymű kell, mint a 15-17"-okhoz, legalábbis gyárilag mást tesznek bele. El nem tudom képzelni mi vesz rá valakit, hogy ekkora felnit tegyen egy munkaeszközre... Mintha a fénymásolóm alá raknék antik asztalt a tetejére meg Fabergé tojást. :icon1: Gyári GTC felni szerintem még teljesen korrekt, ettől felfelé már tényleg baromság napi használatra.
Cserenkov Elküldve Augusztus18, 2015 Elküldve Augusztus18, 2015 Gyári GTC felni szerintem még teljesen korrekt, ettől felfelé már tényleg baromság napi használatra. Az milyen? Másfajta/méretű kell a 3 ajtósra, mint a többire?
Davee Elküldve Augusztus18, 2015 Elküldve Augusztus18, 2015 Az milyen? Másfajta/méretű kell a 3 ajtósra, mint a többire? Ilyen: Ezt vadászom már fél éve, 18-as gyári szett, nincs lényege a 3/5 ajtónak, csak az 5x110 a lényeg. :)
hanis Elküldve Augusztus18, 2015 Elküldve Augusztus18, 2015 Szia! Fogalmam se volt, hogy milyen méretű gumit vettél, ezért írtam. A 35.000-es darabonkénti ár megfelel egy 17"-os guminak, a 19.000-es meg egy 15"-onak. Ha nem egyforma méret tartozik a két árhoz, kár őket összehasonlítani. Nem tudom milyen méretű gumiról írnak a cikkben. Azt se tudom, hogy írják-e pontosan, mert csak átfutottam. Ha a 15"-os 195/65R15-ösre írták a 35.000-es árat, akkor abszolút igazad van és jogos. Egyébként a 17" is gyári méret. Az enyém ilyen méretű alufelnivel gördült ki a gyárból. 225/45 a váltó méretű gumi hozzá, illetve ajánlott még a 215/45 is. A 205/50 már elég keskeny a 7" széles felnihez. (Ezt csak azért írtam le, mert előtted felvetették.) Hankook 55-ért??? Vegyél inkább Continantalt, Michelint vagy Goodyeart! Szerintem nem rosszabb márkák és 30-35 körül megkapod darabját, pl az Automaxnál. Onnan tudom mert én is most nézegettem az árakat, mert jövőre szeretném ledobni a mostaniakat. Én még nem hallottam sehol senkitől hogy kifizetődő és a guminak is jót tesz ha évente átgyűrik a felnin. De ha te mondod, akkor csináld úgy. Végül is te dolgoztál gumisnál, te vagy a szakember... Autopalace Dél-Pestnél vettem a felniket. Igaz, volt ez már az lassan 3 éve is. De egy e-mailt megér, kérj tőlük árat! Egyébként nemrég a Csergőnél is volt 15"-os 5 lyukas ET35-ös H Astrára való gyári alufelni középkupakkal kompletten bruttó 40.000-ért a GARNITÚRA! Pont lecsúsztam róla, pedig ennyiért ajándék. Utánrendelni tudnak, de darabja többe kerülne... Szia! Kértem árajánlatot. Hááát, régen biztos jó áron mentek a dolgok, most ezeket kaptam: Astra G acél felni: Bruttó listaár: 16535.-ft/db cikkszám: 1002276 Astra H acél felni: Bruttó listaár: 16535.-ft/db cikkszám: 1002217 Mágnes szelep: Bruttó listaár: 31485. Ft/db cikkszám: 1235299 Vezérmű kerék szívó oldal: Bruttó listaár: 75565.-ft cikkszám: 5636632 Vezérmű kerék kipufogó oldal: Bruttó listaár: 75500.-ft cikkszám: 5636631 Lambda szonda: Bruttó listaár: 65240.-ft cikkszám: 0855555 Minden tételt 10-15.000 olcsóbban tudok és a felni sem veresenyképes ár, de készségessek voltak és hamar válaszoltak. 2 emailt megért.
Cserenkov Elküldve Augusztus18, 2015 Elküldve Augusztus18, 2015 (edited) Szia! Kértem árajánlatot. Hááát, régen biztos jó áron mentek a dolgok, most ezeket kaptam... Jó, hát csak egy ötlet volt. Valahogy sejtettem. Akkor akcióban adták. Gyakorlatilag mellette dolgozom, naponta kétszer megyek el a hely előtt, úgyhogy onnan szereztem róla tudomást akkoriban. A másik alufelni szettet is szó szerint az orrom előtt vitték ki a araktárból 40-ért. Mikor én is meg akartam venni, mert gondoltam hogy ennyiért jó lesz téli szettnek, közölték hogy közel 200.000-ért tudnak még egy ugyan olyan szettet rendelni. Annyiért természetesen nem kértem. :( Módosítva Augusztus18, 2015 : Cserenkov
hanis Elküldve Augusztus21, 2015 Elküldve Augusztus21, 2015 Jó, hát csak egy ötlet volt. Valahogy sejtettem. Akkor akcióban adták. Gyakorlatilag mellette dolgozom, naponta kétszer megyek el a hely előtt, úgyhogy onnan szereztem róla tudomást akkoriban. A másik alufelni szettet is szó szerint az orrom előtt vitték ki a araktárból 40-ért. Mikor én is meg akartam venni, mert gondoltam hogy ennyiért jó lesz téli szettnek, közölték hogy közel 200.000-ért tudnak még egy ugyan olyan szettet rendelni. Annyiért természetesen nem kértem. :( Állítólag Szeptember végén várható egy nagyobb 40-50% leárazás, de én most veszek 5 darab használtat 20000-ért, így szerinte nekem tárgytalan, max egy nagyon akciós alu jöhet szóba:)
gezaaa Elküldve Szeptember23, 2015 Elküldve Szeptember23, 2015 2008as h astrára fel tudom pattintani a 2012es j astra 16os gyári lemezfelni szettjét?
Cserenkov Elküldve Szeptember23, 2015 Elküldve Szeptember23, 2015 2008as h astrára fel tudom pattintani a 2012es j astra 16os gyári lemezfelni szettjét? Ha nem tévedek a J Astrának nem 5x110-es az osztóköre. De még az is lehet, hogy a középfurat sem egyforma. 1
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Ha nem tévedek a J Astrának nem 5x110-es az osztóköre. De még az is lehet, hogy a középfurat sem egyforma. Nem tévedsz, J Astraban két féle van, 5x105-ös és 5x115-ös, az furatátmérő/agyátmérő 70.3
csaba66 Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Nem tévedsz, J Astraban két féle van, 5x105-ös és 5x115-ös, az furatátmérő/agyátmérő 70.3 Ez baromi hasznos; vajon mire jo azon tul, hogy komplikaljak a felhasznalok eletet?
Andrew2710 Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez?
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez? Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak. Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :)
pjotr Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak. Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :) Nekem 1.6-os van, 4 csavarral, és dobfékes hátul..
Astra555 Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Kisebb köbcentiseken, általában 1,4 benzin, meg talán a 1,3 cdti-n van felszereltségfüggően, ill évjárat függően 4 csavaros, ezek többsége hátul dobfékes még, a nagyobb köbcentisek mind 5 csavarosak.Megesküdni nem mernék rá, de tudtommal így van, majd megcáfolják a többiek ha nem.. :)Teljesítmény és talán súlyfüggő is a dolog.
Davee Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Nekem 1.6-os van, 4 csavarral, és dobfékes hátul.. De gondolom XEP motoros?!
banatila Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 Teljesítmény és talán súlyfüggő is a dolog. egyik sem,mert az enyém 1.3 cdtdi és könnyített ecoflex kivitel és mégis 5 csavaros 16-os felni van rajt gyárilag
Astra555 Elküldve Szeptember24, 2015 Elküldve Szeptember24, 2015 egyik sem,mert az enyém 1.3 cdtdi és könnyített ecoflex kivitel és mégis 5 csavaros 16-os felni van rajt gyárilagPedig érdekes, hogy a 105 lovas 5 ajtós 4x100, a caravan meg 5x110.
Cserenkov Elküldve Szeptember25, 2015 Elküldve Szeptember25, 2015 Üdv! Segítsetek már! Hogy van az, hogy az enyémmel (külsőre) teljesen megegyező Astrákat láttam mellettem a parkolóba és az egyiken 4 csavaros felni volt a másikon meg 5! Őszintén szólva a dísztárcsámat le sem szedtem még mióta 2 hónapja megvettem, így azt sem tudom, hogy az enyémen 4, vagy 5 csavaros felni van-e? Az enyém 2008-as, a mellettem állók szélvédőjén 6 - és 7 számokat láttam amiből gondolom, hogy 2006-és 2007-esek! Évjárattól függően van 4 és 5 csavaros rögzítés? Mikortól van váltás, vagy hogy van ez? Nem is olyan régen volt itt ez a téma kivesézve. :) Nem évjárat függő. Általában amin hátul dobfék van, az 4 csavaros. Kombit még nem láttam dobfékkel, így ezekből csak 5 csavarost láttam eddig, akár azon is ami 1.4 kombi. Leginkább 1.4-es 5 ajtósból, és 1.6 (xep) 5 ajtósból láttam eddig 4 lyukas rögzítést. (Az enyémen meg 17-es felni van gyárilag, ha ennek van bármi köze a kérdéshez... :))
Maybal Elküldve November16, 2015 Elküldve November16, 2015 Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra?
csaba66 Elküldve November17, 2015 Elküldve November17, 2015 5 hours ago, Maybal said: Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? Tetocsomagtarton szerintem meg egy teherato gumit is elvisz :) 1
Cserenkov Elküldve November17, 2015 Elküldve November17, 2015 7 hours ago, Maybal írta: Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? 19"-os volt talán gyárilag is H Astrán. De én azt már nem biztos, hogy fetenném. A 17-es is nekem már olyan határeset. Szép-szép, de ilyenkor télire nem bánom hogy felkerül a sokkal komfortosabb 15-ös grnitúra. Mivel nem versenypályán használom a kocsit, tapadásban, kanyarstabilitásban nem igazán veszek észre különbséget. 1
Astra555 Elküldve November17, 2015 Elküldve November17, 2015 7 hours ago, Maybal írta: Sziasztok. Mi az a legnagyobb méret, amit "büntetlenül" fel lehet rakni Astra H-ra? Attól függ, hogy ki büntet. A rendőr, vagy a futómű? :-)
Maybal Elküldve November17, 2015 Elküldve November17, 2015 (edited) 1 hour ago, Astra555 írta: Attól függ, hogy ki büntet. A rendőr, vagy a futómű? :-) Természetesen a rendőr.....:D Olvastam valahol, hogy ha nem megfelelő(ez itt a fő kérdés) méretű felni+gumi méret van fenn, az már átalakításnak számít, és tanúsítvány köteles..... Csaba66, pont ilyen építő jellegű hozzászólást vártam......köszi.....;) kis olvasmány:http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/11/06/egy_alufelniert_is_levehetik_a_rendszamod/ Módosítva November17, 2015 : Maybal
Recommended Posts