Thomas80 Elküldve December6, 2014 Megoszt Elküldve December6, 2014 Sziasztok! :) Érdeklődni szeretnék.. Most tervezek vásárolni felniket a H-s astrámra. ami 5x110-es osztókörű. 18"-os felnit terveztem, csak azt nem tudom, hogy milyen ET számú jöhet szóba? 8" széles és 5x112-es felnik lesznek, mozgókupos csavarokkal. Létezik belőle et 45, et 30, et 35, Ha jól tudom, akkor a gyári Opel alufelni 16" 5x110 ET41. Köszönöm a segítséget! Szia! Amikor vettem a kocsit 5x112-es osztó körű felni volt hozzá. 80-90 felett már csúnyán rázott. Nem ajánlom ezt a megoldást. 5x110 lesz a jó, bárki bármit is mondjon.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December7, 2014 Megoszt Elküldve December7, 2014 Szia! Amikor vettem a kocsit 5x112-es osztó körű felni volt hozzá. 80-90 felett már csúnyán rázott. Nem ajánlom ezt a megoldást. 5x110 lesz a jó, bárki bármit is mondjon.... Az nem a 112 miatt razott, hanem a nem megfelelo agymeret miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Az nem a 112 miatt razott, hanem a nem megfelelo agymeret miatt... Ez is lehet, de a gumis a 112-t nevezte meg első számú gyanúsítottnak. Mondjuk az agyméret különbségének áthidalására volt tehermentesítő gyűrű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Péter44 Elküldve December15, 2014 Megoszt Elküldve December15, 2014 Üdv! Érdeklődnék hogy a 6Jx15 110 ET43 számú acélfelni jó e Astra H 1,7 kombira. Illetve a kézikönyvben az van hogy H Astrára téli guminak a 225/45x17 kifejezetten tilos! Miért? Én arra gondoltam hogy a gumi és a sárvédődob közötti kis távolság miatt a hó gyorsan berakódik és nem fordulna el a kerék kanyarodáskor? Jelen pillanatban ilyen méretű kerék van rajta téli gumival (így vettem). Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Úgy néz ki van 4db eladó új acélfelnim + új téligumikkal! Előre nem tudtam feltenni a féktárcsa (300) és a féknyereg miatt, járt már így valaki? 1.7 Tdci Egyáltalán van másik opció 15"-ra? Tiszta szívás!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Úgy néz ki van 4db eladó új acélfelnim + új téligumikkal! Előre nem tudtam feltenni a féktárcsa (300) és a féknyereg miatt, járt már így valaki? 1.7 Tdci Egyáltalán van másik opció 15"-ra? Tiszta szívás!!! 308ra csak 16tól megy fel, ez így igaz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Úgy néz ki van 4db eladó új acélfelnim + új téligumikkal! Előre nem tudtam feltenni a féktárcsa (300) és a féknyereg miatt, járt már így valaki? 1.7 Tdci Egyáltalán van másik opció 15"-ra? Tiszta szívás!!! Ne csodálkozz ,nekem sem fér fel a 15" :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Nekem felfér. :D Elöl-hátul 280-as tárcsák vannak. Még soha nem éreztem úgy hogy kevés lenne, vagy nem fogna elég jól a fék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Hát ez nagyon a köszi a válaszokat azért! Páran ezt ajánlották hátha... 6,5JX15 ET35 Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Nekem felfér. :D Elöl-hátul 280-as tárcsák vannak. Még soha nem éreztem úgy hogy kevés lenne, vagy nem fogna elég jól a fék. Azok is jól fognak 1.4XEP autómon is kisebb tárcsák vannak és teljesen korrekt! Jobban fog mint a haverom Golfján :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Üdv! Érdeklődnék hogy a 6Jx15 110 ET43 számú acélfelni jó e Astra H 1,7 kombira. Illetve a kézikönyvben az van hogy H Astrára téli guminak a 225/45x17 kifejezetten tilos! Miért? Én arra gondoltam hogy a gumi és a sárvédődob közötti kis távolság miatt a hó gyorsan berakódik és nem fordulna el a kerék kanyarodáskor? Jelen pillanatban ilyen méretű kerék van rajta téli gumival (így vettem). Előre is köszönöm a segítséget. A 225/45 R17 átmérője pontosan akkora, mint a 195/65 R15 átmérője (634 mm, váltóméret számoló), vagyis nincs közelebb a sárvédő dobhoz. A különbség csak a gumi szélességében van (225 mm ill. 195 mm), emiatt nem ajánlják téli útviszonyokra. Hogy miért, azt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 ...emiatt nem ajánlják téli útviszonyokra. Hogy miért, azt nem tudom. Télen az a jó minél vékonyabb a gumi, hogy a hóba "belevágjon" és ne üljön fel rajta (ez most kissé sarkított fogalmazás volt, nem kell szó szerint érteni) , ettől függetlenül nekem 205-ös télen/nyáron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mikloska23 Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Sziasztok :) érdeklődnek hogy a h-s gtc-s astranak mekkora az agy átmérője ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január9, 2015 Megoszt Elküldve Január9, 2015 Sziasztok :) érdeklődnek hogy a h-s gtc-s astranak mekkora az agy átmérője ? Ha 4x100 akkor 56,5mm, ha 5x110 akkor 65,1mm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Télen az a jó minél vékonyabb a gumi, hogy a hóba "belevágjon" és ne üljön fel rajta (ez most kissé sarkított fogalmazás volt, nem kell szó szerint érteni) , ettől függetlenül nekem 205-ös télen/nyáron.Így igaz, én is így tudom. Részben ezért választottam én is télre a 195 széles R15-ös gumit a nyári 225 széles R17-es mellett.A 225/45 R17 átmérője pontosan akkora, mint a 195/65 R15 átmérője (634 mm, váltóméret számoló), vagyis nincs közelebb a sárvédő dobhoz.A különbség csak a gumi szélességében van (225 mm ill. 195 mm)...Közelebb van a dobhoz, de nem az átmérő miatt ahogy te gondolod. 3 centivel szélesebb a gumi. Kifelé nem jöhet ez a 3 centi mert kilógna a sárvédő ív alól. Így a nyomtáv ugyan annyi mindkét gumival. Ezért más lehetőség nincs befelé szélesebb. Emiatt a kerék belső oldala és a dobbetét (autó teste) között 3 centivel kisebb a hely. Hogy mennyit számít ez a 3 centi azt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Közelebb van a dobhoz, de nem az átmérő miatt ahogy te gondolod. 3 centivel szélesebb a gumi. Kifelé nem jöhet ez a 3 centi mert kilógna a sárvédő ív alól. Így a nyomtáv ugyan annyi mindkét gumival. Ezért más lehetőség nincs befelé szélesebb. Emiatt a kerék belső oldala és a dobbetét (autó teste) között 3 centivel kisebb a hely. Hogy mennyit számít ez a 3 centi azt nem tudom. Az, hogy az eltérő szélességű gumik széle hol van az nem fix. A gumi középvonala a mérvadó a nyomvonalnál. És attól függ, hogy ez befelé, vagy kifelé mennyit megy, hogy a felni milyen széles és a felninek mennyi az ET száma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagycsa Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Szevasztok! Keresek Astrára 16-os struktur felnis megoldást, nyári abroncsokkal. Garnitúra. Jó lenne megbízhatóbb forrásból, ezért Nektek írok először. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Az, hogy az eltérő szélességű gumik széle hol van az nem fix. A gumi középvonala a mérvadó a nyomvonalnál. És attól függ, hogy ez befelé, vagy kifelé mennyit megy, hogy a felni milyen széles és a felninek mennyi az ET száma.Így van, ezért eltérő a gyári felnik ET-száma 15, 16 és 17-es méretben.A gumi széle a sárvédőíven kívülre elvileg nem nagyon mehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Szevasztok! Keresek Astrára 16-os struktur felnis megoldást, nyári abroncsokkal. Garnitúra. Jó lenne megbízhatóbb forrásból, ezért Nektek írok először. Köszönöm. Miskolcon gumis ajánlott nemrég nekem.zsír újnak mondta dísztàrcsával 50 pénzért gumi nélkül.kiss ernő utca egyik gumisa Ha találkoznék vele megérdeklődöm 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 Miskolcon gumis ajánlott nemrég nekem.zsír újnak mondta dísztàrcsával 50 pénzért gumi nélkül.kiss ernő utca egyik gumisa Ha találkoznék vele megérdeklődöm A zsír új kérdéseket vet fel nálam. Ugyanis az új ára kb. 23 ezer/db + kb. 10 ezer hozzá a dísztárcsa. Ha új, akkor azt korábban trombitának nézték. :icon1: Ha nem új, akkor max. jó állapotú használt, amit én dísztárcsákkal 42 ezerért vettem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Január10, 2015 Megoszt Elküldve Január10, 2015 (edited) A zsír új kérdéseket vet fel nálam. Ugyanis az új ára kb. 23 ezer/db + kb. 10 ezer hozzá a dísztárcsa. Ha új, akkor azt korábban trombitának nézték. :icon1: Ha nem új, akkor max. jó állapotú használt, amit én dísztárcsákkal 42 ezerért vettem.Terveztem hogy megnézem mert érdekelne a dísztárcsa,nekem is az van csak a vastag az ötágú rész és hátha a vékonyabb ötágúja volna,de nem jutottam el még oda.ő ezt mondta én ezt irtam.nekem 43 volt pár éve Módosítva Január10, 2015 : krisztus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagycsa Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Terveztem hogy megnézem mert érdekelne a dísztárcsa,nekem is az van csak a vastag az ötágú rész és hátha a vékonyabb ötágúja volna,de nem jutottam el még oda.ő ezt mondta én ezt irtam.nekem 43 volt pár éve Köszönöm! Igen, az ár körüli kérdések mindig felmerülnek.... :) Siófokon is láttam hasonlót, de oda el is kéne menni én meg ugye BP. A vicc, ha találsz is eladót azt valamiért téli gumikkal akarják adni, vagy ha nyári akkor 0908-as DOT.... Tárcsával használnám, tehát nem kell annak a felninek makulátlannak lenni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Január13, 2015 Megoszt Elküldve Január13, 2015 Szevasztok! Keresek Astrára 16-os struktur felnis megoldást, nyári abroncsokkal. Garnitúra. Jó lenne megbízhatóbb forrásból, ezért Nektek írok először. Köszönöm. Az OLXen egy pécsi srác árul egy stuktúr felni garnitúrát új Pirelli gumikkal 115-ért, szerintem megéri. A struktúrfelni garnitúrát üresen 32-45 között árulják a neten, az árát általában az határozza meg, hogy mennyire karcosak a dísztárcsák. Én lefujattam feketére az egyik dísztárcsa garnitúrát, király lett. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Január13, 2015 Megoszt Elküldve Január13, 2015 (edited) Az OLXen egy pécsi srác árul egy stuktúr felni garnitúrát új Pirelli gumikkal 115-ért, szerintem megéri. A struktúrfelni garnitúrát üresen 32-45 között árulják a neten, az árát általában az határozza meg, hogy mennyire karcosak a dísztárcsák. Én lefujattam feketére az egyik dísztárcsa garnitúrát, király lett. :D Képet tudnàl róla mutatni? Módosítva Január13, 2015 : krisztus Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Január14, 2015 Megoszt Elküldve Január14, 2015 Képet tudnàl róla mutatni? Nem rokonom... :goofy: Ha beírod az OLX-en "opel struktúr" vagy "opel pirelli" és leszűkíted Baranya megyére megtalálod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts