forumadmin Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Keresek cimbi Hjára 205/55R16 Bridgestone Turenza c gumit 1db kell szálszakadt lett sajan köszi:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február25, 2006 Megoszt Elküldve Február25, 2006 Keresek cimbi Hjára 205/55R16 Bridgestone Turenza c gumit 1db kell szálszakadt lett sajan köszi:) http://www.abaqua.hu/tyresearch.php?w=205&...%5D=1&s%5B%5D=1 :rolleyes: Akcijóós! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Április11, 2006 Megoszt Elküldve Április11, 2006 üdv, kissé sok mindent kérdezek, de összegyűjtöttem amiket nem értek/nem tudok, és szükségem lenne a segítségetekre... :blink: Melyik gumiméretet ajánljátok a következő kettő közül Astra GTC-re, 5x110, 215/45R17 vagy 225/45R17? 205/55R16 gyári acélfelni van most rajta, és tervben van alufelnire váltás valamikor. Van számottevő előnye a 225-ösnek, vagy esetleg hátránya (pl. fogyasztás)? Egyáltalán fel lehet rakni? nem ér bele sehol? (nem a 225 a gyári méret hanem a 215) Mi az a legszélesebb felni amit feltehetek? 7.5", vagy esetleg 8" is? vagy 8"-nél már kicsit kilóg a kasztniból a kerék? az jól néz ki de nagyon nem akarom, mert minden ablakot összedzsuváz. A következő gumik közül melyiket választanátok? BRIDGESTONE RE050 UNIROYAL RAINSPORT1 BFGOODRICH G-FORCE PROFILER PIRELLI P ZERO NERO Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? állítólag sérülékeny a 215-ös oldalfala. Ezt nem nagyon értettem, miér a 225-ösé nem? Amit szintén nem értek, ha peremes alufelnit veszek, és a kerékagy nem egy síkban van a felni külső síkjával hanem beljebb, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy kilóg a kasztniból a gumi, ugye? A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánljátok? Mind 17-es méretben érdekel: TOORA T670 DOTZ DAYTONA ALESSIO SUPER (az utóbbi kettő 5 küllős, és az alessio tetszik a legjobban...) köszi hogy segítetek, csao Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Április12, 2006 Megoszt Elküldve Április12, 2006 plusz még 1 extra kérdés (opel szervíz nem tudta megmondani! igaz telefonon): az opel gyári 7Jx17 alufelnijeinek mekkora az ET száma??? jó lenne tudni, mert valószínű más alufelni lesz, nem opeles, 7,5"-es szélességű, és így nem tudok rendelni az ET szám ismerete nélkül... kösziiiii! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Április20, 2006 Megoszt Elküldve Április20, 2006 Gumi: -google-ben keress rá a váltóméretekre, ez az első pont. -felmész a gumik.hu oldalra, beírod a kívánt méretet, és keresés... A találatok nagy része mellett vannak különböző teszt adatok. Elég nagy a szórás, érdemes nézelődni picit B) -a választott típust vagy megrendeled - előre utalással, kb. 7-8 napos szálítási idővel - vagy próbálsz rá itthon árat kérni Felni: Itt nincs ilyen tapasztalatom. Talán csak annyi, hogy ha nagyon peres gumit raksz fel, mindenképp számolni kell azzal, hogy normális anyagból legyen a felni. Pl. megnézed, hogy melyik gyári felni tetszik legjobban - biztosan jobban jársz vele, mint bármelyik Alessioval Egyenlőre ennyi... Túl sok volt a kérdés, így kb. 1 hétig gyűjtöttem az erőt, hogy hozzá tudjak szólni :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Április20, 2006 Megoszt Elküldve Április20, 2006 Gumi: -google-ben keress rá a váltóméretekre, ez az első pont. -felmész a gumik.hu oldalra, beírod a kívánt méretet, és keresés... www.gumik.com így sokkal egyszerübb :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Április21, 2006 Megoszt Elküldve Április21, 2006 Egyenlőre ennyi... Túl sok volt a kérdés, így kb. 1 hétig gyűjtöttem az erőt, hogy hozzá tudjak szólni :blink: köszi a segítségeket, okosodom, mindenesetre közben letettem már az alessio-ról, máshonnan is hallottam róla nem túl jókat (puha a felni stb.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Április21, 2006 Megoszt Elküldve Április21, 2006 Jó felnit onnét lehet megismerni, hogy könnyű, kemény, és k. drága :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április21, 2006 Megoszt Elküldve Április21, 2006 (edited) 1. Melyik gumiméretet ajánljátok a következő kettő közül Astra GTC-re? 2. Mi az a legszélesebb felni amit feltehetek? 7.5", vagy esetleg 8" is? vagy 8"-nél már kicsit kilóg a kasztniból a kerék? az jól néz ki de nagyon nem akarom, mert minden ablakot összedzsuváz. ... Amit szintén nem értek, ha peremes alufelnit veszek, és a kerékagy nem egy síkban van a felni külső síkjával hanem beljebb, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy kilóg a kasztniból a gumi, ugye? 3. A következő gumik közül melyiket választanátok? 4. Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? állítólag sérülékeny a 215-ös oldalfala. Ezt nem nagyon értettem, miér a 225-ösé nem? 5. A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánljátok? 1. Ha nem akarsz nagyon változtatni az eredeti felálláson, szerintem rakd a 215-öst, látványban nem lényeges a különbség, viszont a másik drágább és nagyobb az átmérője is mint a gyári méret. 2. Szerintem a 7,5" elég, ha nem akarsz szélesebb gumit. Ha esetleg 235-ösben is gondolkodsz, lehet, hogy jobb lenne a 8".... :D Amúgy meg mindegy, csak a gumi fog kicsit másképp állni rajta. Az, hogy peremes a felni, nem jelenti, hogy kilógna a kasztniból. A kerék kialakításának ehhez semmi köze, csak az ET szám számít. Kisebb ET kijjebb van, de ha gyárinál maradsz, vagy max 10-15mm-el kisebb ET-nél szerintem nem fog kilógni. Nyugodtan vegyél peremes felnit ha az tetszik, no para. :blink: 3. PIRELLI P ZERO NERO - no question... B) Most a www.startgumi.hu-n akciós amúgy, 27 ezer, és van is készleten... érdemes most venni... 4. 225 ua... Extra Load sosem árt, bár ne legyenek illúzióid - a padkázás és a kátyú ennek is betesz. Érdemes peremvédős gumit venni, az kicsit kíméli a felnidet... (P ZERO is ilyen) 5. Hát nem tom, állítólag a DOTZ nem olyan rossz, bár saját tapasztalatom nincs. Én ezt ajánlanám... Mille Miglia EV-S ... közepes árfekvésben... persze ez ízlés és pénztárca dolga. PS: Most nézem csak, hogy kecskeméti vagy - akkor irány az Agrogumi (utcát nem tom, ott a Meki felé...) - én is ott vettem 2 éve az EV-S felnit az előző kocsimra. Nem volt drága, asszem valahol 30 ezer körül volt darabja. Módosítva Április21, 2006 : Hic Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Április21, 2006 Megoszt Elküldve Április21, 2006 1. Ha nem akarsz nagyon változtatni az eredeti felálláson, szerintem rakd a 215-öst, látványban nem lényeges a különbség, viszont a másik drágább és nagyobb az átmérője is mint a gyári méret. 2. Szerintem a 7,5" elég, ha nem akarsz szélesebb gumit. Ha esetleg 235-ösben is gondolkodsz, lehet, hogy jobb lenne a 8".... :D Amúgy meg mindegy, csak a gumi fog kicsit másképp állni rajta. Az, hogy peremes a felni, nem jelenti, hogy kilógna a kasztniból. A kerék kialakításának ehhez semmi köze, csak az ET szám számít. Kisebb ET kijjebb van, de ha gyárinál maradsz, vagy max 10-15mm-el kisebb ET-nél szerintem nem fog kilógni. Nyugodtan vegyél peremes felnit ha az tetszik, no para. B) 3. PIRELLI P ZERO NERO - no question... :D Most a www.startgumi.hu-n akciós amúgy, 27 ezer, és van is készleten... érdemes most venni... 4. 225 ua... Extra Load sosem árt, bár ne legyenek illúzióid - a padkázás és a kátyú ennek is betesz. Érdemes peremvédős gumit venni, az kicsit kíméli a felnidet... (P ZERO is ilyen) 5. Hát nem tom, állítólag a DOTZ nem olyan rossz, bár saját tapasztalatom nincs. Én ezt ajánlanám... Mille Miglia EV-S ... közepes árfekvésben... persze ez ízlés és pénztárca dolga. PS: Most nézem csak, hogy kecskeméti vagy - akkor irány az Agrogumi (utcát nem tom, ott a Meki felé...) - én is ott vettem 2 éve az EV-S felnit az előző kocsimra. Nem volt drága, asszem valahol 30 ezer körül volt darabja. köszi a részletes segítséget! helyretettél Te is pár dolgot a fejemben :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Gumiból meg ajánlott a peremvédős... ezt ne felejtsük el Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Szeptember9, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2007 hali isminek kellene alufelni H astrára 15 colos lehet gyári is. Létezik 5x100as osztókör ehhez a típushoz? Én nem mértem meg de ő azt mondta annyi lehet. 5 lyukasban nem csak 5x110es van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember9, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2007 hali isminek kellene alufelni H astrára 15 colos lehet gyári is. Létezik 5x100as osztókör ehhez a típushoz? Én nem mértem meg de ő azt mondta annyi lehet. 5 lyukasban nem csak 5x110es van? Hello!! 100% hogy 5x110 es! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Szeptember9, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2007 Hello!! 100% hogy 5x110 es! bíztam benned hogy válaszolni fogsz :unsure: és is így tudtam de ő erősködött. Felnit esetleg nem tudsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 gyári aluból 16" a legkisebb... (szerintem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 bíztam benned hogy válaszolni fogsz :unsure: és is így tudtam de ő erősködött. Felnit esetleg nem tudsz? Felni megoldható! Osztrekoktol tudok biztos szerezni valamit! De mint Balázs is irta nem tudom hogy a 15" alubol fel megy-e meg kellene probálni egy 15" alufelnit felrakni mert nekem a 16" elég passzentos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni 1.7CDTi re felmegy a 15" os téli mert nekem is az van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 nekem most a gyári 15 colos lemezen 195/65R15 van, és kényelmesen elfér... (5x110-es) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 nekem most a gyári 15 colos lemezen 195/65R15 van, és kényelmesen elfér... (5x110-es) a 15" acél nekem is kényelmesebben elfér mint az alu! valószínű az ali anyaga vastagabb és azért lehet hogy ugy tunik mintha passzentosabb lenne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MOR16V Elküldve Szeptember10, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2007 Felszereltség, és motor függő, hogy milyen féket pattintottak a kocsi alá... Nekem alap a 16" kerék, kisebbet nem tudok felrakni. Viszont asszem még Taxy pakolt az 1.7TDCi alá 15" lemezfelnit, téligumival... erről őt kellene megkérdezni 1.4-es moci van benne, nem hiszem hogy 280as fék lenne rajta. de megkérdem majd tőle, és jelzem milyen. Csak azt nem értem miért mi ndig a gumikhoz veszi a felniket??? :unsure: De csak 7végén lesz itthon mert nemzetközizik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Lehet,h hülye kérdés... van egy kellemes alufelnim,amin jelenleg egy 195/65-ös kerék... ugyanerre a felnire vajon rá lehet-e rakni 205-ös kereket? (Tudom, akkor változik a kerékátmérő is és csalni fog a kmóra,stb...) De én most a szélesség szempontjából kérdezem... Ez teljesen hülyeség vagy meg kell nézni,ráfér-e... Tényleg, mikor érdemes felrakatni a téligumit, hány Celsiusnál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Lehet,h hülye kérdés... van egy kellemes alufelnim,amin jelenleg egy 195/65-ös kerék... ugyanerre a felnire vajon rá lehet-e rakni 205-ös kereket? (Tudom, akkor változik a kerékátmérő is és csalni fog a kmóra,stb...) De én most a szélesség szempontjából kérdezem... Ez teljesen hülyeség vagy meg kell nézni,ráfér-e... Tényleg, mikor érdemes felrakatni a téligumit, hány Celsiusnál? sztem úgy 1-2 fok felé, amikor már jegesedhetnek itt-ott az utak. egyébként porszáraz úton még -5-ben is a nyári tapadt nekem jobban, csakhát ott vannak a deres hajnalok... szóval amikor elkezd jegesedni, akkor... a marketing természetesen nem ezt mondja... a gumisok azt hirdetik, hogy +7 alatt már téli... persze... mert kopik mint állat és előbb veszel újat... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
somagyik Elküldve Szeptember27, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2007 Sziasztok! Tudna valaki segíteni? 2005-ös kiadású, ASTRA H Station Wagon 1,7 cdti-re milyen méretű felni kell? Az osztókör 108, 110, vagy 112? Köszi! pz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts