gabb Elküldve November3, 2012 Megoszt Elküldve November3, 2012 Jól mondta féltengely vagy csapágy. Én személy szerint csapágyra gondolnék, ha balos kanyarban nem csinálja. nem nagy összeg, csak macera. Akkor te még nem tudod, hogy mennyi egy kerékcsapágy az astrához... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November3, 2012 Megoszt Elküldve November3, 2012 Látjátok ez német! :D :D https://www.youtube....feature=related Nem német, ez egy hülye. Üveget mindig a feszülési pontoknál törünk (keret széle), hegyes szerszámmal. Bár szerintem jobban járt volna, ha egy merevebb dróttal benavigál a nyitógombig, és úgy nyitja ki. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
levig Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Akkor te még nem tudod, hogy mennyi egy kerékcsapágy az astrához... Kosz az infot.lehet meg igy jarni valamennyit?es milyen csapagyat erdemes venni?elore is koszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Sziazztok! Egy hete cseréltem autót, erre nem lesatuzik elöttem egy idôs néni... Megrepedt a lökhàrítòm, és a merevító beleàllt a vízhûtôbe. A kérdés az lenne, hogy hogy tudnàm beazonosítani, hogy melyik hûtôvel van szerelve az autóm. 2004.09 Astra H 1.9 CDTi 150 le. Elôre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Làtom, mindenféle krix-kraxot írt. Lökhárító állt bele a hütöbe. És azt kéne megtudnom, hogy milyen hütövel van szerelve a kocsim. A szerelö kívülröl ezekst mérte: 300x380x600...ez biztos nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Ltom, mindenféle krix-kraxot írt. Lökhárító állt bele a hütöbe. És azt kéne megtudnom, hogy milyen hütövel van szerelve a kocsim. A szerelö kívülröl ezekst mérte: 300x380x600...ez biztos nem. Mondj egy alvázszámot és megnézem a gyári számát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Kosz az infot.lehet meg igy jarni valamennyit?es milyen csapagyat erdemes venni?elore is koszi. Mielőtt kicseréled a csapágyat előtte nézesd meg, hogy tuti az e a baja. Ha tényleg az a baja, akkor sokat ne járj vele. SKF, FAG, ezek neves gyártók, nem lesz velük baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 Köszönöm Gabb. WOLOAHL4855070918 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November4, 2012 Megoszt Elküldve November4, 2012 T Nandiee! Motor: Z19DTJ GM alkatrész szám: 13152320 Opel katalógus szám: 13 00 271 Iharos és Goller 100802 Nissens 63112A Valeo 735080 Hella 8MK 376 745-791 Magnet Marelli BM980MM AVA OL2383 Deus RA0200960 Van Wezel 37002383 Méretek: Vastagság 28 mm Szélesség 1370 mm Magasság 600 mm Az alvázszámban a 2. és 4. karakteren "0" szám és nem "O" betű szerepel. Ha rosszul szerepel a forgalmi engedélyben azt illene javítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zemann Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Sziasztok! Küzdök a fűtőventilátorommal. Olyan hangot ad,mintha csapágyazott lenne és a golyóscsapágy tönkrement volna benne.De nincs benne csapágy....sajnos.Vettem bele egy bontottat,de az is ugyan olyan sz@r.Olyan súrolós hangja van,hogy inkább kikapcsolom.Szétszedve nem lehet a tengelyen látni kopást.Zsírt és olajt kapott,de nem segített rajta.Most szedtük ki belőle negyedjére... :( Az új 50.000.-ft. Már-már rászánnám magamat,ha tudnám,hogy az tuti jó lesz. Nincsen valakinek egy rejtett tippje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Sziasztok! kiszeretném cserélni a vízcsőcsonkot, ma vettem egy fémet, szerintetek Hideg, vagy meleg motornál cseréljem? hol kell leengedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi1976 Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Sziasztok! A H Astrámmal kapcsolatban kérdeznélek Titeket! 2004-es Z16 XEP motorkódos a kocsi, és furcsa kattogó hangot ad egy ideje. Olyat mint Pl.: a négyütemű Trabi/Warbi szokott adni amikor szól benne a hidrotőke. De ez a motor ugye nem hidrotőkés, és inkább a szívósor felől jön a hang. Adja hidegen, melegen, szabályos ütemben, a fordulattal arányosan gyorsabban, lassabban. Ahogy utánaolvastam itt-ott a: "szívósor kopog" diagnózist hallani több helyen. Mit jelent ez? Konkrétan mi az ami kopog benne? Javítható-e, és hogyan? Segítségeteket előre is köszönöm: Misi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Légteleníteni hogy kell a hűtőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Légteleníteni hogy kell a hűtőt? Én úgy tudom, hogy beindítod, járatod, majd amikor nyit a termosztát, akkor lelégteleníti magát. Ja, a kiegyenlítőtartály kupakját ne tedd vissza, csak amikor látod, hogy elindul a víz kifelé. Én legalábbis így csináltam még a Vectrán, baj nem lett belőle. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November9, 2012 Megoszt Elküldve November9, 2012 Én úgy tudom, hogy beindítod, járatod, majd amikor nyit a termosztát, akkor lelégteleníti magát. Ja, a kiegyenlítőtartály kupakját ne tedd vissza, csak amikor látod, hogy elindul a víz kifelé. Én legalábbis így csináltam még a Vectrán, baj nem lett belőle. :-) Köszi! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November10, 2012 Megoszt Elküldve November10, 2012 Köszi! :) Akkor megkaptad a választ, egyébként mindegy, hogy hideg vagy meleg motornál csinálod, a csonk az idő során annyira belegyógyulhat, hogy elképzelhető, hogy bele is törik a menete:(! Nekem is beletört, úgyhogy ki kellett kaparászni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Nekem is beletört, úgyhogy ki kellett kaparászni! nem tudom miről beszélsz :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Sziasztok! hát nekem is bele tört, de csak a szentlélek tartotta, de nekem nem volt hozzá való fém csonk, amit adtak hozzá az Opelnél. annak nagyobb volt a menete mint a műanyagnak, így elkellet vontatni az Opelhez és ott kiszedték, hajtottak bele uj mentet, és belevarázsolták :D azt mondták nics belevaló fémcsonk, ugyanolyanba csak műanyagot tudnak beletenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Sziasztok! hát nekem is bele tört, de csak a szentlélek tartotta, de nekem nem volt hozzá való fém csonk, amit adtak hozzá az Opelnél. annak nagyobb volt a menete mint a műanyagnak, így elkellet vontatni az Opelhez és ott kiszedték, hajtottak bele uj mentet, és belevarázsolták :D azt mondták nics belevaló fémcsonk, ugyanolyanba csak műanyagot tudnak beletenni. Nekem is ez volt a helyzet, 8-as menet volt a motorba furva és adtak hozzá 10-es menetu fémcsonkot! De én nem a motrot furtam, hanem a fémcsonkra vágtam 8-as menetet, igy könnyebb volt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Nekem is ez volt a helyzet, 8-as menet volt a motorba furva és adtak hozzá 10-es menetu fémcsonkot! De én nem a motrot furtam, hanem a fémcsonkra vágtam 8-as menetet, igy könnyebb volt :D óóóó ha én ezt tudom! akkor én is megtudtam volna csinálni, na látod ez eszembe se jutott!! na! kíváncsi vagyok holnap kitekerem megnézem hogy oldották meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 nem tudom miről beszélsz :D :D :D Tudod, ki lehet azt fújni kompresszorral :D! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 óóóó ha én ezt tudom! akkor én is megtudtam volna csinálni, na látod ez eszembe se jutott!! na! kíváncsi vagyok holnap kitekerem megnézem hogy oldották meg. Érdekes, mert az enyémben stimmelt a menet, nem lehet, hogy rosszat rendeltek nektek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Érdekes, mert az enyémben stimmelt a menet, nem lehet, hogy rosszat rendeltek nektek? Nem rendeltek, hanem ez volt nekik, tudták hogy mit akarok venni meg hogy gondok voltak a muanyaggal, de azt mondta hogy ilyet tud adni és hogy a motrot szokták kifúrni, majd abba vágni 10-es menetet! Ezt javasolta nekem is! Hát én meg arra a fémcs. vágattam inkább 8 as menetet :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 kétfajta fém csonk létezik ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve November11, 2012 Megoszt Elküldve November11, 2012 Tényleg létezik.. na ennyit a szakszervizekről.. http://www.bondauto.hu/1336376/Vizcso-csonk-a-vizpumpanal-fem--M8-as/314/reszlet/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts