Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Milyen olajat tetessek bele?

A gyarit...

Szervízes azt mondta, hogy ő lecserélné a vezérműszíjat is és 4+ -os akcióba valami 50-55e körül meg tudnák csinálni. Érdemes?

90ezernel ugyis kene, azaz sokat nem vesztesz, ellenben nyerhetsz, ha megsem 75 az a 75...

Megosztás:

A gyarit...

ok, de a gyáriból nincs többféle? mintha 10w40 és 5w40-ről is beszélt volna a szervízes...

90ezernel ugyis kene, azaz sokat nem vesztesz, ellenben nyerhetsz, ha megsem 75 az a 75...

ha nem csak km órából hanem vezérlésből is ugyan az a km mennyiség látszott akkor mennyire esélyes, hogy babrálva volt?

az 50-55e reális ár érte?

amúgy német szervízkönyvet kaptam amiből egy kukkot sem értek, de majd kiszótárazom... mi az általános szervízperiódus és mikor mit kell cseréltetni? erről nincs valahol vmi információs link?

Megosztás:

ok, de a gyáriból nincs többféle? mintha 10w40 és 5w40-ről is beszélt volna a szervízes...

Akkor erdemes masik szervizt keresned, mert teljesen egyertelmu az eloiras (azt hiszem, 5W30 egyebkent).

ha nem csak km órából hanem vezérlésből is ugyan az a km mennyiség látszott akkor mennyire esélyes, hogy babrálva volt?

Ha sajat kezuleg vetted Nemetorszagban, akkor valoszinuleg nem volt; ha valami kozvetito is szerepelt, akkor barmi lehet. Az ar realis.

amúgy német szervízkönyvet kaptam amiből egy kukkot sem értek, de majd kiszótárazom... mi az általános szervízperiódus és mikor mit kell cseréltetni? erről nincs valahol vmi információs link?

30ekm vagy egy ev.

Megosztás:

Üdv a fórumon!

Gm 5w30 dexos2 ilyet rakass bele, a főtengelyszimeringgel együtt a benzineseknél a szimmering melletti agyat is szokták cserélni, ha nem kell akkor olyan 15e ft ha kell akkor olyan 30e körül van ez mindennel ... A vezérműszíj csere ára reális, szoktak esetleg 10%ot engedni a munkadíjból:)

Az óra miatt mostmár aggódj ha megvetted, ha amúgy rendben van a kocsi (tehát egyéb részek elhasználódottsága nem mutat többet mint 75e) és úgyis cserélsz vezérlést nem kell aggódnod hogy valami komoly hiba beüt az esetlegesen eltitkolt km-ek miatt!!:D

Sok örömöt hozzá!

Közben látom Csaba már válaszolt, mind1:)!

Megosztás:

értem.

köszi az infókat!

egyelőre biztosan megcsináltatom az időszakos szervízt és az olaj szivárgás kijavíttatását, a vezérműszíj cserén még elgondolkozok.

nem találok jobb topikot így ide jövök még pár kérdéssel:

- autótelefonos verzióm van, de jobban örülnék a telefonkonzol helyett egy könyöklőnek. viszont ahogy néztem a gyári könyöklő az üléshez tartozik, nekem pedig szimpatikusabb volna valami olyan ami a kézifék mögé van rögzítve.

kapható ilyen utángyártott könyök támasz (esetleg konkrét tapasztalata van valakinek?) és könnyen megoldható az átszerelés?

- a váltó (6 sebességes manuális) szoknyáját kiégették egy csikkel. elöl van, nem vészes, csak néha látszik de engem zavar. a kézifék szoknyája pedig egy kis helyen kezd kikopni.

ezekhez gyári vagy utángyártott szoknyák beszerezhetők és könnyen cserélhetők? hol érdemes körbenézni?

Megosztás:

értem.

köszi az infókat!

egyelőre biztosan megcsináltatom az időszakos szervízt és az olaj szivárgás kijavíttatását, a vezérműszíj cserén még elgondolkozok.

- autótelefonos verzióm van, de jobban örülnék a telefonkonzol helyett egy könyöklőnek. viszont ahogy néztem a gyári könyöklő az üléshez tartozik, nekem pedig szimpatikusabb volna valami olyan ami a kézifék mögé van rögzítve.

kapható ilyen utángyártott könyök támasz (esetleg konkrét tapasztalata van valakinek?) és könnyen megoldható az átszerelés?

- a váltó (6 sebességes manuális) szoknyáját kiégették egy csikkel. elöl van, nem vészes, csak néha látszik de engem zavar. a kézifék szoknyája pedig egy kis helyen kezd kikopni.

ezekhez gyári vagy utángyártott szoknyák beszerezhetők és könnyen cserélhetők? hol érdemes körbenézni?

Keress egy jó kárpitost párezerből valódi bőrből megvarrja!

Megosztás:

értem.

köszi az infókat!

Keresd a Vaterán Janit! Megoldja neked kis pénzből:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1458901324.html

Megosztás:

Szia!

Én is hasonló autót vettem kb 2 hónappal ezelőtt. Nekem 90e km volt benne amikor hazaért. Én minden szűrőt és az olajat lecseréltem benne klimatisztítás és alapos alváz és motor mosás. Elég sós környezetben használhatták. A vezérmű szíj illetve a hosszbordás szíj 150ekm-es csereperiódusú szerintem még várhatsz vele. Az olaj az 5w-30 javaslom a gyárit vagy Liqui Moly Top Tech 4600-át.

Amúgy hogy vagy megelégedve a géppel?

quote name='andrewboy' date='2011-06-01 - 14:37' post='802612']

Sziasztok!

Új vagyok itt, örülök, hogy rátaláltam a fórumra :D

Boldog tulajdonosa lettem egy 2008-as OPEL ASTRA H Caravan 1.7 CDTI Enjoy (Z17DTR) kocsinak.

Német import, jó állapotú, elvileg 75e km van benne (vezérlésből kiolvasva is stimmelt).

Vásárlás előtt csináltattam egy szakszervízes átvizsgálást, felfüggesztés, fékek stb. minden jó volt, enyhe olajszivárgás/olaj "pára" volt látható a motortérben a főtengely szimering környékén, de a szervízes szerint ezt nem horibilis javíttatni.

Jelenleg szervízt kér a fedélzeti computer. Előző szervíz 50e km-nél volt egy éve, tehát azóta futott 25e km-t.

Kérdésem, hogy szerintetek az időszakos szervízen kívül mit érdemes átnézettetnem, cseréltetnem?

Az olaj szivárgás (amúgy nem csöpög, szóval aszfalton nem hagy nyomot) elhárítására meg kell bontatnom vmennyire a motort és majd úgy kérek árajánlatot meg pontos hibameghatározást. De ha már ez meglesz akkor egy körrel valami pluszt csináltassak még?

Szervízes azt mondta, hogy ő lecserélné a vezérműszíjat is és 4+ -os akcióba valami 50-55e körül meg tudnák csinálni. Érdemes?

Minden új nekem még a kocsival kapcsolatban, szóval szívesen fogadok bármilyen tanácsot!

Előre is köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Szia!

Én is hasonló autót vettem kb 2 hónappal ezelőtt. Nekem 90e km volt benne amikor hazaért. Én minden szűrőt és az olajat lecseréltem benne klimatisztítás és alapos alváz és motor mosás. Elég sós környezetben használhatták. A vezérmű szíj illetve a hosszbordás szíj 150ekm-es csereperiódusú szerintem még várhatsz vele. Az olaj az 5w-30 javaslom a gyárit vagy Liqui Moly Top Tech 4600-át.

Amúgy hogy vagy megelégedve a géppel?

quote name='andrewboy' date='2011-06-01 - 14:37' post='802612']

Sziasztok!

Új vagyok itt, örülök, hogy rátaláltam a fórumra :D

Boldog tulajdonosa lettem egy 2008-as OPEL ASTRA H Caravan 1.7 CDTI Enjoy (Z17DTR) kocsinak.

Német import, jó állapotú, elvileg 75e km van benne (vezérlésből kiolvasva is stimmelt).

Vásárlás előtt csináltattam egy szakszervízes átvizsgálást, felfüggesztés, fékek stb. minden jó volt, enyhe olajszivárgás/olaj "pára" volt látható a motortérben a főtengely szimering környékén, de a szervízes szerint ezt nem horibilis javíttatni.

Jelenleg szervízt kér a fedélzeti computer. Előző szervíz 50e km-nél volt egy éve, tehát azóta futott 25e km-t.

Kérdésem, hogy szerintetek az időszakos szervízen kívül mit érdemes átnézettetnem, cseréltetnem?

Az olaj szivárgás (amúgy nem csöpög, szóval aszfalton nem hagy nyomot) elhárítására meg kell bontatnom vmennyire a motort és majd úgy kérek árajánlatot meg pontos hibameghatározást. De ha már ez meglesz akkor egy körrel valami pluszt csináltassak még?

Minden új nekem még a kocsival kapcsolatban, szóval szívesen fogadok bármilyen tanácsot!

Előre is köszönöm a segítséget!

egy picit téves az az infó, hogy a Z17DTR nek 150.000 km a szijcsereperiódusa.

merthogy 90.000 km a periódusa. 90.000 km / 6 év. amelyik elöbb teljesül.

a Z17DTL nek 150.000 km....

Megosztás:

köszi mindenkinek az infókat!

gabb, ez a "váltószoknya szett Janitól" nagyon jó :D az ára is elképesztő, nem is gondoltam volna, h ennyiért meg tudom majd oldani.

kérdés csak az, h ha berendelek belőle, akkor mikéknt tudom majd az átszerelést megoldani? mit hogyan kell bontani, hogyan lehet az új szettet felszerelni?

facsazs, eddig alig mentem még vele 200 km-t szóval sok tapasztalatom nincs, de eddig minden pozitív!

uhuhu, szóval 90e a csere periódus, az előbb lesz elérve mint a 6 év. főleg ha játszottak a futott km-el. ha most nem is, de évközben valszeg megcsináltatom.

Megosztás:

köszi mindenkinek az infókat!

gabb, ez a "váltószoknya szett Janitól" nagyon jó :D az ára is elképesztő, nem is gondoltam volna, h ennyiért meg tudom majd oldani.

kérdés csak az, h ha berendelek belőle, akkor mikéknt tudom majd az átszerelést megoldani? mit hogyan kell bontani, hogyan lehet az új szettet felszerelni?

facsazs, eddig alig mentem még vele 200 km-t szóval sok tapasztalatom nincs, de eddig minden pozitív!

uhuhu, szóval 90e a csere periódus, az előbb lesz elérve mint a 6 év. főleg ha játszottak a futott km-el. ha most nem is, de évközben valszeg megcsináltatom.

javaslom, hogy csináltasd meg, és csak gyári, vagy valami hasonló alkatrészekből.

mert ha elszakad a szíj, az nagyon fog fájni.......

Megosztás:

A váltószoknya csere engem is érdekelne. Látszólag könnyű, de a gyakorlatban nekem nem igazán sikerült. Illetve az én bajom, hogy utólagos ülésfűtés szerelésnél (barátom Zafira B autójában) a váltógomb alatt véletlenül kihúzták a szoknyát. Megpróbáltuk visszatenni, de az összepattintott műanyagokat nem mertem túlfeszíteni, egy esetleges törés miatt. Ha valakinek van tapasztalata, az többeknek is hasznos lehet.

Üdv: Laci

Megosztás:

egy picit téves az az infó, hogy a Z17DTR nek 150.000 km a szijcsereperiódusa.

merthogy 90.000 km a periódusa. 90.000 km / 6 év. amelyik elöbb teljesül.

a Z17DTL nek 150.000 km....

Bocsi de 150ekm és a dtl-nek 90e km

Opeleket szervizelünk dokumentálni is tudom de ha van kezelési útmutató abban benne van.

Csereintervallumok

OPEL; ASTRA H Kombi; 1.7 CDTI Z 17DTR

Adatok a szervizhez

Fogasszíj - motorvezérlés csereintervallum

2010-ig minden 150.000 km / 10 év

2011-tól minden 150.000 km / 6 év

Motorvezérlés feszítőgörgő csereintervallum

Vezérműszíj-terelőgörgő csereintervallum

Segédberendezés-szíj csereintervallum

Légszűrő csereintervallum

minden 60.000 km / 4 év

Üzemanyagszűrő csereintervallum

minden 60.000 km / 2 év

Fékfolyadék csereintervallum

minden 2 év

Motorolaj és szűrő csereintervallum

minden 30.000 km / évente egyszer

Rádiós távirányító elemének cseréje

minden 2 év

Beltéri szűrő csereintervalluma

minden 60.000 km / 2 év

Szelephézag - ellenőrző üzemmód

minden 150.000 km

AuDaCon AG

Megosztás:

Opeleket szervizelünk dokumentálni is tudom de ha van kezelési útmutató abban benne van.

hmm, akkor mégse annyira égető a kérdés. az autó meg van olyan jó állapotban, hogy szerintem valós a 75e km, de legalábbis tuti nincs 150e körül benne.

ha Opeleket szervízeltek akkor nincs valami ötleted a váltó és kézifék szoknya cseréjének kivitelezésére?

Megosztás:

Csereintervallumok

OPEL; ASTRA H Kombi; 1.7 CDTI Z 17DTR

Adatok a szervizhez

Fogasszíj - motorvezérlés csereintervallum

Motorvezérlés feszítőgörgő csereintervallum

Vezérműszíj-terelőgörgő csereintervallum

Segédberendezés-szíj csereintervallum

Légszűrő csereintervallum

minden 60.000 km / 4 év

Üzemanyagszűrő csereintervallum

minden 60.000 km / 2 év

Fékfolyadék csereintervallum

minden 2 év

Motorolaj és szűrő csereintervallum

minden 30.000 km / évente egyszer

Rádiós távirányító elemének cseréje

minden 2 év

Beltéri szűrő csereintervalluma

minden 60.000 km / 2 év

Szelephézag - ellenőrző üzemmód

minden 150.000 km

� AuDaCon AG

OK, ha opeleket szervizelsz akkor biztos jól tudod....

bocsi hogy tévedtem.

:D

( bár én 90 nél cserélném ki, mert ennyi a csereintervalluma, de Ti tudjátok... )

na majd holnap megnézem, nehogy megégjek :D

Megosztás:

Nehéz néha elismerni, ha másnak van igaza... :D

Kivéve, ha nincs igaza. :D Amúgy nekem Z17DTJ van, és arra is 90e-es cserét mondtak, Opel márkaszervizben (kb. 1 hónapja), illetve a szervizkönyvben is az szerepel. Mondjuk ebben a kérdésben van némi káosz az információkban, mivel hallottam már olyat is, hogy régen 150e volt és később lett 90e a periódus, meg fordítva is, hogy 90e-ről emelték 150e-re. Viszont az igazság engem is érdekelne, mert 87e van most az autóban... :D

Megosztás:

hát ez így egyre érdekesebb lesz :D

elővettem a szervízkönyvet... ugyebár mondtam, h német, szóval leültem translate.google elé és beírogattam a "gyanús" kifejezéseket.

az alábbiak vonatkoznaz Z 17 DTR -re:

keilrippenriemen ersetzen - "V-bordás szíj csere"

10 év / 150e km

ventilspiel prüfen, einstellen - "Ellenőrizze, és állítsa szelephézag"

10 év / 150e km

zahnriemen und spannrolle ersetzen - "vezérműszíjat és feszítő csere"

10 év / 90e km

tehát szervízkönyv szerint 90e km vagy 10 év.

10 év / 150e km a következőkhöz van írva vezérműszíj esetén: Z 16 LEL, Z 16 LER, Z 16 LET, Z 16 XE1, Z 16 XEP, Z 16 XER, Z 18 XER, Z 17 DTL, Z 19 DT, Z 19 DTL, Z 19 DTH, Z 30 DT

jah és egy gyors kérdés:

gondolom itthon is csak pislogni fognak a német szervízkönyvre. lehet ezt valahogy "magyarosítani" vagy átvezetni egy magyar szervízkönyvbe?

Megosztás:

hát ez így egyre érdekesebb lesz :D

elővettem a szervízkönyvet... ugyebár mondtam, h német, szóval leültem translate.google elé és beírogattam a "gyanús" kifejezéseket.

az alábbiak vonatkoznaz Z 17 DTR -re:

keilrippenriemen ersetzen - "V-bordás szíj csere"

10 év / 150e km

ventilspiel prüfen, einstellen - "Ellenőrizze, és állítsa szelephézag"

10 év / 150e km

zahnriemen und spannrolle ersetzen - "vezérműszíjat és feszítő csere"

10 év / 90e km

tehát szervízkönyv szerint 90e km vagy 10 év.

10 év / 150e km a következőkhöz van írva vezérműszíj esetén: Z 16 LEL, Z 16 LER, Z 16 LET, Z 16 XE1, Z 16 XEP, Z 16 XER, Z 18 XER, Z 17 DTL, Z 19 DT, Z 19 DTL, Z 19 DTH, Z 30 DT

jah és egy gyors kérdés:

gondolom itthon is csak pislogni fognak a német szervízkönyvre. lehet ezt valahogy "magyarosítani" vagy átvezetni egy magyar szervízkönyvbe?

Nekem is német kezelési könyvem van amibe csak a Z 17 DTH hoz hozza a 90ekm vagy 10 év (277 old)

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan problémám lenne H Astrammal 1.7 CDTI 2005 ös 120000 kilométerrel, hogy kormol gázadásnál. Mi lehet az oka? Menni megy rendesen, fogyasztás alacsony és fekete füst jön a kipufbol:S

Köszi a válaszokat

Elso korben nezd meg, nincs-e valami a levego utjaban, es cserelj legszurot. A fekete fust a keves levego miatti rossz eges jele.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.