Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Szia UHUHU! Köszönöm szépen érdeklődésed <_< elmentem a Weszi fiuhoz törökbálintra azt mondta ismeritek egymást,voltam nála 4-5 alkalommal mire teljesen véletlenül jött rá hogy az egr szelepem hamarabb adott jelet állitolag, azt hiszem tech 2 programmal nézte az élő adatot és akkor jőtt ki a hibám, már mint az autó rángatás ugyhogy nagyon megszivtam mind a hengerfejjel amit le se kellett vona szednem,meg gondolom olvastad azt a rengeteg hibát ami volt, ráköltöttem vagy 2 kilot mire megtalálta a hibát.Hamarabb kellett volna vele találkoznom.hál istennek a kocsi most jó, és a fogyasztásom is 6-8 és 7,2 között van.Bizom benne hogy igy marad.

:D

köszi az infot :D

Megosztás:

Szia.

Nekem is van ez a jellegzetes " kopogó" hang a hátsó futóműben.

Opel szervizben is nézték. Kétszer ellenőriztettem a futóművet. Lengéscsillapítók jók.

Tehát minden jó csak a kopogás hallatszik <_<

Eddig senki nem tudta hogy mi ez !

Szerviz szerint az IDS+ futóművek ilyenek.

Én ezt ne tudom elhinni.

Azt gondoltam, hogy a 17-es kereke miatt van de a téli 16-al is csinálja.

Nagyon örülnék, ha sikerülne valakinek megoldani ezt a gondot.

Nekem ugyanez volt. Már mindent (szó szerint) kipakoltam a csomagtartóból, a futómű 5x át lett nézve.

Aztán vki említette, hogy nem-e az első stabilizátor kar (nemtom mi a pontos neve, kutyacsontnak csúfolják)?

Megnéztük, megrángattam felemelt kocsival, de jónak tűnt.

Aztán 1 hónap múlva mégis kicseréltem mind a kettőt és elmúlt a kopogásom. Kiszedve a két kart igencsak lötyögött mind a két gömbfej.

Az alváz szerintem jól vezeti a hangot, ezért hallani hátulról.

Nem mondom, hogy nálad is ez a hiba, de nagyon hasonló leírásod alapján ahhoz, ami nálam volt.

(OFF mellesleg nekem is IDS+ futóművem van és nem ilyenek. rohadtul utálom és agybajt kapok attól, mikor vmi gond van az autóval (szerencsére eddig nem sokat volt), megmutatom a szerelőnek és közli, hogy ez ilyen. mivel benne ülök 6 éve, tudom, hogy nem ilyen, azért vittem hozzá, mert vmi megváltozott, erre közli, hogy ez ilyen. Na az ilyet szó nélkül ott is hagyom, mert ebből kiderül, hogy lövése sincs a szakmájához)

Megosztás:

Nekem ugyanez volt. Már mindent (szó szerint) kipakoltam a csomagtartóból, a futómű 5x át lett nézve.

Aztán vki említette, hogy nem-e az első stabilizátor kar (nemtom mi a pontos neve, kutyacsontnak csúfolják)?

Aztán 1 hónap múlva mégis kicseréltem mind a kettőt és elmúlt a kopogásom. Kiszedve a két kart igencsak lötyögött mind a két gömbfej.

Nem mondom, hogy nálad is ez a hiba, de nagyon hasonló leírásod alapján ahhoz, ami nálam volt.

(OFF mellesleg nekem is IDS+ futóművem van és nem ilyenek. rohadtul utálom és agybajt kapok attól, mikor vmi gond van az autóval (szerencsére eddig nem sokat volt), megmutatom a szerelőnek és közli, hogy ez ilyen. mivel benne ülök 6 éve, tudom, hogy nem ilyen, azért vittem hozzá, mert vmi megváltozott, erre közli, hogy ez ilyen. Na az ilyet szó nélkül ott is hagyom, mert ebből kiderül, hogy lövése sincs a szakmájához)

Jó tanács mindenkinek:

A Kutyacsontot (műanyag stab. rúd) aknából kell megrángatni, úgy fogod hallani a kopogást, amikor felemeled a kocsit, megfeszül és olyan mintha jó lenne (tapasztalat)<_<!

Megosztás:

Én úgy gondolom, hogy egyértelműen bal hátúról jön a hang. Ezt azért módom ilyen biztosan mert a " fekvőrendőrön" át hajtva csak a bal hátsó kerék áthaladásakor hallom a koppanó hangot.

Ha viszont a bal hátsó kerékkel kikerülöm akkor nincs ez a hang.

A sport gomb bekapcsolásával valamennyire javul a helyzet. Ugye ilyenkor a teleszkópot bekeményíti.

Azt is javasolta az Opel szerviz, hogy cseréljek lengéscsillapítót.

De az Ő mérésük alapján is tökéletesek a lengéscsillapítóim.

Az IDS+ lengéscsillapító pedig nem valami olcsó csak úgy próbából kicserélni.

Most azt találtam ki, hogy a hátsó lengéscsillapítókat felcseréltetem és, ha a hang át megy a másik oldalra akkor a lengéscsillapító a gond <_<

Megosztás:

Sziasztok,

Mostanában elkezdett "szelelni" a jobb oldali ajtó jobb felső sarka kb. 100 km/h sebesség fölött. (tehát az utasoldali ablaknak az a felső sarka, ami a hátsó ajtóhoz van közelebb)

Nem venni észre, hogy a védőgumi szét lenne szakadva, vagy el lenne csúszva. Mosáskor víz nem jön be sehonnan, viszont kis hideg levegőt érezni az említett saroknál menet közben, ha odateszem a kezem.

Volt már valakinek hasonló problémája?

Tipp esetleg, hogy mit lehetne kezdeni vele?

Köszi,

N

Megosztás:

sziasztok!régebben irtam hogy kattog a motor!meglett a hiba.porlaszto csucs felujitva.4 gyári gumigyürü,gázolaj szürö és magas nyomásu szelep ezekért fizettem 200 ezer+100 az olaj vez szij pumpa termosztát... ft!tegnap!!nehezen indul és ég a szervizlámpa hiba:kevés ideig izzit!na a 4 gyertya jó, bemérték és 8 másodpercig izzit!akkor a gomba is jó!kitörlik inditás hiba előjön majd kb 10 perc mulva nem világit a szervizjelző!le állitom utána megint kezdi!felhivom aki csinálta a porlasztot hogy mi ujság...hát ilyet nem hallott még.a szerelőmnek meg fingja sincs!de mig szét nem szedték semmi gond -20fok pöcre indult!ja a kattogás elmult szépen megy a fostalicska17cdti 5 éves akkor kellett volna jól tarkonvágni valakinek mikor kigondoltam hogy nekem ez a trágyatelep kell hogy estem volna amnéziába!!segitsetek már nem akarom elvinni szakszervizbe mert már a gatyámat is lenyuzták rolam nincs pézem!mi a fa.. lehet ez????????s.o.s mert vetem magam vonat alá!!

Megosztás:

sziasztok!régebben irtam hogy kattog a motor!meglett a hiba.porlaszto csucs felujitva.4 gyári gumigyürü,gázolaj szürö és magas nyomásu szelep ezekért fizettem 200 ezer+100 az olaj vez szij pumpa termosztát... ft!tegnap!!nehezen indul és ég a szervizlámpa hiba:kevés ideig izzit!na a 4 gyertya jó, bemérték és 8 másodpercig izzit!akkor a gomba is jó!kitörlik inditás hiba előjön majd kb 10 perc mulva nem világit a szervizjelző!le állitom utána megint kezdi!felhivom aki csinálta a porlasztot hogy mi ujság...hát ilyet nem hallott még.a szerelőmnek meg fingja sincs!de mig szét nem szedték semmi gond -20fok pöcre indult!ja a kattogás elmult szépen megy a fostalicska17cdti 5 éves akkor kellett volna jól tarkonvágni valakinek mikor kigondoltam hogy nekem ez a trágyatelep kell hogy estem volna amnéziába!!segitsetek már nem akarom elvinni szakszervizbe mert már a gatyámat is lenyuzták rolam nincs pézem!mi a fa.. lehet ez????????s.o.s mert vetem magam vonat alá!!

Mi a hibakód száma amit írt?

Megosztás:

Üdv urak!

ingadozik az alapjáratom!kb 4 másodpercenként ejti a fordulatot!

ma le is állt aló helyben meg menet közben 1 esben gurulva kb 3 szor!

mi a ###### lehet vele?

légyszives segitsetek mert idegesit a dolog!

hibakódot nem rit,nem világit semilyen lámpa a műszerfalon!

KÖSZÖNÖM!

Megosztás:

nincs hibakod!azt mondta a srác hogy tul kevés ideig izzit azt irja valahol de hogy hol és mi ne kérdezd!felhivom opel szervizt aszongyák olyan kod nincs. hétfön megnézik.nem lehet hogy most kopik be a porlaszto csucs vagy valami???tegnap nehezen indult!és égett kb 3 percig a sárga szervizlámpa!ma reggel pöcre indult -5 fok a lámpa nem égett kb 100.km metem vele 2 ször megáltam semmi gond lámpa sem égett indult egyből.du már égett a lámpa kb 2,3 percig utána kialudt de könnyen beindult!nyomom a tankba a spurit, jol megy az auto!szerinted ez mi(a szervizlámpa)???utál az autom??

Megosztás:

Üdv urak!

mi a ###### lehet vele?

KÖSZÖNÖM!

téged is utál az autod!opel sosem kop el,csak ha költünk rá jó sokat!soha többet nem veszek opelt az tuti.szakszervizbe nézesd meg az okosok 5 ezerért megmondják!!azzal jársz a legjobban!gyurcsók féle távgyogyitó szerelőkre ne bizd,tapasztalat!

Megosztás:

téged is utál az autod!opel sosem kop el,csak ha költünk rá jó sokat!soha többet nem veszek opelt az tuti.szakszervizbe nézesd meg az okosok 5 ezerért megmondják!!azzal jársz a legjobban!gyurcsók féle távgyogyitó szerelőkre ne bizd,tapasztalat!

Sajnálom, hogy így jártál...

Megosztás:

Üdv urak!

mi a ###### lehet vele?

KÖSZÖNÖM!

Lehet, hogy rossz minőségű üzemanyag került a tankba. Ha kiürült a tank, toljál bele 25 liter V-Power 100-t, majd égesd ki a férfinemiszerván a rendszert! ...esetleg egy üa.szűrő-csere nem árthat!

Megosztás:

Dizel az autom! 1.7 cdti!

üzemanyag szűrőt cseréltem 5000 km el ezelőtt!

mi lehet a gond?

ma pl olyat csinált hogy megyek egyesben lassan tartom a sebbességet kb 5-10 en !gyorsitanék errefel semmit nem csinál picit berángat aztán meg megindull mint az állat!

mi a ###### lehet vele mert tényleg unalmas!

hibakódot nem dobott a multkor!

ha van hibakód akkor világitani kell a műszerfalon a check lámpának vagy nincs összefüggés közte?

Köszi urak a helpet!

Megosztás:

Dizel az autom! 1.7 cdti!

üzemanyag szűrőt cseréltem 5000 km el ezelőtt!

mi lehet a gond?

ma pl olyat csinált hogy megyek egyesben lassan tartom a sebbességet kb 5-10 en !gyorsitanék errefel semmit nem csinál picit berángat aztán meg megindull mint az állat!

mi a ###### lehet vele mert tényleg unalmas!

hibakódot nem dobott a multkor!

ha van hibakód akkor világitani kell a műszerfalon a check lámpának vagy nincs összefüggés közte?

Köszi urak a helpet!

Nem kell világítania a lámpának!

Attól még simán lehet hiba benne...

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki szedett már szét lámpaburát??

Lehet h hülye kérdés, de ledeket akarok telepíteni a lámpaburán belülre és ahhoz szét kéne szednem!

Ma nézegettem egy kicsit és láttam h ragasztva van az a eleje a fekete részhez...szerintetek szét lehet szedni?

Természetesen véső kalapács nélküli megoldásra gondoltam :D

Megosztás:

Sziasztok! Velemenyt szeretnek kerni hogy egy Opel Astra H 2008as kiadasu verdanak nem nyilik a csomagtartoja, mas mindegyik ajto nyilik csak a hatso nem reagal semmire? Mitol lehet?

Mert az elektromos zár azért is lehet....nincs lemerülve az akkumulátor vagy kábel megtörve valahol?

Megosztás:

Mert az elektromos zár azért is lehet....nincs lemerülve az akkumulátor vagy kábel megtörve valahol?

Nem hinnem hogy h az aksi lenne lemerulve mert a tobbi zart mind nyitja rendesen, az hogy meg lenne torve a kabel az lehetseges de hol? es mitol?

Megosztás:

Nem hinnem hogy h az aksi lenne lemerulve mert a tobbi zart mind nyitja rendesen, az hogy meg lenne torve a kabel az lehetseges de hol? es mitol?

Riasztóval nyit mindent csak a csomagtér ajtót nem?!

Akkor tuti a zárnál lehet valami(beázott lehet) vagy a hátra menő kábelnél! Azt nem tudom hol van megtörve de egy próbát megér....

Mióta nem nyílik??

Megosztás:

Riasztóval nyit mindent csak a csomagtér ajtót nem?!

Akkor tuti a zárnál lehet valami(beázott lehet) vagy a hátra menő kábelnél! Azt nem tudom hol van megtörve de egy próbát megér....

Mióta nem nyílik??

Nemreg hogy csinalja, elvittem mosoba aznap mukodott, masnap reggel peddig mar nem, gondoltam h viz kerulhetett be es lefagyott de azota mar eltelt egy par nap, s ha fagy lenne az oka megengedett volna mar. Igen nyit mindent csak a csomagter ajtot nem :D

Megosztás:

Nemreg hogy csinalja, elvittem mosoba aznap mukodott, masnap reggel peddig mar nem, gondoltam h viz kerulhetett be es lefagyott de azota mar eltelt egy par nap, s ha fagy lenne az oka megengedett volna mar. Igen nyit mindent csak a csomagter ajtot nem :D

Megfagyott és a rideg műa. el is törhetett! Nem régen olvastam itt a fórumon hasonlót, igaz, a sztori főhőse egy Caravan volt, de nincs nagy különbség elektronikai/mechanikai tekintetben. Keress rá, talán neked is ilyesmi gondod van...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.