uhuhu Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Szia UHUHU! Köszönöm szépen érdeklődésed <_< elmentem a Weszi fiuhoz törökbálintra azt mondta ismeritek egymást,voltam nála 4-5 alkalommal mire teljesen véletlenül jött rá hogy az egr szelepem hamarabb adott jelet állitolag, azt hiszem tech 2 programmal nézte az élő adatot és akkor jőtt ki a hibám, már mint az autó rángatás ugyhogy nagyon megszivtam mind a hengerfejjel amit le se kellett vona szednem,meg gondolom olvastad azt a rengeteg hibát ami volt, ráköltöttem vagy 2 kilot mire megtalálta a hibát.Hamarabb kellett volna vele találkoznom.hál istennek a kocsi most jó, és a fogyasztásom is 6-8 és 7,2 között van.Bizom benne hogy igy marad. :D köszi az infot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Szia. Nekem is van ez a jellegzetes " kopogó" hang a hátsó futóműben. Opel szervizben is nézték. Kétszer ellenőriztettem a futóművet. Lengéscsillapítók jók. Tehát minden jó csak a kopogás hallatszik <_< Eddig senki nem tudta hogy mi ez ! Szerviz szerint az IDS+ futóművek ilyenek. Én ezt ne tudom elhinni. Azt gondoltam, hogy a 17-es kereke miatt van de a téli 16-al is csinálja. Nagyon örülnék, ha sikerülne valakinek megoldani ezt a gondot. Nekem ugyanez volt. Már mindent (szó szerint) kipakoltam a csomagtartóból, a futómű 5x át lett nézve. Aztán vki említette, hogy nem-e az első stabilizátor kar (nemtom mi a pontos neve, kutyacsontnak csúfolják)? Megnéztük, megrángattam felemelt kocsival, de jónak tűnt. Aztán 1 hónap múlva mégis kicseréltem mind a kettőt és elmúlt a kopogásom. Kiszedve a két kart igencsak lötyögött mind a két gömbfej. Az alváz szerintem jól vezeti a hangot, ezért hallani hátulról. Nem mondom, hogy nálad is ez a hiba, de nagyon hasonló leírásod alapján ahhoz, ami nálam volt. (OFF mellesleg nekem is IDS+ futóművem van és nem ilyenek. rohadtul utálom és agybajt kapok attól, mikor vmi gond van az autóval (szerencsére eddig nem sokat volt), megmutatom a szerelőnek és közli, hogy ez ilyen. mivel benne ülök 6 éve, tudom, hogy nem ilyen, azért vittem hozzá, mert vmi megváltozott, erre közli, hogy ez ilyen. Na az ilyet szó nélkül ott is hagyom, mert ebből kiderül, hogy lövése sincs a szakmájához) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Nekem ugyanez volt. Már mindent (szó szerint) kipakoltam a csomagtartóból, a futómű 5x át lett nézve. Aztán vki említette, hogy nem-e az első stabilizátor kar (nemtom mi a pontos neve, kutyacsontnak csúfolják)? Megnéztük, megrángattam felemelt kocsival, de jónak tűnt. Aztán 1 hónap múlva mégis kicseréltem mind a kettőt és elmúlt a kopogásom. Kiszedve a két kart igencsak lötyögött mind a két gömbfej. Az alváz szerintem jól vezeti a hangot, ezért hallani hátulról. Nem mondom, hogy nálad is ez a hiba, de nagyon hasonló leírásod alapján ahhoz, ami nálam volt. (OFF mellesleg nekem is IDS+ futóművem van és nem ilyenek. rohadtul utálom és agybajt kapok attól, mikor vmi gond van az autóval (szerencsére eddig nem sokat volt), megmutatom a szerelőnek és közli, hogy ez ilyen. mivel benne ülök 6 éve, tudom, hogy nem ilyen, azért vittem hozzá, mert vmi megváltozott, erre közli, hogy ez ilyen. Na az ilyet szó nélkül ott is hagyom, mert ebből kiderül, hogy lövése sincs a szakmájához) Jó tanács mindenkinek: A Kutyacsontot (műanyag stab. rúd) aknából kell megrángatni, úgy fogod hallani a kopogást, amikor felemeled a kocsit, megfeszül és olyan mintha jó lenne (tapasztalat)<_<! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kenyzso Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Nekem ugyanez volt. Már mindent (szó szerint) kipakoltam a csomagtartóból, a futómű 5x át lett nézve. Aztán vki említette, hogy nem-e az első stabilizátor kar (nemtom mi a pontos neve, kutyacsontnak csúfolják)? Megnéztük, megrángattam felemelt kocsival, de jónak tűnt. Aztán 1 hónap múlva mégis kicseréltem mind a kettőt és elmúlt a kopogásom. Kiszedve a két kart igencsak lötyögött mind a két gömbfej. Az alváz szerintem jól vezeti a hangot, ezért hallani hátulról. Nem mondom, hogy nálad is ez a hiba, de nagyon hasonló leírásod alapján ahhoz, ami nálam volt. (OFF mellesleg nekem is IDS+ futóművem van és nem ilyenek. rohadtul utálom és agybajt kapok attól, mikor vmi gond van az autóval (szerencsére eddig nem sokat volt), megmutatom a szerelőnek és közli, hogy ez ilyen. mivel benne ülök 6 éve, tudom, hogy nem ilyen, azért vittem hozzá, mert vmi megváltozott, erre közli, hogy ez ilyen. Na az ilyet szó nélkül ott is hagyom, mert ebből kiderül, hogy lövése sincs a szakmájához) Én úgy gondolom, hogy egyértelműen bal hátúról jön a hang. Ezt azért módom ilyen biztosan mert a " fekvőrendőrön" át hajtva csak a bal hátsó kerék áthaladásakor hallom a koppanó hangot. Ha viszont a bal hátsó kerékkel kikerülöm akkor nincs ez a hang. A sport gomb bekapcsolásával valamennyire javul a helyzet. Ugye ilyenkor a teleszkópot bekeményíti. Azt is javasolta az Opel szerviz, hogy cseréljek lengéscsillapítót. De az Ő mérésük alapján is tökéletesek a lengéscsillapítóim. Az IDS+ lengéscsillapító pedig nem valami olcsó csak úgy próbából kicserélni. Most azt találtam ki, hogy a hátsó lengéscsillapítókat felcseréltetem és, ha a hang át megy a másik oldalra akkor a lengéscsillapító a gond <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
bil78 Elküldve Február24, 2011 Megoszt Elküldve Február24, 2011 és a ködlámpa mellett mi a bánat van <_< Az Autodata ábrája szerint (ami nem túl pontos) valahol ott van a légzsák szenzorja is (persze a másik oldalon is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
torpenewl Elküldve Február24, 2011 Megoszt Elküldve Február24, 2011 Sziasztok, Mostanában elkezdett "szelelni" a jobb oldali ajtó jobb felső sarka kb. 100 km/h sebesség fölött. (tehát az utasoldali ablaknak az a felső sarka, ami a hátsó ajtóhoz van közelebb) Nem venni észre, hogy a védőgumi szét lenne szakadva, vagy el lenne csúszva. Mosáskor víz nem jön be sehonnan, viszont kis hideg levegőt érezni az említett saroknál menet közben, ha odateszem a kezem. Volt már valakinek hasonló problémája? Tipp esetleg, hogy mit lehetne kezdeni vele? Köszi, N Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gaben75 Elküldve Február24, 2011 Megoszt Elküldve Február24, 2011 Szia, az asra-h.ru-n írták hogy le kell engedni az ablakot a gumit kihúzni egy picit meg nyújtani és visszatenni a helyére. Megcsináltam én is és jó lett nekem is !!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pusztulat Elküldve Február24, 2011 Megoszt Elküldve Február24, 2011 sziasztok!régebben irtam hogy kattog a motor!meglett a hiba.porlaszto csucs felujitva.4 gyári gumigyürü,gázolaj szürö és magas nyomásu szelep ezekért fizettem 200 ezer+100 az olaj vez szij pumpa termosztát... ft!tegnap!!nehezen indul és ég a szervizlámpa hiba:kevés ideig izzit!na a 4 gyertya jó, bemérték és 8 másodpercig izzit!akkor a gomba is jó!kitörlik inditás hiba előjön majd kb 10 perc mulva nem világit a szervizjelző!le állitom utána megint kezdi!felhivom aki csinálta a porlasztot hogy mi ujság...hát ilyet nem hallott még.a szerelőmnek meg fingja sincs!de mig szét nem szedték semmi gond -20fok pöcre indult!ja a kattogás elmult szépen megy a fostalicska17cdti 5 éves akkor kellett volna jól tarkonvágni valakinek mikor kigondoltam hogy nekem ez a trágyatelep kell hogy estem volna amnéziába!!segitsetek már nem akarom elvinni szakszervizbe mert már a gatyámat is lenyuzták rolam nincs pézem!mi a fa.. lehet ez????????s.o.s mert vetem magam vonat alá!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bil78 Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 sziasztok!régebben irtam hogy kattog a motor!meglett a hiba.porlaszto csucs felujitva.4 gyári gumigyürü,gázolaj szürö és magas nyomásu szelep ezekért fizettem 200 ezer+100 az olaj vez szij pumpa termosztát... ft!tegnap!!nehezen indul és ég a szervizlámpa hiba:kevés ideig izzit!na a 4 gyertya jó, bemérték és 8 másodpercig izzit!akkor a gomba is jó!kitörlik inditás hiba előjön majd kb 10 perc mulva nem világit a szervizjelző!le állitom utána megint kezdi!felhivom aki csinálta a porlasztot hogy mi ujság...hát ilyet nem hallott még.a szerelőmnek meg fingja sincs!de mig szét nem szedték semmi gond -20fok pöcre indult!ja a kattogás elmult szépen megy a fostalicska17cdti 5 éves akkor kellett volna jól tarkonvágni valakinek mikor kigondoltam hogy nekem ez a trágyatelep kell hogy estem volna amnéziába!!segitsetek már nem akarom elvinni szakszervizbe mert már a gatyámat is lenyuzták rolam nincs pézem!mi a fa.. lehet ez????????s.o.s mert vetem magam vonat alá!! Mi a hibakód száma amit írt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Üdv urak! ingadozik az alapjáratom!kb 4 másodpercenként ejti a fordulatot! ma le is állt aló helyben meg menet közben 1 esben gurulva kb 3 szor! mi a ###### lehet vele? légyszives segitsetek mert idegesit a dolog! hibakódot nem rit,nem világit semilyen lámpa a műszerfalon! KÖSZÖNÖM! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pusztulat Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 nincs hibakod!azt mondta a srác hogy tul kevés ideig izzit azt irja valahol de hogy hol és mi ne kérdezd!felhivom opel szervizt aszongyák olyan kod nincs. hétfön megnézik.nem lehet hogy most kopik be a porlaszto csucs vagy valami???tegnap nehezen indult!és égett kb 3 percig a sárga szervizlámpa!ma reggel pöcre indult -5 fok a lámpa nem égett kb 100.km metem vele 2 ször megáltam semmi gond lámpa sem égett indult egyből.du már égett a lámpa kb 2,3 percig utána kialudt de könnyen beindult!nyomom a tankba a spurit, jol megy az auto!szerinted ez mi(a szervizlámpa)???utál az autom?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pusztulat Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Üdv urak! ingadozik az alapjáratom!kb 4 másodpercenként ejti a fordulatot! ma le is állt aló helyben meg menet közben 1 esben gurulva kb 3 szor! mi a ###### lehet vele? légyszives segitsetek mert idegesit a dolog! hibakódot nem rit,nem világit semilyen lámpa a műszerfalon! KÖSZÖNÖM! téged is utál az autod!opel sosem kop el,csak ha költünk rá jó sokat!soha többet nem veszek opelt az tuti.szakszervizbe nézesd meg az okosok 5 ezerért megmondják!!azzal jársz a legjobban!gyurcsók féle távgyogyitó szerelőkre ne bizd,tapasztalat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 téged is utál az autod!opel sosem kop el,csak ha költünk rá jó sokat!soha többet nem veszek opelt az tuti.szakszervizbe nézesd meg az okosok 5 ezerért megmondják!!azzal jársz a legjobban!gyurcsók féle távgyogyitó szerelőkre ne bizd,tapasztalat! Sajnálom, hogy így jártál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Üdv urak! ingadozik az alapjáratom!kb 4 másodpercenként ejti a fordulatot! ma le is állt aló helyben meg menet közben 1 esben gurulva kb 3 szor! mi a ###### lehet vele? légyszives segitsetek mert idegesit a dolog! hibakódot nem rit,nem világit semilyen lámpa a műszerfalon! KÖSZÖNÖM! Lehet, hogy rossz minőségű üzemanyag került a tankba. Ha kiürült a tank, toljál bele 25 liter V-Power 100-t, majd égesd ki a férfinemiszerván a rendszert! ...esetleg egy üa.szűrő-csere nem árthat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pusztulat Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Sajnálom, hogy így jártál... köszi szépen!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wick23 Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Dizel az autom! 1.7 cdti! üzemanyag szűrőt cseréltem 5000 km el ezelőtt! mi lehet a gond? ma pl olyat csinált hogy megyek egyesben lassan tartom a sebbességet kb 5-10 en !gyorsitanék errefel semmit nem csinál picit berángat aztán meg megindull mint az állat! mi a ###### lehet vele mert tényleg unalmas! hibakódot nem dobott a multkor! ha van hibakód akkor világitani kell a műszerfalon a check lámpának vagy nincs összefüggés közte? Köszi urak a helpet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Dizel az autom! 1.7 cdti! üzemanyag szűrőt cseréltem 5000 km el ezelőtt! mi lehet a gond? ma pl olyat csinált hogy megyek egyesben lassan tartom a sebbességet kb 5-10 en !gyorsitanék errefel semmit nem csinál picit berángat aztán meg megindull mint az állat! mi a ###### lehet vele mert tényleg unalmas! hibakódot nem dobott a multkor! ha van hibakód akkor világitani kell a műszerfalon a check lámpának vagy nincs összefüggés közte? Köszi urak a helpet! Nem kell világítania a lámpának! Attól még simán lehet hiba benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Sziasztok! Valaki szedett már szét lámpaburát?? Lehet h hülye kérdés, de ledeket akarok telepíteni a lámpaburán belülre és ahhoz szét kéne szednem! Ma nézegettem egy kicsit és láttam h ragasztva van az a eleje a fekete részhez...szerintetek szét lehet szedni? Természetesen véső kalapács nélküli megoldásra gondoltam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzi Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Sziasztok! Velemenyt szeretnek kerni hogy egy Opel Astra H 2008as kiadasu verdanak nem nyilik a csomagtartoja, mas mindegyik ajto nyilik csak a hatso nem reagal semmire? Mitol lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Sziasztok! Velemenyt szeretnek kerni hogy egy Opel Astra H 2008as kiadasu verdanak nem nyilik a csomagtartoja, mas mindegyik ajto nyilik csak a hatso nem reagal semmire? Mitol lehet? Mert az elektromos zár azért is lehet....nincs lemerülve az akkumulátor vagy kábel megtörve valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzi Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Mert az elektromos zár azért is lehet....nincs lemerülve az akkumulátor vagy kábel megtörve valahol? Nem hinnem hogy h az aksi lenne lemerulve mert a tobbi zart mind nyitja rendesen, az hogy meg lenne torve a kabel az lehetseges de hol? es mitol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Nem hinnem hogy h az aksi lenne lemerulve mert a tobbi zart mind nyitja rendesen, az hogy meg lenne torve a kabel az lehetseges de hol? es mitol? Riasztóval nyit mindent csak a csomagtér ajtót nem?! Akkor tuti a zárnál lehet valami(beázott lehet) vagy a hátra menő kábelnél! Azt nem tudom hol van megtörve de egy próbát megér.... Mióta nem nyílik?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uzi Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Riasztóval nyit mindent csak a csomagtér ajtót nem?! Akkor tuti a zárnál lehet valami(beázott lehet) vagy a hátra menő kábelnél! Azt nem tudom hol van megtörve de egy próbát megér.... Mióta nem nyílik?? Nemreg hogy csinalja, elvittem mosoba aznap mukodott, masnap reggel peddig mar nem, gondoltam h viz kerulhetett be es lefagyott de azota mar eltelt egy par nap, s ha fagy lenne az oka megengedett volna mar. Igen nyit mindent csak a csomagter ajtot nem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Nemreg hogy csinalja, elvittem mosoba aznap mukodott, masnap reggel peddig mar nem, gondoltam h viz kerulhetett be es lefagyott de azota mar eltelt egy par nap, s ha fagy lenne az oka megengedett volna mar. Igen nyit mindent csak a csomagter ajtot nem :D Megfagyott és a rideg műa. el is törhetett! Nem régen olvastam itt a fórumon hasonlót, igaz, a sztori főhőse egy Caravan volt, de nincs nagy különbség elektronikai/mechanikai tekintetben. Keress rá, talán neked is ilyesmi gondod van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Február28, 2011 Megoszt Elküldve Február28, 2011 Megfagyott és a rideg műa. el is törhetett! Nem régen olvastam itt a fórumon hasonlót, igaz, a sztori főhőse egy Caravan volt, de nincs nagy különbség elektronikai/mechanikai tekintetben. Keress rá, talán neked is ilyesmi gondod van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts