Motley70 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 okés hétfőn megprobálom az olajnyomás érést, addig is köszönöm a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Hmmm... Már csak az a kérdés, hogy ez egy eltárolt hiba, vagy a probléma jelenleg is fennáll??? Ahogy mondtam: A Check engine lámpa nem ég/villog üzemben. Nos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Motley70 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 a 001462 kod szerintem lambda szonda hiba Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzalan Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 a 001462 kod szerintem lambda szonda hiba Lambdaszonda a ECN 013604, és 014100! Ez tuti ma cseréltem! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 a 001462 kod szerintem lambda szonda hiba A felsorolás szerint vezérműtengely szinkronizálás működési hiba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
torpenewl Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Sziasztok, Olvasgattam az astra-h.ru-t, és láttam, hogy vannak különböző érzékelők az autóban (biztonsági öv, fagyálló, ablakmosó folyadék). Hát nekem csontra kiürült az ablakmosó, de semmi figyelmeztetést nem írt ki a computer. Ja és a biztonsági övre sem figyelmeztet, ha anélkül indulok el. Pedig gabb megírta, hogy milyen felszereltség van az autómban, és ott szerepel a biztonsági öv érzékelő. Mindez csak Tech2-vel való programozás kérdése lenne? Köszi, N Link to comment Megosztás: More sharing options...
Motley70 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 bocsi elnéztem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Motley70 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 mi a 17152 Link to comment Megosztás: More sharing options...
torpenewl Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 "P1715 SHIFT SOLENOID B INDUCTIVE SIGNATURE", De fogalmam sincs, hogy ez mit jelent.. :) mi a 17152 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Motley70 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 mindegy köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Hali! Csak hogy tanuljatok.......(NE BÍZ A KERESKEDŐBE!!!!) GM kampány információ szerint a motorkódom: Z17DTJ (forgalmiban Z17DTR!!!) 2010 márciusában, Németországban, gariban cseréltek egy vízcsövet, akkor 124.000km volt benne!!!! (2010.júniusában vettem 60.000-rel!!!) Tehát, rendesen ÁTBA##tak !! Érdemes a kereskedőt ezért felnyomni??? Most eredeti szoftver lett rá tolva DTJ, .......meglátjuk.... az az igazság, hogy ezt csak úgy tudom megkérdezni: mitvártál? szerelemből adták oda neked az autót félárért? azért a német se hülye. menj fel a mobile.de-re, és nézd meg, hogy mennyiért árulják a 60.000 km ert futott diesel astrákat, kint. drágábban majdnem mint amennyiért te vetted. és még akkor a regadó, a szállitás, a forgalomba helyezés sehol sincs. és még hol a kereskedő sokszázezres haszna.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 okés hétfőn megprobálom az olajnyomás érést, addig is köszönöm a segitséget az alsó olajgombát kicserélték? vagy cak a felsőt ledugózták? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Sziasztok, Olvasgattam az astra-h.ru-t, és láttam, hogy vannak különböző érzékelők az autóban (biztonsági öv, fagyálló, ablakmosó folyadék). Hát nekem csontra kiürült az ablakmosó, de semmi figyelmeztetést nem írt ki a computer. Ja és a biztonsági övre sem figyelmeztet, ha anélkül indulok el. Pedig gabb megírta, hogy milyen felszereltség van az autómban, és ott szerepel a biztonsági öv érzékelő. Mindez csak Tech2-vel való programozás kérdése lenne? Köszi, N A hutofolyadek es ablakmoso tartalyokon tobbnyire nincs rajta a szinterzekelo - hiaba tudna jelezni a check-control, de nincs mit. Meg a Cosmoban sem alapfelszereles. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 az az igazság, hogy ezt csak úgy tudom megkérdezni: mitvártál? szerelemből adták oda neked az autót félárért? azért a német se hülye. menj fel a mobile.de-re, és nézd meg, hogy mennyiért árulják a 60.000 km ert futott diesel astrákat, kint. drágábban majdnem mint amennyiért te vetted. és még akkor a regadó, a szállitás, a forgalomba helyezés sehol sincs. és még hol a kereskedő sokszázezres haszna.... Ez mind igaz, de nem menti a csalast, tehat a birosag nem fogja elfogadni indoklaskent... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Ez mind igaz, de nem menti a csalast, tehat a birosag nem fogja elfogadni indoklaskent... ez sose jutel a biroságig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 ez sose jutel a biroságig... Miert, szerinted minden kereskedo egybol visszafizet valamennyit, ha felszolitjak? Mint korabban irtam, ismerek egy konkret esetet, ami birosagon vegzodott (bar nem Opel, hanem Citroen volt az atveres eszkoze). Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 én viszont egyetse hallottam még... próba, aztán majd meglátjuk .... és visszafizetést is csak 20 ból 1 nél ment... a többinél elhajtották az embert.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Szerintem sem fog menni a visszavásárlás, vagy kártalanítás, mert a kereskedő tagadásban marad és nem fizet, az pedig nem bizonyítható, hogy ki és mikor követte el a csalást. Nyilván nemzetközi jogsegély keretén belül lehetséges lenne leszűkíteni a kört, de ilyen értéknél ez abszolút felejtős. Persze, mindenki tudja, hogy ki követte el a csalást és miért, de egy dolog ezt vélelmezni, és egy másik azt bizonyítani - kártérítési- illetve büntető eljárásban pedig ez utóbbi nélkülözhetetlen. Vagyis ha jószántából nem fizet vmilyen összegű értékcsökkenést (kizártnak tartom!), vagy esetleg ha nem veszi vissza a kereskedő (erre talán van egy kis esély, de persze ez attól függ, hogy mennyi idő telt el az eladástól), akkor veszett fejsze nyele.... Bele kell törődni, és le kell vonni a tanúságot: olyan, hogy "keveset futott dízel, hibátlan kasztnival, jó áron, kereskedőtől" - Nem létező fogalom! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 én viszont egyetse hallottam még... próba, aztán majd meglátjuk .... és visszafizetést is csak 20 ból 1 nél ment... a többinél elhajtották az embert.... Vilagos, a kerdes csak az, hogy az elhajtott ember beletorodik-e ebbe. Ugy tunik, a tobbseg sajnos igen, de nem mindenki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Vilagos, a kerdes csak az, hogy az elhajtott ember beletorodik-e ebbe. Ugy tunik, a tobbseg sajnos igen, de nem mindenki. Tök' mindegy, hogy beletörődik-e az ember, avagy sem, picit feljebb leírtam miért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Szerintem sem fog menni a visszavásárlás, vagy kártalanítás, mert a kereskedő tagadásban marad és nem fizet, az pedig nem bizonyítható, hogy ki és mikor követte el a csalást. Nyilván nemzetközi jogsegély keretén belül lehetséges lenne leszűkíteni a kört, de ilyen értéknél ez abszolút felejtős. Persze, mindenki tudja, hogy ki követte el a csalást és miért, de egy dolog ezt vélelmezni, és egy másik azt bizonyítani - kártérítési- illetve büntető eljárásban pedig ez utóbbi nélkülözhetetlen. Vagyis ha jószántából nem fizet vmilyen összegű értékcsökkenést (kizártnak tartom!), vagy esetleg ha nem veszi vissza a kereskedő (erre talán van egy kis esély, de persze ez attól függ, hogy mennyi idő telt el az eladástól), akkor veszett fejsze nyele.... Bele kell törődni, és le kell vonni a tanúságot: olyan, hogy "keveset futott dízel, hibátlan kasztnival, jó áron, kereskedőtől" - Nem létező fogalom! :) Nem vagyok jogasz, de a "nem bizonyithato" nem okvetlenul erdekes, mert a kereskedo (elvileg :D ) szakember, igy eszre kell vegyen olyasmit is, ami egy laikustol nem elvarhato. Nem veletlenul kerdeztem, hogy Opel kereskedorol volt-e szo, ugyanis ott hozzafernek olyan adatokhoz, amelyekkel bizonyos dolgok nagyon egyszeruen ellenorizhetok. Egyebkent az is hozzatartozik az emlitett esethez, hogy miutan a kollegam megnyerte a pert, es a kereskedo fizetett (millios tetelrol volt szo), egy ido mulva a garazsabol elloptak a kocsit. Hulye volt o is, mert nyitva volt, benne a kulcs, es persze az is atfut az ember agyan, hogy a pervesztes lopatta el bosszubol. Szoval nem egyszeru ugyek ezek, nyilvan a legjobb meg sem venni ilyen kocsikat, de azert az atvert felnek sem kell okvetlenul barmibe beletorodnie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Tök' mindegy, hogy beletörődik-e az ember, avagy sem, picit feljebb leírtam miért... Kozben en is irtam ezt azt... Egy eset nyilvan nem sok, de arra eleg, hogy ne lehessen terjeszteni azt, hogy teljesen remenytelen a helyzet. Persze az is vilagos, hogy egyeseknek erdeke azon hit fenntartasa, hogy a kereskedok minden kockazat nelkul folytathatjak a trukkozeseiket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Nem vagyok jogasz, de a "nem bizonyithato" nem okvetlenul erdekes, mert a kereskedo (elvileg :) ) szakember, igy eszre kell vegyen olyasmit is, ami egy laikustol nem elvarhato. Nem veletlenul kerdeztem, hogy Opel kereskedorol volt-e szo, ugyanis ott hozzafernek olyan adatokhoz, amelyekkel bizonyos dolgok nagyon egyszeruen ellenorizhetok. Egyebkent az is hozzatartozik az emlitett esethez, hogy miutan a kollegam megnyerte a pert, es a kereskedo fizetett (millios tetelrol volt szo), egy ido mulva a garazsabol elloptak a kocsit. Hulye volt o is, mert nyitva volt, benne a kulcs, es persze az is atfut az ember agyan, hogy a pervesztes lopatta el bosszubol. Szoval nem egyszeru ugyek ezek, nyilvan a legjobb meg sem venni ilyen kocsikat, de azert az atvert felnek sem kell okvetlenul barmibe beletorodnie. Régebben még köteles volt az eladó fél tájékoztatni a vevőt az autó állapotáról, általános műszaki problémáiról, hibáiról, jelenleg ez már nincs hatályban. A NKH oldaláról letölthető adás-vételiben sem szerepel, mindössze csak az számít, hogy saját tulajdonban, illetve per- és tehermentes legyen! Szakember-e az eladó vagy sem, természetes személy-e avagy sem - nincs jelentősége. Tudtommal az Opelnél nincs lehetőség az adatok alapján lehívni az autóra vonatkozó teljes információt még belföldi viszonylatban sem, nem még nemzetköziben. Szóval nem vethető fel a felelőssége. Az óra-visszatekerést meg lehetetlen rábizonyítani! Link to comment Megosztás: More sharing options...
-=HZR=- Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Kozben en is irtam ezt azt... Egy eset nyilvan nem sok, de arra eleg, hogy ne lehessen terjeszteni azt, hogy teljesen remenytelen a helyzet. Persze az is vilagos, hogy egyeseknek erdeke azon hit fenntartasa, hogy a kereskedok minden kockazat nelkul folytathatjak a trukkozeseiket... Félreértés ne essék: maximálisan egyetértek veled, ez felháborító dolog! Azonban azt látnod kell: Magyarország egy következmények nélküli ország! Itt mindent meg lehet csinálni büntetlenül, mert a jogrend egy csődtömeg, a bürokrácia eltúlzott, így teljesen alkalmatlanná teszi a jogérvényesítést! És bocs az OFF-ért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Félreértés ne essék: maximálisan egyetértek veled, ez felháborító dolog! Azonban azt látnod kell: Magyarország egy következmények nélküli ország! Itt mindent meg lehet csinálni büntetlenül, mert a jogrend egy csődtömeg, a bürokrácia eltúlzott, így teljesen alkalmatlanná teszi a jogérvényesítést! És bocs az OFF-ért! Pont az ilyen szovegek erositik azt az emberekben, hogy bele kell torodni, nincs mit tenni. Leirom ujra es utoljara: mivel ismerek egy konkret ellenpeldat, raadasul elsokezbol, nem lehet azt allitani, hogy lehetetlen a dolog, bar ketsegtelenul nem is egyszeru. Szereny velemenyem szerint pedig nem (csak) a torvenyekkel van baj, hanem igen vastagon az emberi gatlastalansaggal, a masik fel korlatlanul hulyenek nezesevel is. Eleg elnezni a Vaterara, miket kinalnak milyen arakon az ocska felniktol es gumiktol kezdve a lukas bojlerekig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts