Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Hát nálam azért nem ennyire durva a helyzet, azért is cseréltem le egyből mikor megvettem a kocsit, de az új gumiknak észveszejtő hangja van. A réginek csak annyi baja volt, hogy már berepedezett a gumi, de csendesen mozgott, igaz nem is nagyon törölt. ^_^

Nem a gyárit vettem hozzá, hanem univerzálisat, csak a gumit fűztem át a lapátra, mert persze, hogy opelék különcködnek és pont olyan adapter nincs a csomagba ami kéne.

A gyári ablaktörlő szett 6000 Ft körül van... :D és ez az ár akciósan a legolcsóbb.

mikor megláttam lementem hídba.

Megpróbálkozom még egyszer a gumiátfűzéssel, valam jobb minőségű lapátból, ha az sem lesz jó, akkor megveszem a gyári szettet.

A vaterán 6 ezerért van gyári minőség,az auchanban most vettem 1500-ért valeot utolsó darabok akció,teljesen jó olyan mint a gyári:)

Megosztás:

A kormányösszekötős problémáról jutott eszembe, egy dolog ami vagy eddig is így volt és csak most kezdtem el érezni, vagy tényleg most jött elő, de alacsonyabb sebességnél, ha nagyon lassan tekerem a kormányt (vagy finoman manőverezek), azt érzem, hogy nagyon enyhén szaggatottan fordul el.

Ez mitől lehet, kell esetleg valamit cseréltetni ami megkopott, vagy hagyjam, nem érdemes vele foglalkozni?

Köszi!

Megosztás:

A kormányösszekötős problémáról jutott eszembe, egy dolog ami vagy eddig is így volt és csak most kezdtem el érezni, vagy tényleg most jött elő, de alacsonyabb sebességnél, ha nagyon lassan tekerem a kormányt (vagy finoman manőverezek), azt érzem, hogy nagyon enyhén szaggatottan fordul el.

Ez mitől lehet, kell esetleg valamit cseréltetni ami megkopott, vagy hagyjam, nem érdemes vele foglalkozni?

Köszi!

üdv!

Az a szervó szivattyúja lesz...

Valószínűleg az fáradt el. Nézesd meg, mert előbb-utóbb erősödni fog, aztán képes bedobni a törölközőt.

Gondolom a Tied is sebesség automatikás, ezért van az, hogy csak alacsonyabb sebességnél szaggat.

Ha már szervó... az enyém meg erősen szürcsög. Ez normális?

Megosztás:

Köszi!

Opelnél nem, de más autónál már találkoztam ilyen problémával, hogy tekerésnél szaggatottan lehetett tekerni a kormányt.

Ott a kormányszárban lévő kardánkereszt egyik csészéje szorult, a cseréje megoldotta a problémát.

Nem azt mondom, hogy ez a baj, szerintem először te is nézd meg az olajat a szervóban, de csinálhat ilyet a kormánygömbfej és a trapézgömbfej szorulása is. Ezeket könnyen ki tudod zárni, ha lekötöd a futóműről és kézzel megnézed(ez vonatkozik a kormányszárra is).

Megosztás:

Opelnél nem, de más autónál már találkoztam ilyen problémával, hogy tekerésnél szaggatottan lehetett tekerni a kormányt.

Ott a kormányszárban lévő kardánkereszt egyik csészéje szorult, a cseréje megoldotta a problémát.

Nem azt mondom, hogy ez a baj, szerintem először te is nézd meg az olajat a szervóban, de csinálhat ilyet a kormánygömbfej és a trapézgömbfej szorulása is. Ezeket könnyen ki tudod zárni, ha lekötöd a futóműről és kézzel megnézed(ez vonatkozik a kormányszárra is).

Nekem a toronycsapágy miatt volt a szaggatás, már ha ugyan arra a jelenségre gondolunk. A cseréje megoldotta a problémát.

Megosztás:

Akkor még megemlítem, hogy mióta a kormányon észrevettem ezt a jelenséget a jobb első kerék felől rosszabb úton doboló-kotyogó hangot hallok, plusz mikor nemrég mentem ellenőrizni az abroncsnyomást, szintén a jobb elsőben csak 1 bar körüli érték volt...:S

Lehet, hogy egy nagyobb kátyú hozta elő ezeket a dolgokat?

Nagyjából mennyibe fáj egy ilyen toronycsapágy csere? Régen az Ignisen nekem is kellett, de az garis volt..

Köszi szépen!

Levente

Nekem a toronycsapágy miatt volt a szaggatás, már ha ugyan arra a jelenségre gondolunk. A cseréje megoldotta a problémát.
Megosztás:

Akkor még megemlítem, hogy mióta a kormányon észrevettem ezt a jelenséget a jobb első kerék felől rosszabb úton doboló-kotyogó hangot hallok, plusz mikor nemrég mentem ellenőrizni az abroncsnyomást, szintén a jobb elsőben csak 1 bar körüli érték volt...:S

Lehet, hogy egy nagyobb kátyú hozta elő ezeket a dolgokat?

Nagyjából mennyibe fáj egy ilyen toronycsapágy csere? Régen az Ignisen nekem is kellett, de az garis volt..

Köszi szépen!

Levente

Kotyogás nekem a kutyacsont miatt volt, azt is kicseréltettem. Ha jól emlékszem olyan 4-6000 körül voltak az alkatrészek.

Megosztás:

Akkor majd azt leellenőrzöm... Köszi!:D

Kicsit elegem van ezekből a bosszantó hibákból, de megint előjött egy...

A jobb hátsó ajtó nem záródik be használat után, csak kb. a huszadik-kétszázadik nyitás-zárás műveletre!

Ha egyszer bezáródik, utána rendesen működik, egészen addig amíg a kilinccsel ki nem nyitom, utána megint nem zárja le a központi zár és megint lehet vele szórakozni... (remélem érthető a dolog:D)

Az az igazság, hogy leszedtem az ajtókárpitot, alatta a fóliát is felszedtem egy darabon, de nem tudom mit kéne csinálni vele, gondolom valami kontakt hiba lehet a dologban, vagy lehet hogy cserélni kell a zárat, kábelt, csatlakozót?

Mindenesetre, mióta egyszer bezáródott, úgy hagytam, nehogy aztán két napig kelljen megint szórakozni, hogy bezáródjon!!! ^_^ Nyitott ajtóval, meg eléggé nyugtalan az ember...:S

Valakinek tippje, esetleg tapasztalata van a javítással kapcsolatban?

Hálás köszönet!

Levente

Kotyogás nekem a kutyacsont miatt volt, azt is kicseréltettem. Ha jól emlékszem olyan 4-6000 körül voltak az alkatrészek.
Megosztás:

Akkor majd azt leellenőrzöm... Köszi!:D

Kicsit elegem van ezekből a bosszantó hibákból, de megint előjött egy...

A jobb hátsó ajtó nem záródik be használat után, csak kb. a huszadik-kétszázadik nyitás-zárás műveletre!

Ha egyszer bezáródik, utána rendesen működik, egészen addig amíg a kilinccsel ki nem nyitom, utána megint nem zárja le a központi zár és megint lehet vele szórakozni... (remélem érthető a dolog:D)

Az az igazság, hogy leszedtem az ajtókárpitot, alatta a fóliát is felszedtem egy darabon, de nem tudom mit kéne csinálni vele, gondolom valami kontakt hiba lehet a dologban, vagy lehet hogy cserélni kell a zárat, kábelt, csatlakozót?

Mindenesetre, mióta egyszer bezáródott, úgy hagytam, nehogy aztán két napig kelljen megint szórakozni, hogy bezáródjon!!! ^_^ Nyitott ajtóval, meg eléggé nyugtalan az ember...:S

Valakinek tippje, esetleg tapasztalata van a javítással kapcsolatban?

Hálás köszönet!

Levente

Az oszlop és az ajtó közötti gégecsőbe szokott megtörni a vezeték.

Megosztás:

Van egy olyan problémám, hogy alapjáraton erős a rezonanciával jár a motor (remeg a váltókar, meg a kormány) a motortartóbakok lehetnek rosszak 115000 km-nél, ha nem akkor mi lehet még?

Ha bekapcsolom a klímát akkor még jobban rezonál, plusz baromi zajos a kompresszor és a klíma hűtőteljesítménye sem az igazi (hideg, de nem annyira mint pl. a touranunkban) plusz mintha az utóbbi időben jobban visszafogná a motort a klíma bekapcsolása, és gyorsításnál olyankor néha meg-meg torpan a motor...

Mit lehet ezzel kezdeni?

Köszi!

Levente

A Klíma egyébként nem régen volt töltetve (azzal a zöld olajjal, plusz a töltőgép is mérte a paramétereket)!

Sziasztok!

Én is új vagyok a fórumon, nem rég óta használok egy 2005-ös Z19DT-s 5 ajtós H-t és hasonló probléma kezd szerintem megjelenni mint a harmlevi kollégánál (108E km). Úgy érzem sokkal jobban rezeg a kormány, a váltó, a pedálok (már zavaró), mint mikor hozzám került, ráadásul bizonyos úthibák furcsa hangot okozva ütik meg a kormányt. Elvittem szervizbe (azt mondták futómű, motortartó bakok rendben), de rákérdezve a szokásos módon - mikor valami kisebb dologról van szó - az "ez ilyen" felkiáltással ráztak le. Tud esetleg valaki olyan bp-i opel szerelőt aki "apróságokkal" is hajlandó foglalkozni és tényleg ért a márkához?

Köszi

Megosztás:

DOB

Nehéz így elmagyarázni, megmutatni könnyebb volna, de megpróbálom. Leveszed a fékdobot és a fékmunkahenger alatt találod az utánállítót, ami a két fékpofát összeköti. Az egyik szélén találsz egy ricnis anyát, ezzel tudod a fékpofákat szétfelé állítani. Állítás közben folyamatosan fel kell próbálni a fékdobot, hogy ne szoruljon, ne súrlódjon. Ezt az állítást kopott féknél nem lehet megcsinálni, mert a fékdobnak már "válla" van.

Megosztás:

Nehéz így elmagyarázni, megmutatni könnyebb volna, de megpróbálom. Leveszed a fékdobot és a fékmunkahenger alatt találod az utánállítót, ami a két fékpofát összeköti. Az egyik szélén találsz egy ricnis anyát, ezzel tudod a fékpofákat szétfelé állítani. Állítás közben folyamatosan fel kell próbálni a fékdobot, hogy ne szoruljon, ne súrlódjon. Ezt az állítást kopott féknél nem lehet megcsinálni, mert a fékdobnak már "válla" van.

Hát köszi szépen a leírást megpróbáljuk majd mire megyünk <_<

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Astra H-m van Z16XER motorral. Mostanában gondol menet közben egyet és elhagyja az erő, nem húz úgy mint kellene, illetve a motorhangja is mélyebbre vált. Ha leállítom és újraindítom, akkor megszűnik egy időre a probléma. Szervízlámpa nem világít, hibakódot nem olvastak ki. Azt tanácsolták, hogy öntsek a benzuinhez injektortisztító adalékot, mert valószínűleg a benzin koszossága miatt csinálja ezt. Az adalék hozzáöntése megtörtént, de sajnos semmi nem változott, illetve egy ideig jó volt, de most megint előjött a probléma. Tud valaki tanácsot adni?

Megosztás:

Sziasztok! Jobb hátsó ABS jeladót keresek. Az új elég drága, nem tud valaki esetleg bontva. H astra 1.4 benzin. Köszi

Nincs külön ABS jeladó, együtt van a kerékcsapággyal. Azért ilyen drága. A bontottal meg az a rizikó, hogy az ABS része jó lesz, de lehet, hogy hangja lesz a csapágynak.

Megosztás:

1 hétig nem jártam a kocsival és mikor be akartam indítani nem indul csak kattog

lemerült az akksi

attól tartok jön a hideg idő és egyre kevésbé fogja bírni

mondjuk egy szavam se lehet mert 6 éves az autó és még a gyári akksi van benne

nem tudjátok hogy milyen akksi van benne ? ki a gyártó ? banner vagy bosch vagy valaki más ?

azért kérdem mert megpróbálnék ugyan olyat venni mint a gyári volt

6 év az elég komoly :)

köszi

Megosztás:

1 hétig nem jártam a kocsival és mikor be akartam indítani nem indul csak kattog

lemerült az akksi

attól tartok jön a hideg idő és egyre kevésbé fogja bírni

mondjuk egy szavam se lehet mert 6 éves az autó és még a gyári akksi van benne

nem tudjátok hogy milyen akksi van benne ? ki a gyártó ? banner vagy bosch vagy valaki más ?

azért kérdem mert megpróbálnék ugyan olyat venni mint a gyári volt

6 év az elég komoly :)

köszi

Nekem is pontosan igy ment tönkre (5 év után), úgyhogy biztos kell cserélni mert a telet nem bírná így ki, hiába töltöd fel, tudomásom szerit BOSCH aksikat raktak bele, itt találsz infót ha érdekel

Opel+alkatrészek

:D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.