Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Újabb seeegííítsééég !!!

Mitől van az, hogy a légkondi nem fúj olyan hideget, mint amilyennek én azt gondolnám? ;)

Na nem jégkockára szeretnék fagyni, de már ültem olyan autóban, amiben sokkal hidegebbet lehelt testemre a fuvallat, mint nálam. :rolleyes:

Köszi

Azért ne kapkod el azt a feltöltést. Cserélj pollenszűrőt, mert többek tapasztalata alapján (köztük az enyém alapján is) csere után érezhetőbben hidegebbet fúj. Persze ha nem jön be akkor tényleg irány a klímás, de ha jö lesz akkor spóroltál egy kis pénzt.

Megosztás:

Azért ne kapkod el azt a feltöltést. Cserélj pollenszűrőt, mert többek tapasztalata alapján (köztük az enyém alapján is) csere után érezhetőbben hidegebbet fúj. Persze ha nem jön be akkor tényleg irány a klímás, de ha jö lesz akkor spóroltál egy kis pénzt.

Pollenszűrő csere már volt, de nem tűník úgy, mintha hidegebben fújna.

Megosztás:

Köszönöm

Az egyébként teljesen normális, hogy időnként a légkondit fel kell tölteni?

igen, mert az idők során a tömitéseknél elszökken a gáz, főképp ha a téli bekapcsolásokat elfelejted...

olyan helyre menj töltetni, ahol a klimagáz mellé klimaolajat is beletesznek.

Megosztás:

EGR szelep tisztítás témájában elkélne a segítség... Mennyire bonyolult ez a művelet? Hova érdemes vinni ahol alaposan kipucolják? Budapesti vagyok, ha ott tudnátok ajánlani valami helyet, megköszönném. Ja és égy 1.9 CDTI Astra GTC-ről lenne szó...

Előre is köszönök minden segítséget!

Megosztás:

EGR szelep tisztítás témájában elkélne a segítség... Mennyire bonyolult ez a művelet? Hova érdemes vinni ahol alaposan kipucolják? Budapesti vagyok, ha ott tudnátok ajánlani valami helyet, megköszönném. Ja és égy 1.9 CDTI Astra GTC-ről lenne szó...

Előre is köszönök minden segítséget!

nem elég a pucolás, csere....

Megosztás:

Ez nekem is van, és engem idegesít ez a nyekergő hang, arra gondoltam, hogy majd megkérem az egyik haveromat, hogy vezessen, én meg addig hátraülök ésmegkeresem a hang forrását!

A másik ami idegesít még, hogy a kormányt tekerve nyekereg-ciripel, de még ezt nem csináltattam meg, ill. hogy kormány mögött nagyon rossz úton (vagy pl. macskakő) valami műanyagok mintha egymáshoz csapódnának:)!

Várom kezelésed eredményét!:rolleyes::)

Sziasztok!

A nyekergő csomagtér ajtóval kapcsolatban:

Az ajtó zárján kellett állítani, hogy jobban behúzza és a távtartókon. Így már teljesen tökéletes, megszünt a nyikorgó-nyekergő hang.

Üdv.

Megosztás:

lentebb idézett kérdésem még mindig áll :-)

Közben keletkeztek újak:

valaki tudna nekem segíteni, hogy olyan alkatrészekből amiből több alkatrész számon is találtam pl légszűrő-t azokból hogyan tudom megállípítani, hogy melyik lenne az én kocsimba való?

(egy internetes árúházban nézelődök és H astra légszűrőre több alkarésszámon is dob ki)

fontos lenne mivel a héten szervizeltetek és lehet magam szereznék be pár anyagot mert aranyárban adják pár helyen.

aki képben van a témában kérem jelezze! Akár püben is.

köszönöm

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy a z16xer motoroknál szokás folytószelepet pucolni "néha"? egy ilyen dolgot akar a szerviz rámbeszélni.

válaszokat előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok

Volt problémám mostanság kb decembertől a 2600-2800 fordulaton jelentkező rezonancia ami gázadásnál illetve motorféknél jelentkezett és hangosabb volt a működése az autónak

Szervízben voltam vele és rezonátorcső csere mintha orvosolta volna de mégsem

Kaptam itt egy infót hogy a jobb féltengelyre ellensúlyt(rezgéscsillapítót) kell tenni mivel az adja a problémát

Néhány szerelő kizártnak tartotta ezt de még igazán hozzáértők is

Szakszervíz is kizártnak tartotta. Na meg én is mivel minden fokozatban ugyan ott jelentkezett a rezonancia ezért nem nagyon lehet féltengelyes probléma.

Néhány telefon a környező szervizekbe és 4 ből 1 helyen találkoztak már ilyen jellegű problémával.

Irány a szakszervíz és megrendeltem a rezgéscsillapítót a féltengelyre mivel a kocsiban amit lehetett már átvizsgáltak és minden jó volt.

Alkatrész a helyére került és megszűnt a probléma.nem rezonál és nem hangosodik úgy mint "javítás" előtt.

Z16 xer motor és még valamelyik hasonló motorossal lehet probléma.alkatrész 10-14 ezer forint de nekem nagyon megérte mivel már zavart a közlekedésben.na meg sok szervízben töltött óra se jó(persze javarészt ingyen volt mivel nem találtak hibát)

Ja és a szervíz is mintha meglepődött volna ezen hogy megjavult a baj de örültek is neki mivel egy új hibát sikerült orvosolniuk

Megosztás:

Sziasztok!

Tetősín nélküli Caravanomra vettem egy pár gyári bontott tetősínt.

Az eladó szerint a felrakáshoz le kell pattintani a tetőn futó műanyag csíkot és le kell szednem a belső tetőkárpitot, hogy a rögzítő anyákat alulról fel tudjam csavarni a sínből lefelé kiálló menetes csapokra.

Csinált már valaki ilyet? Van esetleg valami trükk (elsősorban a tetőkárpit le/felszerelésnél), amire érdemes odafigyelni?

Megosztás:

Sziasztok!

Tetősín nélküli Caravanomra vettem egy pár gyári bontott tetősínt.

Az eladó szerint a felrakáshoz le kell pattintani a tetőn futó műanyag csíkot és le kell szednem a belső tetőkárpitot, hogy a rögzítő anyákat alulról fel tudjam csavarni a sínből lefelé kiálló menetes csapokra.

Csinált már valaki ilyet? Van esetleg valami trükk (elsősorban a tetőkárpit le/felszerelésnél), amire érdemes odafigyelni?

ha van avalami fotó ezen az oldalon megtalálod

http://www.astra-h.ru/noise_top.html#1

http://www.astra-h.ru/parktronik.html

http://www.astra-h.ru/noise_middle.html

google-val könnyen lefordítható

Megosztás:

Sziasztok!

Újabb seeegííítsééég !!!

Mitől van az, hogy a légkondi nem fúj olyan hideget, mint amilyennek én azt gondolnám? ^_^

Na nem jégkockára szeretnék fagyni, de már ültem olyan autóban, amiben sokkal hidegebbet lehelt testemre a fuvallat, mint nálam. :D

Köszi

szia!

Mikor cseréltettél pollenszűrőt? Magyar utakon sztem 10-15k kilóméterenként érdemes cserélni, mert nagyon hamar összegyűlik a dzsuva. Nekem segített és majd lefagyok, pedig előtte 18 fokon, max ventin ment, de most bőven kellemes az automata 21-22.

Megosztás:

szia!

Mikor cseréltettél pollenszűrőt? Magyar utakon sztem 10-15k kilóméterenként érdemes cserélni, mert nagyon hamar összegyűlik a dzsuva. Nekem segített és majd lefagyok, pedig előtte 18 fokon, max ventin ment, de most bőven kellemes az automata 21-22.

Szia!

Köszi, már megoldódott a probléma. A pollenszűrő csere nem segített rajta. Fel kellett tölteni. Most már olyan hideg van, hogy az Eszkimók is a csodájára járnak. :D

Megosztás:

Szia!

Köszi, már megoldódott a probléma. A pollenszűrő csere nem segített rajta. Fel kellett tölteni. Most már olyan hideg van, hogy az Eszkimók is a csodájára járnak. :P

Jövő héten meg ne azért panaszkodj mert megfáztál :D ^_^

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket kérném a 2007 évjáratú h astrán egyik napról a másikr elment a duda hiába nyomkodom a kormányt semmi, tudom régebben valamelyik topikban volt már szó róla hogy úgymond ez a hiba gyakran előfordul de most nem találom mi lehet a baj biztositékok rendben igy a kormányoszlopban lévő ketyerére gondolok mi a pontos neve illteve a kocsi 2,5 éves garanciás ez a darab vagy már nem!

köszönettel

L.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségeteket kérném a 2007 évjáratú h astrán egyik napról a másikr elment a duda hiába nyomkodom a kormányt semmi, tudom régebben valamelyik topikban volt már szó róla hogy úgymond ez a hiba gyakran előfordul de most nem találom mi lehet a baj biztositékok rendben igy a kormányoszlopban lévő ketyerére gondolok mi a pontos neve illteve a kocsi 2,5 éves garanciás ez a darab vagy már nem!

köszönettel

L.

Heló!

ha nem lett garancia direkt hosszabítva akkor már nincs gari rajta.

Amit megpróbálnék: cim modul szoftver frissítés ha jólt tudom az szokott egyeseknek ilyenkor segíteni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.