Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok ,2008-as 1.4 Asztma Hám van,és mostanában hirtelen vett éles jobb kanyarokban nyöszörgő hangok jönnek a jobb első kerekek felől,néha meg a bal hátsóról.Olyasmi,mint mikor túlhúzod a a csavart kerékcserénél,és csak egy pillanatra nyikkan egyet.Átnéztem a kerekeket,gömbcsuklót,semmi rendellenest nem látok.Van valami ötletetek?

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Ha esetleg nem a jó helyen kérdezem, remélem valamelyik admin átirányít a megfelelő helyre.

Kérdésem az lenne, ha tudnék fűthető, illetve sport-fűthető üléseket szerezni, mire lenne méh szükségem, hogy szépen tudjam használni óket az autóban.

Értem itt pl.: - kell-e plusz gomb, vagy elég rákötni pl. az ablakfűtésre, mennyi idő, mennyi meló, mennyire lehet otthon bevállalni.

Esetleg valakinek hasonló tapasztalat...mit érdemes megnézni az üléseken, mire kell odafigyelni, milyen cuccok legyenek meg (csatlakozók, vezetékek, stb.)

Előre is köszi!

Jani

Megosztás:

Sziasztok!

Most találtam csak meg ezt a szuper fórumot és visszaolvasva látom, hogy vannak itt hozzáértő emberek.

Az lenne a gondom, hogy 1-2 napja menet közben nagyon nehezen vált elsőbe a masina (ha nem gurul a gép, akkor OK). A többi fokozatot is talán valamivel nehezebben veszi, de lehet itt már csak képzelődök. Ezen felül ha nehezen be is betuszkolom egyesbe, akkor is kinyomott kuplungnal is valami motorhangszerűség hallatszik. Nem teljesen olyan, mint a motorfék, meg nem is lassul a kocsi, de valami ilyesmi hang jon a motortérből. A többi sebességnél ez nincs. Szerintetek mi lehet a gond?

Megosztás:

Sziasztok!

Most találtam csak meg ezt a szuper fórumot és visszaolvasva látom, hogy vannak itt hozzáértő emberek.

Az lenne a gondom, hogy 1-2 napja menet közben nagyon nehezen vált elsőbe a masina (ha nem gurul a gép, akkor OK). A többi fokozatot is talán valamivel nehezebben veszi, de lehet itt már csak képzelődök. Ezen felül ha nehezen be is betuszkolom egyesbe, akkor is kinyomott kuplungnal is valami motorhangszerűség hallatszik. Nem teljesen olyan, mint a motorfék, meg nem is lassul a kocsi, de valami ilyesmi hang jon a motortérből. A többi sebességnél ez nincs. Szerintetek mi lehet a gond?

Igen, pár részlet kimaradt. 5 sebességes kéziváltó, 2006os, elvileg 56000km-t futott (de használtan vettem, szóval ki tudja) Z16XEP motorral.

Megosztás:

Sziasztok!

Helló! Csak hideg motornál van ez a jelenség, vagy miután bemelegedett a motor és a sebváltó akkor is csinálja?

Megosztás:

Helló! Csak hideg motornál van ez a jelenség, vagy miután bemelegedett a motor és a sebváltó akkor is csinálja?

Szia!

Csak hideg motornál csinálja.

Viszont legtöbbet Budapesten használom kis távolságon (kb. 5-6 km) és kb. addigra melegszik fel valamennyire mire odaerek, de most hétvégén hoszabb távon már jó volt amíg ki nem hült.

Megosztás:

Dermedt a váltóolaj a váltóban,azért jár nehezebben egy kicsit.Semmi baja nincs.

Köszi a megnyugtató választ. Nagy kő esett le a szívemről. :rolleyes:

Gondolom ilyenkor váltóolajcser javallt, nem? Ki tudom ezt itthon cserélni? Kell légteleníteni, meg ilyenek, vagy csak leengedem valahol és rátöltöm az újat? Ha igen, akkor hol engedem, töltöm? Ja, meg milyen olaj kell bele, milyen márkát, típust ajánlotok? Nem csináltam még ilyet soha. Gondolom látszik. :D

Megosztás:

Köszi a megnyugtató választ. Nagy kő esett le a szívemről. :rolleyes:

Gondolom ilyenkor váltóolajcser javallt, nem? Ki tudom ezt itthon cserélni? Kell légteleníteni, meg ilyenek, vagy csak leengedem valahol és rátöltöm az újat? Ha igen, akkor hol engedem, töltöm? Ja, meg milyen olaj kell bele, milyen márkát, típust ajánlotok? Nem csináltam még ilyet soha. Gondolom látszik. :D

Elméletileg ezekbe élettartamig van a váltóolaj, és nem is lesz jobb ha lecseréled, egyszerűen az ilyen hidegbe ez normál jelenség (ezért is javallott ilyenkor kinyomott kuplunggal indítani mert akkor könnyebb az önindítónak mivel a dermedt olaj miatt kicsit forgatná a váltót is). Az otthoni olajcsere nagyobb felkészültséget igényel nem annyira egyszerű mint egy motorolaj-csere, különösen a rátöltés.

Megosztás:

Elméletileg ezekbe élettartamig van a váltóolaj, és nem is lesz jobb ha lecseréled, egyszerűen az ilyen hidegbe ez normál jelenség (ezért is javallott ilyenkor kinyomott kuplunggal indítani mert akkor könnyebb az önindítónak mivel a dermedt olaj miatt kicsit forgatná a váltót is). Az otthoni olajcsere nagyobb felkészültséget igényel nem annyira egyszerű mint egy motorolaj-csere, különösen a rátöltés.

Köszi. Végtére is ezzel együtt tudok élni.

Azért holnap egy centírozást megejtetek, mert M3ason 130-cal belementem egy rohadt nagy kátyúba és utánna úgy rázott a kormány 110 felett, hogy lezsibbadtak az újjbegyeim mire felértem Pestre. :rolleyes:

Megosztás:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit itt... Egy kis segítségre lenne szükségem.

Tavaly tavasszal vettem egy 2005.12. H Astrát. Szeretem, jó.

Tegnap este óta nem tudom kinyitni a bal hátsó ajtót. A következő történt:

Beszálltam az autóba hátul, és megszokásból bezártam a központit.

Miután hátul kinyitottam (nyit-csuk), beszálltam előre, mentem... majd parkolás után lezártam teljesen, azóta

nem tudom nyitni, csak abban az esetben, ha beszállok, bezárom az egész autót, majd hátul kinyitom kézzel...

Nem értem... ez valami gyerekzár lehet? Habár nem kapcsoltam és állítottam semmit, úgy használom mint eddig.

Ha valakinek van ötlete, vagy tudja, hogy mi a baj, kérem írjon ide pár sort.

Előre is Köszönöm! :lol:

Zoli

Megosztás:

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit itt... Egy kis segítségre lenne szükségem.

Tavaly tavasszal vettem egy 2005.12. H Astrát. Szeretem, jó.

Tegnap este óta nem tudom kinyitni a bal hátsó ajtót. A következő történt:

Beszálltam az autóba hátul, és megszokásból bezártam a központit.

Miután hátul kinyitottam (nyit-csuk), beszálltam előre, mentem... majd parkolás után lezártam teljesen, azóta

nem tudom nyitni, csak abban az esetben, ha beszállok, bezárom az egész autót, majd hátul kinyitom kézzel...

Nem értem... ez valami gyerekzár lehet? Habár nem kapcsoltam és állítottam semmit, úgy használom mint eddig.

Ha valakinek van ötlete, vagy tudja, hogy mi a baj, kérem írjon ide pár sort.

Előre is Köszönöm! :lol:

Zoli

Megoldódott. Nem értem hogyan. Egy napra magára hagytam a szekeret. Ma reggelre helyre jött az esze.

Azért nagy kő esett le a szívemről... :)

Megosztás:

Tudom hogy majdnem négyéves a téma, de azért meg szeretném kérdezni, ha nem gond, hogy nagyjából ennek a légzsákátvezetőnek a cseréje mennyibe kerül, és hogy ez a kattogás okoz-e valami műszaki problémát (karambolnál nem nyílik a légzsák), azon kívül hogy zavar?

Köszi!

a légzsákátvezető adja a hangot.

a CIM modullal van egybe ugyhogy csere.

mi pont ma rendeltünk egyet egy ugyanilyen hiba miatt.

Megosztás:

Tudom hogy majdnem négyéves a téma, de azért meg szeretném kérdezni, ha nem gond, hogy nagyjából ennek a légzsákátvezetőnek a cseréje mennyibe kerül, és hogy ez a kattogás okoz-e valami műszaki problémát (karambolnál nem nyílik a légzsák), azon kívül hogy zavar?

Köszi!

Szia! Nem kell cserélni semmit, a márkaszervizben is úgy javítják, hogy a rugós pöcköt leragasszák, ami egyébként arra hivatott, hogy a kormány levétele után ne lehessen tekergetni az átvezetőt.

Megosztás:

Oks és köszi, akkor majd a vezérműlánccserénél szólok, hogy csinálják meg ezt is:)!

Szia! Nem kell cserélni semmit, a márkaszervizben is úgy javítják, hogy a rugós pöcköt leragasszák, ami egyébként arra hivatott, hogy a kormány levétele után ne lehessen tekergetni az átvezetőt.
Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 1.4-es Astra H Essentiát, és van egy kis gondom a fűtéssel.

A probléma a következő:

Le akartam olvasztani a szélvédőt (kicsit le volt fagyva). Beállítottam, hogy a ventillátor csak a szélvédőre fújjon, és azt vettem észere, hogy mindenhova fúj, csak pont a szélvédőre nem.

Elkezdtem csavargatni a légterelő tekerőjét, és mintha komplementer üzemben működne, mindenhova fúj, csak épp oda nem, ahova be van állítva. :lol:

Tehát minden légbeömlő nyílás működik, minden légterelő működik, csak nem a megfelelő állásban.

A szélvédőt végül abban az állásban sikerült leolvasztani, amelyikben csak az utasra, ill. a lábtérbe kéne fújnia. :)

Hol lehet a probléma? (vszínűleg a poti jó irányban vanrakva, mert nem körbeforgó, és minden ábrára oda lehet tekerni)

Ti találkoztatok már ilyennel?

Megosztás:

Sziasztok! Egy 2005-s AstraH-m van. Pár napja vettem észre, hogy időnként valamilyen elég hangos kopogást hallok az autóból. Azt nem sikerült megállapítani honnan jön, de amikor kopogott akkor a gázpedálon még mintha éreztem is volna. Tegnap próbálgattam kissé hepe-hupás terepen, hátha vmi a kerekek felöl jön, de hirtelen megszűnt. Ma már nem is hallottam (földút van nálunk tehát naponta min 1x oda-vissza megyek egy elég gáz úton) Viszont ma délután a műszerfalon elkezdett égni egy visszajelző: kis motor formájú sárga égő folyamatosan. Megnéztem milyen hibakódot ír: ECN 35200

Tudja valaki, hogy ez a kijelző, ezzel a kóddal vajon mit jelenthet pontosan? A neten fellelt ECN kódlistákból nem tudtam megállapítani mi lehet ez :-(

Előre is köszönöm a segítséget: Szabolcs

Megosztás:

• 3 weeks later...
Sziasztok

Kb. 2500-3000 motorfordulatnál rezonancia ,erősebb hang jelentkezik a motor felől és a pedálokon érezhető valamennyire.a hang előlről jön

Hosszabb úton zavaró, mert minden sebességfokozatban jelen van ,üresben is érezni.kipufogóra tippelnék mert eddig csak rezonált de most már hangja is emelkedett.ma elviszem kipufogóshoz remélem és hátha okosabb leszek.

Z16XER motor 2007 02 havi 50000 km van benne.

2008 májusában valaki irt hasonló panaszt de nem találtam rá választ.

ha valaki tapasztalt hasonlót és tud valamit mondani rá azt megköszönöm.

Sziasztok

Na végre eljutottam a szervízbe a fenti problémával.mint kiderült a kipufogó flexicsöve van eltörve és csekély 86000 ft alkatrészárat mondtak rá.Katalizátor utáni rész a középső dobig ha jól tudom.

Na én rendeltem is hozzá 4000 ért egy flexicsövet és a kipufogós szerintem 3000 ért meg is csinálja.Jövő hét a szervizelés ideje ahogy időm beosztásom engedi és majd leírom hogy jó e a megoldás

.

Megosztás:

Sziasztok

Na végre eljutottam a szervízbe a fenti problémával.mint kiderült a kipufogó flexicsöve van eltörve és csekély 86000 ft alkatrészárat mondtak rá.Katalizátor utáni rész a középső dobig ha jól tudom.

Na én rendeltem is hozzá 4000 ért egy flexicsövet és a kipufogós szerintem 3000 ért meg is csinálja.Jövő hét a szervizelés ideje ahogy időm beosztásom engedi és majd leírom hogy jó e a megoldás

.

Nem túl biztató hogy ilyen hamar és ennyire kevés km-nél tönkre ment, viszont legalább nem lesz túl drága!

Megosztás:

Nem túl biztató hogy ilyen hamar és ennyire kevés km-nél tönkre ment, viszont legalább nem lesz túl drága!

Nem tudni még mi a baja a csőnek de a kipufogó mozog rendesen alatta.jó egy éve használom és lehet az előző gazda valahol megakadhatott vele és idővel a rezgéstől megadta magát.viszont külsérelmi nyomot nem láttam rajta

54000 nél viszont a fötengelyszimeringnél ereszti az olajat.szerintem ez van hamar 3 évesen.

Azt mondják hogy sokat( 2-3 hónapot)állhatott és utána meg lett hajtva :ezt egy szakszervizes vezető vagy micsoda mondta.szerintem nem kellene egy ilyen alkatrésznek szétmennie emiatt.2008 májusban 31000 nél volt szervizben 2009 februárban 37000km volt benne amikor vettem.a kocsi 2007 február végi.elvileg állhatott a kereskedésbe sokáig mivel ahol vettem ott rengeteg ilyet kaptak eladásra és 2-3 volt amikor vettem.1.0 suzuki után jóhogy meg lett hajtva még az elején

Amúgy a szimering cseréje egyszerű:váltó stb le szimering csere minden vissza. :) .Ma azt mondta egy szerelő ismerős hogy hagyjam amig nagyon nem folyik.majd meglátom még mi lesz vele ,várok egy árajánlatot a 10000 ft os gyári alkatrész cseréjére.

Megosztás:

sziasztok,

nem tudom hogy egyedi-e a problémám vagy általános típus"hiba"

z16xer

elektromos gázpedál, vagy maga a motorvezérlő elektronika úgymond kitartja a gázt kb 0,5-1 másodpercig

ha elveszem a gázt és motor-fékezni szeretnék vagy egyből fékezni, az utolsó fordulatszámot tartja egy rövid ideg a vas

számomra nagyon idegesítő mert sportosan vezetek (már amennyire lehet ezzel a motorral)

kanyarig gáz, kanyar előtt gyors fék...fékezek, de hallom a motoron hogy fék közben még próbálja tartani a fordulatot nagyon rövid ideig

idegesítő, talán kicsit veszélyes, és szerintem nem egészséges az autónak sem

z16xep -m is van, de az nem csinálja ezt

Megosztás:

sziasztok,

nem tudom hogy egyedi-e a problémám vagy általános típus"hiba"

z16xer

elektromos gázpedál, vagy maga a motorvezérlő elektronika úgymond kitartja a gázt kb 0,5-1 másodpercig

ha elveszem a gázt és motor-fékezni szeretnék vagy egyből fékezni, az utolsó fordulatszámot tartja egy rövid ideg a vas

számomra nagyon idegesítő mert sportosan vezetek (már amennyire lehet ezzel a motorral)

kanyarig gáz, kanyar előtt gyors fék...fékezek, de hallom a motoron hogy fék közben még próbálja tartani a fordulatot nagyon rövid ideig

idegesítő, talán kicsit veszélyes, és szerintem nem egészséges az autónak sem

z16xep -m is van, de az nem csinálja ezt

Nem vagy egyedül, nekem is ugyan ez van, bár nekem a G Astra is tartotta a fordulatot, úgyhogy nem volt nehéz hozzászokni. Hamarabb veszem el a gázt egy nagyon picivel és akkor nem tartja. Már észre sem veszem, csak akkor, mikor nem elektromos gázpedált taposok más autóban, mert ott nem kellenne elvenni hamarabb a gázt. Ami számomra idegesítőbb inkább az elektronika késése. Már azt is megszoktam, de azért zavaró, hogy ha pörgetni kell, azt csak később veszi észre az elektronika.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.