dsteel Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 2 órája, kisp113 írta: Sziasztok! A kombim hátsó ajtózárja megadta magát ZÁRT állapotban. Ilyenkor mivan? (a motort hallom zümmögni nyitás/zárásra de a kilincs hatástalan. (belülről is mert rajta van a gyerekzár is :S) Hali, hirtelenjében: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 1 órával ezelőtt, dsteel írta: Hali, hirtelenjében: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 29 perce, kisp113 írta: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó! Jogos, így nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November9, 2017 Megoszt Elküldve November9, 2017 1 órával ezelőtt, kisp113 írta: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó! Meg kell próbálni leszedni a kárpitot hogy hozzáférj a zárhoz, ha máshogy nem, akkor ki kell venni a hátsó ülés támláját és ülőlapját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve November11, 2017 Megoszt Elküldve November11, 2017 On 2017. 11. 09. at 18:14, zotya975 írta: Meg kell próbálni leszedni a kárpitot hogy hozzáférj a zárhoz, ha máshogy nem, akkor ki kell venni a hátsó ülés támláját és ülőlapját. Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November11, 2017 Megoszt Elküldve November11, 2017 8 perce, kisp113 írta: Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Köszönöm!! Igazából nem, de ha szakadt akkor ki kell javítani-cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November11, 2017 Megoszt Elküldve November11, 2017 47 perce, kisp113 írta: Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Korabban az irtad, hallod a motort zummogni, vagyis nem lehetnek teljesen szakadtak az erdekes vezetekek, igy a felig szakadtakat masszirozva erdemes jatszani a taviranyitoval, hatha kinyilik. Ennek kisse ellentmond az, hogy a rajz szerint a feher a nyitasert felelos drot, bar millio fele rajz van, igy jobb hijan a sajatomat neztem meg (Z17DTH, 2007, REC van, Open & Start nincs). A motor egysegbe osszesen ot kabel megy: barna, szurke, zold-fekete, piros, feher. Akarhogy is nezzuk, hosszu tavon mindegyiket ossze kell rakni, a nyitashoz eloszor a feheret erdemes csatlakozasra birni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve November11, 2017 Megoszt Elküldve November11, 2017 Már lebontottam a kárpitot, benne járok kamerával. Nyitás zárásra mozog belül. Sikerült a gyerekzarat is vissza pockolni, mégsem nyílik Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve November17, 2017 Megoszt Elküldve November17, 2017 On 2017. 11. 11. at 19:23, kisp113 írta: Már lebontottam a kárpitot, benne járok kamerával. Nyitás zárásra mozog belül. Sikerült a gyerekzarat is vissza pockolni, mégsem nyílik Sikerült egy stimmelő kapcsrajzot beszerezni, a reteszt nem oldottam ki csak a zárat - jól megszivattam magam. Most már nyitva minden oké, csak a végleges megoldást kell összelegóznpm. (újravezetékelés, átvezető gumi csere) Köszi a segítsgéget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 (edited) Sziasztok Nemrég sikerült a G astrát H-ra cserélni, és lenne pár kérdésem. Mivel vegyes kérdések ide írom. 1. Hátsó ajtó alul a gumikédernél megáll a víz, opelműhelyen van leírás hogy a hangszóró mellet folyik be a víz, de ebben nincs hátul hangszóró. Mi a teendő? (még nem szedtem szét) 2. Vezetőülés sajnos néhány centit (max 1-2 cm) elöre vagy hátra kottyan fékezéskor vagy gyorsításkor, nem nagy dolog de engem idegesít, mit lehet vele tenni? 3. A nagyobb kijelző van benne, de csak pillanatnyi fogyasztás ír, nem lehetne hogy az átlagot írja ki főképernyőre? 4. Tud valaki utólag beépíthető jó könyöklőt bele? 5. Z17DTH-nál mi az üzemi höfok? Szerintem 75 C nem elég és termosztát csere lesz Köszi Módosítva November28, 2017 : tgabor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 2 órája, tgabor írta: Sziasztok Nemrég sikerült a G astrát H-ra cserélni, és lenne pár kérdésem. Mivel vegyes kérdések ide írom. 1. Hátsó ajtó alul a gumikédernél megáll a víz, opelműhelyen van leírás hogy a hangszóró mellet folyik be a víz, de ebben nincs hátul hangszóró. Mi a teendő? (még nem szedtem szét) 2. Vezetőülés sajnos néhány centit (max 1-2 cm) elöre vagy hátra kottyan fékezéskor vagy gyorsításkor, nem nagy dolog de engem idegesít, mit lehet vele tenni? 3. A nagyobb kijelző van benne, de csak pillanatnyi fogyasztás ír, nem lehetne hogy az átlagot írja ki főképernyőre? 4. Tud valaki utólag beépíthető jó könyöklőt bele? 5. Z17DTH-nál mi az üzemi höfok? Szerintem 75 C nem elég és termosztát csere lesz Köszi Szia! 1. A hangszóróknál az első ajtónál folyik be a víz, hátsónál még nem hallottam róla. 3. Melyik az a nagyobb? 4 fajta van belőlük. 5. Ennél a motornál cserélhető a betét, így gyakorlatilag kb. 3-5 ezerért megkapod. A nyitási hőmérséklet 88 C fok körül van. A 75 C fok tartós használat esetén már kevés ilyen időben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, tgabor írta: 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is Azt nem tudom, hogy a GID évjárat függő-e, de a CID esetében van 2 és 3 soros kijelző. Az utóbbi tudja azt, hogy a pillanatnyi fogyasztás és a hátralévő távolság mellett az átlagot is kijelzi. Ha a GID-ből is van 2 fajta, akkor lehet, hogy neked a régebbi van benne. Módosítva November28, 2017 : Astra555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 7 órája, tgabor írta: 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is Neked akkor a 2 soros GID van.Létezik 3 soros is (az tudja,amit hiányolsz).Nekem olyan van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve November28, 2017 Megoszt Elküldve November28, 2017 6 órája, Astra555 írta: Azt nem tudom, hogy a GID évjárat függő-e, de a CID esetében van 2 és 3 soros kijelző. Az utóbbi tudja azt, hogy a pillanatnyi fogyasztás és a hátralévő távolság mellett az átlagot is kijelzi. Ha a GID-ből is van 2 fajta, akkor lehet, hogy neked a régebbi van benne. Nem évjárat függő!Bármelyik autóba be lehet szerelni bármelyiket utólag is (ugyanúgy,mint a fejegységeket is lehet cserélgetni szabadon).Nyilván programozni kell őket (le- és feltanítás). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November29, 2017 Megoszt Elküldve November29, 2017 12 órája, rotel írta: Nem évjárat függő!Bármelyik autóba be lehet szerelni bármelyiket utólag is (ugyanúgy,mint a fejegységeket is lehet cserélgetni szabadon).Nyilván programozni kell őket (le- és feltanítás). Az évjárat függőséget a gyári beszerelés esetén értettem. Az enyém 2007-es fl-es, de még a két soros CID van benne. Cserélni persze lehet, de ahogy hallottam, talán lehet a 2 sorosból is 3 sorost csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve November29, 2017 Megoszt Elküldve November29, 2017 4 órája, Astra555 írta: Az évjárat függőséget a gyári beszerelés esetén értettem. Az enyém 2007-es fl-es, de még a két soros CID van benne. Cserélni persze lehet, de ahogy hallottam, talán lehet a 2 sorosból is 3 sorost csinálni. Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November29, 2017 Megoszt Elküldve November29, 2017 56 perce, rotel írta: Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van. Persze, de ha GID-et kapott egy kocsi, akkor az evjarattol fuggott, hogy az a 2 vagy 3 soros verzio volt. Csak a fw-en mulik, mit es hogy ir ki, tehat elvileg semmi akadalya az atalakitasnak, de a gyakorlatban ki tudja, mi van, mert valtozhatott a hw is, amikor valtottak a 2 sorrol 3-ra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabor Elküldve November30, 2017 Megoszt Elküldve November30, 2017 köszi A kijelző akkor nem olyan fontos, viszont a bajom az üléssel van. Az a tippem, hogy valami csuszka van benne elkopva, de egyik alkatrészshopban sem találok ilyet csak VW típusokhoz. Szedett már szét valaki ülést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve November30, 2017 Megoszt Elküldve November30, 2017 22 órája, rotel írta: Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van. Csaba érti miről beszélek. Volt váltás a kijelzőknél, így csak az a kérdés mikor került bele gyárilag a 3 soros GID és CID a 2 soros helyett az autókba ha azt kértek bele, vagy éppen az járt a felszereltséghez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve November30, 2017 Megoszt Elküldve November30, 2017 (edited) 5 órája, Astra555 írta: Csaba érti miről beszélek. Volt váltás a kijelzőknél, így csak az a kérdés mikor került bele gyárilag a 3 soros GID és CID a 2 soros helyett az autókba ha azt kértek bele, vagy éppen az járt a felszereltséghez. Nekem 2007.10.havi az autóm (facelift) Enjoy felszereltséggel és 3 soros GID van benne gyárilag.Van egy jó barátom,akinek 2004-es (valamikor nyáron vette hazai Opel-szalonban,nagyon sok extrával) és abban is 3 soros GID van gyárilag.Azt viszont tudom,hogy mikortól (talán 2010 környéke) már Classic néven futott a gyártás,onnan kezdve nagyon lebutult az Astra sok téren (kijelző,díszlécek kívül-belül stb).A CID egyébként mindig is prémium dolognak számított.Kicsit bele-belenézve a Hahu-s hirdetésekbe,úgy látszik összefüggés van kijelző és klíma között.Manuális klíma esetén szinte nincs GID,csak digitálisnál. Módosítva November30, 2017 : rotel Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve November30, 2017 Megoszt Elküldve November30, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, rotel írta: Nekem 2007.10.havi az autóm (facelift) Enjoy felszereltséggel és 3 soros GID van benne gyárilag.Van egy jó barátom,akinek 2004-es (valamikor nyáron vette hazai Opel-szalonban,nagyon sok extrával) és abban is 3 soros GID van gyárilag.Azt viszont tudom,hogy mikortól (talán 2010 környéke) már Classic néven futott a gyártás,onnan kezdve nagyon lebutult az Astra sok téren (kijelző,díszlécek kívül-belül stb).A CID egyébként mindig is prémium dolognak számított.Kicsit bele-belenézve a Hahu-s hirdetésekbe,úgy látszik összefüggés van kijelző és klíma között.Manuális klíma esetén szinte nincs GID,csak digitálisnál. Ha hasznaltan vette, egyaltalan nem biztos, hogy a gyari kijelzo van benne... Megtalaltam most regebbi feljegyzeseimet, azok szerint a 3 soros Delphi Grundig, a 2 soros Siemens VDO gyartmany, igy lehet, hogy nem csak az evjarattol fuggott, hanem hogy eppen melyik beszallitotol rendeltek. A CID es GID funcioja a navigacio vagy elektronikus klima adatainak kijelzese. Ha ezek egyike sincs, akkor folosleges, valoszinuleg nem is volt nelkuluk rendelheto. Talan meg a gyari Bluetooth-hoz is kell, de alap felszereltsegnel folosleges. Módosítva November30, 2017 : csaba66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve November30, 2017 Megoszt Elküldve November30, 2017 4 órája, csaba66 írta: 3 soros Delphi Grundig, a 2 soros Siemens VDO gyartmany, Ez lehet a lényeg!Nekem gyárilag CD30MP3 fejegységem van,ami Delphi Grundig gyártmány és ehhez társul a 3 soros GID! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December2, 2017 Megoszt Elküldve December2, 2017 ferdehátu és a gtc motorháztető egyazon lehet?a szigetelés miatt kérdezem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December2, 2017 Megoszt Elküldve December2, 2017 1 óra, csicsó írta: ferdehátu és a gtc motorháztető egyazon lehet?a szigetelés miatt kérdezem Ugyan az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts