sasa58 Elküldve Január8, 2016 Megoszt Elküldve Január8, 2016 1 hour ago, grep írta: Én két ünnep között cseréltem komplett kuplungot és egy LUK szettet vettem (kuplung, nyomólap és kinyomócspágy volt a szettben). A bontattlan dobozban a nyomólapba Sachs felírat volt belepréselve és rá volt szitászva, hogy "LUK parts" (sajnos nem volt nálam teló és fényképező). Nem tudom a LUK és a Sachs milyen kapcsolatban van, de eddig azt hittem konkurensek. Miután ezt láttam én már semmin nem csodálkozom. Miért kellett kuplungot cserélned? Volt valami jelenség, vagy csak nagyon fent fogott? Sajnos nálam is gyanús a dolog, úgy érzem eléggé fent fog (kb. felső 2/3), de más egyelőre nincs, nem tudom mennyire sürgős. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Január8, 2016 Megoszt Elküldve Január8, 2016 51 minutes ago, sasa58 írta: Miért kellett kuplungot cserélned? Volt valami jelenség, vagy csak nagyon fent fogott? Sajnos nálam is gyanús a dolog, úgy érzem eléggé fent fog (kb. felső 2/3), de más egyelőre nincs, nem tudom mennyire sürgős. Korábban már valahol leírtam. Az autó kb. 3-4 éves korától kezdve a kuplung felengedéskor rángatott, az utóbbi időben viszont már meg is csúszott. Olvastam az Opel szervízprogramban, hogy 2004 és 2006 között szerelt Z16XEP motorokba rossz minőségű kuplungot szereltek, így akinek ez a rángatós hiba eljött a garancia ideje alatt, annak a szakszervíznek ingyen kellett cserélnie. Sajnos nekem később jött elő, ill. ezt az infót csak jóval később olvastam (persze opelék ezt az infót nem osztották meg velem). De most már a cserére az elsődleges indok a megcsúszás volt, mert a rángatással már együtt éltem az elmúlt 6-7 évben. Most az a furcsa, hogy nem rángat, hanem úgy működik, ahogy kell, így vissza kell "szoknom". 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 8 hours ago, grep írta: Korábban már valahol leírtam. Az autó kb. 3-4 éves korától kezdve a kuplung felengedéskor rángatott, az utóbbi időben viszont már meg is csúszott. Olvastam az Opel szervízprogramban, hogy 2004 és 2006 között szerelt Z16XEP motorokba rossz minőségű kuplungot szereltek, így akinek ez a rángatós hiba eljött a garancia ideje alatt, annak a szakszervíznek ingyen kellett cserélnie. Sajnos nekem később jött elő, ill. ezt az infót csak jóval később olvastam (persze opelék ezt az infót nem osztották meg velem). De most már a cserére az elsődleges indok a megcsúszás volt, mert a rángatással már együtt éltem az elmúlt 6-7 évben. Most az a furcsa, hogy nem rángat, hanem úgy működik, ahogy kell, így vissza kell "szoknom". És ez a csúszás teljesen felengedett állapotban jelentkezett, vagy előbb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 14 hours ago, Cserenkov said: Most kicsit csalódtam az SKF és Conti márkákban... valahogy jobbra számítottam: minőségibb érzetű szíj, hangtalanul sikló görgők. Az uj Dayco szijam sem gumis erzetu, ugy tunik, ez az uj trend... De nem is az erzet es a hangtalansag a lenyeg, hanem a jo mukodes; a markajelzes elvileg ezt garantalja. Es ettol gyarthattak akar Romaniaban, vagy Kinaban is, ezek egyike sem jelent onmagaban semmi rosszat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 1 hour ago, csaba66 írta: Az uj Dayco szijam sem gumis erzetu, ugy tunik, ez az uj trend... De nem is az erzet es a hangtalansag a lenyeg, hanem a jo mukodes; a markajelzes elvileg ezt garantalja. Es ettol gyarthattak akar Romaniaban, vagy Kinaban is, ezek egyike sem jelent onmagaban semmi rosszat. A szíjat csak mellékesen jegyeztem meg, hogy milyen fura az anyaga. Az én Dayco szíjam kb 3 éves. De annak a bordái gumiból vannak. A külső sima felülete is gumi. Közte látszik csak valami szövet erősítés. Ez a Conti meg az egész úgy néz ki, mintha valami ledarált textilt összekevertek volna ragasztóval és ebből a masszából préselték volna össze. Ettől függetlenül nem mondom hogy rossz, ezt nem is vittem vissza a boltba. Csak szokatlan az anyaga. A bajom a görgővel van. Ha az egyik tud kvázi hangtalanul gördülni, akkor a másik mért adja ezt a súrlódó hangot?! Pont a hangja miatt cserélném a gyárit is, ezért kényes vagyok rá. Hétfőre hoznak még egyet. A kettőt összehasonlítva kiválasztom a kevésbé hangosat. Vagy ha az is ilyen, akkor nincs mit tenni, úgy látszik ezek ilyenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 7 hours ago, sasa58 írta: És ez a csúszás teljesen felengedett állapotban jelentkezett, vagy előbb? Teljesen felengedett állapotban. Szétszedve a kuplung a nyomólap oldalán már a szegecseket darálta. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 Sziasztok! Nemrég vettem észre, hogy a külső tükrök nem egyformán hajtódnak be. A vezető oldali nem simul úgy rá az oldalablakra, mint az anyós oldali (elektromosan behajtható tükrökről van szó). Ez mindenkinél így van, vagy valami probléma van a bal oldali tükrömmel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Január9, 2016 Megoszt Elküldve Január9, 2016 42 minutes ago, Kombitomi írta: Sziasztok! Nemrég vettem észre, hogy a külső tükrök nem egyformán hajtódnak be. A vezető oldali nem simul úgy rá az oldalablakra, mint az anyós oldali (elektromosan behajtható tükrökről van szó). Ez mindenkinél így van, vagy valami probléma van a bal oldali tükrömmel? Nálam mind a kettő rendesen behajtódik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január10, 2016 Megoszt Elküldve Január10, 2016 Nálam is egyformán csukódik be mind a kettő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Január10, 2016 Megoszt Elküldve Január10, 2016 1 hour ago, Cserenkov írta: Nálam is egyformán csukódik be mind a kettő. Ha enyhül az idő ránézek, mi okozza, hogy nem csukódik be rendesen... Lehet, hogy belefagyott a hólé vagy a víz, sajnos 1,5 hete csillag garázsban áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nyunyóka Elküldve Január13, 2016 Megoszt Elküldve Január13, 2016 (edited) Sziasztok, nem az előzőre válaszolok,de így sikerült bejegyzést írnom A sztori:tegnap reggel éves szervizre egy márkaszervizbe vittem az 5 éves 1.4-es H-Astrámat.(olajcsere,olajszűrő,pollenszűrő,légkondi tisztítás összesen) Tegnap nem mentem aztán vele,viszont ma reggel munkába menet iszonyú "benzin" szagot éreztem. Kb.10 km után megálltam,mert egyre jobban zavart és észre vettem,hogy a két db gumicső,nincs visszakötve a motorblokk tetején (ez olyan nőies duma,de szakszerűbben nem tudom) az egyik a levegőszűrőből jött,a másikat pontosan nem tudom.Visszaraktam,amennyire tudtam,de a bilincseket nem tudtam,ezért délután visszavittem a szervizbe.(mondtam,hogy nagyobb baj is lehetett volna,a válasz az volt,hogy "de nem lett" ) Kérdés: ha nem veszem észre és nő létemre nem figyelek,hogy fura szagot érzek és így járok hosszabb ideig,mi történhetett volna az autóval ? válaszokat előre is köszönöm ! Módosítva Január13, 2016 : Nyunyóka Link to comment Megosztás: More sharing options...
janyka19 Elküldve Január13, 2016 Megoszt Elküldve Január13, 2016 Sziasztok. Valakinek van esetleg listája vagy tudna egy linket küldeni, hogy milyen extrákat lehet Tech 2 vel aktiválni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Január13, 2016 Megoszt Elküldve Január13, 2016 nappali menetfény hazakísérőfény komfort ablak (távirányítóval működtetés) REC modul kell hozzá autómatikus ajtó zárás 15km/óra fölött, REC modul kell hozzá tempomat, ha a bajuszkapcsoló + kuplungkapcsoló bent van ha nincs BC-d akkor ha nem alap kijelződ van akkor az is bekapcsolható. Ha minden igaz ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BRoland Elküldve Január13, 2016 Megoszt Elküldve Január13, 2016 Sziasztok. Indítàs utàn 10-20 mp-ig halk kattogó hang jön sztem a müszerfal mögül függetlenül az üzemi höfoktól. Mi lehet ez? Vkinek tapasztalat? Z14xep, 2007, 5 ajtó Köszi, üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Január13, 2016 Megoszt Elküldve Január13, 2016 (edited) 2 hours ago, Sztaricsnaja írta: hazakísérőfény autómatikus ajtó zárás 15km/óra fölött, REC modul kell hozzá A "hazakísérő fényt" hol állítod be? Mert a kézikönyv alapján minden Astra H tudja..... (köszöntő világítás/hazavezető világítás) ".....Köszöntõ világítás A tompított fényszóró és a tolatólámpa a vezetõoldali ajtó becsukása után kb. 30 másodpercig világít. Bekapcsolás 1. Kapcsolja ki a gyújtást. 2. Vegye ki a gyújtáskulcsot . 3. Nyissa ki a vezetõoldali ajtót. 4. Húzza az irányjelzõ kapcsolókart a kormánykerék felé. 5. Csukja be a vezetõoldali ajtót. Ha a vezetõoldali ajtó nyitva marad, a fényszórók két perc elteltével lekapcsolnak. A hazavezetõ világítást kikapcsolhatja, ha behelyezi a gyújtáskulcsot, vagy ha nyitott vezetõajtó mellett ismét a kormánykerék felé húzza az irányjelzõ kart.........." Az automatikus ajtó bezárás 12km/h nál kapcsol be.... + még az "ellenőrző elektronika", ami a kiégett izzókra és/vagy a folyadék szintekre is figyelmeztet. Módosítva Január13, 2016 : Maybal Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 14 hours ago, Nyunyóka írta: Sziasztok, nem az előzőre válaszolok,de így sikerült bejegyzést írnom A sztori:tegnap reggel éves szervizre egy márkaszervizbe vittem az 5 éves 1.4-es H-Astrámat.(olajcsere,olajszűrő,pollenszűrő,légkondi tisztítás összesen) Tegnap nem mentem aztán vele,viszont ma reggel munkába menet iszonyú "benzin" szagot éreztem. Kb.10 km után megálltam,mert egyre jobban zavart és észre vettem,hogy a két db gumicső,nincs visszakötve a motorblokk tetején (ez olyan nőies duma,de szakszerűbben nem tudom) az egyik a levegőszűrőből jött,a másikat pontosan nem tudom.Visszaraktam,amennyire tudtam,de a bilincseket nem tudtam,ezért délután visszavittem a szervizbe.(mondtam,hogy nagyobb baj is lehetett volna,a válasz az volt,hogy "de nem lett" ) Kérdés: ha nem veszem észre és nő létemre nem figyelek,hogy fura szagot érzek és így járok hosszabb ideig,mi történhetett volna az autóval ? válaszokat előre is köszönöm ! Nem tudom milyen csövek lehetnek ezek, de a benzinszag a motortérből az nem lehet előjele semmi jónak... Nekem a G Astrán benzinszűrő csere után nem illeszkedett rendesen az egyik cső a szűrőre és folyt a benzinem, konkrétan csíkot húztam az úton. Mondjuk G-nél a szűrő szerencsére nem a forró motortérben van. H-nál nem tudom, mi a szitu, de gondolom azért ennél sem ott van, neked vmi más cső lehetett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 14 hours ago, Nyunyóka írta: Sziasztok, nem az előzőre válaszolok,de így sikerült bejegyzést írnom A sztori:tegnap reggel éves szervizre egy márkaszervizbe vittem az 5 éves 1.4-es H-Astrámat.(olajcsere,olajszűrő,pollenszűrő,légkondi tisztítás összesen) Tegnap nem mentem aztán vele,viszont ma reggel munkába menet iszonyú "benzin" szagot éreztem. Kb.10 km után megálltam,mert egyre jobban zavart és észre vettem,hogy a két db gumicső,nincs visszakötve a motorblokk tetején (ez olyan nőies duma,de szakszerűbben nem tudom) az egyik a levegőszűrőből jött,a másikat pontosan nem tudom.Visszaraktam,amennyire tudtam,de a bilincseket nem tudtam,ezért délután visszavittem a szervizbe.(mondtam,hogy nagyobb baj is lehetett volna,a válasz az volt,hogy "de nem lett" ) Kérdés: ha nem veszem észre és nő létemre nem figyelek,hogy fura szagot érzek és így járok hosszabb ideig,mi történhetett volna az autóval ? válaszokat előre is köszönöm ! Szia! Megírnád, hogy melyik márkaszerviz volt ez? Csak azért, hogy a jövőben Veled együtt messziről elkerüljük. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 15 minutes ago, telo írta: Nem tudom milyen csövek lehetnek ezek, de a benzinszag a motortérből az nem lehet előjele semmi jónak... Nekem a G Astrán benzinszűrő csere után nem illeszkedett rendesen az egyik cső a szűrőre és folyt a benzinem, konkrétan csíkot húztam az úton. Mondjuk G-nél a szűrő szerencsére nem a forró motortérben van. H-nál nem tudom, mi a szitu, de gondolom azért ennél sem ott van, neked vmi más cső lehetett. A H-ban már nincs cserélhető benzinszűrő. A G-ben meg ugye hátul volt a tanknál. Ha benzinszagot érzel az autóban, az csak egy esetben nem lehet probléma, ha éppen egy Lada Nivában ülsz. Természetesen dohányozni akkor sem ér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 14 hours ago, BRoland írta: Sziasztok. Indítàs utàn 10-20 mp-ig halk kattogó hang jön sztem a müszerfal mögül függetlenül az üzemi höfoktól. Mi lehet ez? Vkinek tapasztalat? Z14xep, 2007, 5 ajtó Köszi, üdv Akkor is hallod, ha nem indítod be csak szimplán ráadod a gyújtást? Nekem hasonló volt, amikor a törött belső keringetés terelőlap próbált alaphelyzetbe állni (valaki majd szakszerűbben is tudja magyarázni..) Ez típushiba.. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 T BRoland! "... kattogó hang ..." Belső levegő keringető (12):http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/111/2469/25381/ GM 93196653 Opel 1802742 https://opeleseknek.hu/opel-astra-h-14-benzin-motorkod-z14xep-90le-66kw-gyari-premium-alkatreszek/opel-csappantyu-belso-levegokeringeteshez-delphi-rendszerhez-astra-h-astra-g-gm-gyari-1802742 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
BRoland Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 5 hours ago, pjotr írta: Akkor is hallod, ha nem indítod be csak szimplán ráadod a gyújtást? Nekem hasonló volt, amikor a törött belső keringetés terelőlap próbált alaphelyzetbe állni (valaki majd szakszerűbben is tudja magyarázni..) Ez típushiba.. Kösziii...úgy mèg nem próbáltam, de leállításkor is van hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BRoland Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 4 hours ago, marton.csaba2 írta: T BRoland! "... kattogó hang ..." Belső levegő keringető (12):http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/8/111/2469/25381/ GM 93196653 Opel 1802742 https://opeleseknek.hu/opel-astra-h-14-benzin-motorkod-z14xep-90le-66kw-gyari-premium-alkatreszek/opel-csappantyu-belso-levegokeringeteshez-delphi-rendszerhez-astra-h-astra-g-gm-gyari-1802742 Kösziii, így egyszerűbb. Ez okozhat a nagyobb mèrtèkű párásodást? Azzal is küzdök... Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 T Broland! "... Ez okozhat ..." Igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 44 minutes ago, BRoland írta: Kösziii, így egyszerűbb. Ez okozhat a nagyobb mèrtèkű párásodást? Azzal is küzdök... Valóban okozhat, ha nem jön be miatta elég levegő kintről. De érdemes megnézni a szőnyegeket is, esetleg nedvesek-e (előfordul a fűtőradiátorból szivárgó víz, vagy az első ajtók hangszóróinál is be szokott ázni az autó). Ha nem, akkor érdemes volna pollenszűrőt cserélni, ha 1 éven belül nem volt. A másik, hogy talán jót tenne egy fűtött garázs 1-2 napra, hogy ki tudjon száradni a bent lévő nedvesség, esetleg össze lehet gyűjteni páragyűjtő tablettával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Január14, 2016 Megoszt Elküldve Január14, 2016 21 minutes ago, marton.csaba2 írta: T Broland! "... Ez okozhat ..." Igen. Kicsit bővebben kifejtve: Valószínűleg lezárt (belső keringetés) állapotban rögzült, ez okozza a párásodást is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts