Astra555 Elküldve Április21, 2015 Megoszt Elküldve Április21, 2015 (edited) Első körben mindenképpen gépre tenném vagy kivillogtatnám, mert ennyi jelenség után biztos, hogy van tárolt hibakód, abból okosabbak leszünk... Akkut sem ártana megnézetni, mit bír egy terheléses vizsgálaton. Lehet, hogy kezdi megadni magát és azért produkálja ezeket. Hibakódok közül meg ember legyen a talpán, aki kitalálja hogy mikor melyik jött elő a másik miatt, meg melyik a valós. Módosítva Április21, 2015 : Astra555 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sanyesz913 Elküldve Április22, 2015 Megoszt Elküldve Április22, 2015 Van egy 2005 opel astra h-m 1.7 cdti motoral. Van egy elég nagy problémám mégpedig a szervóval mert alapjáraton nincs szervó de valamikor meghirtelen van? Valakinek volt már hasonló problémája vagy tud valamit róla hogy miért tesz igy a kocsi? Válaszokat várok köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április22, 2015 Megoszt Elküldve Április22, 2015 Van egy 2005 opel astra h-m 1.7 cdti motoral. Van egy elég nagy problémám mégpedig a szervóval mert alapjáraton nincs szervó de valamikor meghirtelen van? Valakinek volt már hasonló problémája vagy tud valamit róla hogy miért tesz igy a kocsi? Elektromos a kormany, igy eloszor a feszultseget kene nezni, mennyi, amikor nem megy, mennyi, amikor igen. Lehet, hogy adott feszultseg alatt nem mukodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Elektromos a kormany, igy eloszor a feszultseget kene nezni, mennyi, amikor nem megy, mennyi, amikor igen. Lehet, hogy adott feszultseg alatt nem mukodik. Vagy a generátor, esetleg az akku haldoklik. Bár anno, amikor nekem bedöglött a generátor, akkor már csak a legvégén ment el a szervó, amikor már karácsonyfát játszott a műszerfal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sanyesz913 Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Vagy a generátor, esetleg az akku haldoklik. Bár anno, amikor nekem bedöglött a generátor, akkor már csak a legvégén ment el a szervó, amikor már karácsonyfát játszott a műszerfal. Köszönöm a válaszokat az aksi új tehát marad a generátor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Sziasztok! Opel astra H ferdehátú. csomagtartó néha nem nyílik! leszedtem nem rég a burkolatot, ránéztem a motorra jónak tűnik minden, megzsíroztam a csigát, a zárat wd 40-el megfújtam, a zár egy kicsit mintha szorulna mikor kattintgatom! Szerintetek? zár vagy mikrokapcsoló lesz a ludas? mikor nem nyílik olyankor semmi hangod nem ad ki mintha le lenne zárva az autó. Nyomkodom semmi, aztán gondol egyet és hibátlanul működik! lezárom kinyitom 30x hibátlan. Ha rájön meg nem nyílik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Sziasztok! Opel astra H ferdehátú. csomagtartó néha nem nyílik! leszedtem nem rég a burkolatot, ránéztem a motorra jónak tűnik minden, megzsíroztam a csigát, a zárat wd 40-el megfújtam, a zár egy kicsit mintha szorulna mikor kattintgatom! Szerintetek? zár vagy mikrokapcsoló lesz a ludas? mikor nem nyílik olyankor semmi hangod nem ad ki mintha le lenne zárva az autó. Nyomkodom semmi, aztán gondol egyet és hibátlanul működik! lezárom kinyitom 30x hibátlan. Ha rájön meg nem nyílik. Nézd meg a kapcsoló csatlakozóját a króm csík vonalában belülről, lehet hogy ott van kontakt hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lllacko Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Nézd meg a kapcsoló csatlakozóját a króm csík vonalában belülről, lehet hogy ott van kontakt hiba. Nekem is vacakolt. Szétszedtem a kapcsolót és televolt kosszal, azt kitisztitva szuper lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Nézd meg a kapcsoló csatlakozóját a króm csík vonalában belülről, lehet hogy ott van kontakt hib Köszi! IIIlacko neked is, ma ránézek! és megírom hogy jó lett e! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Megszereltem, leszedtem a krómcsikot, szétszedtem a kapcsoló részét kitakarítottam, a csatlakozó ami megy a motorra az szétvolt oxidálódva zöld színű volt, megfujkáltam, meg a mikrokapcsolóét is. ránéztem nincs e kábeltörés/szakadás. De nincs. Pár nap múlva kiderül hogy jó lett e :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
komy Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Sziasztok! Van egy 6 éves 1.7 CDTI kombi Astránk, 200000 km-t lépi át hamarosan. Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a hatodik sebességben 100-110 km/h-tól furcsa magasan búgó hangot hallani a motortér közép-jobb tájáról. Csak hatodik sebességben, csak az említett sebességtől és csak ha nyomom a gázt, ha elveszem a gázt abbamarad. Teljesítményben nem tapasztaltam változást, meg igazából a hangon kívül semmiben. Tudna valaki segíteni, hogy ez mitől lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április27, 2015 Megoszt Elküldve Április27, 2015 Sziasztok! Van egy 6 éves 1.7 CDTI kombi Astránk, 200000 km-t lépi át hamarosan. Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a hatodik sebességben 100-110 km/h-tól furcsa magasan búgó hangot hallani a motortér közép-jobb tájáról. Csak hatodik sebességben, csak az említett sebességtől és csak ha nyomom a gázt, ha elveszem a gázt abbamarad. Teljesítményben nem tapasztaltam változást, meg igazából a hangon kívül semmiben. Tudna valaki segíteni, hogy ez mitől lehet? Váltó. Ha nem tévedek a hírhedt M32-eshez van szerencséd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 Sziasztok, elérkezett a fékcsere ideje, elöl-hátul tárcsa és betét is kell majd vizsga előtt (meg persze egyébként is.) A szerelő 40 körülre mondta előre a szettet, hátra olcsóbb, ezt fejből mondta, még nem nézett utána. Szerintem rugalmas, beépíti azt is, amit én vinnék, olajat legalábbis cserél így. Olvastam, hogy a TRW-t dicséritek. Kérdésem/kérésem, hogy tudtok-e mondani jól bevált helyet, ahol olcsó, meg ha adnak kedvezményt az mitől függ. Nyilván tudok guglizni, csak ha van bejáratott ötlet, az ekkora tételnél azért nem mindegy. Köszönöm, ha adtok tanácsot, hol érdemes venni. 5 lyukas a felni, nem tudom, számít-e más féknél. Update a korábbi hibámhoz: az ékszíjhang átment ronda búgó hangba, ma nézik át, lehet, hogy generátor, vízpumpa, vagy micsoda, majd meglátjuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 Sziasztok, elérkezett a fékcsere ideje, elöl-hátul tárcsa és betét is kell majd vizsga előtt (meg persze egyébként is.) A szerelő 40 körülre mondta előre a szettet, hátra olcsóbb, ezt fejből mondta, még nem nézett utána. Szerintem rugalmas, beépíti azt is, amit én vinnék, olajat legalábbis cserél így. Olvastam, hogy a TRW-t dicséritek. Kérdésem/kérésem, hogy tudtok-e mondani jól bevált helyet, ahol olcsó, meg ha adnak kedvezményt az mitől függ. Nyilván tudok guglizni, csak ha van bejáratott ötlet, az ekkora tételnél azért nem mindegy. Köszönöm, ha adtok tanácsot, hol érdemes venni. 5 lyukas a felni, nem tudom, számít-e más féknél. Update a korábbi hibámhoz: az ékszíjhang átment ronda búgó hangba, ma nézik át, lehet, hogy generátor, vízpumpa, vagy micsoda, majd meglátjuk. 5 lyukas számít persze, a tárcsa felfogatásának is ilyennek kell lennie. Nekem TRW-m van. Jó. Ami miatt mást vennék, ha most kellene vennem, hogy ez nem felületkezelt. Ez műszaki gondot nem okoz, csak egy szellős alufelni mögött csúnya a rozsdás él látványa. Textarra írták, hogy felületkezelt és évek múlva is úgy néz ki mint az új. És talán a Brembonak is van ilyen. Egyébként más műszaki tartalomban nem lehet közöttük olyan nagy különbség. Bő 2 éve 60 körül vettem a 4 tárcsát + összes betétet hozzá. Tehát kb jól saccolta a szerelőd. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 5 lyukas számít persze, a tárcsa felfogatásának is ilyennek kell lennie. Nekem TRW-m van. Jó. Ami miatt mást vennék, ha most kellene vennem, hogy ez nem felületkezelt. Ez műszaki gondot nem okoz, csak egy szellős alufelni mögött csúnya a rozsdás él látványa. Textarra írták, hogy felületkezelt és évek múlva is úgy néz ki mint az új. És talán a Brembonak is van ilyen. Egyébként más műszaki tartalomban nem lehet közöttük olyan nagy különbség. Bő 2 éve 60 körül vettem a 4 tárcsát + összes betétet hozzá. Tehát kb jól saccolta a szerelőd. Nálam nem számítana a rozsdás él, mert dísztárcsás lemezfelnim van. Azt esetleg meg tudod írni (akár priviben) hol vetted? Ennyi idő után nyilván kiderült volna, ha nem eredeti (amúgy olvastam korábban, hogy 60-65-öt írtál vételárnak). Ha tehát csak esztétikai különbség van, akkor, ha a TRW olcsóbb, akkor azt választanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 Textarra írták, hogy felületkezelt és évek múlva is úgy néz ki mint az új. És talán a Brembonak is van ilyen. Talán én írtam a Textart, de a Brembo viszont atommód porlad! Én csak a Zimmermanntól láttam a Textaron kívül bevonatoltat. Egyébként egyik sem sokkal drágább a többinél, amikor a miénkre vettük 2 éve ezek voltak az árak: Textar 16831-35%Febi 15237-35%Brembo 16893-35%Ferodo 16831-35%Breco 18278-35%Zimmermann 14637-30%Delphi 15190-40% Első fékbetét/garn. Textar 19700-35%Mintex 14743-35%Brembo 18279-35%Ferodo 18632-35%Ferodo thermo quiet 20674-35%LSC 15739-30% (delphi)Delphi 18434-40%Jurid 17973-35% 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibcsyqe Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Sziasztok. SOS. valaki aki tudna segítsen . pár nappal ezelőtt akocsink ( Opel H astra Z18LET)2007 évjárat . a jobb hátsó ajtó ablak emelő kerregni kezdett. Majd a tegnapi nap már kivülről nem lehetett nyitni az ajtót . aztán okosan rátettem a gyerekzárat és most már belülről sem . A kérdésem az hogy, hogyan tudnám nyitni ? van valakinek robbantott rajza vagy valami szál aminelindulhatnék . Azt gondolom , hogy valami letört a zárszerkezetből és beszorult az ablakemelő sínbe . viszont lehet hogy ez a darab működteti a külső kilincset . Szerintem.Előre is Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Sziasztok, elérkezett a fékcsere ideje, elöl-hátul tárcsa és betét is kell majd vizsga előtt (meg persze egyébként is.) A szerelő 40 körülre mondta előre a szettet, hátra olcsóbb, ezt fejből mondta, még nem nézett utána. Szerintem rugalmas, beépíti azt is, amit én vinnék, olajat legalábbis cserél így. Olvastam, hogy a TRW-t dicséritek. Kérdésem/kérésem, hogy tudtok-e mondani jól bevált helyet, ahol olcsó, meg ha adnak kedvezményt az mitől függ. Nyilván tudok guglizni, csak ha van bejáratott ötlet, az ekkora tételnél azért nem mindegy. Köszönöm, ha adtok tanácsot, hol érdemes venni. 5 lyukas a felni, nem tudom, számít-e más féknél. Update a korábbi hibámhoz: az ékszíjhang átment ronda búgó hangba, ma nézik át, lehet, hogy generátor, vízpumpa, vagy micsoda, majd meglátjuk. "Update a korábbi hibámhoz: az ékszíjhang átment ronda búgó hangba, ma nézik át, lehet, hogy generátor, vízpumpa, vagy micsoda, majd meglátjuk" 150 ezernél nekem a generátoron levő szabadonfutót kellett cserélni,az búgott...kb10 ezer volt rá a gyári és le sem vették a generátort úgy ki lehetett cserélni hamar ...ezen kívül eddig semi említésre méltó gond nem is volt a géppel. Leveszed az ékszíjat és ha úgy csendben van valszeg a szabadonfutó a rossz 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Nálam nem számítana a rozsdás él, mert dísztárcsás lemezfelnim van. Azt esetleg meg tudod írni (akár priviben) hol vetted? Ennyi idő után nyilván kiderült volna, ha nem eredeti (amúgy olvastam korábban, hogy 60-65-öt írtál vételárnak). Ha tehát csak esztétikai különbség van, akkor, ha a TRW olcsóbb, akkor azt választanám. Ezért írtam, hogy 60 körül. 60 vagy 65 már nem emlékszem pontosan. De elő tudom ásni róla a számlát, mert nem dobtam ki. Zsu.hu-n vettem. Útba is esett az üzletük és elfogadható volt az ár. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Leveszed az ékszíjat és ha úgy csendben van valszeg a szabadonfutó a rossz Ördögöd van, ez volt a hiba. Új ékszíj, olajcsere (olajat vittem) és kipuffhegesztés volt 40 ezer HUF. Ezért írtam, hogy 60 körül. 60 vagy 65 már nem emlékszem pontosan. De elő tudom ásni róla a számlát, mert nem dobtam ki. Zsu.hu-n vettem. Útba is esett az üzletük és elfogadható volt az ár. Szinte forintra annyi, a zsuhunak is írtam, még nem válaszolt, az autoteka2000 59 ezres ajánlatot adott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Friss H tulaj vagyok, lehet, hogy hülyeség, amit felvetek, de gyakorlatilag képtelen vagyok megállapítani az olajszintet, mert a nívópálca fél nap állás után is a max jel felett 4-5 centivel is olajos, ennyi olaj nem lehet benne. Hiába törölgetem és dugom vissza 3x akkor is. Az előző G típusnál ilyen probléma nem volt, pedig hasonlóan kanyarodik ott is a pálca. Másnak nincs ilyen gondja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Friss H tulaj vagyok, lehet, hogy hülyeség, amit felvetek, de gyakorlatilag képtelen vagyok megállapítani az olajszintet, mert a nívópálca fél nap állás után is a max jel felett 4-5 centivel is olajos, ennyi olaj nem lehet benne. Hiába törölgetem és dugom vissza 3x akkor is. Az előző G típusnál ilyen probléma nem volt, pedig hasonlóan kanyarodik ott is a pálca. Másnak nincs ilyen gondja? Nekem is ez a jelenség. Én sem tudom mennyi van benne, pedig 5L lett beletöltve, a leírásban pedig 5,4L szerepel. Túltöltve tuti nem lett. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
sasa58 Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Nekem is ez a jelenség. Én sem tudom mennyi van benne, pedig 5L lett beletöltve, a leírásban pedig 5,4L szerepel. Túltöltve tuti nem lett. Nem 4,5 már amennyiben 1,6-os benzines? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 (edited) Nem 4,5 már amennyiben 1,6-os benzines? 1,7 Dízel Z17DTJ. Olajcsere után nívó közepénél volt. Mutatta a szerelő. Vettem még 1 litert, majd pár hét után néztem bele kell-e rakni, de már nem tudtam mérni. Szerelővel beszéltem, nincs-e rosszul berakva a nívó "háza". Megnézte, és azt mondta, nem lehet elrontani, csak egyféle képen lehet beszerelni. Azóta is ilyen. Most lesz olajcserés újra. Eltelt egy év, de még mindig olyan, mintha ellepné a pálcát. Pedig dízelnél kéne fogynia egy kicsit. Módosítva Április29, 2015 : Sztaricsnaja Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 1,7 Dízel Z17DTJ. Pedig dízelnél kéne fogynia egy kicsit. Ha ez DPF es akkor tudhat az szaporodni is rendesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts