csaba66 Elküldve December7, 2014 Megoszt Elküldve December7, 2014 (edited) Egyszer régen egy benzinkutas azt mondta, hogy a sima dízel nem ilyen, csak a prémium. Ez az EU szabvany, mast nem lehet arulni. Es nem, nem ellenorzom, csak elhiszem, sok egyeb nepmesevel ellentetben. Termeszetesen nyugodtan lehet minden reggel is olajat, szuroket, gumikat, ajtokat es ablakokat is cserelni, artani nem fog. Ami a mas forrasbol tankolast illeti: ha nem szabvanyos az uzemanyag, hiaba cserelsz gyakrabban szurot, attol meg a tobbi alkatresznek nyugodtan arthat. Ha viszont szabvanyos, akkor nem kell szurot sem gyakrabban cserelni. Módosítva December7, 2014 : csaba66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Ez az EU szabvany, mast nem lehet arulni. Es nem, nem ellenorzom, csak elhiszem, sok egyeb nepmesevel ellentetben. Termeszetesen nyugodtan lehet minden reggel is olajat, szuroket, gumikat, ajtokat es ablakokat is cserelni, artani nem fog. Ami a mas forrasbol tankolast illeti: ha nem szabvanyos az uzemanyag, hiaba cserelsz gyakrabban szurot, attol meg a tobbi alkatresznek nyugodtan arthat. Ha viszont szabvanyos, akkor nem kell szurot sem gyakrabban cserelni. Így van, átcímkézett élelmiszerről sem hallottunk még, mert olyat nem szabad árulni, de hamisított motorolajról sem szóltak még itthon a hírek. :D Érdekes módon itthon sorra fekszenek ki az adagolók a 2.0, 2.2 dízelekben. Jürgenéknél meg van, hogy 500 ezret is megy a gyári és köszöni, jól működik. De biztos a magyar sofőrök vezetnek rosszul, meg mindegyik kannás ukrán gázolajat tankol. Mint ahogy bebizonyosodott, hogy kelet-európába is a silányabb minőségű áru érkezik, így ugyanezt el tudom képzelni az üzemanyagról is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Így van, átcímkézett élelmiszerről sem hallottunk még, mert olyat nem szabad árulni, de hamisított motorolajról sem szóltak még itthon a hírek. :D Érdekes módon itthon sorra fekszenek ki az adagolók a 2.0, 2.2 dízelekben. Jürgenéknél meg van, hogy 500 ezret is megy a gyári és köszöni, jól működik. De biztos a magyar sofőrök vezetnek rosszul, meg mindegyik kannás ukrán gázolajat tankol. Mint ahogy bebizonyosodott, hogy kelet-európába is a silányabb minőségű áru érkezik, így ugyanezt el tudom képzelni az üzemanyagról is. Szia! Felesleges ragozni a dolgot, pusztán megszokásból, és egy félrevezető információ okán én évente kicseréltem eddig is, meg ezután is az összes szűrőt meg az olajat. Az eco szervizelést meghagyom másnak :) Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Így van, átcímkézett élelmiszerről sem hallottunk még, mert olyat nem szabad árulni, de hamisított motorolajról sem szóltak még itthon a hírek. :D Érdekes módon itthon sorra fekszenek ki az adagolók a 2.0, 2.2 dízelekben. Jürgenéknél meg van, hogy 500 ezret is megy a gyári és köszöni, jól működik. De biztos a magyar sofőrök vezetnek rosszul, meg mindegyik kannás ukrán gázolajat tankol. Mint ahogy bebizonyosodott, hogy kelet-európába is a silányabb minőségű áru érkezik, így ugyanezt el tudom képzelni az üzemanyagról is. Es ezen segit, ha gyakrabban cserelsz gazolajszurot? Plane a silanyabb, keleti verziobol? :) De mint mondtam, tolem barki cserelhet akar naponta is barmit, szive joga, viszont nekem lehessen velemenyem arrol, hogy a hozza adott magyarazat logikus-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Szia! Felesleges ragozni a dolgot, pusztán megszokásból, és egy félrevezető információ okán én évente kicseréltem eddig is, meg ezután is az összes szűrőt meg az olajat. Az eco szervizelést meghagyom másnak :) Üdv! Évente az a 3 ezer Ft nem fog tönkretenni. Viszont érdekes módon a szűrőcsere után nem sokkal jelzett a rendszer, hogy víz van a szűrőházban. Pedig mindig kútról tankoltam előtte is, utána is. A myopelservice szerint pl. a vezérléscserém 150 ezernél lesz esedékes. Érdekes módon máshol meg 90 ezret láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Es ezen segit, ha gyakrabban cserelsz gazolajszurot? Plane a silanyabb, keleti verziobol? :) De mint mondtam, tolem barki cserelhet akar naponta is barmit, szive joga, viszont nekem lehessen velemenyem arrol, hogy a hozza adott magyarazat logikus-e. Természetesen lehet véleményed, nem ezt mondtam. És mi van pl. Oroszországgal? Oda más dízel Astrákat gyártanak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamb Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 Így van, átcímkézett élelmiszerről sem hallottunk még, mert olyat nem szabad árulni, de hamisított motorolajról sem szóltak még itthon a hírek. :D Érdekes módon itthon sorra fekszenek ki az adagolók a 2.0, 2.2 dízelekben. Jürgenéknél meg van, hogy 500 ezret is megy a gyári és köszöni, jól működik. De biztos a magyar sofőrök vezetnek rosszul, meg mindegyik kannás ukrán gázolajat tankol. Mint ahogy bebizonyosodott, hogy kelet-európába is a silányabb minőségű áru érkezik, így ugyanezt el tudom képzelni az üzemanyagról is. Itt van egy gyönyörűség! EGR szelep, közel 60e Ft volt, címke szerint német gyártmány........... de nézzük csak mi sejlik alóla! :D http://kepfeltoltes.hu/141208/IMG_4965_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December8, 2014 Megoszt Elküldve December8, 2014 És mi van pl. Oroszországgal? Oda más dízel Astrákat gyártanak? Ha ott mas az uzemanyag szabvany, akkor annak fuggvenyeben lehet eltero kivitel es szerviz eloiras is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
H1.7 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Üdv a napokba vettem az astrámra egy első lámpát és egy szerelővel be is rakattam , de eláll a kasznitól kb 1 cm-et . elképzelhető hogy valami utángyártott fos ezért nem passzol úgy mint az elöző , mert a szerelő állitja , hogy ezt csak egy féleképpen lehet beteni és nincs állitási lehetőség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Üdv a napokba vettem az astrámra egy első lámpát és egy szerelővel be is rakattam , de eláll a kasznitól kb 1 cm-et . elképzelhető hogy valami utángyártott fos ezért nem passzol úgy mint az elöző , mert a szerelő állitja , hogy ezt csak egy féleképpen lehet beteni és nincs állitási lehetőség. A TYC, DEPO, meg hasonló gagyi márkákat érdemes elkerülni. A Hella már jó minőség, érdemes abban gondolkodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ancsa76 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Egy Astra H 1.7 CDTI-m van és produkál egy nagyon furcsa zajt / bugyborékolást, vagy nem is tudom, minek nevezhetném. Amikor felpörgetem a motort nem hallatszik csak amikor elengedem a gázt és akkor sem minden esetben. Alapjáratban is olyan 1-2 percenként jelentkezik ( csendesen kezd, felerősődik és megszűnik) a zaj es aztán elhallgat. Nem hangos de igen idegesítő. A szervíz szerint nem "természetes" és szétszednék a vezérműszíj mögötti alatti részt, hogy megnézzék ( a szíj rendben van) Tünetek nincsenek csak ez a furcsa zaj. Voltam szervizben vele ahol nagyjából rájöttek hogy valahonnan a motor hátuljából a vezérműszíj környékéről jöhet Tud valaki valami diagnózist esetleg vagy hasonlót? Légsui, ha valaki már halotta, válaszóljon :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ancsa76 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Egy Astra H 1.7 CDTI-m van és produkál egy nagyon furcsa zajt / bugyborékolást, vagy nem is tudom, minek nevezhetném. Amikor felpörgetem a motort nem hallatszik csak amikor elengedem a gázt és akkor sem minden esetben. Alapjáratban is olyan 1-2 percenként jelentkezik ( csendesen kezd, felerősődik és megszűnik) a zaj es aztán elhallgat. Nem hangos de igen idegesítő. A szervíz szerint nem "természetes" és szétszednék a vezérműszíj mögötti alatti részt, hogy megnézzék ( a szíj rendben van) Tünetek nincsenek csak ez a furcsa zaj. Voltam szervizben vele ahol nagyjából rájöttek hogy valahonnan a motor hátuljából a vezérműszíj környékéről jöhet Tud valaki valami diagnózist esetleg vagy hasonlót? Légsui, ha valaki már halotta, válaszóljon :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ancsa76 Elküldve December12, 2014 Megoszt Elküldve December12, 2014 Sziasztok. Üzemanyag szűrőt kicserélték, a fura hang meg is szünt. Köszi a segitséget. Nektek milyen gyakran tisztítja magát a részecskeszűrő? Három év alatt nekem egyszer sem. Most kénytelen voltam szervízbe megcsináltatni a múlt héten és ma megint túlterhelődött. Ki lehet azt mosatni, vagy ilyesmi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 T Felhasználók! Mann Filter biofunkcionális utastérszűrő a láthatáron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gere-raser Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 Sziasztok! A már többször taglalt bal hátsó ajtózár problémához lenne egy újabb fejezetem! Egyszer csak azt vettem észre, hogy ha bezárom az k.p. zárat, akkor a bal hátsó nem reteszel és ha rányitok akkor minden ajtó kinyílik. Először nem estem kétségbe, nem ért váratlanul, hiszen olvastam róla, hogy ez típushiba. Egyértelmű volt, hogy megtört a gégecső alatt a vezeték. És nem! Úgy tűnt a zár lesz a hibás, de nem jött be a csere, mert egy hét után az újonnan beszerelt zár is a megszokott hibajelenséget produkálta! Kérem segítsetek, hogy merre menjek tovább a hibakereséssel! Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 Sziasztok! A már többször taglalt bal hátsó ajtózár problémához lenne egy újabb fejezetem! Egyszer csak azt vettem észre, hogy ha bezárom az k.p. zárat, akkor a bal hátsó nem reteszel és ha rányitok akkor minden ajtó kinyílik. Először nem estem kétségbe, nem ért váratlanul, hiszen olvastam róla, hogy ez típushiba. Egyértelmű volt, hogy megtört a gégecső alatt a vezeték. És nem! Úgy tűnt a zár lesz a hibás, de nem jött be a csere, mert egy hét után az újonnan beszerelt zár is a megszokott hibajelenséget produkált Attól, hogy nem két darabban van a vezetéked a gégecsőben attól még el lehet törve a műanyag szigetelés alatt is. Vagy valamelyik csatlakozás nem az igazi. Szóval én továbbra is a gégecső környékén keresgetnék, de a 'hogyan' az jó kérdés :) Lehet, hogy hülyeség, de talán tűvel megszúrva hátul és megmérném vezeti e az áramot a csatlakozóig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gere-raser Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 Attól, hogy nem két darabban van a vezetéked a gégecsőben attól még el lehet törve a műanyag szigetelés alatt is. Vagy valamelyik csatlakozás nem az igazi. Szóval én továbbra is a gégecső környékén keresgetnék, de a 'hogyan' az jó kérdés :) Lehet, hogy hülyeség, de talán tűvel megszúrva hátul és megmérném vezeti e az áramot a csatlakozóig. Lehet, hogy a kábelek lehetnek a ludasok, csak azt nem értem, hogy a kicserélt zárral miért volt jó egy hétig? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 Lehet, hogy a kábelek lehetnek a ludasok, csak azt nem értem, hogy a kicserélt zárral miért volt jó egy hétig? Szerencse/véletlen. Lehet egy hétig pont összeértek az erek a vezetéken belül és működött. Próbáld ki azt, hogy jól megmozgatod a vezetékeket ott, ahol hozzáférsz. Lehet megint jó lesz egy darabig, de ha így működni fog, akkor szinte biztos, hogy valamelyik vezeték (vagy több) belül el van már szakadva, csak nem látszik. Próbáld többször, mondjuk ötször. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vertigo Elküldve December13, 2014 Megoszt Elküldve December13, 2014 Sziasztok! Múlt héten már írtam egy problémámról, de szeretném újra beidézni, hátha valaki tud esetleg valamit mondani róla / találkozott már ilyesmivel. Ez volt az: Néhány hete vettem egy Astra H-t, és tulajdonképpen minden szuper, egy dolgot kivéve. A fordulatszám időnként hideg, meleg motornál egyaránt periodikusan, kb. 10 másodpercenként ingadozik (szinte kizárólag felfelé). Ez még elmenne, viszont menet közben is csinálja, ekkor a fordulatszám mutatón szabad szemmel észre sem vehető a változás, viszont minimálisan érezhető, hogy "húz" az autó. Tényleg nem nagy mértékben, az utasok észre sem veszik, viszont én érzem, hogy külön gázadás nélkül is egy nagyon picit ránt rajta. Az autó 1.6 benzines, a motorkódja Z16XEP, hibakód nincs benne, azt vásárláskor ellenőriztem. Esetleg valami ötlet, hogy mitől lehet? Ha valakinek van hozzáfűzni valója, kérem ne tartsa magában! :) Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve December15, 2014 Megoszt Elküldve December15, 2014 Sziasztok! Múlt héten már írtam egy problémámról, de szeretném újra beidézni, hátha valaki tud esetleg valamit mondani róla / találkozott már ilyesmivel. Ez volt az: Ha valakinek van hozzáfűzni valója, kérem ne tartsa magában! :) Köszi! Nekem volt, hogy az alapjárat periódikusan emelkedett és menetközben is magától gyorsított az autó. A probléma az volt, hogy a kartergáz visszavezető cső falsot szívott (ami hallható is volt). A cső csere megoldotta a problémát. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vertigo Elküldve December15, 2014 Megoszt Elküldve December15, 2014 Nekem volt, hogy az alapjárat periódikusan emelkedett és menetközben is magától gyorsított az autó. A probléma az volt, hogy a kartergáz visszavezető cső falsot szívott (ami hallható is volt). A cső csere megoldotta a problémát. Szia, szuper, köszi szépen! Ez már legalább egy kiindulópont :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neuhofer Elküldve December16, 2014 Megoszt Elküldve December16, 2014 Az automon azt vettem észre,hogy mikor esik az esö a tolatoradar egyfojtába sipol.Van ijen hogy bele folyna a viz ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December17, 2014 Megoszt Elküldve December17, 2014 (edited) Az automon azt vettem észre,hogy mikor esik az esö a tolatoradar egyfojtába sipol.Van ijen hogy bele folyna a viz ? Megnézted a szenzorokat nem koszosak? Ha apró kavicsos sár ráül akkor is be tud zavarodni, próbáld meg letisztítani.... Módosítva December17, 2014 : Davee Link to comment Megosztás: More sharing options...
neuhofer Elküldve December17, 2014 Megoszt Elküldve December17, 2014 Megnézted a szenzorokat nem koszosak? Ha apró kavicsos sár ráül akkor is be tud zavarodni, próbáld meg letisztítani.... Csak mikor esik az eső akkor sipol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December17, 2014 Megoszt Elküldve December17, 2014 Csak mikor esik az eső akkor sipol. Ja értem, akkor valamelyik beázik valószínű, ahogy mondod, esetleg le kell kötni egyenként az adókat aztán lepróbálni vízzel, így kiszűrhető, hogy melyik a hibás jeladó, de lehet, hogy akkor meg azért sípol, pontosan nem tudom mit csinál ha le van húzva, csak ötlet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts