Robee Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 Sziasztok! Valaki tudja mi ez a két hibakód? ECN 000275 ECN 60631 Mióta bejöttek a fagyok néha néha bedobja a kulcsal átdöfött autó jelet, és egy pillanatra letiltja a kocsit. Lehet hogy csak véletlen, de ugy kb 2 het csinálja, és ha a városban vagyok akkor nem csinálja, de autópályán 100 km-en 1-2 alkalommal csinálja. ECN 000275: - Erről ennyit találtam, lehet hogy mond neked valamit :lol: ECN 000275 - P0002 - Fuel Metering Solenoid Valve Circuit Range/Performance - The control unit recognises a difference between desired and actual value. Oil pressure common rail too high or Oil pressure common rail too low Concerned Terminals: ECM: 19, 49 (XC11) In primul rind verifica mufa, contactele solenoidului. Uite aici pozitionarea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovacszsolt74 Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 ECN 000275: - Erről ennyit találtam, lehet hogy mond neked valamit :lol: ECN 000275 - P0002 - Fuel Metering Solenoid Valve Circuit Range/Performance - The control unit recognises a difference between desired and actual value. Oil pressure common rail too high or Oil pressure common rail too low Concerned Terminals: ECM: 19, 49 (XC11) In primul rind verifica mufa, contactele solenoidului. Uite aici pozitionarea: Megmondom őszintén angolból gyenge vagyok, jó lenne ha valaki segítene!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve November30, 2008 Megoszt Elküldve November30, 2008 Sziasztok! 2 fontos kérdésem lenne. 1hete vagyok büszke enjoy tulajdonos. 4éves autót vásároltam, 49.000KM volt benne. Reális? ahogy elnézegettem más fórumokon, hogy mire kell oda figyelni használt autó vásárláskor esztétikailag ami a valós elhasználást is tükrözi, pl. kárpit kopás, szőnyeg fakulás, autó mosó használatából adódóan 1-2 karcolás, ezek mind megvannak minimálisa. Mondhatni szalon állapotú. Persze szépen ki lehetett kozmetikázva is. Szervizkönyve benne volt, de szervizelve nem volt az autó, sok hátrányom lehet belőle? C Egerből vettem, elhozatal előtt olaj cserézték és szűrőket is újították benne. Pár napja kotyogós hangot véltem észlelni a jobb első keréktől, vissza is szaladtam vele a szervizbe (cserélik is holnapi nap folyamán) vmi csont van elrepedve. Kérdezem én 49000KM után ez normális? A szerviz vezető a rossz minőségű utakra fogta a dolgot. Rossz úton megesik a kavics felverődés, esetleg szélvédő repedés, és semmi ilyen nem észlelhető. Várom a válaszotokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November30, 2008 Megoszt Elküldve November30, 2008 Sziasztok! , 49.000KM volt benne. Reális? nem nagyon. ritka az ilyen autó.... bár lehet szerencséd... ezt senki se fogja megmondani neked. Szervizkönyve benne volt, de szervizelve nem volt az autó, sok hátrányom lehet belőle? 4 éves korban mindegy... nincs ebből hátrányod. Pár napja kotyogós hangot véltem észlelni a jobb első keréktől, vissza is szaladtam vele a szervizbe (cserélik is holnapi nap folyamán) vmi csont van elrepedve. a stabilizátor bekötőszárad kotyog. ez normális. sajnos a magyarországi utak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve November30, 2008 Megoszt Elküldve November30, 2008 Sziasztok! 2 fontos kérdésem lenne. 1hete vagyok büszke enjoy tulajdonos. 4éves autót vásároltam, 49.000KM volt benne. Reális? ahogy elnézegettem más fórumokon, hogy mire kell oda figyelni használt autó vásárláskor esztétikailag ami a valós elhasználást is tükrözi, pl. kárpit kopás, szőnyeg fakulás, autó mosó használatából adódóan 1-2 karcolás, ezek mind megvannak minimálisa. Mondhatni szalon állapotú. Persze szépen ki lehetett kozmetikázva is. Szervizkönyve benne volt, de szervizelve nem volt az autó, sok hátrányom lehet belőle? C Egerből vettem, elhozatal előtt olaj cserézték és szűrőket is újították benne. Pár napja kotyogós hangot véltem észlelni a jobb első keréktől, vissza is szaladtam vele a szervizbe (cserélik is holnapi nap folyamán) vmi csont van elrepedve. Kérdezem én 49000KM után ez normális? A szerviz vezető a rossz minőségű utakra fogta a dolgot. Rossz úton megesik a kavics felverődés, esetleg szélvédő repedés, és semmi ilyen nem észlelhető. Várom a válaszotokat. ha benzines akkor előfordulhat, ha dízel akkor egy 3-as szorzót rá lehet tenni... ha tech2 közelébe jutsz, az megmondja hogy a motorvezérlő mennyit futott, az valószínűleg a valós adat... persze ettől nem kell megijedni, kérdés hogy hol futotta le. az enyém 2 év alatt 120-at kapott valahol a csigazabálóknál, így a futóműve jobb állapotú még az újabb 30e magyarisztáni kilométerrel is, mint sok fiatalabb itthoni... ha nincsen vezetve egy ennyit futott kocsi szervízkönyve, akkor az tipikus visszatekerősdi, az enyém papírja is valahol véletlenül elveszett a kereskedő szerint, az óra meg 62e-et mutatott... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Tech2 ügyben Opel szervizben érdeklődhetek? Vagy inkább jobb is, ha nem tudom a valós km-et... :lol: 2004-es évjárat, pillanatnyi - átlag fogyasztást bele lehet varázsolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Tech2 ügyben Opel szervizben érdeklődhetek? Vagy inkább jobb is, ha nem tudom a valós km-et... :lol: 2004-es évjárat, pillanatnyi - átlag fogyasztást bele lehet varázsolni? az enyém 2005-ös angliai ( itt tudsz utánanézni hogy a tiéd milyen az alvázszám alapján ), és a fedcomp működik, az ablakfelhúzó működik, az övre sípolást ki tudták iktatni, az automatikus ajtózár nem megy sajna. a fedcomp a kijelzőn is múlik, ha jól tudom akkor a legkisebbre nem lehet felhúzni, a 3 sorostól megy. nálam eléggé csal, random fél-1 literrel optimistább a valóságnál. esetleg ha már tech2-re dugják akkor a motorvezérlő szoftvert is érdemes megnézetni, hátha valami őskövület van rajta, nálam 3-al újabbat tudtak rátenni, és mintha a fogyasztáson picit látszana is pár deci formájában (valós, nem a fedcomp szerintin) szerintem az enyémben a tempomat is utólagos, több jel is erre utal, tehát ha nálad nincsen akkor egy bajuszkapcsoló megvásárlásával valószínűleg az is éleszthető Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 A szervízkönyvbe azt írja, ha bevillan a sárga a tanknál, akkor még 100km-ig jó vagyok! Napokba meglepődtem, mert bevillant a sárga 2km után már szűrcsögő hangot hallottam hátulról és megállt az autó. vmi gond lehet a tankommal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 mikori évjáratú az autód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kezo80 Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Sziasztok! Látom, hogy ez a fórum topic a H astra hibáiról szólna, viszont én segítséget szeretnék kérni. Megérkezett az usa-ból az elején sérült Saturn Astram amit nem rég vettem. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy mely bontókat tudjátok ajánlani ahol érdemes szétnézni mert nagy választéka van és ajánlanátok ? Lehet gyakorlatilag bármerre. Továbbá majd érdeklődnék olyan ügyben is, hogy van-e olyan valaki aki érti a computer programozását, mert kíváncsi vagyok hogy lehet-e azzal kezdeni valami hogy jelenleg mérföldben és gallonban számol mindent. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 2004 7. havi Link to comment Megosztás: More sharing options...
crown Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Udvozlet! 2004-es Opel Astra H-ra, gyari 15"-os kerekre (4 evszakos bridgestone gumi?) milyen teli gumit javasoltok? A kocsinak mi a gyari javasolt gumi parametere? Magam reszerol egy nagyon-nagyon ritkan hoban kocsizo ember vagyok, de valoszinuleg Ausztriaba kellene menni a telen, es oda kellene valami ar / teljesitmenyben korrekt gumi. Erdemes a magamfajta nem szakavatottnak is hasznlat gumi utan nezelodni, vagy csak ujban bizhatok? -- tamas Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Udvozlet! 2004-es Opel Astra H-ra, gyari 15"-os kerekre (4 evszakos bridgestone gumi?) milyen teli gumit javasoltok? A kocsinak mi a gyari javasolt gumi parametere? Magam reszerol egy nagyon-nagyon ritkan hoban kocsizo ember vagyok, de valoszinuleg Ausztriaba kellene menni a telen, es oda kellene valami ar / teljesitmenyben korrekt gumi. Erdemes a magamfajta nem szakavatottnak is hasznlat gumi utan nezelodni, vagy csak ujban bizhatok? -- tamas 195/65/R15 a rávaló ezt a cikket érdemes átfutni: katt nekem UG7+ -om van, és nagyon elégedett vagyok vele. mentem már vele 5 centi vastag hólatyakban 160-al autópályán, utat teljesen elfedő felhőszakadásban, mindenféle körülmények között, és csak jót mondhatok róla - ahogy a cikk is hozza... úgynézem most sebességindextől függően 56 (T=190) vag 80e (H=210) +szerelés egy garnitúra, asszem az a +20 km/h télen nem éri meg a többletet, szóval szereléssel ~60 pénzből rajta is lehet... a használtat nem erőltetném, sok a sunyi gumis, ki tudja hány éveset, javítottat, szálszakadtat akar éppen elsózni. egy ilyen jobbfajta meg ki fogja bírni 7-8 évig, az alatt csak el is kopik Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Hello! Tudnátok segíteni a következőkbe hogy mit jelentenek? Aver Consump Trip Consump Aver speed Trip Distance Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Hello! Tudnátok segíteni a következőkbe hogy mit jelentenek? Aver Consump Trip Consump Aver speed Trip Distance Aver Consump - Átlagfogyasztás -> két nullázás közti időszakot méri l/100km-ben Trip Consump - Uzemanyag felhasználás -> két nullázás közti időszakot méri literben Aver speed - Átlagsebesség -> két nullázás közti időszakban az átlagsebességet mutatja km/h -ban Trip Distance - Megtett távolság -> két nullázás közti időszakban megtett út hosszát mutatja km-ben Aztán kell hogy legyen egy olyan is,hogy " Range " , ez pedig azt mutatja, hogy a jobb lábad függvényében még mennyit tudsz elautózni a tankban található üzemanyaggal... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 ... szerk: lassú voltam :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December16, 2008 Megoszt Elküldve December16, 2008 50.000km után reális h kiég a fényszóróm? Házilag kilehet cserélni? v bízzuk inkább szakemberre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December16, 2008 Megoszt Elküldve December16, 2008 50.000km után reális h kiég a fényszóróm? Házilag kilehet cserélni? v bízzuk inkább szakemberre? Hát a fényszoró nem éghet ki,max az izzó benne! :rolleyes: Tuti ki lehet otthon is cserélni,bár ha jól tudom a H-nál ez nem egyszerű mutatvány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve December16, 2008 Megoszt Elküldve December16, 2008 50.000km után reális h kiég a fényszóróm? Házilag kilehet cserélni? v bízzuk inkább szakemberre? előfordulhat - esetleg ha van kéznél voltmérő, akkor nézd meg mennyit mutat járó motornál - kb 14.5V-ig normális, nálam 14 alatt szokott lenni 1-2 tizeddel kicserélni nem nagy művészet... vegyél jobbfajta izzót (osram vagy hasonló), tekerd ki a kormányt és a dobba benyúlva találsz egy kis ajtót, amit ki kell akasztani, és mögötte van a lámpaház gumisapkája. az izzót tekerve lehet kiszedni, és asszem át kell rakni az újra egy kis lemezbigyót és úgy visszatekerni - figyelj rá, hogy az izzóval csapkolódva ne görbítgesd össze azt a fémkupakot ami szemből látszik, mert elég sérülékeny! valamint a gumisapkát is jól igazítsd vissza, nehogy víz kerülhessen a házba (felülről rá lehet látni) esetleg alternatíva a xenon (valódi HID, nem a teszkós kamukra gondolok), mostmár 10 pénz körül lehet komplett szetteket kapni, de sajnos az autó elektronikája néha beszól és összetettebb feladat az élesztés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December17, 2008 Megoszt Elküldve December17, 2008 és még 1 kérdés, hogy az akkumulátoromon eddig világított a kis zöld led, most meg semmi. se zöld se sárga se semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HuOrso Elküldve December28, 2008 Megoszt Elküldve December28, 2008 állítottam ma a kormány magasságot, és az egész kormány és műszerfal közti rész elcsúszott jobbra. feszegetve tudom csak visszaállítani, de ha stabilizálom, akkor ugyan úgy elcsúszik. mi lehet a hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hzcs Elküldve Január9, 2009 Megoszt Elküldve Január9, 2009 Hi! Nemrég lett egy H a családban,és ezzel kapcsolatban lenne egy (egyelőre B)) kérdésem: az normális, hogy a motor elég hangosan jár? Mintha valami lánc csörögne benne. A kocsit újan vettük, de volt benne 15km, nem sok az egy kicsit ahhozképest, hogy szalonautó? A 105 ezer km-es G astra sokkal csendesebben jár, sokkal jobban gyorsul, és kevesebbet fogyaszt. Eddig csalódás a H ilyen szempontból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 és még 1 kérdés, hogy az akkumulátoromon eddig világított a kis zöld led, most meg semmi. se zöld se sárga se semmi. Az csak egy tájékoztató led, semmi konkrétumot nem ad az akku állapotáról. Ha zölden világít akkor még ráköthetsz egy tompított izzót és lehet hogy pirosba csap át. Ha már nem akar indulni az akku akkor meg csere. állítottam ma a kormány magasságot, és az egész kormány és műszerfal közti rész elcsúszott jobbra. feszegetve tudom csak visszaállítani, de ha stabilizálom, akkor ugyan úgy elcsúszik. mi lehet a hiba? Lehet hogy valamelyik tartó műanyagcsonk eltört talán? De remélem hogy nem a kormányod csúszott el jobbra a műszerfalhoz képest... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Január20, 2009 Megoszt Elküldve Január20, 2009 valaki meg tudná mondani, hogy az 5 ajtós és caravan H hátsó ablaktörlője ugyanaz e? a boltban az adatbázis kizárólag kombira hozott hátsó törlőt ami ugyanúgy 30 centis mint az enyém, szóval valszeg jó, de örülnék egy biztos megerősítésnek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Ha a lapát hosszára vagy kiváncsi akkor szerintem egy centivel a zsebedben lebattyogsz a parkolóba és meméred. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts