Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni! Tanksapkám állandóan lecsavarodik magától, főleg ilyen melegebb időben. Olyan büdös benziszag van a kocsibain mint egy igazi régi UAZ-ban. Ötletem sincs hol a hiba, rátekerem, megállok vele a napon erre letekeredik. Nem vagyok szerelő, de sejtem hogy valami dugulás lehet.. Merről essünk neki? Volt már ilyen baja valakinek?

Köszönöm a segítséget előre is!

üdv Laci

Szia Laci !

Nálam is időnként benzinszag van, főleg nyáron, itt vettem utángyártott sapit.

http://mullerautowebshop.hu/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=tanksapka&submit_search=

A rajta lévő eredetin a tömítés már nem sík, elkopott.

Első benyomások róla, jóval halkabban kattog, a tömítés egyelőre prímán zár.

Hosszútávon meglátjuk.

http://mullerautowebshop.hu/opel-astra-g/678-opel-astra-corsa-omega-vectra-tanksapka-kozpontizaras.html

Üdv. Józsi

Megosztás:

hi. segitséget kérnék... p1895 hibakódom van,ami csak ritkán van jelen,főleg nagy sebességnél villanik be a narancs autóba állított villáskulcs. nem találok leirást ehez a hibához.Tegnap volt olajcserém ,szürökkel, adlékot is kapott(xado) a váltó és a motor is, ma reggel átírták a vezérlőprogramot.50-70 km -t kergettem minden hiba nélkül.majd most este jelentkezett ez a hiba.

mi lehet ez?valakinek ötlete?

Megosztás:

Sziasztok!

Ma este kicseréltem az Astramban az ablakmosó fúvókákat Insigniasra. Sajnálattal állapítottam meg, hogy a kedves márkaszervíz barbár módon tette vissza az esővíz elvezetőt, mert az egyik oldalról hiányzik a szigetelő csík, illetve egy műanyag bolha, egyet pedig sikeresen eltörtek a kollegák. Miután most összeszereltem az ablak felületére felfekvő gumi az egyik oldalon picit eláll. A kérdésem az lenne, hogy fenn áll-e a beázás veszélye ebből kifolyólag vagy sem? Remélem nem, mert ha ilyen kóklerul volt összerakva, és nem volt gond, bízok benne, hogy ezután sem lesz. Elképzelhető, hogy ez a gumi még idomul az ablakhoz? Köszönöm előre is. G.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma este kicseréltem az Astramban az ablakmosó fúvókákat Insigniasra. Sajnálattal állapítottam meg, hogy a kedves márkaszervíz barbár módon tette vissza az esővíz elvezetőt, mert az egyik oldalról hiányzik a szigetelő csík, illetve egy műanyag bolha, egyet pedig sikeresen eltörtek a kollegák. Miután most összeszereltem az ablak felületére felfekvő gumi az egyik oldalon picit eláll. A kérdésem az lenne, hogy fenn áll-e a beázás veszélye ebből kifolyólag vagy sem? Remélem nem, mert ha ilyen kóklerul volt összerakva, és nem volt gond, bízok benne, hogy ezután sem lesz. Elképzelhető, hogy ez a gumi még idomul az ablakhoz? Köszönöm előre is. G.

Szia!

Tavaly én is eltörtem két patentot a fúvókacsere közben, de rendeltem a patentdepo.hu -ról.

Már ha egyről beszélünk, az enyém ilyen volt:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/patent/51%2004%20228%20B.jpg

A fent említett oldalon a 69-057 cikkszámú lesz az.

http://patentdepo.hu/69-000.htm

Korrekt bolt. Rendeltem 3 ilyet, meg egy másikfajtát és ingyen elküldte.

A gumi szerintem nem fog már idomulni az ablakhoz.

Nekem is eláll kicsit, problémát még nem tapasztaltam.

ecat link:

http://ecat24.com/catalog/part/1/9/99/27/158/

Üdv!

Módosítva : okynoa
Megosztás:

Szia!

Tavaly én is eltörtem két patentot a fúvókacsere közben, de rendeltem a patentdepo.hu -ról.

Már ha egyről beszélünk, az enyém ilyen volt:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/patent/51%2004%20228%20B.jpg

A fent említett oldalon a 69-057 cikkszámú lesz az.

http://patentdepo.hu/69-000.htm

A gumi szerintem nem fog már idomulni az ablakhoz.

Nekem is eláll kicsit, problémát még nem tapasztaltam.

ecat link:

http://ecat24.com/catalog/part/1/9/99/27/158/

Üdv!

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget. Nem túl jó hír, hogy nem fog idomulni a gumi, bár a lényeg, hogy ne ázzon be. Bízok a legjobbakban. Ahogy nézegetten, ez a műanyag eleve lyukas az ablaktörlő lapátok körül. szóval szerintem nagy baj nem lehet. Köszönöm még egyszer. Üdv. G.

Megosztás:

Szia Józsi!

Köszönöm szépen a válaszodat! Zárhatót vettél, vagy az első linken találhatót?

Tegnap este megnéztem a sapka tömítését, nem láttam rajta elváltozást - teljesen sík,

Azonban érdekes, hogy ha letekerem és vissza, (ilyenkor már nem lehetne nyomásprobléma) érezni a benziszagot a kupak felől.

Holnap viszem a kocsit az Opel Tóthoz, előzetesen azt mondták, hogy a tankban vákumnak kellene lenni, az szívja le a kupakot

Meglátjuk mit lehet tenni, írok a fejleményekről.

üdv Laci

Szia Laci !

Nálam is időnként benzinszag van, főleg nyáron, itt vettem utángyártott sapit.

http://mullerautowebshop.hu/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=tanksapka&submit_search=

A rajta lévő eredetin a tömítés már nem sík, elkopott.

Első benyomások róla, jóval halkabban kattog, a tömítés egyelőre prímán zár.

Hosszútávon meglátjuk.

http://mullerautowebshop.hu/opel-astra-g/678-opel-astra-corsa-omega-vectra-tanksapka-kozpontizaras.html

Üdv. Józsi

Megosztás:

hi. segitséget kérnék... p1895 hibakódom van,ami csak ritkán van jelen,főleg nagy sebességnél villanik be a narancs autóba állított villáskulcs. nem találok leirást ehez a hibához.Tegnap volt olajcserém ,szürökkel, adlékot is kapott(xado) a váltó és a motor is, ma reggel átírták a vezérlőprogramot.50-70 km -t kergettem minden hiba nélkül.majd most este jelentkezett ez a hiba.

Szia!

Kell neked padlózni, meg csippeltetni. :icon1:

P1895: Transmission Control Module to Electronic Control Module /PCM Torque Reduction Circuit

Megosztás:

Azt nem tudom hogy csinálták, vagy mi volt benne az üzlet nekik, mert a 4db patent kevesebbe kerül, mint a postaköltség, amit ezek szerint neked valamiért átvállaltak.

Én annak idején több mindent rendeltem, pont a magas szállítási költség miatt, hogy megérje. Pár ezer forintért válogattam össze mindenféle patentokat, tartalékba is vettem néhányat. De még így is bőven befért a cucc egy borítékba. Már nem emlékszem mennyi volt a pontos postaköltség, de egy ezresen felül volt az biztos, amit kicsit sokalltam is.

Egyébként kapható máshol is. Pl.: http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/cikkszam?km=2&cikkkod=5104988+%2ACS&keres=%095104988

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

Szia!

P1895 TCM to ECM Torque Reduction Circ

A megfejtést rád bízom :icon1:

Ui: Közben látom már más is válaszolt. Sajnos ennél többet nem tudok kiolvasni belőle.

Módosítva : Frankie64
Megosztás:

Szia Józsi!

Köszönöm szépen a válaszodat! Zárhatót vettél, vagy az első linken találhatót?

Tegnap este megnéztem a sapka tömítését, nem láttam rajta elváltozást - teljesen sík,

Azonban érdekes, hogy ha letekerem és vissza, (ilyenkor már nem lehetne nyomásprobléma) érezni a benziszagot a kupak felől.

Holnap viszem a kocsit az Opel Tóthoz, előzetesen azt mondták, hogy a tankban vákumnak kellene lenni, az szívja le a kupakot

Meglátjuk mit lehet tenni, írok a fejleményekről.

üdv Laci

Szia, a központis verziót vettem.

Kíváncsian várom, hogy mire jutsz.

Állítólag van valamilyen szűrő elől, ahol csatlakozik a levegőztető, szénszűrő, ha jól emlékszem. Nyilván ki lehet valahogy nyomozni, aki ért hozzá.

Üdv, Józsi

Megosztás:

Sziasztok!

Ma levettük a hővédőt megnézendő, hogy hidegen mitől cicceg alacsony fordulaton gázadásra. Hát ettől:

20140916_08425_.jpg

Nem vagyok boldog.

Lehetőségek:

1. Besétálok a csergőbe és megveszem 310 ért :D

2. Bontott 30-40e (de ki tudja meddig megy a katalizátor, na meg az öntvény?)

3. Janó meghegeszti és síkolja 35e körül, de azt mondja hogy 200 után hamarosan úgyis várható a katalizátor halála (- én ezt kétlem mondjuk)

4. Dinamit gyárt hozzá hajtogatottat, de gyorsan kiderült hogy szar helyen van a szonda rajta, és nincs a hővédő felfogatásnak egyáltalán furat!

5. Janó tud szerezni utángyártott öntvényt katalizátorral. (valahol 100 körül megáll)

Jelenleg az 5-ösnél tartok, de ha valakinek van még ötlete ne tartsa magában!

Megosztás:

Sziasztok!

Ma levettük a hővédőt megnézendő, hogy hidegen mitől cicceg alacsony fordulaton gázadásra. Hát ettől:

20140916_08425_.jpg

Nem vagyok boldog.

Lehetőségek:

3. Janó meghegeszti és síkolja 35e körül, de azt mondja hogy 200 után hamarosan úgyis várható a katalizátor halála (- én ezt kétlem mondjuk)

4. Dinamit gyárt hozzá hajtogatottat, de gyorsan kiderült hogy szar helyen van a szonda rajta, és nincs a hővédő felfogatásnak egyáltalán furat!

5. Janó tud szerezni utángyártott öntvényt katalizátorral. (valahol 100 körül megáll)

Az enyém is Z16XEP és nekem is repedt már. Nekem csak a nálad jobb oldali repedés van és nem ilyen hosszan, csak fele.

Kb. én is arra jutottam, mint te (kivéve az utolsó pont).

Az új marha drága, nem éri meg, főleg, ha a katalizátornak semmi baja. Nem értem miért kellet egybe rakni a leömlőt a katalizátorral (persze értem).

Én is kerestem bontottat, felhívtam vagy 10 bontót (ill. volt magánszemély is, aki hírdetett), de ahol volt, az mind ilyen, repedt.

Azt mondták, hogy ha meg is heggesztik, semmi nem garantálja (a heggesztő sem), hogy nem fog tovább repedni, szóval erről én is lemondtam.

Így nekem egyelőre maradt a repedt.

Én a csőből hajlítottan gondolkoztam, de ezek szerint az sem jó.

Azt meg tudnád írni, hogy a utángyártott milyen gyártmány és vajon honnan van? Ilyenről eddig nem hallottam, pedig én is keresgéltem annak idején.

Ill. írd meg légyszíves a fejleményeket, ha cserélteted.

Megosztás:

Azt meg tudnád írni, hogy a utángyártott milyen gyártmány és vajon honnan van? Ilyenről eddig nem hallottam, pedig én is keresgéltem annak idején.

Ill. írd meg légyszíves a fejleményeket, ha cserélteted.

Eddig csak a Janó mondta, hogy tud rendes öntvényt utángyártottat, még nem hívott hogy pontosan mennyi. (sacc 85öt mondott telefonba)

Közben túrtam egy kis ebayt, nem lehetetlen a küldetés:

Kicsit puritán de minden stimmelőnek tűnik:

http://tinyurl.com/pps4klv

Ez egy kicsit szebb, rádaásul van hozzá minden sallang ami a szereléshez kell:

http://tinyurl.com/kuloqej

Szállítással mondjuk ez utóbbi is már 80e.

Mifivel beszéltem, 72e-ért tud ATEC-et hozni jóárasítva.

Itt tartok most.

Megosztás:

Eddig csak a Janó mondta, hogy tud rendes öntvényt utángyártottat, még nem hívott hogy pontosan mennyi. (sacc 85öt mondott telefonba)

Közben túrtam egy kis ebayt, nem lehetetlen a küldetés:

Kicsit puritán de minden stimmelőnek tűnik:

http://tinyurl.com/pps4klv

Ez egy kicsit szebb, rádaásul van hozzá minden sallang ami a szereléshez kell:

http://tinyurl.com/kuloqej

Szállítással mondjuk ez utóbbi is már 80e.

Mifivel beszéltem, 72e-ért tud ATEC-et hozni jóárasítva.

Itt tartok most.

Köszi! Hasznos infó! Én annak idején az ebay-t nem néztem, csak itthon keresgéltem.

Ezek egész tűrhető árban vannak. Főleg, hogy annak idején olvastam, csak sajnos elfelejtettem elmenteni, hogy hol, de vannak cégek, akik a használt katalizátorért egész jó pénzt adnak.

Módosítva : grep
Megosztás:

Sziasztok!

Azt vettem észre, hogy a ha egyenetes 50-60 km/h sebességgel megyek kb 6-8 km-t, akkor már menet közben benzin szagot kezdek érezni a kocsiban. Mikor megállok, a csomagtartóban érződik erősen. Pár perc után megyek tovább a szag eltűnik, megálláskor már nem érződik. Astra H 1.6.

Nem kell hozzá nagy meleg, a mostani hűvösebb napokban is érzem. Ha szakszosan utazok (lámpák, táblák, csúcs forgalom) akkor nem érződik, csak egyenletes 4-5 perces utazásnál. Mi lehet ez?

Módosítva : ailles
Megosztás:

Szia Józsi!

Felemelték az autót az opelnél, semmi szivárgás nem volt, vizsont lötyögött a sapka, rendeltek egy újat rá és kész..

Most nétem meg, kint áll a kocsi a napon, bent már nem érezni a benzin szagát, remélem hogy ennyi. megnéztem a sapkánál is, ott még mindig érezni, de már csak nagyon nagyon halványan, remélem hogy így is marad.

A szervízvezető azt mondta hogy ha rossz lenne a levegőztető rendszer más gondok jelentkeznének.

majd kiderül..

Szia, a központis verziót vettem.

Kíváncsian várom, hogy mire jutsz.

Állítólag van valamilyen szűrő elől, ahol csatlakozik a levegőztető, szénszűrő, ha jól emlékszem. Nyilván ki lehet valahogy nyomozni, aki ért hozzá.

Üdv, Józsi

• Like 1
Megosztás:

Nekem is Z16XEP és szintén repedt a kipufógó csonk, így van egy kis repedt fazék hangja, de engem különösebben nem zavar, így nem is fogok emiatt 100e Ft rákölteni.

Egyébként lehet kapni hőálló tömítő pasztát direkt kipufogókhoz. Az alapállapotában kenhető és kb. 24 óra után fém keménységűre szilárdul és 1200 fokig hőálló. Használtam ilyet a motoromnál (kifújt az egyik illesztésnél), ott bevált.

Van még a tubusban, ha egyszer lekerül a csonkról a hővédő lemez (első ránézésre nekem bonyolultnak tűnt levenni), akkor lejavítom vele az autó kipufó csonkját is.

A paszta ára 900 Ft/tubus.

Tényleg, hogyan kell levenni a hővédő lemezt? Nagy munka, házilag minimális szaktudással megoldható?

Sziasztok!

Nem vagyok boldog.

Lehetőségek:

Módosítva : hening
Képpel idézés.
Megosztás:

Sziasztok!

A közeljövőben esedékes lesz a kettős tömegű lendkerék cseréje. Az autó egy 2007-es kombi Astra z17dth 74kw. Az egyik autóalkatrész kereskedésben azt mondták, hogy érdemes inkább kiváltó szettet venni ami tartalmazza a merev lendkereket és a kuplung tárcsát is. Állítólag a rezgés csillapítás itt a kuplungtárcsában van. Szerintetek érdemes ilyet venni? Valakinek van már tapasztalata erről?

Köszi a válaszokat.

Megosztás:

Pl. Bárdinál:

http://www.bardiauto.hu/webshop/felszerelesi-cikkek/szerelesi-segedanyagok/kipufogo-javitok

Nekem is Z16XEP és szintén repedt a kipufógó csonk, így van egy kis repedt fazék hangja, de engem különösebben nem zavar, így nem is fogok emiatt 100e Ft rákölteni.

Egyébként lehet kapni hőálló tömítő pasztát direkt kipufogókhoz. Az alapállapotában kenhető és kb. 24 óra után fém keménységűre szilárdul és 1200 fokig hőálló. Használtam ilyet a motoromnál (kifújt az egyik illesztésnél), ott bevált.

Van még a tubusban, ha egyszer lekerül a csonkról a hővédő lemez (első ránézésre nekem bonyolultnak tűnt levenni), akkor lejavítom vele az autó kipufó csonkját is.

Tényleg, hogyan kell levenni a hővédő lemezt? Nagy munka, házilag minimális szaktudással megoldható?

Megosztás:

Sziasztok!

A közeljövőben esedékes lesz a kettős tömegű lendkerék cseréje. Az autó egy 2007-es kombi Astra z17dth 74kw. Az egyik autóalkatrész kereskedésben azt mondták, hogy érdemes inkább kiváltó szettet venni ami tartalmazza a merev lendkereket és a kuplung tárcsát is. Állítólag a rezgés csillapítás itt a kuplungtárcsában van. Szerintetek érdemes ilyet venni? Valakinek van már tapasztalata erről?

Köszi a válaszokat.

Szia!

Én nem cserélném fixre. Nem véletlenül és nem csak szívatásból van benne a kettős tömegű. Nekem az a véleményem, hogy ha nem lett volna feltétlenül szükség rá, elég lett volna a kuplungtárcsa csillapítása is, akkor a gyártás során is megspórolták volna a kettős tömegű árát. De nem tették, amink kell lennie valamilyen okának.

Lendkerék már van 100 alatt is. Pl: http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/autotipus__OPEL_s76___ASTRA+__ASTRA+H_s53_2004%7C03_s13___17848/Kuplung_s73___Lendker%C3%A9k_s71____s80___.Mind._s74_?gyakori=I&cikkkod=415+0256+10+%2AL

Így sem olcsó, de az ember nem egy-két évre veszi.

Engem a szerelőm tavaly rábeszélt a felújításra. Eddig majdnem egy év és kb 25.000km megtétele után minden rendben vele. Kopp-kopp-kopp. :)

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

Szia Józsi!

Felemelték az autót az opelnél, semmi szivárgás nem volt, vizsont lötyögött a sapka, rendeltek egy újat rá és kész..

Most nétem meg, kint áll a kocsi a napon, bent már nem érezni a benzin szagát, remélem hogy ennyi. megnéztem a sapkánál is, ott még mindig érezni, de már csak nagyon nagyon halványan, remélem hogy így is marad.

A szervízvezető azt mondta hogy ha rossz lenne a levegőztető rendszer más gondok jelentkeznének.

majd kiderül..

Szervusz Laci !

Reméljük ezzel rendben lesz. Én nem eredetit vettem, de nem sokkal drágább megnézve a Unix oldalán. Ha jelentkezik még, akkor nem sajnálom majd rá a plusz pénzt, és megveszem mondjuk ezt :

http://www.unixauto.hu/Unix_CikkekLista_Form.aspx

Üdv. Józsi

Megosztás:

Én már tettem rá ilyen pasztát. Valóban nagyon keményre szilárdult, viszont egyben le is esett egy hét múlva. Pedig előtte megtisztítottam minden szennyeződéstől a helyet, ahova a tömítőpaszta ment.

A hővédő lemezt elvileg csak a lambda szonda kiszedésével lehet levenni, de nekem sikerült úgy forgatni és egy kicsit feszegetni, hogy e nélkül is le tudtam venni. Visszarakni így nehezebb volt, mert nem jegyeztem meg milyen helyzetbe volt, mikor kibukott a lambda szonda mellett, és elszórakoztam vele vagy 15-20 percet míg vissza tudtam varázsolni. :)

Megosztás:

Én már tettem rá ilyen pasztát. Valóban nagyon keményre szilárdult, viszont egyben le is esett egy hét múlva. Pedig előtte megtisztítottam minden szennyeződéstől a helyet, ahova a tömítőpaszta ment.

A hővédő lemezt elvileg csak a lambda szonda kiszedésével lehet levenni, de nekem sikerült úgy forgatni és egy kicsit feszegetni, hogy e nélkül is le tudtam venni. Visszarakni így nehezebb volt, mert nem jegyeztem meg milyen helyzetbe volt, mikor kibukott a lambda szonda mellett, és elszórakoztam vele vagy 15-20 percet míg vissza tudtam varázsolni. :)

Hát, az nem jó hír hogy tartósan nem tapad a paszta a fémre...

Én mindenképpen ezen a tömítőanyag vonalon tapogatóznék, ez tűnik a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásnak. A napokban kandallót éppítettünk, és a mester vízüveget használt az elemek rögzítésére. Akkor hallottam erről először és akár ez is megérne egy próbát, főleg az alábbi wikipédia bejegyzés alapján:

Vízüveg felhasználása:

"Fémek javítására alkalmazható. Bevett gyakorlat, hogy egy belsőégésű motor kipufogórendszerében bekövetkezett repedéseket nátrium-szilikáttal, vagy rokon vegyületével, magnézium-szilikáttal javítják, ugyanis vízben oldva könnyen felvihető a sérült részre, majd az erős hő hatására a víz elpárolog belőle, így egy üvegszerű, tartós bevonatot képez a sérült részen. Ugyanezen elv alapján gyakran alkalmazzák igen meleg környezetben lévő fémfelületek javítására is."

http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-szilik%C3%A1t

Van esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata a vízüveggel?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.