Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Viszont Csaba66, Astra555, nektek milyen az Astrátok? Én úgy emlékeztem hogy a tiétek is ötajtós. Legalábbis Csabáéra meg mertem volna esküdni.

Akkor mégsem?

Vagy ha igen, akkor vajon plusz extraként lehetett hozzá rendelni a felhajtható ülőlapot? Vagy lehet hogy évjáratfüggő? Az enyém ugyanis egy évvel régebbi.

Szia! Nekem Caravan van. Az ülőlap, ugyanúgy, mint a támla, osztott. Ha megvan a kis kar, amit kihúzol, akkor biztos, hogy a tiédet is fel lehet hajtani. Nem hinném, hogy az ülőlap kivétele karosszériafüggő volna, szerintem inkább felszereltséghez tartozik. Ezek alapján neked meg biztosan a felnyitható fajta van, az a kérdés, hogy az ülőlap osztott e vagy sem.

Most indulok haza autóval, ha energiám engedi, akkor csinálok képet az enyémről, aztán meglátjuk, hogy egyezik a kettő vagy sem.

• Like 1
Megosztás:

Szia! Nekem Caravan van. Az ülőlap, ugyanúgy, mint a támla, osztott. Ha megvan a kis kar, amit kihúzol, akkor biztos, hogy a tiédet is fel lehet hajtani. Nem hinném, hogy az ülőlap kivétele karosszériafüggő volna, szerintem inkább felszereltséghez tartozik. Ezek alapján neked meg biztosan a felnyitható fajta van, az a kérdés, hogy az ülőlap osztott e vagy sem.

Most indulok haza autóval, ha energiám engedi, akkor csinálok képet az enyémről, aztán meglátjuk, hogy egyezik a kettő vagy sem.

Nekem is 5 ajtós van és nem lehet felhajtani a hátsó üléslapot. Ráadásul nem is osztott, mint a háttámla.

Csak ki lehet venni.

• Like 1
Megosztás:

A miénk is 5 ajtós és nem lehet felhajtani. Korábban az ülőlap foszlása miatt ki volt véve, de nem tudom mi volt a trükk, mert a kárpitos vette ki. Illetve Ő is rakta vissza.

Most megnéztem, két műanyag fül van elől, de szabadkézi erővel nem sikerült kimozdítani.

• Like 1
Megosztás:

Megnéztem. Az ülőlap alján nálam nem látszik ki a szivacs, hanem le van burkolva.

Megosztás:

Akkor itt van a kutya elásva!

Ezek szerint az 5 ajtós modellnél (ahogy korábban is sejtettem) nem lehet felhajtani az ülőlapot, a kombinál pedig van erre mód. A tapasztalatok mellett ezzel összhangban ezt írja az orosz oldal is és a kocsi kezelési útmutatója is.

Az 5 ajtósnál is ki lehet szenvedni ha nagyon muszáj, de ezek után nem próbálkozom vele.

Ez ilyen, azt kész! :)

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a témához!

Megosztás:

Próbálgattam a hátsó ülőlapot felhajtani úgy, hogy írtátok. A két, az ülőlap elején lévő műanyag kallantyút kihúztam, ekkor kioldott a két első rögzítő. Idáig rendben van. De utána bárhogy húzom, feszegetem, rángatom, meg se moccan. :(

Az elejét meg tudom emelni, de hátul a támlák felé valami még fogja. Nem is nagyon látom, kitapogatni se tudom hogy mi.

Bár ha hátul is sikerülne valahogy leoldani, akkor el nem tudom képzelni, hogy mi fogja még az autóhoz tartani, amin keresztül előre tudom felhajtani. Nekem úgy tűnik, hogy egy az egyben kijönne az autóból.

Kb 10 percen keresztül rángattam, próbálgattam, szenvedtem vele, jól le is izzadtam, de semmi, meg se mozdul. Így továbbra is rejtély számomra hogy azt hogyan lehet felhajtani. Vagy nekem van valami speckó ülésem, ami nem olyan mint a tiétek, vagy nem tudom...

Szerk.:

Közben tettem még egy kísérletet, de feladom!

Arra a konklúzióra jutottam, hogy két féle H Astra hátsó ülőlap létezik. Az egyik fajtát fel lehet hajtani, a másikat nem. Az enyém az utóbbi csoportba tartozik. :(

Így néz ki ha kikattintom az első rögzítőket és befotózok az ülőlap alá: http://kepfeltoltes.hu/140726/P1030642_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az eleje teljesen szabadon van, a hátsó felét meg valami fixen fogja.

Szia.

Itt egy kép, mi van az üléslap alatt.

Ha jól emlékszem, nálam egy picit nyomkodni kellett a hátsó részét az ülésnek, hogy kiakadjon az üléslapban lévő fémrúd. És visszafelé sem egyszerű, mert nem mindig akad be a helyére.....anno én írtam, hogy szörnyű visszatenni....nekem nehezen akadt bele....meg az első patentok alá sem ugrott be az egyik fémrúd. Azóta ki se veszem, mindig a vizes kárpittisztítóval átmegyek rajta, és frankó tiszta...

Update: látom, már további fejlemények voltak, csak én most olvastam tovább....

És tök igazad van, a szedánban felhajtható....Vaffankúló, az 5 ajtósban miért nem tudták ugyanezt megcsinálni? Sokkal jobb lenne.... :D

Módosítva : Maybal
Megosztás:

Sziasztok, mi a velemenyetek a 2004es evjaratu 1.6os benzines astrakrol, mert azt mondjak h nemerdemes venni, csak a 2007 utan gyartottakat? Ez volt elkepzelesbe, de most kicsit megtorpantam, mert arba sokkal huzosabb:/ koszi elore is

És mi volt az indok?

Megosztás:

Sziasztok, mi a velemenyetek a 2004es evjaratu 1.6os benzines astrakrol, mert azt mondjak h nemerdemes venni, csak a 2007 utan gyartottakat? Ez volt elkepzelesbe, de most kicsit megtorpantam, mert arba sokkal huzosabb:/ koszi elore is

És mi volt az indok?

Attól függ, XER motorok esetében többnyire szolenoid szelep csere szokott előjönni a korábbiakban, illetve főként a CIM modul hiba miatt szokták ezt írni.

XEP és XE1-es motorok esetében pedig a Twinport miatt, illetve a hengerfejek selejtek voltak egy szériában, rossz volt az anyag és szétporladt a hengerfej, vagy olyan volt, hogy nem lehetett meghúzni rendesen, és fosta az olajat, nem tömített a hengerfejtömítés.

Persze ez nem mindre igaz, csak egy-egy szériára.

Megosztás:

Es azt igy ha neten nezem es nem irja h tudom eldonteni? Egyebkent melyik a jobb???

Egyértelműen az XER a nyerő, ha motorkód nincs akkor abból tudod, hogy az XEP és XE1 105le-s, az XER 116le-s.

Ha a lóerő sincs kiírva akkor nagyjából nem is érdemes foglalkozni vele, mert az eladó azt sem tudja mit ad el.

De ha nagyon muszáj megnézed a fotót google-ban a motortérről és a motor műanyag fedeléből be lehet simán azonosítani miről van szó.

Illetve XEP esetén a csomagtér ajtó 1.6 felirat után van Twinport felirat is, XER-nél csak az 1.6

Megosztás:

Tisztelt Klubbtársak!

Astra h 1.6 Xep.

egy kb.80km-es út megtétele után üres lett a hűtőviztartály...

Mivel a kocsit a párom vezette és én nem is voltam jelen,ezért elmondása alapján a következőre figyelt fel :kevés gőzt látott a motortérből szivárogni.

Leállitotta kocsit, majd néhány perc után újrainditotta-minden úgy működött mint azelőtt-se gőz, se villogó piros lámpa.

Itthon hibakód kiolvasás (fék+gáz - minden nulla).

Előtte azonban vizhőmérséklet ellenőrzés a rejtett menüből-108 fok.

Körbenéztem a kocsit de semmi különöset nem láttam, olajat kb.egy hete cseréltettem-smmilyen szinelvátozást nem láttam rajta.

Találkoztatok már hasonló problémával? Merre elindulni?

előre is köszönöm

Megosztás:

Sziasztok!

Az bal első lengéscsillapítóm felső szára kotyog. Megvizsgálták két szervizben is, ez okozhatja a menet közbeni

remegő hangot, ha egy kicsit rosszabb az út.

(Olyasmi hang, mint amikor egy lemez az egyik végén van rögzítve, és ahogy beleng, valamit ütögetne, míg le nem cseng a rezgés.)

És van még egy furcsa hang akkor is, mikor jobbra kanyarodok. A kormányösszekötő rudam is kotyog kicsit, azt most kicseréltetem.

A kérdésem a lengéscsillapítóra vonatkozik. Kombim van. Nézegettem a márkákat, MONROE, SACHS, KYB, ezeket javasolták.

De a MONROE-t leginkább.

Azt mondták gólyalábas kell, nem csak maga a l.csillapító. Oké.

Na mármost, megnéztem a UNIX-nál,

SACHS-ból 313 478 vagy

MONROE G8003

Ezek listaáron 28.000.- forint / db áron vannak. Tudom sajnos, hogy párban kell cseréltetni.

Ti melyiket javasoljátok? Esetleg valami más típust?

Köszönöm!

O

Érdekes, hogy találtam egy oldalt xenixauto, ahol 2014.08.31-ig szinte féláron vannak a lengéscsillapítók, 20.000.- ft felett meg ingyen szállítást ígérnek.

Módosítva : okynoa
Megosztás:

Érdekes, hogy találtam egy oldalt xenixauto, ahol 2014.08.31-ig szinte féláron vannak a lengéscsillapítók, 20.000.- ft felett meg ingyen szállítást ígérnek.

Nem érdekes, az unix, meg a többi kereskedés nem gyengén nézi hülyének a vásárlót. Mindenkinek jár ilyen olyan kedvezmény, vagyis nincs az általuk emlegetett teli ár. Vagyis a kedvezmény, az pont az, ami máshol az alap.

• Like 1
Megosztás:

Nem érdekes, az unix, meg a többi kereskedés nem gyengén nézi hülyének a vásárlót. Mindenkinek jár ilyen olyan kedvezmény, vagyis nincs az általuk emlegetett teli ár. Vagyis a kedvezmény, az pont az, ami máshol az alap.

Értem.

Na de előre SACHS, MONROE, esetleg KYB lengéscsillapítót?

KYB-ra talán itt olvastam valahol, hogy nem ajánlotta valaki.

Köszi!

O

Megosztás:

Értem.

Na de előre SACHS, MONROE, esetleg KYB lengéscsillapítót?

KYB-ra talán itt olvastam valahol, hogy nem ajánlotta valaki.

Köszi!

O

Szia!

Én most cseréltem hátsót az enyémben, szintén kombi nem nagy terheléssel. Kereken két évet bírt ki a kyb. Én nem javaslom, hogy azt vegyél. Én most monroe-t tettem be. Merre laksz? Már látom, Debrecenben nem tudok segíteni :(

Módosítva : Frankie64
Megosztás:

Sziasztok!

Az bal első lengéscsillapítóm felső szára kotyog. Megvizsgálták két szervizben is, ez okozhatja a menet közbeni

(Olyasmi hang, mint amikor egy lemez az egyik végén van rögzítve, és ahogy beleng, valamit ütögetne, míg le nem cseng a rezgés.)

És van még egy furcsa hang akkor is, mikor jobbra kanyarodok. A kormányösszekötő rudam is kotyog kicsit, azt most kicseréltetem.

A kérdésem a lengéscsillapítóra vonatkozik. Kombim van. Nézegettem a márkákat, MONROE, SACHS, KYB, ezeket javasolták.

De a MONROE-t leginkább.

Azt mondták gólyalábas kell, nem csak maga a l.csillapító. Oké.

Na mármost, megnéztem a UNIX-nál,

SACHS-ból 313 478 vagy

MONROE G8003

Ezek listaáron 28.000.- forint / db áron vannak. Tudom sajnos, hogy párban kell cseréltetni.

Ti melyiket javasoljátok? Esetleg valami más típust?

Köszönöm!

O

Szia! Én ezen az oldalon találtam lengéscsillapítót : http://www.gatlo.eu/Astra-H-lengescsillapito Rákattintasz és már válogathatsz is. Nekem ferdehátú 5 ajtósom van és KYB tavasszal cseréltem eddig minden oké! :)

Megosztás:

Sziasztok!

És van még egy furcsa hang akkor is, mikor jobbra kanyarodok.

Szia!

Én nem vagyok szerelő, csak saját tapasztalatokat tudok mondani. Nekem amikor ilyen hangja volt (nem opel) akkor elkopott a fékbetétem :) igy jelzi némelyik.

(Javaslom nézd meg azt is, hátha)

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.