Davee Elküldve Június23, 2014 Megoszt Elküldve Június23, 2014 Szilenteket nézted? Ahhoz tudnom kellene mi az a szilent, és hol keressem. :-) Ehhez nem értek... például ilyen: Hátul a híd két végén van 1-1, azokkal érdemes kezdeni, ha már alatta vagy az összeset érdemes átnézni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabesz77 Elküldve Június23, 2014 Megoszt Elküldve Június23, 2014 Hello! Egy Astra h 1.7d autom van, kb egy hete menetközben elkezdett rangatni es nem bir menni,es nagyon füstől,kb 5 percig csinallja utan megy rendesen.Valakinek van valami ötlete mitől lehet ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi77 Elküldve Június23, 2014 Megoszt Elküldve Június23, 2014 (edited) Üdv! Álló helyzetben, ha mondjuk a tetősínt megfogva (kombi) meghintáztatom a kocsit, akkor a hátsó kerekektől nyikorgás/ nyiszorgás hallatszik. Hátsó lengéscsillapítók negyed éve cserélve volta. Rugók nyikorognak, vagy mi lehet? Üdv! Hi Nekem is nyikorgott mozgatásra rázkodásra én felemeltettem a kerék dekni alatt mögött van egy pár mm lemez az adta meg magát valami oknál fogva és az nyikorgott nekem Leszedtük és ennyi Módosítva Június23, 2014 : Szabi77 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június23, 2014 Megoszt Elküldve Június23, 2014 Hello! Egy Astra h 1.7d autom van, kb egy hete menetközben elkezdett rangatni es nem bir menni,es nagyon füstől,kb 5 percig csinallja utan megy rendesen.Valakinek van valami ötlete mitől lehet ez? Hibakód kiolvasással kellene kezdeni. Hátha okosabbak leszünk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
donwusz Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Sziasztok! Lenne egy kis gondom,test mode-ban nézve főleg lassan haladva vagy dugóba araszoláskor a vízhőfokom volt már 118 fok is de lazán 90 fölé megy ilyen helyzetekben.Ventilátor nem nagyon akar kapcsolni,viszont ha bekapcsolom a klímát leviszi a hőfokot elég gyorsan,mert bekapcsol ilyenkor a ventilátor,de csak kb 4-5 mp-re majd kikapcsol 14-15 mp-re majd ismét be.Így váltogatja folyamatosan.Van valakinek valamilyen gondolata,esetleg tapasztalata?Előre is köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Sziasztok! Lenne egy kis gondom,test mode-ban nézve főleg lassan haladva vagy dugóba araszoláskor a vízhőfokom volt már 118 fok is de lazán 90 fölé megy ilyen helyzetekben.Ventilátor nem nagyon akar kapcsolni,viszont ha bekapcsolom a klímát leviszi a hőfokot elég gyorsan,mert bekapcsol ilyenkor a ventilátor,de csak kb 4-5 mp-re majd kikapcsol 14-15 mp-re majd ismét be.Így váltogatja folyamatosan.Van valakinek valamilyen gondolata,esetleg tapasztalata?Előre is köszönöm!! Ez így nem túl jó, lehet, hogy egyszer megfőzöd a motort. Meg kellene nézni, hogy a hűtőventilátor miért nem kapcsol be. Tudomásom szerint 2 ventilátor van benne (enyémben legalábbis) egy a vízhűtésnek, egy pedig a klímának. Ha bekapcsolod a klímát, akkor az a ventilátor megy, de azt nem tudom, hogy ilyenkor a vízhűtő felőli ventinek is be kell e kapcsolnia. Ha 90 fok fölé megy, az még nem baj, de az a 118 már kissé soknak tűnik. Érdemes volna átnézetni, hogy miért nem kapcsol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
donwusz Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Ez így nem túl jó, lehet, hogy egyszer megfőzöd a motort. Meg kellene nézni, hogy a hűtőventilátor miért nem kapcsol be. Tudomásom szerint 2 ventilátor van benne (enyémben legalábbis) egy a vízhűtésnek, egy pedig a klímának. Ha bekapcsolod a klímát, akkor az a ventilátor megy, de azt nem tudom, hogy ilyenkor a vízhűtő felőli ventinek is be kell e kapcsolnia. Ha 90 fok fölé megy, az még nem baj, de az a 118 már kissé soknak tűnik. Érdemes volna átnézetni, hogy miért nem kapcsol. Hát én hirtelen az enyémben csak egy ventilátort látok.Persze csütörtökön kell vinnem a szerelőhöz.Csak hirtelen soknak tűnt a termosztát(25000ft)+termosztát ház(65000ft) csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 Hőfok: Én úgy tudom, hogy 100 fokon még nem forr a víz a rendszerben. Ettől függetlenül még tesztelni kellene a ventilátor fokozatokat. Azt OP-COM-mal is lehet. A hűtőrendszer nyomás alatt van ha minden igaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Június24, 2014 Megoszt Elküldve Június24, 2014 (edited) például ilyen: Hátul a híd két végén van 1-1, azokkal érdemes kezdeni, ha már alatta vagy az összeset érdemes átnézni. Alábújtam, fényképeztem mindkét oldalra: Kép1 Kép2 Ez lesz a szilentem? Ha csak mozgatásra nyikorog, érdemes vele foglalkozni, vagy cseréljem, mert előbb-utóbb úgy is kell? Találtam egy ilyet a Cromax-nál: https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80210000-hatso-futomu-alkatreszek/80210229-hatso-hid-alkatreszei/186835-hatso-hid-szilent-opel Ez mintha hasonlítana, de 11000Ft darabja. Módosítva Június24, 2014 : okynoa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Június25, 2014 Megoszt Elküldve Június25, 2014 Alábújtam, fényképeztem mindkét oldalra: Kép1 Kép2 Ez lesz a szilentem? Ha csak mozgatásra nyikorog, érdemes vele foglalkozni, vagy cseréljem, mert előbb-utóbb úgy is kell? Találtam egy ilyet a Cromax-nál: https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80210000-hatso-futomu-alkatreszek/80210229-hatso-hid-alkatreszei/186835-hatso-hid-szilent-opel Ez mintha hasonlítana, de 11000Ft darabja. Ez az igen, de csak akkor kell cserélni ha kotyog, vagy lóg, emelőn meg kell feszegetni és megnézni, esetleg műszaki állomáson rázópadra rátenni, én úgy szoktam pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Június25, 2014 Megoszt Elküldve Június25, 2014 Ez így nem túl jó, lehet, hogy egyszer megfőzöd a motort. Meg kellene nézni, hogy a hűtőventilátor miért nem kapcsol be. Tudomásom szerint 2 ventilátor van benne (enyémben legalábbis) egy a vízhűtésnek, egy pedig a klímának. Ha bekapcsolod a klímát, akkor az a ventilátor megy, de azt nem tudom, hogy ilyenkor a vízhűtő felőli ventinek is be kell e kapcsolnia. Ha 90 fok fölé megy, az még nem baj, de az a 118 már kissé soknak tűnik. Érdemes volna átnézetni, hogy miért nem kapcsol. Biztos, hogy 2 van benne? Szerintem 1 van, több fokozattal. Hőfok: Én úgy tudom, hogy 100 fokon még nem forr a víz a rendszerben. Ettől függetlenül még tesztelni kellene a ventilátor fokozatokat. Azt OP-COM-mal is lehet. A hűtőrendszer nyomás alatt van ha minden igaz. Korábban már esett szó erről a hőfok-ventilátor témáról. Az 1.6 benzines(Z16XEP) 112°C-nál kapcsolja a 2. fokozatot, majd a 3.-at. 1 fokozat nincs......(vagy nálam nem megy, de Tech2-vel a szervizben is csak ennyit találtak.) Ha jól emléxem, a dízelnél hamarabb bekapcsol a venti....ezt majd a dízelesek pontosítják. Ha nem kapcsol 112 foknál, akkor baj van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Biztos, hogy 2 van benne? Szerintem 1 van, több fokozattal. Korábban már esett szó erről a hőfok-ventilátor témáról. Az 1.6 benzines(Z16XEP) 112°C-nál kapcsolja a 2. fokozatot, majd a 3.-at. 1 fokozat nincs......(vagy nálam nem megy, de Tech2-vel a szervizben is csak ennyit találtak.) Ha jól emléxem, a dízelnél hamarabb bekapcsol a venti....ezt majd a dízelesek pontosítják. Ha nem kapcsol 112 foknál, akkor baj van.... http://www.build-threads.com/wp-content/uploads/2013/08/Opel-Astra-H-1152x768-54f24dffeeafd9d9.jpg Ezen a képen 2 van, ez a Z19DT motor. Ezért írtam, hogy az enyémben. Viszont akkor lehet, hogy egyébként a fokozatok közül nem megy a 2., ezért tud felmelegedni annyira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oriat Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 http://www.build-threads.com/wp-content/uploads/2013/08/Opel-Astra-H-1152x768-54f24dffeeafd9d9.jpg Ezen a képen 2 van, ez a Z19DT motor. Ezért írtam, hogy az enyémben. Viszont akkor lehet, hogy egyébként a fokozatok közül nem megy a 2., ezért tud felmelegedni annyira. Ezen a képen hogy látszik a ventilátor több fokozata? Ha arra gondolsz, hogy kettő ventilátor van benne, az csak annyit mutat, hogy klima is van... Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Ezen a képen hogy látszik a ventilátor több fokozata? Ha arra gondolsz, hogy kettő ventilátor van benne, az csak annyit mutat, hogy klima is van... Szerintem. Igen, de ezt írtam is. A klímaventillátor pl. ideiglenesen jó lehet akkor, amikor a vízhűtő ventilátor betegeskedik, ugyanis az szinte állandóan megy, így plusz hűtést tud biztosítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Június26, 2014 Megoszt Elküldve Június26, 2014 Lenne néhány kérdésem: - TwinTop/Z18XER utasoldalt hátul van felcsavarva egy vasdarab membránon keresztül, cikkszám szerint rezgéscsillapító. Kell ezt karbantartani? Eléggé rezonál a kasztni 2800 körül. - A TwinTopban az összes doblemezben van gyári hangtompító hab, ez minden H Astrán így van vagy csak a kabrió miatt töltötték ki habbal? - Fékezésnél és elindulásnál csukott tetőnél behallatszik az utastérbe, ahogyan a tankban lötyög/áramlik a tartályfalak között a benzin. Le lehet ezt hangszigetelni valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Makker89 Elküldve Július5, 2014 Megoszt Elküldve Július5, 2014 Sziasztok! Következő lenne a kérdésem. Vki cserélt már váltószoknyát? Ha igen akkor kb mennyi macerás kicserélni?? Aki csinált már ilyet az írja le nekem legyen szíves. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
beny158 Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Sziasztok! 2007-es Essentia felszereltségű Astra ablakemelője csak gyújtáson működik gyárilag? Azért furcsállom, mert G-s Astránkban gyújtás nélkül (kulcs benne van) működnek az ablakemelők Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 (edited) Sziasztok! 2007-es Essentia felszereltségű Astra ablakemelője csak gyújtáson működik gyárilag? Azért furcsállom, mert G-s Astránkban gyújtás nélkül (kulcs benne van) működnek az ablakemelők Mindegyik H Astra-ban csak gyújtáson működik, az okát nem tudni, gyárilag ilyen. Egyéb: Érdekesség képen kérdezem csak, olvastam a kezelési útmutatóban, hogy némelyik típusban/felszereltségben az óracsoport gyújtás ráadásakor öntesztet futtat le, ekkor felvándorolnak a mutatók maximumra, majd vissza, ennek mi a feltétele, bekapcsolható vagy elektronika függő? Módosítva Július6, 2014 : Davee 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Mindegyik H Astra-ban csak gyújtáson működik, az okát nem tudni, gyárilag ilyen. Érdekes, mert nekem a jelenlegi és az előző Astra H-ban is a kulcs behelyezés és minimális elfordítás után működik az ablakemelő, gyújtás nem kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Érdekes, mert nekem a jelenlegi és az előző Astra H-ban is a kulcs behelyezés és minimális elfordítás után működik az ablakemelő, gyújtás nem kell. Sőt, ha kiveszed a kulcsot, akkor még egy ideig működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Sőt, ha kiveszed a kulcsot, akkor még egy ideig működik.Bizony. A tükörbehajtás is pont ilyen. Ha kiveszem a kulcsot, rövid ideig, talán 20-30 másodpercig engedi behajtani a tükröket is parkoló állásba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Érdekes, mert nekem a jelenlegi és az előző Astra H-ban is a kulcs behelyezés és minimális elfordítás után működik az ablakemelő, gyújtás nem kell. Lehetséges, holnap majd kipróbálom, de erős a gyanúm, hogy felszereltség függő lesz a dolog, azon belül is REC modul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Habi Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Sziasztok! Klímahűtő cserém volt, most frankón működik is. Meg lehet fagyni. De pár napja hogy volt a lehülés meleg helyett is hideget fújt (autóklíma). Akkor próbáltam fűteni de sajna csak hideget fúj. Mi történhetett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Sziasztok! Klímahűtő cserém volt, most frankón működik is. Meg lehet fagyni. De pár napja hogy volt a lehülés meleg helyett is hideget fújt (autóklíma). Akkor próbáltam fűteni de sajna csak hideget fúj. Mi történhetett? Szia. Mennyi fokra állítottad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július6, 2014 Megoszt Elküldve Július6, 2014 Lehetséges, holnap majd kipróbálom, de erős a gyanúm, hogy felszereltség függő lesz a dolog, azon belül is REC modul. Érdekes volna, ha ennyit variáltak volna, mert a B Vectrán is ugyanígy működött. A kulcs kivétele után még lehet mozgatni az ablakokat, viszont a vezető oldali ajtó nyitása, majd becsukása után már nem. Ha jól emlékszem, az Astra is ilyen. A Focus volt érdekes számomra, ott pl. gyújtás nélkül egyáltalán nem működött az ablakemelő, pedig gyárilag 4 volt benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts