Cserenkov Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Tegnap egyik napról a másikra előjött egy probléma:Menet közben átlag 30km-enként felvillan egy pillanatra a műszeregységen a kézifék ikon és mellé egy hangos csippanás.Nyáron egyszer már csinált ilyet, de az magától elmúlt. Azóta egészen tegnapig egyszer sem csinálta.Fékek nem kopottak, fékfolyadék 1,5 éves, szintje a maximumon.Egyedüli változás a tegnapelőtthöz képest, hogy kicsit kitakarítottam letörölgettem a motorteret. A fékfolyadék tartályt is letöröltem, a szintérzékelőhöz vezető két eres kábellal együtt. Még gondoltam is, hogy csak óvatosan, nehogy valami gebasz legyen gondolván a nyári esetre...Létezik, hogy attól, hogy hozzáértem, finoman letöröltem kontakhibás lett?Majd megpróbálom lehúzni a csatlakozóját, kicsit kontaktsprével befújni, megmozgatni, hátha megint megjavul... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Hol jön össze a kézifék téma a fékfolyadékkal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 (edited) Hol jön össze a kézifék téma a fékfolyadékkal?Ha alacsony a folyadékszint, azt is ezzel az ikonnal jelzi, nem?"Bekapcsolt gyújtásnál behúzottkézifék esetén világít.Kioldott kéziféknél akkor világít, haa fék- és tengelykapcsoló rendszerfolyadékszintje alacsony." Módosítva Március3, 2014 : Cserenkov 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március3, 2014 Megoszt Elküldve Március3, 2014 Ha alacsony a folyadékszint, azt is ezzel az ikonnal jelzi, nem?"Bekapcsolt gyújtásnál behúzottkézifék esetén világít.Kioldott kéziféknél akkor világít, haa fék- és tengelykapcsoló rendszerfolyadékszintje alacsony." Ennyi, tisztelt kisp113. Néha kellene olvasgatni az autóhoz kapott kézikönyvet. Nagyon sok kérdésre ad választ. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március4, 2014 Megoszt Elküldve Március4, 2014 Ennyi, tisztelt kisp113. Néha kellene olvasgatni az autóhoz kapott kézikönyvet. Nagyon sok kérdésre ad választ. ;) Mea culpa. A kérdésem után meg is tettem, de javítanom már nem sikerült magamon, mert elfogyott a hozzászólásom... túl szószátyár voltam tegnap :) Megígérem, hogy legkésőbb amint lesz H Astrám és kapok hozzá kézikönyvet, át is fogom nézni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Snikos Elküldve Március4, 2014 Megoszt Elküldve Március4, 2014 Kedves Zolot: Én ma voltam pont bent az Opel Tóthnál itt pesten, igényeltem egy CarPass kártyát mivel nem volt a kocsihoz és egy pótkulcsot is mivel csak 1 volt hozzá és ha már ott vagyok gondoltam rákérdezek erre a Személyes szervízes regisztrációra is. Itt egyből tudták miről van szó, jött is egy pasas, kérdezte, hogy regisztráltam e már meg el kérte az autó adásvételi szerződését. Igen regisztráltam mondom meg is adtam az email címet amivel regisztráltam de valamiért nem látta a gépben a regisztrációt.. egyszerűen nem talált a rendszerben.. nem is sikerült megcsinálni. Most abba maradtunk, hogy majd mikor hívnak, hogy lehet menni a kulcsért meg a CarPass kártyáért majd akkor megint megpróbáljuk... Az autómat elvittem amúgy szervízbe a hűtővíz gondommal, nem találtak semmit.. Nem hengerfej, nem tömítés, nincs repedés sehol a hűtőnrendszeresen se.. egyszerűen sehova nem tud eltűnni a víz.. Velük abba maradtam, hogy akkor valószínűleg csak levegős lehetett de azért figyeljem.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Üdv Nemrég észrevettem hogy motorféknél 1500as fordulat környékén hallani valami enyhe darálós hangot ami a kuplung benyomására megszűnik. Reméltem hogy kevesebb olaj okozhatja de váltóolajellenőrző csavar érdekes meglepetést tartogatott http://kepfeltoltes.hu/140306/DSCF6126_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nem lelkesedek nagyon,mert váltó le és vagy mókolás vagy bontott váltó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Üdv Nemrég észrevettem hogy motorféknél 1500as fordulat környékén hallani valami enyhe darálós hangot ami a kuplung benyomására megszűnik. Reméltem hogy kevesebb olaj okozhatja de váltóolajellenőrző csavar érdekes meglepetést tartogatott http://kepfeltoltes.hu/140306/DSCF6126_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nem lelkesedek nagyon,mert váltó le és vagy mókolás vagy bontott váltó. Milyen váltód van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Milyen váltód van? f 17 ha jól tudom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 f 17 ha jól tudom Astra H-nál F17CR+ váltóban a differenciálműben túlmelegednek a fogaskerekek. System fórumtársnál, és nálam is jelentkezett ez a probléma. F13CR W3.94-es váltókban nem jelentkezik ilyen hiba. Érdemes cserélni ilyenre. Bontós szerint maximum 1-2évenkénti olajcserével "talán!!!" elkerülhető ez a jelenség. Bíztatás képpen nálam ez volt az egyetlen típushiba 6 év leforgása alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Astra H-nál F17CR+ váltóban a differenciálműben túlmelegednek a fogaskerekek. System fórumtársnál, és nálam is jelentkezett ez a probléma. F13CR W3.94-es váltókban nem jelentkezik ilyen hiba. Érdemes cserélni ilyenre. Bontós szerint maximum 1-2évenkénti olajcserével "talán!!!" elkerülhető ez a jelenség. Bíztatás képpen nálam ez volt az egyetlen típushiba 6 év leforgása alatt.ami bosszant az az hogy 77000 van a kocsiban Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolot Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Sziasztok! Mi a véleményetek erről a vonóhorogról és CANBus elektronikáról! http://www.smid.hu/smid/vonohorog_leiras.jsp?info_vonohorog_id=2895&info_vonohorog_csz=O0526+C&info_vonohorog_gy=Opel&info_vonohorog_tip=Zafira&info_vonohorog_tol=2005%2f7&info_vonohorog_ig=--%3E http://www.smid.hu/smid/utanfuto_vonohorog_visszajelzo_elektronika_alkatresz_adat.jsp?ua_cikkszam=12150520&elektr=true 2006-os B Zafira REC Modul Z16xep Ilyet szeretnék felrakatni. Van esetleg valakinek ilyene már? Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 A váltó típusát hogy lehet kideríteni? Astra H-nál F17CR+ váltóban a differenciálműben túlmelegednek a fogaskerekek. System fórumtársnál, és nálam is jelentkezett ez a probléma. F13CR W3.94-es váltókban nem jelentkezik ilyen hiba. Érdemes cserélni ilyenre. Bontós szerint maximum 1-2évenkénti olajcserével "talán!!!" elkerülhető ez a jelenség. Bíztatás képpen nálam ez volt az egyetlen típushiba 6 év leforgása alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 A váltó típusát hogy lehet kideríteni? Az ecat24.com-on benne van az opciós listában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 Az ecat24.com-on benne van az opciós listában. Bizony, vagy akár itt is: https://www.myopelservice.com/HU/Login.aspx, nekem legalábbis írja. Vagy megnézed a váltót, mi van ráírva. Ez a legbiztosabb. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 Remek F17-es váltó.... Akkor gyakori olajcsere a javasolt megoldás? Bizony, vagy akár itt is: https://www.myopelservice.com/HU/Login.aspx, nekem legalábbis írja. Vagy megnézed a váltót, mi van ráírva. Ez a legbiztosabb. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci22 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 (edited) Sziasztok! A váltóolajat szeretném lecserélni, de nem találtam leeresztő csavart, csak nem le kell szedni a deknit ehhez? Ha igen, akkor tömítést is cserélném. Betölteni az akksi alatti nyiláson kell igaz? Mennyi a töltőmennyiség Astra H 1.7cdti 80le 5 sebességes váltóba? A neten 1.6l-1.7l-t találtam. Módosítva Március8, 2014 : Laci22 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Nincs leeresztő csavar... Sziasztok! A váltóolajat szeretném lecserélni, de nem találtam leeresztő csavart, csak nem le kell szedni a deknit ehhez? Ha igen, akkor tömítést is cserélném. Betölteni az akksi alatti nyiláson kell igaz? Mennyi a töltőmennyiség Astra H 1.7cdti 80le 5 sebességes váltóba? A neten 1.6l-1.7l-t találtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Sziasztok! A váltóolajat szeretném lecserélni, de nem találtam leeresztő csavart, csak nem le kell szedni a deknit ehhez? Ha igen, akkor tömítést is cserélném. Betölteni az akksi alatti nyiláson kell igaz? Mennyi a töltőmennyiség Astra H 1.7cdti 80le 5 sebességes váltóba? A neten 1.6l-1.7l-t találtam. Dekli le,majd tömítőpaszta,mennyiséget nem tudom csak az enyémhez.1.6hoz 1.6 liter Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci22 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 (edited) Nincs leeresztő csavar... Köszi! Dekli le,majd tömítőpaszta,mennyiséget nem tudom csak az enyémhez.1.6hoz 1.6 liter Köszi! Az akksi tálca alatt van a betöltő nyilás(http://i266.photobucket.com/albums/ii263/harryhill1984/gearboxtut002.jpg) vagy valahol a váltó oldalán? Mert a neten találtam egy leírást, igaz, hogy az 1.7cdti 100le astrához van, de ott az előbb említett módon kellett feltölteni olajjal. http://www.unixauto.hu/TL_IMAGES/00068%5C00068897.unk Ez a fajta tömítő paszta jó lesz hozzá? Módosítva Március9, 2014 : Laci22 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba8707 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 (edited) Sziasztok! Tegnap a csatolt képen látható dologra lettem figyelmes, a hátsó szélvédő sötétített részénél, oldalt (OPEL ASTRA H GTC 1.6). Ez egy pár napja jöhetett elő, előtte nem láttam. http://kepfeltoltes.hu/view/140310/NOW_BIG_0011995918_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ez vajon mi lehet? Levegő vagy pára? Mit lehet vele csinálni? Előre köszönöm a válaszokat! Üdv. Csaba Módosítva Március10, 2014 : csaba8707 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsambek Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Szia, Próbáld meg letörölni :D , nekem volt anno hasonló, hogy egy adott részre nem fújtam páramentesítő sprayből, és ott szépen lerakódott a pára, lehet, hogy neked is valami hasonló problémád lehet. zsambek` 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba8707 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 (edited) Szia! Ez a gyárilag sötétített fekete résznél, a műanyag burkolat alatt van, ott nehéz lenne letörölni... :) Üdv. Módosítva Március10, 2014 : csaba8707 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsambek Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Szia, Az esetleg nem válhat be, hogy beállsz pár órára-pár napra a garázsba és talán elmúlik? zsambek` Szia! Ez a műanyag burkolat alatt van, ott nehéz lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FishboneHUN Elküldve Március13, 2014 Megoszt Elküldve Március13, 2014 Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Miért csinálja azt az autóm, hogy alapjáraton álló helyzetben kb 200 fordulatot ugrál a motor, illetve menet közben teljesen véletlenszerűen úgy csinál az autó, mintha kihagyna a motor pár másodperce meg is torpan, hiába nyomom neki??? Rádugták a számítógépre nem írt ki semmit, próbáltam kivillogtatni a műszerfalra, ott sem jelzett ki hibát! Első körben én EGR/AGR szelep koszolódásra gondolok! Ha ez lenne egy opció, egész pontosan hol található ez a szelep? A véleményeket ezzel kapcsolatban, nagyon szépen megköszönöm!! Üdv, FishboneHUN Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts