Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Sajnos mostanában szökik a hűtőfolyadékom valahol.

Látok az egyik csövön kis könnyezést, de sajnos nem tudtuk beazonosítani, hogy milyet is kellene rendelni.

Régebben én is linkelem azt az oldalt, ami IE-rel megnyitva ki lehet keresgélni az alkatrészeket, van robbantott árba, stb.

Megvan valakinek ez a link? Sajnos nekem eltűnt.

Még egy kérdés:

Nincs valami módszer arra, hogy kiderítsük egyszerűen hol folyik el a hűtőfolyadék?

Gondolok itt olyasmire, hogy esetleg valahol kompresszorral befújok és akkor kiderülne, hol sziszeg.

(Bár lehet hülyeséget gondoltam ki...)

Előre is köszönöm a választ!

Üdv!

Megosztás:

Sajnos mostanában szökik a hűtőfolyadékom valahol.

Látok az egyik csövön kis könnyezést, de sajnos nem tudtuk beazonosítani, hogy milyet is kellene rendelni.

Régebben én is linkelem azt az oldalt, ami IE-rel megnyitva ki lehet keresgélni az alkatrészeket, van robbantott árba, stb.

Megvan valakinek ez a link? Sajnos nekem eltűnt.

Még egy kérdés:

Nincs valami módszer arra, hogy kiderítsük egyszerűen hol folyik el a hűtőfolyadék?

Gondolok itt olyasmire, hogy esetleg valahol kompresszorral befújok és akkor kiderülne, hol sziszeg.

Előre is köszönöm a választ!

Üdv!

Üdv!

Parancsolj! Lehet, hogy másnak van egy frissebb verziója is.

http://csergoe.homeip.net:351/PQMace/root.fve?&height=984&width=1270&checkNotifications&checkNotifications&checkNotifications&checkNotifications&checkNotifications

• Like 1
Megosztás:

Ez hogy működik?

Kikeresem a listából, ami érdekel, de ott csak ilyen kis képek vannak. Hogy lehet megnézni részletesen, hogy látszódjon is és lássam a cikkszámokat, alkatrésszámokat?

Megosztás:

Nem, a hivatalos modszer is ez, a tagulasi tartaly kupakjat egy adapterre cserelve kell megnyomni (azt hiszem, max. 2 barral, de mindenkeppen vigyazni kell, hogy ne ujabb lukat csinalj rajta :) ).

Sziszegni csak akkor fog, ha elotte leurited, de nem okvetlenul kell, mert jo esetben a szoko folyadek is latszik.

Megosztás:

Sziasztok,lenne egy problémám amit megosztanék veletek.Astra H Caravan 2010 1.7 CDTi DPF 110Le.Pár napja mindíg égett szagot érzek az autó mellett.A pótkerék tartó lemez(padlólemez) a kipufogó oldalon tűz forróra felmelegszik,még menet közben is.A DPF telítettsége 47%.Valakinek Valami Ötlet???Mi lehet a hiba?,

Köszi Kornél További szép napot:-)

Megosztás:

Sziasztok,lenne egy problémám amit megosztanék veletek.Astra H Caravan 2010 1.7 CDTi DPF 110Le.Pár napja mindíg égett szagot érzek az autó mellett.A pótkerék tartó lemez(padlólemez) a kipufogó oldalon tűz forróra felmelegszik,még menet közben is.A DPF telítettsége 47%.Valakinek Valami Ötlet???Mi lehet a hiba?,

Köszi Kornél További szép napot:-)

Szia!

A hővédő lemez a helyén van?

Megosztás:

Sziasztok!

Új vagyok itt, a problémámmal kapcsolatban nem találtam semmit a fórumon. Lehet, hogy csak bénáztam? :icon1:

Astra G után Astra H-t vásároltam a nyáron. (2008-as 1.6, digit klíma) Teljesen meg vagyok vele elégedve, azonban van egy-két dolog ami aggaszt.

Az ősz beálltával több alkalommal előfordult, hogy nem fűtött. A motor tuti meleg volt, azonban sem automata sem kézi üzemben nem fújt csak hideg levegőt. Később kiderült, hogy ez a probléma csak véletlenszerűen jelentkezik. Szóval néha nem fűt azonban kisebb szünet után újraindítva ismét fűt. Volt már valakinek hasonló problémája?

Az lenne a második kérdésem, hogy ennél a típusnál normális-e az, hogy ha kinyitom az ajtót beszálláskor a műszerfalban 5-6 másodpercen keresztül zümmög valamilyen villanymotor. Olyan hangja van mintha a szervo motor nyitogatná a külső-belső keringtetés levegő szelepét.

Segítséget előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Új vagyok itt, a problémámmal kapcsolatban nem találtam semmit a fórumon. Lehet, hogy csak bénáztam? :icon1:

Astra G után Astra H-t vásároltam a nyáron. (2008-as 1.6, digit klíma) Teljesen meg vagyok vele elégedve, azonban van egy-két dolog ami aggaszt.

Az ősz beálltával több alkalommal előfordult, hogy nem fűtött. A motor tuti meleg volt, azonban sem automata sem kézi üzemben nem fújt csak hideg levegőt. Később kiderült, hogy ez a probléma csak véletlenszerűen jelentkezik. Szóval néha nem fűt azonban kisebb szünet után újraindítva ismét fűt. Volt már valakinek hasonló problémája?

Az lenne a második kérdésem, hogy ennél a típusnál normális-e az, hogy ha kinyitom az ajtót beszálláskor a műszerfalban 5-6 másodpercen keresztül zümmög valamilyen villanymotor. Olyan hangja van mintha a szervo motor nyitogatná a külső-belső keringtetés levegő szelepét.

Segítséget előre is köszönöm!

2. Normális. Kinyitja azokat a levegőjáratokat, amik utoljára nyitva voltak.

Ha bezárod az autót, akkor pedig bezárja az összeset.

• Like 1
Megosztás:

Köszönöm gyors válaszod, megnyugtató tudni, hogy legalább az egyik hiba nem hiba. :icon1:

Üdv.

Szia. Ehhez hozzá kell szokni....a kulcsban ezek az infók tárolódnak:

"A gépkocsi személyes beállításainak tárolása a kulcson:

A legutóbb kiválasztott beállítások

- a mûszerfal-világításhoz,

- az információs kijelzõhöz,

- az Infotainment rendszerhez,

- az elektronikus légkondicionáló rendszerhez;

automatikusan tárolódnak a záráshoz a használt kulcson.

Az eltárolt beállítások a gépkocsi nyitásakor

automatikusan betöltődnek."

Üdv,

Megosztás:

Köszönöm, de még mindig nem tudom a hibás hűtéscső adatait.

Rövid cső 8-10cm talán, enyhén ívelt.

Betennék pár képet ide, hátha valaki be tudja azonosítani.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hutescso/0.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hutescso/1.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hutescso/2.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hutescso/3.jpg

És egy pdf, - benne egy részletes rajz a hűtőcsövekről - amit az online programmal kerestem ki alvázszám alapján:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hutescso/Astra%20hutes.pdf

Itt találtunk csepegést múlt héten, ennél a csőnél, délután pedig észrevettem, hogy az egyik motortartó bakra csepegett innen a folyadék.

Ha valamelyikőtök be tudná azonosítani, nagyon hálás lennék! :icon13:

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Hogy tudom kiszedni a vezetőoldali ablaküveget? Mi a megfelelő technika rá? Ha jól sejtem szegecseket kell fúrni? Na de melyikeket? Ja GTC-ről van szó. Nem tudom, hogy a méretén kívül másban is különbözik-e?

Köszönöm

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap felvetődött a családban egy autó vásárlása, amelyik "banki visszavett" autó. A legnagyobb gondot (számomra) az jelenti, hogy nincs meg egyetlen kulcsa sem. Lehetséges azt megcsinálni, hogy a papírjaival beballagok egy márkaszervízbe és csináltatok kulcsokat? Ha igen, akkor a régieket letiltják? Mennyibe kerülhet egy ilyen "műtét". Olvastam, olyan kulcsmásolók hirdetéseit, akik vállalnak ilyen munkát. Szerintetek melyik lenne a megbízható megoldás, -ha van ilyen- és főleg melyik a gazdaságosabb?

Várom a szakértői válaszokat.

Köszönettel: benkoa

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap felvetődött a családban egy autó vásárlása, amelyik "banki visszavett" autó. A legnagyobb gondot (számomra) az jelenti, hogy nincs meg egyetlen kulcsa sem. Lehetséges azt megcsinálni, hogy a papírjaival beballagok egy márkaszervízbe és csináltatok kulcsokat? Ha igen, akkor a régieket letiltják? Mennyibe kerülhet egy ilyen "műtét". Olvastam, olyan kulcsmásolók hirdetéseit, akik vállalnak ilyen munkát. Szerintetek melyik lenne a megbízható megoldás, -ha van ilyen- és főleg melyik a gazdaságosabb?

Bicskás kulcshoz volt már szerencsém.

Márkaszervizben 40.000Ft-ért adják darabját, máshol, pl Csergőéknél olyan 23.000Ft körül van + feltanítás. Kulcskód kell hozzá. Ha megvan a car pass kártya, azon rajta van a bizonsági kóddal együtt. A feltanításhoz valószínű az is kelleni fog.

Utólag letiltani központilag mint pl egy bankkártyát, szerintem nem tudják. De talán az immobilizert át lehet úgy programozni, hogy a régi kulcsok ne indítsák a kocsit. De ebben nem vagyok biztos, még nem csináltam ilyet.

Megosztás:

Szia. Ehhez hozzá kell szokni....a kulcsban ezek az infók tárolódnak:

"A gépkocsi személyes beállításainak tárolása a kulcson:

A legutóbb kiválasztott beállítások

- a mûszerfal-világításhoz,

- az információs kijelzõhöz,

- az Infotainment rendszerhez,

- az elektronikus légkondicionáló rendszerhez;

automatikusan tárolódnak a záráshoz a használt kulcson.

Az eltárolt beállítások a gépkocsi nyitásakor

automatikusan betöltődnek."

Üdv,

Szia.

Ez kissé meglepett ...

Nem tudtam, hogy ilyen szolgáltatásai vannak. Köszi az infót.

Azonban otthon a garázsban nincs zárva a kocsi, benne van a kulcs. Ha pl. másnap kiszaladok mert az autóban maradt valami és kinyitom az ajtót, a légterelő motorja mindjárt zümmögni kezd pár másodpercig.

Ilyenkor az utolsó nyitásnak megfelelőt állítja be?

Bakker ... nekem bonyolult ez a kocsi. :icon1: ( a trabi egyszerűbb volt )

Megosztás:

Azonban otthon a garázsban nincs zárva a kocsi, benne van a kulcs. Ha pl. másnap kiszaladok mert az autóban maradt valami és kinyitom az ajtót, a légterelő motorja mindjárt zümmögni kezd pár másodpercig.

Ilyenkor az utolsó nyitásnak megfelelőt állítja be?

Az adatok nem a kulcson tarolodnak, csak a kocsi all be az eppen hasznalt kulcshoz tartozo ertekekre.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Szia!

Ha nincs meg a kulcsa, akkor hogyan lehet megnézni, kipróbálni?

Egyébként nekem azt mondták márkaszervizben, hogy az elvesztett, ellopott kulcsokat le lehet tiltani, az újat meg fel lehet tanítani, így nincs gond egy casco kötésnél sem. Nekem jelenleg csak egy indítókulcsom van, a másikkal csak kinyitni tudom. Fel kell majd programoztatni, csak ahhoz meg kellenek a kódok, amiket sajnos elhagytam. Ha sor kerül rá, akkor csak az a két kulcs lesz hozzá.

Nekem a sima kulcsot az előző tulaj rendelte hozzá, de akkor már az enyém volt a verda. Hogy aztán nem tulajdonosként lehet e kulcsot rendelni, az jó kérdés.....

Megosztás:

Az adatok nem a kulcson tarolodnak, csak a kocsi all be az eppen hasznalt kulcshoz tartozo ertekekre.

Amit bemásoltam, azt az autó könyvéből másoltam ki....tehát ha nem így van, akkor az Opel kézikönyv (és az Opel?) hazudik....Persze a pdf verióról van szó....24. oldal..."Kulcsok, ajtók, ablakok, napfénytetõ" témakör....

Megosztás:

Bicskás kulcshoz volt már szerencsém.

Márkaszervizben 40.000Ft-ért adják darabját, máshol, pl Csergőéknél olyan 23.000Ft körül van + feltanítás. Kulcskód kell hozzá. Ha megvan a car pass kártya, azon rajta van a bizonsági kóddal együtt. A feltanításhoz valószínű az is kelleni fog.

Utólag letiltani központilag mint pl egy bankkártyát, szerintem nem tudják. De talán az immobilizert át lehet úgy programozni, hogy a régi kulcsok ne indítsák a kocsit. De ebben nem vagyok biztos, még nem csináltam ilyet.

Köszönöm. Sajnos ez az információ nagyon kevés a boldogságomhoz. Várok, hátha lesz olyan jelentkező, aki többet tud a dologról.

benkoa

Megosztás:

Amit bemásoltam, azt az autó könyvéből másoltam ki....tehát ha nem így van, akkor az Opel kézikönyv (és az Opel?) hazudik....Persze a pdf verióról van szó....24. oldal..."Kulcsok, ajtók, ablakok, napfénytetõ" témakör....

Tudom, hogy onnan van az idezet... Gondolom, csak egyszerusito, vagy pongyola fogalmazas, vegulis a felhasznalo szempontjabol mindegy, csak azt kell ertenie, hogy a hasznalt kulcstol fugg a beallitas.

Tenylegesen a kulcson tarolni csak bonyolitana, dragitana a rendszert, es semmi ertelme nincs, mert masik kocsiban ugysem hasznalhato a kulcs (pedig az jo lenne, ha egy flottaban mindenki vihetne magaval a beallitasait, csak ehhez pont a kulcs nem jo).

Megosztás:

Szia!

Ha nincs meg a kulcsa, akkor hogyan lehet megnézni, kipróbálni?

Egyébként nekem azt mondták márkaszervizben, hogy az elvesztett, ellopott kulcsokat le lehet tiltani, az újat meg fel lehet tanítani, így nincs gond egy casco kötésnél sem. Nekem jelenleg csak egy indítókulcsom van, a másikkal csak kinyitni tudom. Fel kell majd programoztatni, csak ahhoz meg kellenek a kódok, amiket sajnos elhagytam. Ha sor kerül rá, akkor csak az a két kulcs lesz hozzá.

Nekem a sima kulcsot az előző tulaj rendelte hozzá, de akkor már az enyém volt a verda. Hogy aztán nem tulajdonosként lehet e kulcsot rendelni, az jó kérdés.....

Szia!

Ez egy bank által erőszakkal visszavett autó, aminek a bank a tulajdonosa, tehát rendelkezik a szükséges okmányokkal, amivel eladhatja -mondjuk nekem- , de kulcsai nincsenek (az ajtó nyitva). A feltevés az (illetve a kérdés is), hogy miután az új tulajdonos hazavitte trélerrel az új szerzeményét, majd az okmányokkal beballag egy márkaszervízbe, vagy esetleg egy komolyabb kulcsmásolóba, akkor meg tudják-e csinálni az új kulcsokat? Tegyük fel, hogy még a biztonsági kód sem áll rendelkezésre. (Régebben itt olvastam a fórumon, hogy valamelyik kolléga Budapesten elment egy kulcsmásolóhoz, és ott megcsinálták az új kulcsát úgy, hogy a kódot ott helyben olvasták ki, majd fel is tanították.)

benkoa

Megosztás:

Ez egy bank által erőszakkal visszavett autó, aminek a bank a tulajdonosa, tehát rendelkezik a szükséges okmányokkal, amivel eladhatja -mondjuk nekem- , de kulcsai nincsenek (az ajtó nyitva). A feltevés az (illetve a kérdés is), hogy miután az új tulajdonos hazavitte trélerrel az új szerzeményét, majd az okmányokkal beballag egy márkaszervízbe, vagy esetleg egy komolyabb kulcsmásolóba, akkor meg tudják-e csinálni az új kulcsokat? Tegyük fel, hogy még a biztonsági kód sem áll rendelkezésre. (Régebben itt olvastam a fórumon, hogy valamelyik kolléga Budapesten elment egy kulcsmásolóhoz, és ott megcsinálták az új kulcsát úgy, hogy a kódot ott helyben olvasták ki, majd fel is tanították.)

Amit kiolvastak, es a kulcs tanitasahoz felhasznaltak, az a negyjegyu biztonsagi kod, de abbol nem tudjak kitalalni a kulcs tollanak a mintazatat...

Azaz ha fizikailag nincs mirol masolni a kulcsot, akkor a megoldas bontobol venni egy zar + kulcs szettet, es azt felprogramoztatni.

Igencsak olcsonak kell lenni annak a kocsinak, amit a motor beinditasa nelkul megvesz valaki :)

A regi kulcsokat le lehet tanitani, az nem gond.

Megosztás:

Amit kiolvastak, es a kulcs tanitasahoz felhasznaltak, az a negyjegyu biztonsagi kod, de abbol nem tudjak kitalalni a kulcs tollanak a mintazatat...

Azaz ha fizikailag nincs mirol masolni a kulcsot, akkor a megoldas bontobol venni egy zar + kulcs szettet, es azt felprogramoztatni.

Igencsak olcsonak kell lenni annak a kocsinak, amit a motor beinditasa nelkul megvesz valaki :)

A regi kulcsokat le lehet tanitani, az nem gond.

Szia!

Hallottam már olyat is, hogy valaki külföldön elhagyta az autója kulcsait, felhívta az ottani márkaszervízt, ahonnan egy pár óra múlva hoztak egy működőképes kulcsot. Az én feltevésem erre alapult, bevallom, hogy még nem győztél meg, (persze az általam hallott meséért sem vállalnék felelősséget). Nézd meg ezt a linket: http://zarnyitas-pecs.hu/autonyitas-autokulcs/ ,

érdekes. Szerintem kell, hogy legyen egy adatbázis, ahol megvan a kulcs tollazat mintázata is. Tovább kutakodok.

Valóban az autó nem túl drága.

benkoa

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.