Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

És nem lehet rájukverni?

Amúgy szerintem ez valami "népi játék" lehet a szerelőknél.

Nekem, mikor összetörték a parkolóba az első lökhárítót, elvittem megcsináltatni.

Nyilván leszedték, de nem ám a gyári patenttal és csavarral rakták vissza, hanem az idiótája belecsavart lemezcsavart, meg facsavart!, mert gondolom elszórta a gyárit és ez volt kéznél.

Mikor megláttam, hát nagyot káromkodtam. Aztán elmentem a csegőbe és megvettem a patentokat, a csavarokat (meg a műanyag "izéket" amibe a csavart hajatni kell, mert a facsavarral azt is szétb..szta). 1200Ft-tomba került. De nem a pénz a lényeg, kérjen ennyivel többet (bár ők hagyták el), de ne gányoljon már!

Ezek a dolgok engem annyira bosszantank, mert látszik, hogy pont leszarják, nem érdekli őket.

Miért hozzá vitted? :-)

Megosztás:

1.7 (ez nem tudom mit jelentett a felső sorban)

00505- Idle Control system malfunction

Alapjárat nem egyenletes, max. sebesség 70km/h. Üresben fel-fel lehet pörgetni, de amint a kuplung fel van engedve, dadog a motor, nem lehet pörgetni. :huh:

Tapasztalat, vélemény valakinek?

Megosztás:

Sziasztok!

Kormányösszekötő gömbfej és rúd csere előtt állok "legalábbis szerintem, mert már nagyok kopognak az első kerekek ezeken a jó minőségű Bp. utakon" de sajnos elvesztem a cikkszámok között.

Valaki megtudná nekem írni, hogy milyen cikkszámokon találom meg a hozzáillőt. TRW -ben gondolkodom. Az autó 2004/11hó, astra h, Z14xep ferdehátú.

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Tudnátok segíteni nekem hátsó lámpákkal kapcsolatban? :)

Tudnék venni olcsón egy pár facelift utáni 5 ajtóshoz való gyári hátsó lámpát. De ezek csak a búrák, az a rész nincs hozzájuk, amin a foglalatok vannak.

A kérdés, hogy a régi foglalatos rész passzolna-e a facelift utáni lámpához? Ugyan ott vannak az izzók, rögzítések, stb?

Mert ha nem, nem érdemes megvennem.

Köszi előre is.

Megosztás:

És nem lehet rájukverni?

Amúgy szerintem ez valami "népi játék" lehet a szerelőknél.

Nekem, mikor összetörték a parkolóba az első lökhárítót, elvittem megcsináltatni.

Nyilván leszedték, de nem ám a gyári patenttal és csavarral rakták vissza, hanem az idiótája belecsavart lemezcsavart, meg facsavart!, mert gondolom elszórta a gyárit és ez volt kéznél.

...

Szerintem 99%-ban leszarják. Nekem is - még hónapokkal ezelőtt - leszedték az első lököst, a lámpánál matattak valamit (már nem tudom mit :) ). Most nézem, mintha kicsit lógna - hát persze, hogy hiányzik két-három csavar meg pár műanyag patent is.

Elmegyek majd a Csergőbe és veszek, de ez semmi más, csak slendriánság a szerelők részéről, amivel neked plusz melót csinálnak.

Megosztás:

Sziasztok!

Menetfényt szeretnék bekötni úgy, hogy gyújtásra kapcsolástól világitson és helyzetjelzőre meg

le kapcsoljon. A helyzetjelzővel nem lenne gond az érdekelne, hogy a gyújtásra kapcsolásnál hova kell kötni, hogy ne zavarjon meg semmit. Típus 1,4-es benzines Essentia kiv. kis kijelzős középen, 2008. dec. kiadás. A menetfény táp ellátása a gyújtásra kötésnél kap feszt. a helyzetjelző feszt. a menetfénybe kell kötni és a saját elektronikája kapcsolja le a harmadik vezeték a negativ.

Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm ML.

Megosztás:

Sziasztok!

Kormányösszekötő rúd csere előtt állok "legalábbis szerintem, mert már nagyok kopognak az első kerekek ezeken a jó minőségű Bp. utakon" de sajnos elvesztem a cikkszámok között.

Valaki megtudná nekem írni, hogy milyen cikkszámokon találom meg a hozzáillőt. TRW -ben gondolkodom. Az autó 2004/11hó, astra h, Z14xep ferdehátú.

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Kormányösszekötő rúd csere előtt állok "legalábbis szerintem, mert már nagyok kopognak az első kerekek ezeken a jó minőségű Bp. utakon" de sajnos elvesztem a cikkszámok között.

Előre is köszönöm!

Írj egy alvázszámot pü-ben ès megnézem a cikkszámot
Megosztás:

Sziasztok!

Új tag vagyok, és mindjárt lenne is egy kérdésem!

Egy hónapja vettem 2008-as, 1.6-os benzines Astra H-t, 140.000 km-rel. Minden OK, de egy dolgot nem tudok hova tenni. Ha alacsony fordulatszámon, viszonylag lassan haladok,(mondjuk 1400 ford/p, 45-50 km/h, ötödik fokozat)úgy érzem "remeg" az autó, és egy kicsit dübörgős hang hallatszik előről. Ha benyomott kuplunggal csak gurulok, akkor simán fut az autó. A gumikat már télire cseréltem, azok vadi újak. Lehet a motor és a hajtott kerék közötti összeköttetésben valamilyen kopás? Ha lendületesen haladok, vagy a motor fordulatszámát megemelem (visszaváltok), akkor megszűnik ez a remegős érzés és a dübörgés is.

Van valakinek ötelete?

Megosztás:

Sziasztok!

Egy hónapja vettem 2008-as, 1.6-os benzines Astra H-t, 140.000 km-rel. Minden OK, de egy dolgot nem tudok hova tenni. Ha alacsony fordulatszámon, viszonylag lassan haladok,(mondjuk 1400 ford/p, 45-50 km/h, ötödik fokozat)úgy érzem "remeg" az autó, és egy kicsit dübörgős hang hallatszik előről. Ha benyomott kuplunggal csak gurulok, akkor simán fut az autó. A gumikat már télire cseréltem, azok vadi újak. Lehet a motor és a hajtott kerék közötti összeköttetésben valamilyen kopás? Ha lendületesen haladok, vagy a motor fordulatszámát megemelem (visszaváltok), akkor megszűnik ez a remegős érzés és a dübörgés is.

Van valakinek ötelete?

Én nem járnék a helyedben ilyen kis fordulaton. Nem tesz jót a kettőstömegűnek és a fúvókáknak. Amennyit nyersz a fogyasztáson azt rá fogod költeni a szerelőre.

Megosztás:

Köszi, ez gyors válasz volt!

Igen, azt észrevettem, hogy sokkal jobban megy, ha kicsit "pörög". Nem is a fogyasztás miatt használom így, hanem előtte 1.6-os G Astrám volt, és az teljesen simán ment így.

De vajon a leírtak valamilyen problémára utalnak-e, vagy ezt meg kell szokni?

Megosztás:

Köszi, ez gyors válasz volt!

Igen, azt észrevettem, hogy sokkal jobban megy, ha kicsit "pörög". Nem is a fogyasztás miatt használom így, hanem előtte 1.6-os G Astrám volt, és az teljesen simán ment így.

De vajon a leírtak valamilyen problémára utalnak-e, vagy ezt meg kell szokni?

Válts négyesbe, nem fog többet enni, ne megszokd, hanem ne használd így a motort... Ötöst 60km/h alatt nem használnék...

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Van valakinek ötelete?

Válts vissza! Még a dízelt se használom ennyire alacsony motorfordulaton. Túl alacsony fordulaton gyakorlatilag egyenként érzed, ahogy a dugattyúk a munkaütemek alatt lökdösik a főtengelyt és azon keresztül a kerekeket. Valószínűleg ezért a remegés. A dübörgő hang is azért van, mert erőlködik a motor.

Megosztás:

Ma mikor hazaértem, megint a 200km pályázás után, alapjáraton valami csörömpölést hallottam a motortérben. Megnéztem, az tűnt fel, hogy a menrég felújított generátor rögzítőcsavarjai ki vannak rázódva valamint az egyik görgő is elég érdekesen áll! :omg:

Marha jó, mert hétfőre vehetek ki egy nap szabadságot (aztán majd az ünnepek alatt emiatt mehetek be egy napra dolgozni és emiatt autózhatok 500km-t), hogy visszavigyem a szervizbe. Remélem addig nem hullik ki belőle. Mért nem tudják elsőre normálisan meghúzni?! :icon7:

Próbáltam hozzáférni a csavarhoz, kéziszerszámokkal hozzáférni és meghúzni lehetetlenség. Olyan klassz pneumatikus szerszámom amit csak rá kell dugni és meghúzza, mint a szervizben, nincs itthon. :(

Megosztás:

Ma mikor hazaértem, megint a 200km pályázás után, alapjáraton valami csörömpölést hallottam a motortérben. Megnéztem, az tűnt fel, hogy a menrég felújított generátor rögzítőcsavarjai ki vannak rázódva valamint az egyik görgő is elég érdekesen áll! :omg:

Marha jó, mert hétfőre vehetek ki egy nap szabadságot (aztán majd az ünnepek alatt emiatt mehetek be egy napra dolgozni és emiatt autózhatok 500km-t), hogy visszavigyem a szervizbe. Remélem addig nem hullik ki belőle. Mért nem tudják elsőre normálisan meghúzni?! :icon7:

Próbáltam hozzáférni a csavarhoz, kéziszerszámokkal hozzáférni és meghúzni lehetetlenség. Olyan klassz pneumatikus szerszámom amit csak rá kell dugni és meghúzza, mint a szervizben, nincs itthon. :(

Na én a helyedben felhívnám őket, aztán megkérdezném, hogy házhoz jönnek, vagy inkább a trélert fizetik?

Vagy tanácsolják, hogy így menj fel vele, de ha félúton elhagyod a generátort (aminek másmilyen káros következménye is lesz), akkor ingyen kijavítják e?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.