Cserenkov Elküldve Szeptember20, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2013 Köszi, igen szerintem ez lesz. Időközben pl LUK lendkereket már láttam bruttó 100 alatt is nem akciósan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Szeptember20, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2013 Jól körülnézve 190 körül lehet összeszedni a lendkerék, kuplung, kinyomócsapágy triót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rank17A Elküldve Szeptember20, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2013 Sziasztok, 2007-es 1.4-es Astra H-n csak alapjáratom és csak már bemelegedett motorral, enyhe súrlódó (darálásra emlékeztető), szaggatott hang hallatszik egy ideje a motor felől. Ezzel egyidejűleg kismértékű olajlerakódást is észleltem az olajbeöntőnyílás sárga színű kupakján és környékén. A szervízben kicserélték az ékszíjat, az ékszíjfeszítő görgőt, a vízpumpát, de sajnos a probléma nem oldódott meg. Lenne esetleg valami ötletetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Jól körülnézve 190 körül lehet összeszedni a lendkerék, kuplung, kinyomócsapágy triót.Most 178e-ből tudnám összeszedni. De ahogy Frankie64 írta, figyelem, hátha lesz valahol valami akció... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Most 178e-ből tudnám összeszedni. De ahogy Frankie64 írta, figyelem, hátha lesz valahol valami akció... Kis olvasni való. Nem csak neked. http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/kettos_tomegu_lendkerek_cserelni_szinte_biztosan_kell_am_nem_mindegy_hogy_mikent_mikor-10892?utm_source=hirfigyelo&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel_2013-09-20&utm_content=cimlapi_cikk Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember21, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2013 Sziasztok, 2007-es 1.4-es Astra H-n csak alapjáratom és csak már bemelegedett motorral, enyhe súrlódó (darálásra emlékeztető), szaggatott hang hallatszik egy ideje a motor felől. Ezzel egyidejűleg kismértékű olajlerakódást is észleltem az olajbeöntőnyílás sárga színű kupakján és környékén. A szervízben kicserélték az ékszíjat, az ékszíjfeszítő görgőt, a vízpumpát, de sajnos a probléma nem oldódott meg. Lenne esetleg valami ötletetek? Ettől tágabb már csak akkor lenne a dolog, ha azt írtad volna, hogy az autó felől...:-) Nyisd fel a motorháztetőt, aztán hallgatózz, honnan jöhet. Így már többet fogsz tudni. Esetleg generátor csapágy, vagy vezérlés? Ha lekapod az ékszíjat akkor kizárod a generátort, mivel nem fogja hajtani a motor. Komoly szerviz lehet, ha nem tudták megmondani honnan jöhet a hang. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Sziasztok. Adott egy H-s astra, Z17DTH 2005-ös évjáratú autó. Fénykürt működik, de a távolsági - "bal oldali bajuszkapcsoló előrefele tolva" - nem. Köze lehet-e annak hozzá, hogy bal első helyzetjelzőt cserélni kell mert nem világít, vagy más van a dolog mögött? Továbbá fényszórómosó sem működik - xenonos az autó - kiskönyben azt írja, hogy ha kevés a szélvédőmosó folyadék, akkor nem is működik, de felöntöttem, és még mindig semmi. Igaz ez már nem ebbe a topicba tartozik, de ha már itt járok akkor felteszem, hátha találok megoldást: CD 30 rádió van benne, 3,5mm-es jack csatlakoztatására ötletetek van? Kéziféknél nincs AUX csatlakozó. Előre is köszi a válaszokat :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Sziasztok. Adott egy H-s astra, Z17DTH 2005-ös évjáratú autó. Fénykürt működik, de a távolsági - "bal oldali bajuszkapcsoló előrefele tolva" - nem. Köze lehet-e annak hozzá, hogy bal első helyzetjelzőt cserélni kell mert nem világít, vagy más van a dolog mögött? Továbbá fényszórómosó sem működik - xenonos az autó - kiskönyben azt írja, hogy ha kevés a szélvédőmosó folyadék, akkor nem is működik, de felöntöttem, és még mindig semmi. Igaz ez már nem ebbe a topicba tartozik, de ha már itt járok akkor felteszem, hátha találok megoldást: CD 30 rádió van benne, 3,5mm-es jack csatlakoztatására ötletetek van? Kéziféknél nincs AUX csatlakozó.Előre is köszi a válaszokat :icon1:Szerintem a fénykürtnek működnie kell minden esetben. CIM problémád nem volt még eddig?Rádió: CD30-as rádió szerintem nem játszik, mivel nem tud mp3 formátumot lejátszani. Ahhoz kellene egy CD30 MP3 rádió,és utána csak csatlakoztatni kellene. A jack csati kb. 5 ezer Ft.Azt esetleg meg tudod nézni,hogy a rádiótól elvezették e a gyári csatlakozót, ha a kézifék mögött felpattintod a burkolatot. Ha megvan, akkor csak össze kell dugni a fent említett csatival, meg esetleg felprogramozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Szerintem a fénykürtnek működnie kell minden esetben. CIM problémád nem volt még eddig? Rádió: CD30-as rádió szerintem nem játszik, mivel nem tud mp3 formátumot lejátszani. Ahhoz kellene egy CD30 MP3 rádió,és utána csak csatlakoztatni kellene. A jack csati kb. 5 ezer Ft. Azt esetleg meg tudod nézni,hogy a rádiótól elvezették e a gyári csatlakozót, ha a kézifék mögött felpattintod a burkolatot. Ha megvan, akkor csak össze kell dugni a fent említett csatival, meg esetleg felprogramozni. Igazából 2 napja vagyok a tulaja, semmi tapasztalat az opelekkel, úgyhogy a CIM probléma nem tudom még, hogy mit jelent :blush: A fényszórómosós problémára: most olvastam a kiskönyvet, világításnak be kell hogy legyen kapcsolva, úgy még nem próbáltam mosni :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 A fényszórómosós problémára: most olvastam a kiskönyvet, világításnak be kell hogy legyen kapcsolva, úgy még nem próbáltam mosni :blush:Bizony, fényszóró legyen fölkapcsolva. Az ablaktörlő kart hosszan, 3-4 másodpercig kell húzni, hogy a fényszórót is mossa ne csak a szélvédőt. És ha mostál vele fényszórót, utána bizonyos ideig, talán 5 percig nem aktív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Bizony, fényszóró legyen fölkapcsolva. Az ablaktörlő kart hosszan, 3-4 másodpercig kell húzni, hogy a fényszórót is mossa ne csak a szélvédőt. És ha mostál vele fényszórót, utána bizonyos ideig, talán 5 percig nem aktív. Na sikerült, megnyugodtam :D Ledes helyzetjelzőknél amelyikekhez oda van írva, hogy Can-bus, olyat is rendelhetek? Valamint a rendszámtábla-világításba milyen foglalatú és méretű izzók kellenek? Sajnos a kocsi nem lesz nálam pár napig, nem tudom már megnézni, de addig szeretnék rendelni. Elnézést a sok kérdésért, csak még nagyon kezdő vagyok Opel téren :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Kívülre nem raknék ledest. Pont a napokban volt róla szó, hogy jelenleg nem legális és büntethetnek érte. Egyedül a rendszámtábla világítóban van két ledes izzóm, de ha valamikor ott babrálok és még eszembe is jut vissza fogom cserélni sima fémszálasra.Egyébként oda is T10-es (w5w) kell, 2 db.A xenon mellé én ilyen helyzetjelzőt raktam: http://www.vilagitas.eu/OSRAM_2825HCBI_W5W_COOL_BLUE_JELZOIZZO_BL2aAjánlottam már itt másnak is és ezt elvileg szabad használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krichard Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 A minap egy éles balra visszaforduló kanyarban elkezdettt folyamatosan világítani az ESP visszajelző lámpa. Aztán sokáig egyenesen mentem, nem akart kialudni, megpróbáltam az autót újraindítani, úgy sem. Aztán hogy hogy nem a következő jobbra kanyarban elsötétült, és azóta nem láttam égni csak amikor a gyújtást ráadom. A CIM modulom már betegeskedik, hidegben balra index nem igazán megy rendesen, szerintetek ez lehet összefüggsében a fentiekkel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Igazából 2 napja vagyok a tulaja, semmi tapasztalat az opelekkel, úgyhogy a CIM probléma nem tudom még, hogy mit jelent :blush: A fényszórómosós problémára: most olvastam a kiskönyvet, világításnak be kell hogy legyen kapcsolva, úgy még nem próbáltam mosni :blush: A CIM egy kormány mögé rejtett nyomtatott áramkör (az egyik topic részletesen leírja a legelején, ha érdekel), melyre sok minden csatlakozik (bajuszkapcsolók, rádió-, BC vezérlők, kürt, stb.) A lényeg, hogy ez nem igazán sikerült az Opelnek. Szinte minden Astra H, Vectra C tulaj kínlódik vele. Volt rá egy visszahívás, amikor egy bilincset tettek a csatlakozóra, ezt kérdezd meg az előző tulajtól, bár, ha rendszeresen márkaszervizbe hordták, akkor már túl van rajta. Ez vagy bejött, vagy nem, de inkább nem. Az a baj, hogy gyenge a csatlakozó rész és egy kis rezonancia hatására vagy törik/reped a láb, vagy elmozdul. Na ilyenkor jönnek elő olyan problémák, hogy dudáláskor a kürt nem szól, ellenben a rádió hangosodik, vagy bekapcsolt világítás mellett nem szól a kürt. De még lehetne sorolni. :D A probléma könnyedén orvosolható, az összes csatlakozást újra kell forrasztani, persze nem olyan spórolósan, mint ahogy a gyárban tették, és akkor jónak kell lennie. Láttam olyat is, hogy viszed a rossz modult, kapod a javítottat, kb. 20 ezerért, pár hónap garanciával. A fényszóró mosóhoz annyit, hogy pl. a Focusnál úgy volt, hogy csak minden 5. ablakmosáskor nyomta a folyadékot. Gondolom itt is van valamiféle korlát, hogy ne minden ablakmosásnál nyomja a lámpára is, mert akkor hamar elfogyna a víz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 Van ledes helyzetjelzőből E jeles, azért nem büntethetnek. Az már más kérdés, hogy _rohadt_ drága :) Sima fémszálas 50 Ft, Philips E jeles LED 5.000 Ft volt legutóbb. Olvass vissza, azért is büntethetnek...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Szeptember22, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2013 A CIM egy kormány mögé rejtett nyomtatott áramkör (az egyik topic részletesen leírja a legelején, ha érdekel), melyre sok minden csatlakozik (bajuszkapcsolók, rádió-, BC vezérlők, kürt, stb.) A lényeg, hogy ez nem igazán sikerült az Opelnek. Szinte minden Astra H, Vectra C tulaj kínlódik vele. Volt rá egy visszahívás, amikor egy bilincset tettek a csatlakozóra, ezt kérdezd meg az előző tulajtól, bár, ha rendszeresen márkaszervizbe hordták, akkor már túl van rajta. Ez vagy bejött, vagy nem, de inkább nem. Az a baj, hogy gyenge a csatlakozó rész és egy kis rezonancia hatására vagy törik/reped a láb, vagy elmozdul. Na ilyenkor jönnek elő olyan problémák, hogy dudáláskor a kürt nem szól, ellenben a rádió hangosodik, vagy bekapcsolt világítás mellett nem szól a kürt. De még lehetne sorolni. :D A probléma könnyedén orvosolható, az összes csatlakozást újra kell forrasztani, persze nem olyan spórolósan, mint ahogy a gyárban tették, és akkor jónak kell lennie. Láttam olyat is, hogy viszed a rossz modult, kapod a javítottat, kb. 20 ezerért, pár hónap garanciával. A fényszóró mosóhoz annyit, hogy pl. a Focusnál úgy volt, hogy csak minden 5. ablakmosáskor nyomta a folyadékot. Gondolom itt is van valamiféle korlát, hogy ne minden ablakmosásnál nyomja a lámpára is, mert akkor hamar elfogyna a víz. Köszönöm a választ, és neked is Cserenkov! Akkor ha visszakaptam a kocsit mindenképpen megnézem a bal oldali bajuszkapcsolót, van egy youtube videó, ahol egész szépen szétszedik a kocsit, az alapján én is megnézem mi lehet a probléma. Jégfehér ledért remélem nem szólnak majd :evilgrin: Fényszóró mosót ha használom, akkor csak 2 perc múlva tudom újra használni, addig nem, ez a korlát rajta. ( illetve ha nincs feltöltve rendesen a szélvédő mosó folyadék, akkor a fényszóró mosó nem is kapcsol be, de ez csak elvileg, mint ha ezt is olvastam volna. ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 sziasztok! Próbáltam keresni a googleba, de nem sikerült találnom rá megoldást! azaz az volna a kérdésem, hogy anyós ülésen, ki lehet-e kapcsolni a légzsákot?! astra h kombiba 2012es. nezegettem mindenhol de nem találkoztam vele.. előre is köszönöm! üdv b. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 sziasztok! Próbáltam keresni a googleba, de nem sikerült találnom rá megoldást! azaz az volna a kérdésem, hogy anyós ülésen, ki lehet-e kapcsolni a légzsákot?! astra h kombiba 2012es. nezegettem mindenhol de nem találkoztam vele.. előre is köszönöm! üdv b. Elvileg nem lehet kikapcsolni.én is örülnék valami megoldásnak Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 Elvileg nem lehet kikapcsolni.én is örülnék valami megoldásnak pff ettol tartottam...akkor gyerkőcöt nem tudom előre ültetni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
EnterEmber Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 pff ettol tartottam...akkor gyerkőcöt nem tudom előre ültetni... Sajna nem lehet kikapcsolni, én is végigjártam ezt az utat gyermek miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 Sok mindenért megbüntethetnek valakit, ha hagyja magát. Korábban rászántam pár napot az összes szabály átolvasására, amiben nincs benne, hogy csak fémszálas halogén izzó lehet a helyzetjelző, mint ahogyan több olyan dolog sincs benne, amiért büntetnek. A helyzetjelző színe és a szabvány van megadva. A CE jelöléssel ellátott izzók teljesítik ezt a szabványt, ha pedig sima fehéret tesznek be, vagy "kadmiumsárgát", akkor nem büntethet érte senki, mint ahogyan a műszakin is át kell engedni. Ez nem egészen így van. A lámpabúrában benne van, hogy milyen izzóra lett minősítve az adott lámpatest. Ha nem ilyen "izzóval" használod, akkor simán megvághatnak érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Szeptember23, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2013 pff ettol tartottam...akkor gyerkőcöt nem tudom előre ültetni... Találtam egy ilyen jeladós verziót, lehet, ez a megoldás. De mindenképpen megkérdezném a kereskedést.... http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_4_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 Update: a leírás(nálam 52. oldaltól) táblázatában abszolút tiltás az első ülésre.... :( További Update: Ezzel már lehet: http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_5_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember24, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2013 Találtam egy ilyen jeladós verziót, lehet, ez a megoldás. De mindenképpen megkérdezném a kereskedést.... http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_4_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 Update: a leírás(nálam 52. oldaltól) táblázatában abszolút tiltás az első ülésre.... :( További Update: Ezzel már lehet: http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_5_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 Tudtommal ez a jeladós történet is csak akkor működik, ha tudja az autó. Ha jól emlékszem ez plusz opció volt, amit vagy kértek, vagy nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Szeptember24, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2013 Találtam egy ilyen jeladós verziót, lehet, ez a megoldás. De mindenképpen megkérdezném a kereskedést.... http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_4_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 Update: a leírás(nálam 52. oldaltól) táblázatában abszolút tiltás az első ülésre.... :( További Update: Ezzel már lehet: http://www.opel-accessories.com/hu-HU/Astra_H_5_ajt%C3%B3s/Biztons%C3%A1g_&_V%C3%A9delem/Gyermek%C3%BCl%C3%A9sek/93199693 koszi a valaszt, meg az elotted valaszolonak is ! majd szerintem a szalonba is megekrdezem, hogy mi a helyzet :) udv b. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Szeptember24, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2013 koszi a valaszt, meg az elotted valaszolonak is ! majd szerintem a szalonba is megekrdezem, hogy mi a helyzet :) udv b. Egy ilyen gyerekülés 100.000.- forinton felüli. Hidd el, sokkal jobb annak a gyereknek hátul, az anyósülés mögött egy olyan ülésben, ami háttal is beköthető, mert úgy van a legnagyobb biztonságban. Menet közben úgysem fogsz átnyúlni az anyósülésre. Én nagyon sokat olvasgattam a gyerekülés után, míg kiválasztottam a megfelelőt, amit Angliából kb. 30%-kal olcsóbban meg is rendeltem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts