Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

A kilométer helyén írja, igen.

Azért lenne jó megnézni a kódot, mert ez így egy általános hibajelenség. Konkrétan sok minden lehet.

Amikor újraindítod, azért javul meg átmenetileg, mert törlődik a hiba. Aztán amikor az egyik szenzor hibás jelent küld a motorvezérlőnek, onnantól megint felvillan a hibajelző ikon.

ECN 218217: hűtővíz hőmérséklet érzékelő...esetleg többet is meg lehet tudni róla? Pl: megszakadt a vezeték vagy rövidzár vagy az érzékelőt kell cserélni?

Megosztás:

ECN 218217: hűtővíz hőmérséklet érzékelő...esetleg többet is meg lehet tudni róla? Pl: megszakadt a vezeték vagy rövidzár vagy az érzékelőt kell cserélni?

Ahogy itt-ott gyorsan utána olvastam, vezetékszakadás lehet. Írtak olyat is, hogy szenzor csere után nem sokkal újra előjött a hiba, szóval, ha drága egy ilyen, akkor előbb érdemes kísérletezgetni, megtisztítani a csatlakozókat, hátha korrodálódtak. Tisztázni kell azt is, hogy melyik szenzor. Van egy a hűtőrendszeren, meg egy másik a termosztátházon. Valószínű, hogy nincs probléma a hűtés környékén, de azért figyeld a hőfokot a tesztmenüben, ha van.

Ennyivel már beljebb vagy. Egyébként, ha a német, vagy az angol nem megy egy kicsit, elég nehéz lesz ilyeneknek utánajárni, a gugli fordító meg nem sokat ér, figyelmesen kell olvasni. :-)

Ezt a hibakódot úgy tudod megkeresni, hogy beírod a keresőbe pl. Opel P2182. Az utolsó két számot le is hagyhatod, elé meg teszel egy P-t. Válogathatsz az oldalak között, lesz egy-két hasznos is, de azt majd Te döntöd el, neked melyik szimpatikus.

Itt van a két szenzor:

https://cromax.hu/opel/astra-h-2004-/40000000-elektromos-rendszer/41560000-jelado-erzekelo-gomba/41560583-vizhofok-jelado/?limitstart=0

Megosztás:

Ez azért lehet érdekes, mert Essentia Plusz...azaz a legbutább középső konzolja van.

Szia. Ez butaság, már bocs. Attól, mert essentia, lehet olyan felszerelésű, ami többet tud mint az Njoy...Itt legszembetűnőbben a külső jegyekben van különbség, és a belső ajtókárpitban. A többi felszereltség már az 1. tulaj pénztárcáján múlik.

Nekem is Essentia, és GID kijelző van, automata klíma, multikormány, tempomat, el. ablak-tükrök(fűthető) stb...van benne...(Persze egy csomó minden nincs benne, de nem hiányoznak)....

Üdv,

Megosztás:

Ahogy itt-ott gyorsan utána olvastam, vezetékszakadás lehet. Írtak olyat is, hogy szenzor csere után nem sokkal újra előjött a hiba, szóval, ha drága egy ilyen, akkor előbb érdemes kísérletezgetni, megtisztítani a csatlakozókat, hátha korrodálódtak. Tisztázni kell azt is, hogy melyik szenzor. Van egy a hűtőrendszeren, meg egy másik a termosztátházon. Valószínű, hogy nincs probléma a hűtés környékén, de azért figyeld a hőfokot a tesztmenüben, ha van.

Ennyivel már beljebb vagy. Egyébként, ha a német, vagy az angol nem megy egy kicsit, elég nehéz lesz ilyeneknek utánajárni, a gugli fordító meg nem sokat ér, figyelmesen kell olvasni. :-)

Ezt a hibakódot úgy tudod megkeresni, hogy beírod a keresőbe pl. Opel P2182. Az utolsó két számot le is hagyhatod, elé meg teszel egy P-t. Válogathatsz az oldalak között, lesz egy-két hasznos is, de azt majd Te döntöd el, neked melyik szimpatikus.

Itt van a két szenzor:

https://cromax.hu/opel/astra-h-2004-/40000000-elektromos-rendszer/41560000-jelado-erzekelo-gomba/41560583-vizhofok-jelado/?limitstart=0

Köszönöm az infot. Egy német oldalon olvastam, hogy valaki 4x cserélte, a hiba mindig egy idő után előjött...aztán megtisztította a csatlakozót...és azóta minden ok.

Egy hülye kérdés: hol találom ezeket nagyjából? A hűtőbe csavarva alul?

Megosztás:

Köszönöm az infot. Egy német oldalon olvastam, hogy valaki 4x cserélte, a hiba mindig egy idő után előjött...aztán megtisztította a csatlakozót...és azóta minden ok.

Egy hülye kérdés: hol találom ezeket nagyjából? A hűtőbe csavarva alul?

Nézd csak mit találtam neked? :-)

http://vauxhall.workshop-manuals.com/astra-h/index.php?id=5692

Azt írták több oldalon is, hogy konstrukciós hiba az érzékelőhöz futó kábel rövidsége. A linkelt oldalon bemutatják, hogyan kell meghosszabbítani, hogy jó legyen.

Szerintem először próbáld meg kicsit megcsiszolni a csatlakozásokat, hogy lehozza a koszt, meg a korrodációt. Utána egy kis wd-40, vagy kontakt spray, aztán lehet várni, előjön e a hiba.

Megosztás:

Nézd csak mit találtam neked? :-)

http://vauxhall.workshop-manuals.com/astra-h/index.php?id=5692

Azt írták több oldalon is, hogy konstrukciós hiba az érzékelőhöz futó kábel rövidsége. A linkelt oldalon bemutatják, hogyan kell meghosszabbítani, hogy jó legyen.

Szerintem először próbáld meg kicsit megcsiszolni a csatlakozásokat, hogy lehozza a koszt, meg a korrodációt. Utána egy kis wd-40, vagy kontakt spray, aztán lehet várni, előjön e a hiba.

Köszönöm az infot. Tegnap este belenéztem a motortérbe. Megnyúzott, szakadt kábelt nem láttam, de megmondom őszintén nem igazán ismertem ki magam.

Összesen 4 csatlakozót találtam, ami esetleg a hőmérsékletérzékelő lehet. Ezek, ha szemben állsz az autóval:

2 db volt a motorblokkban a jobb oldalon felül (egy elől és hátul), ezek szerintem nem azok

1 db jobbra egy elosztóban. Ebbe az elosztóba megy egy vastag cső a hűtőtől

1 db bal oldalon alul a hűtőben.

Szerintem az utolsó 2 lehet a szenzor.

Ami a probléma: ezek ugyanolyan műanyag csatlakozók (olyanok, mint a Vauxhall-os leírásban a képen látható) és nem mertem őket feszegetni. Valószinüleg egy kicsit már rá van vannak gyógyulva...persze más catlakozókat egyből le tudtam húzni. Szóval egy kék pöcök van csatlakozó reteszelésében, de nem tudom mit milyen irányba kellene mozgatni, hogy szét lehessen húzni a csatlakozót. Eltörni meg nem igazán akartam. Tudnál ebben tippet adni?

Előre is kösz.

Megosztás:

Köszönöm az infot. Tegnap este belenéztem a motortérbe. Megnyúzott, szakadt kábelt nem láttam, de megmondom őszintén nem igazán ismertem ki magam.

Összesen 4 csatlakozót találtam, ami esetleg a hőmérsékletérzékelő lehet. Ezek, ha szemben állsz az autóval:

2 db volt a motorblokkban a jobb oldalon felül (egy elől és hátul), ezek szerintem nem azok

1 db jobbra egy elosztóban. Ebbe az elosztóba megy egy vastag cső a hűtőtől

1 db bal oldalon alul a hűtőben.

Szerintem az utolsó 2 lehet a szenzor.

Ami a probléma: ezek ugyanolyan műanyag csatlakozók (olyanok, mint a Vauxhall-os leírásban a képen látható) és nem mertem őket feszegetni. Valószinüleg egy kicsit már rá van vannak gyógyulva...persze más catlakozókat egyből le tudtam húzni. Szóval egy kék pöcök van csatlakozó reteszelésében, de nem tudom mit milyen irányba kellene mozgatni, hogy szét lehessen húzni a csatlakozót. Eltörni meg nem igazán akartam. Tudnál ebben tippet adni?

Előre is kösz.

Szia!

Véletlen nem ilyen csatlakozóról beszéltek?

http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/egyeb/superseal_csatlakozo_2_polus_vizallo_1_par_300ft_1797211271.html

Ilyen kell a szélvédőmosó folyadék és kiegyenlítótartály szintérzékelőhöz, meg még lehet máshová is, de az a kettő biztos.

Nekem kellett ilyen, a fenti linkről rendeltem és tökéletes.

Az eladónak van 1, 2, 3, 4, 5 pólusú csatlakozója is.

Ezt könnyű széthúzni, csak fel kell kicsit feszíteni a reteszt és széthúzni.

Üdv!

Megosztás:

Astra H 1.7 z17dth Klíma tisztítást végeztem.Befújtam a habot a légjáratokba,kb 1 óra várakozás után inditottam , bekapcsolva a ventillátort.Minden működik zene van,csak a cd és rádió kijelző nem működik,és a kormánygombok nem működnek.Járt már így vki?Javítható vagy csere?Hogyan lehet kiszedni a cd-t?

köszi előre

Megosztás:

Astra H 1.7 z17dth Klíma tisztítást végeztem.Befújtam a habot a légjáratokba,kb 1 óra várakozás után inditottam , bekapcsolva a ventillátort.Minden működik zene van,csak a cd és rádió kijelző nem működik,és a kormánygombok nem működnek.Járt már így vki?Javítható vagy csere?Hogyan lehet kiszedni a cd-t?

köszi előre

Erre mondanám, hogy a 3161-től olvasd el ebben a topikban az ide vonatkozó részt, de már ez rajtad sajna nem segít.

Csaba66 biztos megmondaná, hogy ilyen nem történhetett volna, de ezek szerint mégis.

Sajnos jobb tanácsot én nem tudok neked adni, mint hogy várjál vele és hátha kiszárad és megjavul.

Amúgy a rádiót úgy tudod kivenni, hogy a rádió négy sarkában lévő nyilásba bedugsz pl. 4 db 65-ös szeget, kifelé feszíted és közben húzod.

Ebben a videoban a közepe felé láthatod, hogy hogy kell:

Megosztás:

Erre mondanám, hogy a 3161-től olvasd el ebben a topikban az ide vonatkozó részt, de már ez rajtad sajna nem segít.

Csaba66 biztos megmondaná, hogy ilyen nem történhetett volna, de ezek szerint mégis.

Ilyen mely sebet hagy, ha valaki nem ert veled egyet? :)

Innen inkabb ne olvasd tovabb, nehogy infarktust kapj...

Szoval igazad van, nem tortent volna ilyen, ha nem hagyja egy oraig allni a habot, hanem egybol inditja a klimat. Ha a leirasban az van, hogy egy oraig allni kell hagyni, akkor a gyarto / forgalmazo a hunyo, de erosen gyanitom, hogy ilyesmirol szo sincs.

Amugy pedig valoszinuleg radio ki, szaritas, csatlakozo pucolas segiteni fog, mert a radio CAN busz kapcsolata nem mukodik a tunetek alapjan.

Megosztás:

köszi előre

Egy-két nap és kiszárad. Ha szerencséd van, utána működni is fog.:-) Addig ne kapcsolgasd, nehogy valahol zárlatos legyen. Én is jártam így a B Vectrával, nekem pár relé is bánta,de a rádió kiszáradt szerencsére.

Legközelebb csak spray, vagy klímaszerviz legyen a tisztításhoz.

Megosztás:

Ez mi a túró lehet? Még nem találkoztam ezzel:

Ma délután óta ha ráadom a gyújtást, vagy leveszem, a km-számláló helyén rövid ideig ezt írja ki:

InSP

1000

Ezt mért csinálja és hogy lehet eltüntetni?

Elmész szervízbe és olajat cseréltetsz. :)

• Like 1
Megosztás:

Ilyen mely sebet hagy, ha valaki nem ert veled egyet? :)

Innen inkabb ne olvasd tovabb, nehogy infarktust kapj...

Szoval igazad van, nem tortent volna ilyen, ha nem hagyja egy oraig allni a habot, hanem egybol inditja a klimat. Ha a leirasban az van, hogy egy oraig allni kell hagyni, akkor a gyarto / forgalmazo a hunyo, de erosen gyanitom, hogy ilyesmirol szo sincs.

Amugy pedig valoszinuleg radio ki, szaritas, csatlakozo pucolas segiteni fog, mert a radio CAN busz kapcsolata nem mukodik a tunetek alapjan.

Semmilyen sebet nem hagyott. Ha jól emlékszem, akkor pont te voltál az, aki nem tudta elfogadni a többiek tanácsát, hogy ne használja ilyet. Olyan "erővel" próbáltad bizonygatni, hogy ilyen nem történhet, mert még nyák tesztet is végeztél és mindenki "hülye", aki neked akar segíteni mert nem ajánlotta a hab használtatát, ill. az is aki azt a cikket írta, amiben javasolta, hogy a habot el kell felejteni klíma tisztításnál.

Akkor is olyan arrogáns voltál, mint a mostani hozzászólásban is, pedig mindenki csak jó tanácsot akart neked adni.

Megosztás:

Elmész szervízbe és olajat cseréltetsz. :)

Ennyi?

Már terveztem pár hete. Írtam ide is ezzel kapcsolatban.

Csak aztán előkerestem pontosan mikor volt utoljára cserém. Van egy mappám, abban gyűjtök mindent, szervizszámlákat, de még azt is amit én csinálok rajta, kilométer és dátum megjelöléssel.

Egészen pontosan idén február 1-én, majdnem pontosan 13.000 km-rel ezelőtt volt cserélve. Alig több mint fél év és ennyi megtett km-nél már szól?!

Ez a km is 90%-ban autópályán került bele, városban, rövid utakra nagyon ritkán használom az autót.

Jövő hónapban terveztem a cserét, akkor tudok szabadságot kivenni. Addig kibírja még?

A feliratot közben sikeresen eltüntettem pár perc guglizás után.

Megosztás:

Semmilyen sebet nem hagyott. Ha jól emlékszem, akkor pont te voltál az, aki nem tudta elfogadni a többiek tanácsát, hogy ne használja ilyet. Olyan "erővel" próbáltad bizonygatni, hogy ilyen nem történhet, mert még nyák tesztet is végeztél és mindenki "hülye", aki neked akar segíteni mert nem ajánlotta a hab használtatát, ill. az is aki azt a cikket írta, amiben javasolta, hogy a habot el kell felejteni klíma tisztításnál.

Akkor is olyan arrogáns voltál, mint a mostani hozzászólásban is, pedig mindenki csak jó tanácsot akart neked adni.

En is adtam jo tanacsot, aztan megiscsak tovabb olvastal a kelletenel :)

A nyak tesztet mar el is felejtettem, de tenyleg volt... Azzal viszont nincs mit kezdeni, ha a teszt eredmenye, es a most leirtak is lazan elszallnak a fuled mellett, es csak azon rugozol, hogy en milyen csunya vagyok...

Az vagyok, ertem, ez a velemenyed, semmi baj :)

Megosztás:

Gyújtás ráadása előtt benyomod a napi km nullázó gombot, benyomva tartod, beteszed a kulcsot, és ráadod a gyújtást. Azt hiszem talán villan háromszor, aztán utána nullázódik. Ha nem villog, akkor tartsd nyomva kb 5 másodpercig.

szerk.: most látom, már megoldottad. Mindegy, hátha valakinek hasznos lesz az infó.

Igen, köszi. Nálam ezzel a módszerrel nem működött. Villogás közben le kellett nyomnom a fékpedált, akkor nullázódott. Pontosabban átállt arra, hogy 50000-re és már nem írja ki gyújtás ráadásra, elvételre.

Amúgy ha már témánál vagyunk, kíváncsiságból had kérdezzek még valamit:

Ha rajta van a gyújtás és hosszan nyomom a napi kilométer számláló nullázóját, ezt írja ki:

1.7

002 02

Ez mi lehet?

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H 1,4 benzines autóm van, 2010. évjáratú.

A kormány szélső helyzetbe, ütközésig történő elfordításakor,

nem túl hangos, nyikorgó-nyekergő hangot hallani a motorház, illetve a kerék felől (a pontos forrást még nem sikerült beazonosítani).

Egy alkalommal egyszer hallani a hangot,

Ha azonnal megismételem a kormány szélső állásba fordítását, akkor nem csinálja.

Bizonyos időnek el kell telni ahhoz, hogy ismét hallható legyen a hang.

Egyébként a kormány és a szervó rásegítés is rendben működik.

Van-e tippje, ötlete valakinek, hogy mi okozhatja.

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok!

Szerettem volna kicserélni a balos axiálcsuklót, de sajnos elakadtam. Nem férek hozzá semmilyen módszerrel a bilincshez, mert útban van a váltó! A kérdésem az, hogy ezeken a képeken

http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02996_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02998_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a pirossal bekarikázott lemezt le tudom szedni külön a váltóról? Szerintem ha azt leszedném, akkor már minden oké lenne, lenne helyem. Viszon félek, hogy ha a jelölt, három csavart kitekerem, akkor valamennyire szétszedem a váltót. Ha van valakinek tippje, tapasztalata, légyszi segítsen! Köszönöm szépen előre is! G.

Megosztás:

Szervó szivattyú.

Szélső helyzetben ütközésig kitekerve mindegyiknél hallható ahogy dolgozik, erőlködik. Kicsit visszább már nincs hallható hangja. Eddig mindegyik ilyen volt, amit már vezettem.

Kedves Cserenkov!

Köszönöm a gyors választ. Ezek szerint nem kell hibára gyanakodnom.

Üdvözlettel: Erci

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.