csaba66 Elküldve Június22, 2013 Megoszt Elküldve Június22, 2013 Kivancsisagbol lefujok egy regi nyakot klimatisztitoval, lehet, hogy nem is mar... No egesz ejjel "marta" ez a szornyen agressziv szer a nya'kot, de az ra se rant; meg nedves ugyan, de marodasnak semmi nyoma nincs. Egyebkent egy kis jozan gondolkodas sosem art: az aktiv anyag valamilyen gombaolo szer, a gaz, hab, folyadek csak hordozo. Ha az aktiv komponens agressziv, akkor teljesen mindegy, mi viszi be, illetve a gaz a leheto legrosszabb, mert az mindenhova eljuttatja. Tehat aki nem akar szetmart uleseket, muszerfalat, CIM modult es legzsakokat, az ne hasznaljon gazt! :) "A tisztítószer erősen maró hatású, nem barátságos anyag, órák alatt szétmarja az elektronika panelján lévő nyomtatott áramkört és a kisebb alkatrészeket." A szerzot be kene zarni egy szobaba nehany flakon klimatisztitoval es egy par kisebb elektronikai alkatresszel. Ehen is halna, ha nem johetne ki addig, amig legalabb egyet szet nem marat kozuluk :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június22, 2013 Megoszt Elküldve Június22, 2013 No egesz ejjel "marta" ez a szornyen agressziv szer a nya'kot, de az ra se rant; meg nedves ugyan, de marodasnak semmi nyoma nincs.Egyebkent egy kis jozan gondolkodas sosem art: az aktiv anyag valamilyen gombaolo szer, a gaz, hab, folyadek csak hordozo. Ha az aktiv komponens agressziv, akkor teljesen mindegy, mi viszi be, illetve a gaz a leheto legrosszabb, mert az mindenhova eljuttatja.Tehat aki nem akar szetmart uleseket, muszerfalat, CIM modult es legzsakokat, az ne hasznaljon gazt! :) "A tisztítószer erősen maró hatású, nem barátságos anyag, órák alatt szétmarja az elektronika panelján lévő nyomtatott áramkört és a kisebb alkatrészeket."A szerzot be kene zarni egy szobaba nehany flakon klimatisztitoval es egy par kisebb elektronikaialkatresszel. Ehen is halna, ha nem johetne ki addig, amig legalabb egyet szet nem marat kozuluk :)Hogy mennyire mar a hab, nem tudom, de nekem napokig kellett szellőztetni az autót, mert mindig basztatta a nyálkahártyámat, ellenben a gázzal.Ami pedig problémát okoz, hogy befolyik a rádióba és ott képes rövidzárlatot okozni. Egy rádió javítás sem olcsó mulatság. Én jártam már így, csak nekem kiszáradt és utána gond nélkül működött, de fél napig főtt a fejem miatta.Aztán kiütött 2 relét is a Vectrában, először fogalmam sem volt miért történt, a 7 év alatt egy relé sem adta meg magát. Aztán rájöttem, hogy a biztosítéktábla pont a bal oldali szellőzőnyílás alatt van.... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Hogy mennyire mar a hab, nem tudom, de nekem napokig kellett szellőztetni az autót, mert mindig basztatta a nyálkahártyámat, ellenben a gázzal. Ami pedig problémát okoz, hogy befolyik a rádióba és ott képes rövidzárlatot okozni. Egy rádió javítás sem olcsó mulatság. Én jártam már így, csak nekem kiszáradt és utána gond nélkül működött, de fél napig főtt a fejem miatta. Aztán kiütött 2 relét is a Vectrában, először fogalmam sem volt miért történt, a 7 év alatt egy relé sem adta meg magát. Aztán rájöttem, hogy a biztosítéktábla pont a bal oldali szellőzőnyílás alatt van.... :-) Hat igen, ha nem is mar (bar erre sem eleg a kiserleti cafolat, hiszen "nem tudod"), valami mas baj azert csak van vele :) De legalabb valami linket adjatok mar egy ilyen gazos tisztitora, mert en legfeljebb spray-nek titulaltakat talaltam, de azok gyanithatoan habok. Az elektronikakba valo becsurgast el kell kerulni, ez nyilvanvalo, es nem is megoldhatatlan, viszont a relek "kiuteset" nem fognam ra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Végül ezzel fújtam be nagyon jó cucc, http://autofelszereles.dunaauto.hu/termek/auto-apolas/termekek/11-4/ Pollenszűrő ki, jól befújtam a radiátort, vártam 5 percet, visszatettem a pollenszűrő burkolatát, max hűtésen és 4 es fokozaton nyomattam, közbe minden irányba állítgattam a ventilátor áramlást. A felesleg a kocsi alatt volt. Nem értem miért kéne a szellőzőrácsokba fújni, mikor minden Baktérium, gomba, vírus, a párologtatón telepszik meg. Utána jártam ez a leghatékonyabb tisztítása a klímának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Végül ezzel fújtam be nagyon jó cucc, http://autofelszereles.dunaauto.hu/termek/auto-apolas/termekek/11-4/ Pollenszűrő ki, jól befújtam a radiátort, vártam 5 percet, visszatettem a pollenszűrő burkolatát, max hűtésen és 4 es fokozaton nyomattam, közbe minden irányba állítgattam a ventilátor áramlást. A felesleg a kocsi alatt volt. Nem értem miért kéne a szellőzőrácsokba fújni, mikor minden Baktérium, gomba, vírus, a párologtatón telepszik meg. Utána jártam ez a leghatékonyabb tisztítása a klímának. Én is ilyen habosat használtam, a gázostól kicsit parázok, hogy nehogy valami maradékát belélegezve (ok, ki kell szellőztetni) a tüdőben is dolgozzon. A habot az elpárra fújtam, ami meg átalakult vízzé, az kicsöpögött az autó alá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Végül ezzel fújtam be nagyon jó cucc, http://autofelszereles.dunaauto.hu/termek/auto-apolas/termekek/11-4/ Pollenszűrő ki, jól befújtam a radiátort, vártam 5 percet, visszatettem a pollenszűrő burkolatát, max hűtésen és 4 es fokozaton nyomattam, közbe minden irányba állítgattam a ventilátor áramlást. A felesleg a kocsi alatt volt. Nem értem miért kéne a szellőzőrácsokba fújni, mikor minden Baktérium, gomba, vírus, a párologtatón telepszik meg. Utána jártam ez a leghatékonyabb tisztítása a klímának. Ilyen "szondát" is vettél hozzá, vagy megoldottad anélkül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Ilyen "szondát" is vettél hozzá, vagy megoldottad anélkül? Igen rendeltem hozzá azt is, azzal lehetett jól megcsinálni, azon gondolok hogy lehet kiszedem ismét pollenszűrőt és egy ilyet felrobbantok! hogy 100%os legyen. itt látszik 1:25 nél hova kell elérjen a cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Végül ezzel fújtam be nagyon jó cucc, http://autofelszereles.dunaauto.hu/termek/auto-apolas/termekek/11-4/ Pollenszűrő ki, jól befújtam a radiátort, vártam 5 percet, visszatettem a pollenszűrő burkolatát, max hűtésen és 4 es fokozaton nyomattam, közbe minden irányba állítgattam a ventilátor áramlást. A felesleg a kocsi alatt volt. Nem értem miért kéne a szellőzőrácsokba fújni, mikor minden Baktérium, gomba, vírus, a párologtatón telepszik meg. Utána jártam ez a leghatékonyabb tisztítása a klímának. Szia! Miután ráfújtad a cuccot a radiátorra és bekapcsoltad a klímát, kb mennyi ideig nyomattad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbi10 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Szia! Miután ráfújtad a cuccot a radiátorra és bekapcsoltad a klímát, kb mennyi ideig nyomattad? 10 percig, utána vissza lepattintottam a pollenszűrő burkolatát és ahogy fújta a levegőt közbe is fújtam! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mouset Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Sziasztok! Van egy 2005-ös 1.4-es H Astrám. (Z14XEP). A mai napon egy olyan hibát produkált az autó, hogy gyújtásnál vibrál a műszerfal majd világít, utána indításnál kattog és semmi. Akksit megnéztem, desztvízzel feltöltöttem, mert a lamellák egy része nem volt folyadékban. Ezután indult. Majd hazaértem és leállítás után, ugyanez a hiba...nem indul. Az akksi sarukat levettem, drótkefével megpucoltam...ezután indult. Majd leállítottam, 2x beindult, majd harmadszorra ugyanúgy kattog és nem indul. Mi lehet a baj? Lehet hogy az aksi gyenge, töltenem kéne rajta? Pls help nagyon SOS!!!! Üdv Krisz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Az elektronikakba valo becsurgast el kell kerulni, ez nyilvanvalo, es nem is megoldhatatlan, viszont a relek "kiuteset" nem fognam ra.Én igen, mert tisztítás után történt, mert a relék a szellőzőnyílás alatt voltak,és autóvillamosságis megmondta,hogy folyadék miatti zárlattól térdeltek le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Én igen, mert tisztítás után történt, mert a relék a szellőzőnyílás alatt voltak,és autóvillamosságis megmondta,hogy folyadék miatti zárlattól térdeltek le. Erdekes tortenet, mert szaradas utan fel kene allniuk a "terdelesbol". Tartos karosodas legfeljebb akkor lehet, ha a tekercs huzaljarol leoldja a szigetelest a folyadek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Akksit megnéztem, desztvízzel feltöltöttem, mert a lamellák egy része nem volt folyadékban. Mi lehet a baj? Lehet hogy az aksi gyenge, töltenem kéne rajta? Lehet probalkozni, de ha nem segit, akkor bele kell torodni az akku halalaba. Viszont az uj akku elott ellenorizni kell a toltorendszert, mert annak a hibaja is okozhatta a kiszaradast. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mouset Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Lehet probalkozni, de ha nem segit, akkor bele kell torodni az akku halalaba. Viszont az uj akku elott ellenorizni kell a toltorendszert, mert annak a hibaja is okozhatta a kiszaradast. De akkor remélhetőleg az aksi csere megoldja a problémát? Bízom benne, hogy nem önindító vagy generátor baj van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 De akkor remélhetőleg az aksi csere megoldja a problémát? Bízom benne, hogy nem önindító vagy generátor baj van... Generator lehet, pont azert kell ellenorizni, hogy az uj akkut nehogy kinyirja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 De akkor remélhetőleg az aksi csere megoldja a problémát? Bízom benne, hogy nem önindító vagy generátor baj van... Szia! Szerintem Akksi lesz, de teszt módban járó motornál meg tudod nézni, hogy mennyit tölt a generátor, amit így tudsz előhozni! Ha 14.4V körül tölt akkor jó, ha nem (több, mondjuk 14.7V vagy még több tartósan), akkor túltölt a generátor és felújításra szorul (15-25ezer forint)... Egy új, normális akksit 15-20ezer körül tudsz venni, 50ah-60ah-s elég 420A vagy több indítóárammal! Pl.: http://www.akkumax.hu/monbat-premium-50ah-akkumulator http://www.akkumax.hu/exide-premium-12v-47ah-jobb-akkumulator http://www.akkumax.hu/exide-excell-12v-54ah-jobb-akkumulator http://www.akkumax.hu/banner-power-bull-12v-55ah-akkumulator http://www.csergoe.hu/akkumulator-es-fagyallo-akcio ->innen a GM 50ah-s elég Ezek közül bátran választhatsz, mindegyik be fog férni:)! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mouset Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Szia! Szerintem Akksi lesz, de teszt módban járó motornál meg tudod nézni, hogy mennyit tölt a generátor, amit így tudsz előhozni! Ha 14.4V körül tölt akkor jó, ha nem (több, mondjuk 14.7V vagy még több tartósan), akkor túltölt a generátor és felújításra szorul (15-25ezer forint)... Egy új, normális akksit 15-20ezer körül tudsz venni, 50ah-60ah-s elég 420A vagy több indítóárammal! Pl.: http://www.akkumax.hu/monbat-premium-50ah-akkumulator http://www.akkumax.hu/exide-premium-12v-47ah-jobb-akkumulator http://www.akkumax.hu/exide-excell-12v-54ah-jobb-akkumulator http://www.akkumax.hu/banner-power-bull-12v-55ah-akkumulator http://www.csergoe.hu/akkumulator-es-fagyallo-akcio ->innen a GM 50ah-s elég Ezek közül bátran választhatsz, mindegyik be fog férni:)! Nagyon köszönöm az infókat, de mivel nincs fedélzeti komputerem, így muszáj rádugnom laptopra. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Most az aksi töltőn, remélem megoldja a problémám egy rövid időre amig veszek új aksit vagy megnézem a generátort. üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Szia! Ez BC nélkül is megy, akármilyen gyári fejegységgel (kazettástól- navisig), akármilyen kijelzővel! Settings gombot a búgásig nyomod utána a BC gombot vagy a kijelző alatti pontos közepűt, attól függően, hogy milyen kijelződ van (a kétsoros egyébként sem tud BC-t)!:) Pl. a vízhőfokot is megtudod itt nézni bármikor (T: vagy Coolant: feliratnál írja), a legtöbben erre használják!:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Erdekes tortenet, mert szaradas utan fel kene allniuk a "terdelesbol". Tartos karosodas legfeljebb akkor lehet, ha a tekercs huzaljarol leoldja a szigetelest a folyadek.Igazából az lepett meg, amikor nem működött valamilyen funkció az autón (már nem tudom pontosan melyik volt). Megnéztem a biztosítéktáblát, meg a reléket és úgy derült ki. Először én is azt gondoltam, hogy csak simán elfáradt. De a második után bementem a szakihoz, kezébe nyomtam a relét és egyből azt kérdezte, hogy beázott e? Mondtam neki, hogy nem, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg a folyadék szivároghatott le oda.Mindenesetre a habot én kihagyom, szerencse, hogy a cd lejátszót nem nyírta ki, csak kiszáradt és működött tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Sziasztok! Van egy 2005-ös 1.4-es H Astrám. (Z14XEP). A mai napon egy olyan hibát produkált az autó, hogy gyújtásnál vibrál a műszerfal majd világít, utána indításnál kattog és semmi. Akksit megnéztem, desztvízzel feltöltöttem, mert a lamellák egy része nem volt folyadékban. Ezután indult. Majd hazaértem és leállítás után, ugyanez a hiba...nem indul. Az akksi sarukat levettem, drótkefével megpucoltam...ezután indult. Majd leállítottam, 2x beindult, majd harmadszorra ugyanúgy kattog és nem indul. Mi lehet a baj? Lehet hogy az aksi gyenge, töltenem kéne rajta? Pls help nagyon SOS!!!! Üdv Krisz Szerintem is akksi. Én is hasonlóan jártam tél előtt. Fél liter deszt. víz ment bele a jelzésig. :-) Aztán akksi töltőn hagytam egy este, azóta végignyomta a telet. Minden nap munkába járunk a kocsival. Szóval, még lehet jó lesz az az akksi. Nálam rendben volt a generátor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
a.tovizi Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Sziasztok! H Astrán lehet hibakódot házilag törölni? Ha igen hogyan? Előre is köszi a válaszokat! Attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mouset Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Sziasztok! Megoldódott a probléma! Akkumulátor baj volt! Zárlatos lett. Be is mérettem a generátort, minden rendben vele! Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget! Üdv. Krisztián Link to comment Megosztás: More sharing options...
viper70 Elküldve Június26, 2013 Megoszt Elküldve Június26, 2013 Sziasztok! 2007-es Astrám műszerfalán több helyen is elvált a műbőr (ha egyáltalán műbőr) borítás, és így eléggé randa lett. Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata. ill. ötlete a megoldásra? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Június26, 2013 Megoszt Elküldve Június26, 2013 Sziasztok! 2007-es Astrám műszerfalán több helyen is elvált a műbőr (ha egyáltalán műbőr) borítás, és így eléggé randa lett. Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata. ill. ötlete a megoldásra? Köszi. Van róla fotód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
viper70 Elküldve Június26, 2013 Megoszt Elküldve Június26, 2013 Van róla fotód? Sajnos nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts