csaba66 Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja a fék "elgyengülését"? Mélyebbre kell nyomnom a pedált, hogy fogjon a fék! Létezik, hogy már elkopott volna a pofa? 109.000 km van az autóban! Félek, ha leszedem és vállas a dob, akkor ennyire sem fogom tudni beállítani! Előre is köszi! G. A fekhez ne nyulj, ha csak ennyit tudsz rola... Lehet levegos, vagy keves a folyadek... A betetek siman elkophatnak ennyi alatt, de annak nem ez a hatasa. Dob pedig legfeljebb hatul van, vagy ott sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Nekem is simán szét lehet húzni kézzel a távirányító burkolatát. Csodálkozom is rajta, hogy magától még soha nem esett szét. Szintén két gyári bicskám van. De az egyiknek lötyög a tolla, ott ahol az illesztés van. Valószínű sérült benne a transzponder chip is, mert nem lehet vele indítani az autót, csak a gyújtást ráadni. A távirányító rész is tökéletes persze. NA, én meg azt nem tudom, hogy csak tollat a bicskakulcshoz hol gyártanak és hogy fogja felismerni az új kulcsot az autó... Nem lehet, hogy az csak szervizkulcs? Nekem is ez van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Sziasztok! Fékfolyadék két éve lett cserélve, tehát azt kizárom, igaz két évente cserélni kell, de előtte négy évig ment és nem volt semmi baja, tehát most kettő alatt sem lesz. A fékpofáról kérdeztem, nem a fékbetétekről. A fékbetétekben egyébként kb 20-30 ezer km van, mert azt már cseréltem korábban. A kérdésem, hogy a fékpofa elkophat-e ennyi idő alatt, mert mostanában morgó hang is megfigyelhető a dobból nedves időben és a kézi is feljebb fog, ezért gondoltam erre. A kis Corsa-mon is ugyan ez volt csak ott padlóig ment a pedál, kicseréltem a komplett hátsó fékrendszert és jobb lett mint ahogy most az astra fog. Ezért kérdezem ezt. Vagy esetleg létezik, hogy csak utána kell állítani egy kicsit? Köszönöm előre is a válaszokat! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 A kérdésem, hogy a fékpofa elkophat-e ennyi idő alatt, mert mostanában morgó hang is megfigyelhető a dobból nedves időben és a kézi is feljebb fog, ezért gondoltam erre. A kis Corsa-mon is ugyan ez volt csak ott padlóig ment a pedál, kicseréltem a komplett hátsó fékrendszert és jobb lett mint ahogy most az astra fog. Ezért kérdezem ezt. Vagy esetleg létezik, hogy csak utána kell állítani egy kicsit? Persze, hogy elkophat, de a kopas onmagaban elvileg nem okozhat pedalut novekedest. A fekfolyadek szintjet megnezted? Levegos is lehet a rendszer. A beallitas automatikus, es csak szetszedes, vagy csere utan kell kulon megcsinalni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Nem lehet, hogy az csak szervizkulcs? Nekem is ez van. Nem tudom milyen az a szervizkulcs. Két bicskakulcs van az autómhoz. Mind a kettő ilyen. Mind a kettő így néz ki: http://p2.vatera.hu/photos/c1/9a/7566_1_big.jpg Tollat külön szerintem vehetsz a vaterán olyanoktól, akik kulcsot is árulnak. Új kulcsot vennél? Mert azt TECH2-vel kell ráprogramozni a kocsira. Vagy csak a tollat? - mert akkor miért ne ismerné fel a kocsi... Lehet rosszul tudom, de én eddig abban a hitben voltam, hogy a transzponder chip a kulcs "fejében" van. Tehát még azon a fém részen, amibe a toll csatlakozik és nem a távirányítóban. Rosszul tudom? Csak mert ott sérült a kulcs (lötyög a toll a fejben) amelyiket letiltja az immo. Miközben a távirányító rész hibátlanul működik. Akkor inkább a távirányító részt kéne tehát cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március22, 2013 Megoszt Elküldve Március22, 2013 Sziasztok! Fékfolyadék két éve lett cserélve, tehát azt kizárom, igaz két évente cserélni kell, de előtte négy évig ment és nem volt semmi baja, tehát most kettő alatt sem lesz. A fékpofáról kérdeztem, nem a fékbetétekről. A fékbetétekben egyébként kb 20-30 ezer km van, mert azt már cseréltem korábban. A kérdésem, hogy a fékpofa elkophat-e ennyi idő alatt, mert mostanában morgó hang is megfigyelhető a dobból nedves időben és a kézi is feljebb fog, ezért gondoltam erre. A kis Corsa-mon is ugyan ez volt csak ott padlóig ment a pedál, kicseréltem a komplett hátsó fékrendszert és jobb lett mint ahogy most az astra fog. Ezért kérdezem ezt. Vagy esetleg létezik, hogy csak utána kell állítani egy kicsit? Köszönöm előre is a válaszokat! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nem tudom milyen az a szervizkulcs. Két bicskakulcs van az autómhoz. Mind a kettő ilyen. Mind a kettő így néz ki: http://p2.vatera.hu/photos/c1/9a/7566_1_big.jpg Lehet rosszul tudom, de én eddig abban a hitben voltam, hogy a transzponder chip a kulcs "fejében" van. Tehát még azon a fém részen, amibe a toll csatlakozik és nem a távirányítóban. Rosszul tudom? Csak mert ott sérült a kulcs (lötyög a toll a fejben) amelyiket letiltja az immo. Miközben a távirányító rész hibátlanul működik. Akkor inkább a távirányító részt kéne tehát cserélni? A G astrám gyári kulcsában a műanyag tokban volt a chip, a G-s utólagos bicskakulcsomban is és szerintem ebben is ott van, nincs köze a fém részhez. De a H kulcsát még nem szedtem szét, csak elemcseréhez. Szóval nem biztos, csak valószínű :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Olajszintet hogy célszerű mérni? Nemrég panaszkodtam az olajos topikban, hogy egy csomó olaj eltűnt az autómból rövid idő alatt. Mielőtt rátöltöttem volna, ellenőriztem még a szintet és érdekes dolgot tapasztaltam: A kezelési útmutatóban valami olyasmit írnak, hogy sík, vízszintes terepen, meleg motornál kell olajszintet mérni a leállítás után 5 percet várva. Na, ekkor nekem épp a minimumon van az olaj. De ha várok fél órát, akkor még meleg a motor, és pont a minimum és maximum között van fél úton. Reggel hidegen mérve is ugyan itt van. Végül nem töltöttem rá és figyeltem a szintet. Az olajcsere óta már kb 4000 km-t tettem meg és pont ugyan ott van a szint, nem csökken. Cserekor 5 liter 5w-40-es olaj került bele, tehát a gyári ajánlás szerinti, gyári mennyiségben. A kérdés, hogy akkor most melyik szintet vegyem alapul? A minimumot vagy a minimum és maximum között félúton lévő állapotot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nyolcadik éves a gépsas, nem volt még leszedve a fékdob. Lehet, hogy le kellene szednem, megnézni mi a tényállás? Csak attól tartok, ha vállas, akkor még ennyire sem fog fogni miután összerakom. Az a furcsa, hogy a corsa is ezt produkálta. Egyszer csak padlóig lehetett nyomni a féket és nem fogott szinte semmit! Kicseréltem hátul mindent, dobot szabályoztattam, azóta olyan, mint új korában. Ezért gyanítottam a kopást, bár valóban nem kellene ettől a pedálnak elgyengülni! Köszi szépen! G. szerk.: ami még eszembe jutott: lehet, hogy az előző fékolaj cserénél valami gagyi fékolajat öntöttek bele a szakszervízben? G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nem tudom milyen az a szervizkulcs. Két bicskakulcs van az autómhoz. Mind a kettő ilyen. Mind a kettő így néz ki: http://p2.vatera.hu/photos/c1/9a/7566_1_big.jpg Lehet rosszul tudom, de én eddig abban a hitben voltam, hogy a transzponder chip a kulcs "fejében" van. Tehát még azon a fém részen, amibe a toll csatlakozik és nem a távirányítóban. Rosszul tudom? Csak mert ott sérült a kulcs (lötyög a toll a fejben) amelyiket letiltja az immo. Miközben a távirányító rész hibátlanul működik. Akkor inkább a távirányító részt kéne tehát cserélni? http://m.totalcar.hu/tanacsok/kutyudoktor/2013/01/25/mire_jo_a_szervizkulcs/?rnd=90 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 http://m.totalcar.hu/tanacsok/kutyudoktor/2013/01/25/mire_jo_a_szervizkulcs/?rnd=90 Aha. Kösz, akkor már ezt is tudom. :) De nem hiszem hogy szervizkulcs lenne. Egyrészt annak nem sok értelmét látom, hogy szervizben nem tudják beindítani az autót. Másrészt akitől vettem a kocsit, azt mondta, hogy leejtették a kulcsot, azóta nem működik. Ez igaz is lehet mert azon a kulcson erősen látszik a használat. A nyitó gombról pl teljesen lekopott a krómozás és a műanyag burkolaton is látszik a használat. Plusz ahogy írtam lötyög a toll a helyében. A másik kulcs, amivel most én használom az autót, volt a pótkulcs. Ez tényleg makulátlan állapotú. Tehát ha szervizkulcs lett volna, nem kopott volna el jobban, mint a másik naponta használt kulcs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nyolcadik éves a gépsas, nem volt még leszedve a fékdob. Lehet, hogy le kellene szednem, megnézni mi a tényállás? Csak attól tartok, ha vállas, akkor még ennyire sem fog fogni miután összerakom. Az a furcsa, hogy a corsa is ezt produkálta. Egyszer csak padlóig lehetett nyomni a féket és nem fogott szinte semmit! Kicseréltem hátul mindent, dobot szabályoztattam, azóta olyan, mint új korában. Ezért gyanítottam a kopást, bár valóban nem kellene ettől a pedálnak elgyengülni! Köszi szépen! G. szerk.: ami még eszembe jutott: lehet, hogy az előző fékolaj cserénél valami gagyi fékolajat öntöttek bele a szakszervízben? G. A vall nem erdekes, normal esetben a ket felulet csak eppen annyira tavolodik el, hogy szabad legyen a forgas, es minimalis pedalnyomasra ujra osszeer. Nalad ez nincs igy, tehat valami komoly gond van. Nem ertem, minek ezen ennyit gyotrodni, legtelenits, ellenorizd a szintet, szedd szet, rakd ossze, es ha nem lesz jo, akkor irany a szerviz, mert igy eletveszelyes az auto. Az is lehet, hogy valahol lukas a rendszer. A rossz olaj hidegen, elso fekezesre pont olyan, mint a jo, tehat nem attol van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Rendben, értem! Akkor már csak egy kérdés: ABS-es rendszert is tudok itthon légteleníteni, két emberes, pedálnyomkodós módszerrel? Mi a sorrend, mert ha jól tudom más mint a sima fékrendszeré? Köszi szépen! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Rendben, értem! Akkor már csak egy kérdés: ABS-es rendszert is tudok itthon légteleníteni, két emberes, pedálnyomkodós módszerrel? Mi a sorrend, mert ha jól tudom más mint a sima fékrendszeré? Köszi szépen! G. Elvileg fel kell vinni 2 - 2.5 barra a nyomast, pl. egy ilyennel: http://www.lincos.co.hu/diagnosztika-meres/fek-legtelenito-hj0711 Hazilag is ossze lehet dobni egy megfelelo kutyut, csak kell egy sapka, ami jo a tartalyra... De valamennyire a hagyomanyos modszerrel is kene javuljon, illetve kene latnod kijovo levegot, ha ez a hiba. A sorrend: jobb hatso, bal hatso, jobb elso, bal elso. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Ha jól látom, akkor ez a tartályt terheli nyomással, nekem pedig nyitogatnom kell a légtelenítő csavart? Egyébként azért kétlem kicsit, hogy levegős, mert ha álló helyben nyomkodom, akkor felkeményedik és nem enged vissza. Ez a sorrend nem az ABS nélküli autóknál van? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Ha jól látom, akkor ez a tartályt terheli nyomással, nekem pedig nyitogatnom kell a légtelenítő csavart? Egyébként azért kétlem kicsit, hogy levegős, mert ha álló helyben nyomkodom, akkor felkeményedik és nem enged vissza. Ez a sorrend nem az ABS nélküli autóknál van? Köszi! G. Igen, kinyomja a levegot es/vagy a regi folyadekot, igy cserehez is jo. A sorrendet igy adja meg a gyari leiras, ABS-tol fuggeltelnul (bar azt hiszem, H Astra nincs is nelkule). Azert valamikor visszaenged, ha nem javul meg veglegesen :) Osszepreseled a levegot, egybol nem tud kitagulni, mert vissza kell nyomnia a folyadekot a tartalyba. Vagy egy mechanikus resz csinalja ugyanezt (helyre lehet tolni. de aztan lassan elmegy ujra); a dobfek rejtelmeivel nem vagyok teljesen tisztaban, csak orulok, hogy nekem nincs :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Olajszintet hogy célszerű mérni? Nemrég panaszkodtam az olajos topikban, hogy egy csomó olaj eltűnt az autómból rövid idő alatt. Mielőtt rátöltöttem volna, ellenőriztem még a szintet és érdekes dolgot tapasztaltam: A kezelési útmutatóban valami olyasmit írnak, hogy sík, vízszintes terepen, meleg motornál kell olajszintet mérni a leállítás után 5 percet várva. Na, ekkor nekem épp a minimumon van az olaj.De ha várok fél órát, akkor még meleg a motor, és pont a minimum és maximum között van fél úton. Reggel hidegen mérve is ugyan itt van.Végül nem töltöttem rá és figyeltem a szintet. Az olajcsere óta már kb 4000 km-t tettem meg és pont ugyan ott van a szint, nem csökken. Cserekor 5 liter 5w-40-es olaj került bele, tehát a gyári ajánlás szerinti, gyári mennyiségben. A kérdés, hogy akkor most melyik szintet vegyem alapul? A minimumot vagy a minimum és maximum között félúton lévő állapotot?Szerintem többet kell várni mint 5 perc, hiszen több idő kell míg lefolyik az olaj vissza a helyére. Ha méred az olajfogyasztást, akkor mindig ugyanolyan körülmények között csináld, akkor kaphatsz pontosabb infót.Olajcserekor is kell idő míg lefolyik az olaj, még akkor is, ha meleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Nyolcadik éves a gépsas, nem volt még leszedve a fékdob. Lehet, hogy le kellene szednem, megnézni mi a tényállás? Csak attól tartok, ha vállas, akkor még ennyire sem fog fogni miután összerakom. Az a furcsa, hogy a corsa is ezt produkálta. Egyszer csak padlóig lehetett nyomni a féket és nem fogott szinte semmit! Kicseréltem hátul mindent, dobot szabályoztattam, azóta olyan, mint új korában. Ezért gyanítottam a kopást, bár valóban nem kellene ettől a pedálnak elgyengülni! Köszi szépen! G. szerk.: ami még eszembe jutott: lehet, hogy az előző fékolaj cserénél valami gagyi fékolajat öntöttek bele a szakszervízben? G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Sziasztok! Megnéztem, vagyis megnéztem volna a fékolaj szintet, de valamelyik gyökér a szervízben egy fogó segítségével húzta meg a tartály sapkáját, így nem bírtam letekerni. Mozgattam az autót, billegtettem jobbra-balra, és nyakig van a szint. A kupakon látszik a fogónak a nyoma. Már bánom hogy akkor nem néztem meg, az biztos, hogy agyon ütöttem volna a parasztot. Na mind1, csak kicsit felnyomta az agyam, hogy ennyire nem vigyáznak más autójára. Szóval a lukas rendszer dolgot kizártam, mivel olaj nem hiányzik, kicsit jobb idő lesz, akkor kerekek le, dob le, aztán meglátjuk! Köszi a tippeket, madj megírom mire jutottam! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Március25, 2013 Megoszt Elküldve Március25, 2013 Sziasztok! Megnéztem, vagyis megnéztem volna a fékolaj szintet, de valamelyik gyökér a szervízben egy fogó segítségével húzta meg a tartály sapkáját, így nem bírtam letekerni. Mozgattam az autót, billegtettem jobbra-balra, és nyakig van a szint. A kupakon látszik a fogónak a nyoma. Már bánom hogy akkor nem néztem meg, az biztos, hogy agyon ütöttem volna a parasztot. Na mind1, csak kicsit felnyomta az agyam, hogy ennyire nem vigyáznak más autójára. Szóval a lukas rendszer dolgot kizártam, mivel olaj nem hiányzik, kicsit jobb idő lesz, akkor kerekek le, dob le, aztán meglátjuk! Köszi a tippeket, madj megírom mire jutottam! G. Szia! Írtam volna már, de csak most állt helyre a gépemen a fórum :icon1: Így látatlanban azt mondom, hogy kopott a fékbetét, az önbeálló a végéhez ért, ezért fog feljebb a kézifék is, és az általad említett hang is ezt látszik igazolni. Szóval dobokat le és hajrá! Sok sikert! Üdv! Frankie Link to comment Megosztás: More sharing options...
kanyalaci Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Sziasztok Azt szeretnem megkerdezni mi a velemenyetek a JURATEC markaju fektarcsakrol es fekbetetekrol? Cserelnem kellene est ezt ajanlottak a legjobb arban. Ugy neztem angol ceg, angol marka, elore is koszonom Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Sziasztok Azt szeretnem megkerdezni mi a velemenyetek a JURATEC markaju fektarcsakrol es fekbetetekrol? Cserelnem kellene est ezt ajanlottak a legjobb arban. Ugy neztem angol ceg, angol marka, elore is koszonom 65ezer a gyári szett szereléssel márkaszervizben, ha mondjuk kijössz a fele körül, akkor megérheti:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 65ezer a gyári szett szereléssel márkaszervizben, ha mondjuk kijössz a fele körül, akkor megérheti:)!Én TRW-t (ha jól tudom Opel beszállító) rakattam fel decemberben előre-hátra betétekkel együtt márkaszervizben és kb ennyire jött ki. Senki nem említette, hogy gyáriban is ennyi lenne.Sőt szerviz 4+ban is csak elsőre ez az ár szerepel: 29 990 - 57 990 FtSzóval ha a feléből megcsinálják, az tényleg nagyon jó ár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Én TRW-t (ha jól tudom Opel beszállító) rakattam fel decemberben előre-hátra betétekkel együtt márkaszervizben és kb ennyire jött ki. Senki nem említette, hogy gyáriban is ennyi lenne. Sőt szerviz 4+ban is csak elsőre ez az ár szerepel: 29 990 - 57 990 Ft Szóval ha a feléből megcsinálják, az tényleg nagyon jó ár. Pár hete még 65ezer volt a 4+-ban, csak módosították ezek szerint...:) Amit én írtam az csak az elsőkre vonatkozott, pl. nekem hátul dobfék van... A tied is egy jó ár a TRW minőségi cucc, a másik gyári beszállító az Ate. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 asszem csak az a ATE . Legalább is én még nem találkoztam TRW fék rendszerrel opelon :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts