Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Általános műszaki problémák! - Astra H

forumadmin

Recommended Posts

Sziasztok! Felraktuk csápra az autót és nagy meglepetésemre kiderült, hogy gyárilag az egész kipufogó rendszer felett nincs hővédő lemez csak a hátsó dob felett. Akkor most hogy is van ez? A középső dob logikusan melegebb mint a hátsó, és gyárilag nincs felette hővédő? Akkor most 7 év után vigyem vissza a szalonba és reklamáljak? Az írásaitok alapján 7 évig úgy jártam a kocsival, hogy bármikor kigyulladhtatott volna? Mit tegyek most? Köszi! G.

Megosztás:

Köszönöm a szivattyús hozzászólásokat!

Az első szélvédőt tökéletesen mossa. (Jut eszembe, meg kéne néznem hogy a fényszórót spricceli-e.)

Szint teljesen tele töltve -42 fokig jó mosófolyadékkal.

Ha a hátsót akarom mosni, igen megy a szivattyú, búg. Nyomtam 5-6 másodpercig de egy csepp sem jön belőle, csak töröl.

A csőhöz nem tudom mennyire bonyolult hozzáférni. Hétvégén lesz majd időm megnézni. Fújjak bele, hogy el van-e dugulva? Mert ha bele tudok fújni, akkor lehet hogy valahol lyukas. Ha nem tudok belefújni, akkor meg dugulás.

Megosztás:

Hali!

Még azt nézd meg, nem jött le a cső a hátsó spricniről, vagy elől a szivattyúnál nem ereszt. Nekem 2 hónappal ezelőtt cserélni kellett a szivattyúra csatlakozó "könyököket", mert el voltak repedve, és nem nyomta a vizet hátra. Előre is olyan erőtlenül, mintha kevés lenne benne, mert folyamatosan csöpögött. Hiába töltöttem teli....Meg a garázsban mindig volt alatta egy tócsa...

Üdv,

Megosztás:

Hali!

Még azt nézd meg, nem jött le a cső a hátsó spricniről, vagy elől a szivattyúnál nem ereszt. Nekem 2 hónappal ezelőtt cserélni kellett a szivattyúra csatlakozó "könyököket", mert el voltak repedve, és nem nyomta a vizet hátra. Előre is olyan erőtlenül, mintha kevés lenne benne, mert folyamatosan csöpögött. Hiába töltöttem teli....Meg a garázsban mindig volt alatta egy tócsa...

Üdv,

Megosztás:

Köszönöm, hétvégén megnézem.

Közben még azt vettem észre, hogy ha előre spriccelek hosszan, akkor pár cseppet kifröcsköl hátra is.

A hátsó spricni mögötti csőhöz hogy férek hozzá? Még soha nem szedtem szét. Lehet hogy ez lesz a gond, mert ha hirtelen nyitom, vagy csukom le az ajtót, akkor hallom, hogy valami koppan benne.

Megosztás:

Az útmutató szerint a jobb oldali B oszlopra van ragasztva, mindegyiknél.

2. Típusbizonyítvány száma

Sajnos még nyomokban sincs meg a tábla. Az autót sérülésmentesnek hirdették, a rétegvastagság mérő sem mutatott semmi extrát, de most már kételkedünk. Lehetséges hogy valami sumákság van a kocsival? Mit gondoltok?

Megosztás:

Sajnos még nyomokban sincs meg a tábla. Az autót sérülésmentesnek hirdették, a rétegvastagság mérő sem mutatott semmi extrát, de most már kételkedünk. Lehetséges hogy valami sumákság van a kocsival? Mit gondoltok?

Ha nincs meg a tábla, a Jobb B oszlop tuti sérülve volt. De az az oszlop közvetlen nem tud sérülni, csak ha mondjuk benyomja az ajtó.

Megosztás:

Ha nincs meg a tábla, a Jobb B oszlop tuti sérülve volt. De az az oszlop közvetlen nem tud sérülni, csak ha mondjuk benyomja az ajtó.

Lehet erről valamilyen módon hivatalos állásfoglalást kérni, ami alátámasztja, hogy ténylegesen törött volt az autó?

Megosztás:

Sziasztok

A négyajtós karosszériás modellnél hol található a gyári adattábla? Szegecselt, vagy ragasztott táblát kell keresni?

Szia!

Megerősítem az előttem szólókat, Nekem is H-s sedanom van (1.7 diesel ,2011-es) és ha a jobb első ajtót kinyitom,akkor ott van az adattábla. Nem beütött tábla, hanem ragasztott.

üdv.

Megosztás:

Lehet erről valamilyen módon hivatalos állásfoglalást kérni, ami alátámasztja, hogy ténylegesen törött volt az autó?

Tudni kellene pár dolgot az autóról. Itthon lett forgalomba helyezve? Hányadik tulajdonos vagy? Kitől vetted?

Első körben szerintem egy Opel szakszervizt kellene megkérdezni, mikor milyen javítások voltak az autón a rendszerükben, hátha lesz valami.

Esetleg egy biztosítós ismerőst kellene megkérdezni, hogy alvázszám szerint volt e törésre kifizetés az autóra. Mondjuk ezt nem valószínű, hogy megmondják, meg, ha saját hibás volt, akkor nem is lesz nyoma a rendszerben.

A rétegvastagságmérő meg sajnos nem jelent semmit sem. Úgy fújják az autót, hogy az jó legyen, ha kell többször is. Szerintem, ha kételkedsz, vidd el egy (profi) karosszériás műhelybe, ott megmondják a frankót, az biztos.

Bár szerintem nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Nekem az első Vectrámon a jobb oldali ajtók voltak fújva, azon kívül gyári volt a fényezés. Kollégámtól vettem, mondta, hogy a gyereke 4-5 évesen belekarcolt, ezért kellett lefényezni újra, mert szépen megdolgozta a kis srác. :icon1:

Megosztás:

Csak egy megjegyzés: az autóm (Zafira B) adattáblája is a jobb oldali B oszlopon van. Soha nem volt törve az autó, viszont az adattábla egyik sarkán a ragasztás elengedett, emiatt az lifeg. Visszaragasztani nem mertem (meglátszik az idegenkezűség), így viszont a vizsgán négy vizsgabiztos is odagyűlt megnézni. Lehet, hogy neked sem törés miatt hiányzik a matrica. Tényleg: lehet ezt pótolni, ha igazolom amit igazolni akarnak?

Megosztás:

csak egy észrevétel: az Opelnek sajnos nincs európai, de még országos központi információs rendszere sem. Értem ez alatt, ha utána akarsz nézni, hogy milyen javítások/szervízek történtek mennyi km-nél, akkor ezt nem lehet lenyomozni. Csak az adott márkaszervíz tudja megnézni a saját rendszerében. Persze előny, ha egy helyre volt hordva az autó. Alváz- és motorszám alapján annyit lehet megnézni, hogy magyarországi-e az autó illetve milyen cuccokkal volt rendelve. Legalább is én ennyit nyomoztam ki.

Megosztás:

csak egy észrevétel: az Opelnek sajnos nincs európai, de még országos központi információs rendszere sem. Értem ez alatt, ha utána akarsz nézni, hogy milyen javítások/szervízek történtek mennyi km-nél, akkor ezt nem lehet lenyomozni. Csak az adott márkaszervíz tudja megnézni a saját rendszerében. Persze előny, ha egy helyre volt hordva az autó. Alváz- és motorszám alapján annyit lehet megnézni, hogy magyarországi-e az autó illetve milyen cuccokkal volt rendelve. Legalább is én ennyit nyomoztam ki.

Ez így ebben formában nem teljesen igaz.

A közelmúltban felvettem a kapcsolatot az Opel Magyarországgal: http://www.opel.hu/tools/kapcsolat.html (biztonsági visszahívás ügyben) és ott kaptam egy linket, ahova regisztráltam, beírtam az autóm rendszámát és pl. kiadta, hogy mikor esedékes a következő vezérléscsere az autómban.

Igaz, a többi, korábbi részletes szervíz információ hiányzott.

A linkre sajna nem emlékszem, a munkahelyi gépemen megvan, később megadom ha érdekel, de az is lehet, hogy addig valaki megadja itt neked.

Megosztás:

T lml888!

"... nincs ..."

Van.

T Mantec.

2 Opel kereskedesben kerdezoskodtem (az egyikben ismeroson keresztul) innen van az info. Pl. a Renaultnal siman le tudtam kerdezni markaazonos autokat, azonnal.

Vagy ha megis van ilyen Olelnal, akkor az halando ember szamara elerhetetlen es igazabol .... nincs.

Megosztás:

Sziasztok! Voltam az Opelnél megnézetni a dudát, és azt mondták hogy a duda romlott el, azt mondták minden jó a kormányon is működik minden, akkor nem cim lesz, megkerestem elől lent a lökösbe a dudát, de nem tudom lehúzni a csokit róla, rá akarnék mérni hogy kap e áramot mikor nyomom a dudát. hogy kell lehúzni nem tudja valaki?

Megosztás:

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Elvittem a kocsit egy hiba kód kiolvasásra mert ugye mint már régebben is írtam egy párzsor már kidobta a kulcsot. A szerelő a következőket olvasta ki a Tech2-vel!

C0800 ABS System Voltage Low

P1120 Accelerator Pedal Position Sensor 1 and 2 Signal

U2201 Can Bus No Commutication EHU

Azt mondta a szerelő, hogy az első és a második hibakódal nem kell foglalkozni mert az bármitől lehet, itt inkább a lényeg a középső P1120 mert azt mondta, hogy az valószinüleg a motorvezérlő lesz és nem az elektromos gázpedál ! :( De mondta, hogy addig míg a kocsi megy rendesen ne csináljak vele semmit mert nagyon drága mulatság a cseréje.

Szerintettek ????

Ja és ha már rajta volt a műszer akkor kiolvastattam a kilóméterállást is a computerből ami a műszer szerint ODO: 92274 km és most a gépben 94500 km van ez gondolom reállis és ha jól tudom nem lehet a computerben piszkálgatni a km állást!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.