Colin Elküldve Szeptember8, 2013 Elküldve Szeptember8, 2013 Hali. Ez most komoly kérdés? :blink: Vagy fogalmazd meg légyszíves kicsit pontosabb, pl mennyire nem akar menni, 1000-2000 fordulat 30 sec?
Erci Elküldve Szeptember8, 2013 Elküldve Szeptember8, 2013 Hallani kéne pontosan azt a hangot. De alap esetben, normál üzemi körülmények között is van egy jól hallható hangja végállásban, ami nem hiba. Nagy valószínűséggel ezt hallod. Kedves Cserenkov! Kipróbáltam amit írtál, de a szervó hangja az számomra is ismerős volt korábbról. Ezelőtt egy G-s Astrám volt, és ott is hallottam már ezt a hangot. A mostani H-s Astránál is egyértelmű ha a szervó dolgozik, de ez a nyikorgó, fémes hang szerintem nem a szervó lehet. Ezt valóban hallani kéne, de csak ritkán jelentkezik. Üdv.: Erci
huggybear Elküldve Szeptember9, 2013 Elküldve Szeptember9, 2013 Sziasztok! Szerettem volna kicserélni a balos axiálcsuklót, de sajnos elakadtam. Nem férek hozzá semmilyen módszerrel a bilincshez, mert útban van a váltó! A kérdésem az, hogy ezeken a képeken http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02996_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02998_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg a pirossal bekarikázott lemezt le tudom szedni külön a váltóról? Szerintem ha azt leszedném, akkor már minden oké lenne, lenne helyem. Viszon félek, hogy ha a jelölt, három csavart kitekerem, akkor valamennyire szétszedem a váltót. Ha van valakinek tippje, tapasztalata, légyszi segítsen! Köszönöm szépen előre is! G. Uraim! Senki nem tud tanácsot adni nekem ebben a kérdésben? Köszi! G.
okynoa Elküldve Szeptember9, 2013 Elküldve Szeptember9, 2013 Sziasztok! Kombi hátsó lökhátító tartó műanyagjaim: egyik eltört, mikor utólért egy biciklis, akkor vettem észre, hogy a másik is "javított", egy kábelkötegelővel. https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hatso%20lokh/1.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/hatso%20lokh/2.jpg Megnézem majd bontóban persze, de addig is tud valaki rá egy azonosítószámot mondani? Előre is köszönöm! Persze még a lökháritó részét, azt a kis műanyagot is javíttatnom kellene olyannal, aki tud műanyagot hegeszteni. :-(
kövecs Elküldve Szeptember9, 2013 Elküldve Szeptember9, 2013 Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Egy H Astra kombim van az autón nem ég egy hibajelzö lámpa se,de az autó nem úgy húz ahogy kéne alacsony fordulaton.De ahogy eléri a turbó bekapcsolás határát onnan kezdve megy mint a szél.Az EGR szelep is ki lett már pucolva,de semmi változás.Ha tud valaki némi ötlettel szolgálni azt megköszönném.
okynoa Elküldve Szeptember9, 2013 Elküldve Szeptember9, 2013 Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Egy H Astra kombim van az autón nem ég egy hibajelzö lámpa se,de az autó nem úgy húz ahogy kéne alacsony fordulaton.De ahogy eléri a turbó bekapcsolás határát onnan kezdve megy mint a szél.Az EGR szelep is ki lett már pucolva,de semmi változás.Ha tud valaki némi ötlettel szolgálni azt megköszönném. Már Colin próbált segíteni a #3408 hozzászólásával. Pontosítsd kicsit a kérdésed! Van-e részecskeszűrőd? Levegőszűrőd tiszta? Mikor cserélted? Megnézhetnéd, nincs-e valami dúrva kosz benne.
grep Elküldve Szeptember9, 2013 Elküldve Szeptember9, 2013 Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Egy H Astra kombim van az autón nem ég egy hibajelzö lámpa se,de az autó nem úgy húz ahogy kéne alacsony fordulaton.De ahogy eléri a turbó bekapcsolás határát onnan kezdve megy mint a szél.Az EGR szelep is ki lett már pucolva,de semmi változás.Ha tud valaki némi ötlettel szolgálni azt megköszönném. Nem tudom mióta van nálad az autó, de szerintem ezek a turbós dízelek ilyenek. Vagy mihez képest nem húz ahogy kéne?
csaba66 Elküldve Szeptember10, 2013 Elküldve Szeptember10, 2013 Sziasztok! Szerettem volna kicserélni a balos axiálcsuklót, de sajnos elakadtam. Nem férek hozzá semmilyen módszerrel a bilincshez, mert útban van a váltó! A kérdésem az, hogy ezeken a képeken http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02996_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/130907/DSC02998_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg a pirossal bekarikázott lemezt le tudom szedni külön a váltóról? Szerintem ha azt leszedném, akkor már minden oké lenne, lenne helyem. Viszon félek, hogy ha a jelölt, három csavart kitekerem, akkor valamennyire szétszedem a váltót. Ha van valakinek tippje, tapasztalata, légyszi segítsen! Köszönöm szépen előre is! G. Ha tudnam, mit akarsz kicserelni, akkor megneznem a modjat a szervizleirasban :) De axialcsuklora a google leginkabb kormanyosszekotot ad, az viszont nem a valto aljanal van... Es milyen bilincsrol van szo?
huggybear Elküldve Szeptember10, 2013 Elküldve Szeptember10, 2013 Sziasztok! csaba66, az axiál csukló, másnéven belső kormányösszekötő rúd, ezt szeretném kicserélni. A problámám az, hogy ahol ez az axiál csatlakozik a kormányműhöz, ott van egy bilincs ami a gumiharangot rögzíti. Na, ehhez a bilincshez nem férek hozzá (pontosabban valaohgy még le is tudnám vágni, de a visszarakás esélytelen, mert egy fogó sem fér be normálisan) :unsure: . Ahogy néztem, ha leszedném azt a lemezkét, amit linkeltem a képeken, akkor talán oda tudnék férni, viszont nem merem azt leszedni, mert a váltón van rajta. A leírást már megnéztem TIS-ben, viszont pont a másik oldalit említi, amit már két éve meg is tudtam csinálni, mert ott semmi nincs útban. Ha megpróbálod megnézni valahol, azt megköszönöm! Előre is köszi! G.
csaba66 Elküldve Szeptember10, 2013 Elküldve Szeptember10, 2013 Sziasztok! csaba66, az axiál csukló, másnéven belső kormányösszekötő rúd, ezt szeretném kicserélni. A problámám az, hogy ahol ez az axiál csatlakozik a kormányműhöz, ott van egy bilincs ami a gumiharangot rögzíti. Na, ehhez a bilincshez nem férek hozzá (pontosabban valaohgy még le is tudnám vágni, de a visszarakás esélytelen, mert egy fogó sem fér be normálisan) :unsure: . Ahogy néztem, ha leszedném azt a lemezkét, amit linkeltem a képeken, akkor talán oda tudnék férni, viszont nem merem azt leszedni, mert a váltón van rajta. A leírást már megnéztem TIS-ben, viszont pont a másik oldalit említi, amit már két éve meg is tudtam csinálni, mert ott semmi nincs útban. Ha megpróbálod megnézni valahol, azt megköszönöm! Előre is köszi! G. Nekem is csak a TIS a forrasom :) Azt irja, hogy a kulso csuklot is ki kell szedni - nem lehet, hogy ezutan nem alulrol, hanem oldalrol mar jobb hozzaferes van? Az a lemez valoban gyanus, harom akkora csavar feltehetoen nem csak ot tartja (bar az is kerdes, eleve mire szolgal az egesz, tul massziv egy sima vezetekvedonek).
huggybear Elküldve Szeptember10, 2013 Elküldve Szeptember10, 2013 Én sem tudom, mi célt szolgál ott egy olyan masszív lemez. Elvileg ugye le kell szedni a kormányösszekötő gömbfejet, de akkor csak azt érem el, hogy rá tudom dugni a szerszámot, amivel ki tudom tekerni majd az axiált. Ha lesz időm, akkor alá megyek majd mégegyszer és megvizsgálom tüzetesebben, meg készítek aknából pár fotót, hátha az ad majd valakinek valamilyen ihletet :icon1: . Köszönöm szépen a segítséged, aztán ha megcsináltam a képeke,t majd feltöltöm, és jelentkezem. Köszi addig is! G.
Frankie64 Elküldve Szeptember12, 2013 Elküldve Szeptember12, 2013 Az én #3320-as hozzászólásomhoz senki nem tud semmit hozzáfűzni...?? Hát jó akkor köszi.... <_< Üdv! Nem tudom jutottál-e valamire a témában? Nekem az olajozás mellett kicsit csendesebb lett és ritkább a kerregés is váltásnál, de nem ez a teljes megoldás, azt hiszem. Mivel reagál a kenésre, ezért biztos, hogy nem szoftveres a gond. A kerregés szerintem az injektor rossz zárásából adódik, becsöpög, vagy valami ilyesmi. A csattogás, lehet nagynyomású hiba, és injektor is, ha nem zár rendese és előbb, vagy nem rendesen porlasztva fecskendez be. Próbálj meg egy injektor tisztítást, hátha segít. Majd írd le mire jutottál!
Metix Elküldve Szeptember13, 2013 Elküldve Szeptember13, 2013 Sziasztok ! Új tag vagyok és úgymond "nem" magam akarátából jöttem, hanem egy régebbi fórumolvasótok ragaszkodott hozzá. Pár napja járt nálam a kis műhelyemben egy Astra H-hoz való letört vízpuma csonk ügyében. Mivel típushiba, no meg a szomszédomban van egy Opel szervíz, így igen gyakran gyártok ilyen csonkokat. Néha még raktárra is termelek párat mert hogy ne egyesével kelljen már gyártani. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy esztergálással foglalkozom. Nos, az úriember "asszonta", hogy tüstént jelenjek meg a fórumon és tegyek fel róla képet, mert többen is érdeklődtek már utána. A kedves vásárlóm (fórumtag) legyen szíves majd igazolni, hogy ez így történt és nem csak egy "besurranó" vagyok. :) 1600Ft+posta /db. Több darabnál kieszközölhető némi kedvezmény is. Bocsi, ha nem jól rakom fel a képet. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 1
Metix Elküldve Szeptember13, 2013 Elküldve Szeptember13, 2013 Tudtam, hogy elfelejtek valamit. metix@upcmail.hu címen vagyok elérhető.
Cserenkov Elküldve Szeptember14, 2013 Elküldve Szeptember14, 2013 Kéttömegű lendkereket felújítani érdemes, vagy inkább kompletten újra cserélni?
Astra555 Elküldve Szeptember14, 2013 Elküldve Szeptember14, 2013 Kéttömegű lendkereket felújítani érdemes, vagy inkább kompletten újra cserélni?Ez több dologtól is függhet.Mennyi a felújítás, mennyi garanciát adnak rá, mire vonatkozik a garancia? Ezt kell összehasonlítani az újjal, aztán lehet érdemben gondolkodni...A munkadíj mindkettő esetén ugyanannyi, kuplungszettet meg érdemes cserélni mindkét esetben, tehát ez a költség mindkettőnél fix. 1
Cserenkov Elküldve Szeptember14, 2013 Elküldve Szeptember14, 2013 Ez több dologtól is függhet. Mennyi a felújítás, mennyi garanciát adnak rá, mire vonatkozik a garancia? Ezt kell összehasonlítani az újjal, aztán lehet érdemben gondolkodni... A munkadíj mindkettő esetén ugyanannyi, kuplungszettet meg érdemes cserélni mindkét esetben, tehát ez a költség mindkettőnél fix. Pontos árat még nem tudok, garancia két év. Újból LUK márkát láttam 110e környékén, gyári 200e körül. De ez csak a lendkerék, ha jól láttam. Kuplungszett plusz 70-80e. Amúgy ez mit tartalmaz? Tárcsa, kinyomócsapágy, még valami? Munkadíjra 50e+áfát mondtak. Tehát ha mindenből újat veszek és kicseréltetem, az úgy negyed millió forint környékén lenne alsó hangon. Nem sürgős a dolog, de egy fél éven belül lehet hogy meg kéne ejteni.
Astra555 Elküldve Szeptember14, 2013 Elküldve Szeptember14, 2013 Pontos árat még nem tudok, garancia két év.Újból LUK márkát láttam 110e környékén, gyári 200e körül. De ez csak a lendkerék, ha jól láttam. Kuplungszett plusz 70-80e. Amúgy ez mit tartalmaz? Tárcsa, kinyomócsapágy, még valami?Munkadíjra 50e+áfát mondtak.Tehát ha mindenből újat veszek és kicseréltetem, az úgy negyed millió forint környékén lenne alsó hangon.Nem sürgős a dolog, de egy fél éven belül lehet hogy meg kéne ejteni.A garancia arra szól, hogy ingyen és bérmentve ki- és beszereli, vagy csak ingyen felújítja/cseréli a lendkereket? Mert esetlegesen a következő cserénél már bukod a munkadíjat... Annyiból meg már majdnem kijön egy új, ami meg garantáltan nem 2 évig fog működni.Kuplunggal nem tudom mennyire lehet spórolni, esetleg ha jó állapotú a régi, akkor meghagyni? Bár ha meg a kuplung fogy el 2 év múlva, akkor lehet, hogy ugyanúgy szét kell szedni...
Nandiee Elküldve Szeptember19, 2013 Elküldve Szeptember19, 2013 Nekem előbb szakadt át a kuplungszerkezet, minthogy szét essen a lendkerék. Gondolkodtam én is a felújításon, de sok jót nem hallani róla. Pont tegnap olvastam, hogy egy felújított kuplungszerkezetnek konkrétan kitört a közepe az első indításnál. Két év garit vállalnak, ha szakműhelyben építetted be, de a munkadíjra nem. Azaz, ha valami van a ki és be szerelést azt neked kell állnod ismét.
dsteel Elküldve Szeptember19, 2013 Elküldve Szeptember19, 2013 Pontos árat még nem tudok, garancia két év. Újból LUK márkát láttam 110e környékén, gyári 200e körül. De ez csak a lendkerék, ha jól láttam. Kuplungszett plusz 70-80e. Amúgy ez mit tartalmaz? Tárcsa, kinyomócsapágy, még valami? Munkadíjra 50e+áfát mondtak. Tehát ha mindenből újat veszek és kicseréltetem, az úgy negyed millió forint környékén lenne alsó hangon. Nem sürgős a dolog, de egy fél éven belül lehet hogy meg kéne ejteni. Igen, alsó hangon annyi. Sokat keresgettem, míg végül a XV.-ben találtam valakit, aki 290-ért mindent cserélt (lendkerék, kuplung, kinyomócsapágy). Én akkor ezt találtam legolcsóbbnak, ráadásul csak 1 év garit adott. Szóval, ha 2 év garival találsz 250-ért cserélő embert, az nagyon jó ár érte! Amúgy a Gombosban kedvesen 400 ezret mondtak rá. Szerk: ha cserélsz, a szerelő szerint mindent érdemes cserélni a nagy munkadíj miatt, tehát, ha bontasz, akkor inkább minden csere. Szerinte pont a munkadíj hasonló összege miatt a felújítás erősen felejtős!
Cserenkov Elküldve Szeptember19, 2013 Elküldve Szeptember19, 2013 Köszi.Nekem a szerelőm Opel szervizben nagyon erőlteti ezt a felújítást, de én is szívesebben vennék mindenből újat és akkor remélhetőleg a következő 200.000 km-en nem kell hozzányúlni.Amúgy még nyár elején tűnt fel, mikor lehúzott ablakkal álltam be a garázsba, hogy kb félig kinyomott kuplungpedálnál egy ponton kívülről hallható egy halk kerregés. A furcsa, hogy csak meleg motornál. Ha reggel próbálgatom nem, vagy ritkán alig hallhatóan jön elő.Más hibajelenség nincs. A kuplung tökéletes (szerintem sokkal jobb amint a céges Opelomé, nem fog annyira fönt és sokkal jobban "adagolható", csúsztatható). Rezonanciák, vibrációk sem léptek föl, leállításkor sincs csörömpölés. Már 8000 km-t tettem meg így mióta észrevettem, minden gond nélkül. Azóta voltam szervizben is az autóval (más miatt) nekik sem tűnt fel. Most az olajcsere okán megint arra jártam és mivel eszembe jutott, gondoltam megkérdezem mit mondanak rá. Egyből rávágták hogy kéttömegű és ajánlott lenne fél éven belül elgondolkozni egy cserén.
csaba66 Elküldve Szeptember19, 2013 Elküldve Szeptember19, 2013 Nekem a szerelőm Opel szervizben nagyon erőlteti ezt a felújítást, de én is szívesebben vennék mindenből újat és akkor remélhetőleg a következő 200.000 km-en nem kell hozzányúlni. Amúgy még nyár elején tűnt fel, mikor lehúzott ablakkal álltam be a garázsba, hogy kb félig kinyomott kuplungpedálnál egy ponton kívülről hallható egy halk kerregés. A furcsa, hogy csak meleg motornál. Ha reggel próbálgatom nem, vagy ritkán alig hallhatóan jön elő. Más hibajelenség nincs. A kuplung tökéletes (szerintem sokkal jobb amint a céges Opelomé, nem fog annyira fönt és sokkal jobban "adagolható", csúsztatható). Rezonanciák, vibrációk sem léptek föl, leállításkor sincs csörömpölés. Már 8000 km-t tettem meg így mióta észrevettem, minden gond nélkül. Azóta voltam szervizben is az autóval (más miatt) nekik sem tűnt fel. Most az olajcsere okán megint arra jártam és mivel eszembe jutott, gondoltam megkérdezem mit mondanak rá. Egyből rávágták hogy kéttömegű és ajánlott lenne fél éven belül elgondolkozni egy cserén. Ha markaszervizrol van szo, akkor erdekes a dolog, mert hivatalbol nem javasolhatna felujitast... Egyebkent ez a tipikus esete annak, amikor olyasmin aggodsz, amin nem kene... Nem kizart, hogy egy ponton halk kerregest adott esetben egy uj auto is produkal; szerintem nyugodtan vard meg, amig egyertelmu jelei lesznek a csere szuksegessegenek. Addig csak folosleges penzkidobas... 1
Cserenkov Elküldve Szeptember20, 2013 Elküldve Szeptember20, 2013 Ha markaszervizrol van szo, akkor erdekes a dolog, mert hivatalbol nem javasolhatna felujitast... Egyebkent ez a tipikus esete annak, amikor olyasmin aggodsz, amin nem kene... Nem kizart, hogy egy ponton halk kerregest adott esetben egy uj auto is produkal; szerintem nyugodtan vard meg, amig egyertelmu jelei lesznek a csere szuksegessegenek. Addig csak folosleges penzkidobas...Márkaszerviz igen. De pl egy csomó alkatrészt a Bárditól szereznek be. Javításnál fölajánlják a gyári és utángyártott alkatrészt is. Sőt azt is lehet hogy én viszem és azt építik be, csak akkor az alkatrészre nem ők vállalják a garanciát. Elég rugalmasak, ami szerintem nem is baj.Eddig nem aggódtam, hiszen hónapok óta, több ezer km óta használom így gond nélkül az autót. Csak mikor egy szervizben is rávágják egyértelműen hogy csere, akkor kicsit elgondolkoztam. Gondolom ők azért egy "kicsit" jobban értenek hozzá mint én.Persze nem holnapután gondoltam a cserét. Csak majd valamikor a télen, tavasszal. Addig nagy valószínűséggel kihúzom így. Addig tudom figyelni, hogy ez a hang pl erősödik-e. (Eddig nem.)Egyébként mik az egyértelmű jelek?Az aggodalmam okát az is okozza, hogy nem lenne túl kellemes, hogy ha pl egy vasárnap éjjel 11 körül megállna alattam az autó az autópályán a puszta közepén. Ha csak a városban autóznék 10-20km-eket, hidd el, ennyire nem érdekelne a dolog! :)
csaba66 Elküldve Szeptember20, 2013 Elküldve Szeptember20, 2013 Az aggodalmam okát az is okozza, hogy nem lenne túl kellemes, hogy ha pl egy vasárnap éjjel 11 körül megállna alattam az autó az autópályán a puszta közepén. Ha csak a városban autóznék 10-20km-eket, hidd el, ennyire nem érdekelne a dolog! :) Pedig ez barmikor elofordulhat, ha pl. a motorvezerlo elektronika esik szet, es annak meg elojele sincs... Persze ez nem gyakori, de attol meg megeshet. A kettostomegu lendkerek viszont jo elore jelez, rezonal, zajong; amit kulon odafigyeles mellett eppen hogy eszlelsz, az meg nem ez a kategoria.
Frankie64 Elküldve Szeptember20, 2013 Elküldve Szeptember20, 2013 Márkaszerviz igen. De pl egy csomó alkatrészt a Bárditól szereznek be. Javításnál fölajánlják a gyári és utángyártott alkatrészt is. Sőt azt is lehet hogy én viszem és azt építik be, csak akkor az alkatrészre nem ők vállalják a garanciát. Elég rugalmasak, ami szerintem nem is baj. Eddig nem aggódtam, hiszen hónapok óta, több ezer km óta használom így gond nélkül az autót. Csak mikor egy szervizben is rávágják egyértelműen hogy csere, akkor kicsit elgondolkoztam. Gondolom ők azért egy "kicsit" jobban értenek hozzá mint én. Persze nem holnapután gondoltam a cserét. Csak majd valamikor a télen, tavasszal. Addig nagy valószínűséggel kihúzom így. Addig tudom figyelni, hogy ez a hang pl erősödik-e. (Eddig nem.) Egyébként mik az egyértelmű jelek? Az aggodalmam okát az is okozza, hogy nem lenne túl kellemes, hogy ha pl egy vasárnap éjjel 11 körül megállna alattam az autó az autópályán a puszta közepén. Ha csak a városban autóznék 10-20km-eket, hidd el, ennyire nem érdekelne a dolog! :) Szia! A lendkerék miatt nem maradsz az út szélén. Nyugodtan járjál vele majd meghallod figyelés nélkül is ha rosszalkodni kezd. Szerintem figyeld az akciókat és darabonként vedd meg a cuccot, mikor olcsón találsz. Látni néha gyári alkatrészeket akciós áron hirdetve :icon1: Volt ismerősöm aki a vekijébe 150ből letudta kompletten az alkatrészeket, gyáriból :D 1
Recommended Posts