makimano Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 rakasd gépre vagy villogtasd ki , úgy többet megtudunk ha van valami hibakód hogyan kell kivillogtatni?
Mc-elek Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 hogyan kell kivillogtatni? asszen H-ba nem villog hanem kiírja én írtam félre :) fék+gáz tökig nyomva majd gyújtást ráad Ha nem így van javítsatok ki ;)
astraz14xep Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 hogyan kell kivillogtatni? gáz-fék nyomva tartani majd gyújtást ráadni. Ha mázlid van akkor kiírja a km számlálón a kódot. ha nincs mint nekem is :) akkor pedig a kis narancssárga motor elkezd villogni azt kell megszámolni, hogy hányat villog!!
makimano Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 gáz-fék nyomva tartani majd gyújtást ráadni. Ha mázlid van akkor kiírja a km számlálón a kódot. ha nincs mint nekem is :) akkor pedig a kis narancssárga motor elkezd villogni azt kell megszámolni, hogy hányat villog!! hát köszi, holnap kipróbálom.
Maybal Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 Kivillogás: 1->1 villogás, 2-9 szintén hasonló, 0->10 villogás....
Tomoty Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 Nekem is kéne segítség: Az autómban először a katalizátor utáni, majd a kat előtti lambdaszondára írt hibát a rendszer. Mindkettő ki is lett cserélve, de s hibát írja a rendszer még mindig. Csak akkor fog eltűnni a hibakód, ha szervizben "kiüttetem"? Akku sarut már levettem, de nem segített.
Mc-elek Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 Nekem is kéne segítség: Az autómban először a katalizátor utáni, majd a kat előtti lambdaszondára írt hibát a rendszer. Mindkettő ki is lett cserélve, de s hibát írja a rendszer még mindig. Csak akkor fog eltűnni a hibakód, ha szervizben "kiüttetem"? Akku sarut már levettem, de nem segített. jelen van hiba vagy csak tárolt?
Tomoty Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 jelen van hiba vagy csak tárolt? Minden elindulásnál kapom az INSP feliratot. Hogy tudom megnézni, hogy jelen van-e, vagy csak tárolt? Amúgy teljesen jól megy az autó, csak zavar a felirat.
Mc-elek Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 Minden elindulásnál kapom az INSP feliratot. Hogy tudom megnézni, hogy jelen van-e, vagy csak tárolt? Amúgy teljesen jól megy az autó, csak zavar a felirat. nemáááá :) az csak az programozott szerviz esedékesség ,amit akár ki is kapcsolhatsz majd megírják hogyan kell gép nélkül én géppel szoktam :)
Tomoty Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 nemáááá :) az csak az programozott szerviz esedékesség ,amit akár ki is kapcsolhatsz majd megírják hogyan kell gép nélkül én géppel szoktam :) Amúgy a fék-gáz lenyomására ír vagy 6 lambda-hiba kódot, és egyszerre jelentkezett az INSP felirattal. Azt hittem összefügg. De "kulcsos-kocsi" nem jelenik meg, és egyéb jelzés sem látható, ami hibára utalna.
Mc-elek Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 Amúgy a fék-gáz lenyomására ír vagy 6 lambda-hiba kódot, és egyszerre jelentkezett az INSP felirattal. Azt hittem összefügg. De "kulcsos-kocsi" nem jelenik meg, és egyéb jelzés sem látható, ami hibára utalna. akkor no para :) csak tárolt van benne
johndoee Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 2012. júniusában vettem egy 2005-ös 1,4-es 5 ajtós Astra H-t (Z14XEP). A kereskedő megesküdött, hogy minden a legnagyobb rendben van az autóval. Három hét múlva elindultunk nyaralni vele. Kb. 100 kilométer után bevillogott a lambdaszonda hibáját jelző ikon és furcsán megváltozott az autó hangja és a lendülete is visszafogottabb lett. Egy-egy meredekebb emelkedőn vissza kellett 2-esbe is kapcsolni, holott korábban majdnem fékeznem kellett 3.-4. fokozatban is. A következő bosszúságunk: a hegyekben (amerre a partizánok sem járnak már) kaptunk egy defektet. Ekkor derült ki, hogy a pótkerék nem erre az autóra való. Három óra alatt megoldottuk a problémát 85 euróból. A lakottabb részre visszaérve megkerestünk egy autóvillamossági szerelőt, aki a hibakódot kitörölte, így 250 km-en keresztül jók voltunk lambdaszondailag. Hazaérve a kereskedő annyit mondott csak, hogy így jártunk. Azóta már vezérműlánc csere, hengerfej tömítés csere (ette a hűtővizet az autó) is volt, mert ezeket tippelték a lambdaszonda hibakód okozójának. A hiba továbbra is fenn áll. Ha kitöröltetem 250 km-ig jó autóm van. 40-50 ezerért vegyek bele lambdaszondát vagy esetleg van olcsóbb megoldás is? Ha valaki tud segítsen, mert már többet költöttem rá, mint amennyire lehetőségem volt és még mindig rossz. A kereskedőt meg nem érdekelte az egész 8 napon belül sem.
Maybal Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 Járd körbe alaposan ezt a témát, rejtett hibára lehet hivatkozni. Egy jogászt mindenképp keress fel, vagy írj ide (autójogász): http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2011/02/03/rejtett_hiba/ Inkább ez hasonló a te helyzetedhez: http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2011/03/31/adas-vetel_rejtett_hibakkal/
Astra555 Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 2012. júniusában vettem egy 2005-ös 1,4-es 5 ajtós Astra H-t (Z14XEP). A kereskedő megesküdött, hogy minden a legnagyobb rendben van az autóval. Három hét múlva elindultunk nyaralni vele. Kb. 100 kilométer után bevillogott a lambdaszonda hibáját jelző ikon és furcsán megváltozott az autó hangja és a lendülete is visszafogottabb lett. Egy-egy meredekebb emelkedőn vissza kellett 2-esbe is kapcsolni, holott korábban majdnem fékeznem kellett 3.-4. fokozatban is. A következő bosszúságunk: a hegyekben (amerre a partizánok sem járnak már) kaptunk egy defektet. Ekkor derült ki, hogy a pótkerék nem erre az autóra való. Három óra alatt megoldottuk a problémát 85 euróból. A lakottabb részre visszaérve megkerestünk egy autóvillamossági szerelőt, aki a hibakódot kitörölte, így 250 km-en keresztül jók voltunk lambdaszondailag. Hazaérve a kereskedő annyit mondott csak, hogy így jártunk. Azóta már vezérműlánc csere, hengerfej tömítés csere (ette a hűtővizet az autó) is volt, mert ezeket tippelték a lambdaszonda hibakód okozójának. A hiba továbbra is fenn áll. Ha kitöröltetem 250 km-ig jó autóm van. 40-50 ezerért vegyek bele lambdaszondát vagy esetleg van olcsóbb megoldás is? Ha valaki tud segítsen, mert már többet költöttem rá, mint amennyire lehetőségem volt és még mindig rossz. A kereskedőt meg nem érdekelte az egész 8 napon belül sem. Az a gond, hogy a kereskedőt írásban, ajánlott levél útján kellett volna értesíteni a problémáról. Ugyanis 6 hónapig nem téged terhel a bizonyítás, de utána már igen. A 2 évben még benne vagy, de most már neked kell bizonyítani, hogy a hibáról az eladó is tudhatott. Mindenesetre keress fel egy ügyvédet, aztán kommunikáljon Ő a kereskedővel.
Tomoty Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 akkor no para :) csak tárolt van benne Köszönöm a segítséget, akkor hétfőn ki is üttetem a hibakódokat.
harmlevi Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 A lambdaszondát mindenféleképpen ki kell cserélni. Nekem is volt problémám ilyen motorral, a csere segített. Egyébként drasztikusan nőtt a fogyasztásom, meg nem is ment az autó. 40.000 körül jött ki, ha jól emlékszem. Így van, nálunk is ezek voltak a tünetek még a Merivában:)!
johndoee Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 Az a gond, hogy a kereskedőt írásban, ajánlott levél útján kellett volna értesíteni a problémáról. Ugyanis 6 hónapig nem téged terhel a bizonyítás, de utána már igen. A 2 évben még benne vagy, de most már neked kell bizonyítani, hogy a hibáról az eladó is tudhatott. Mindenesetre keress fel egy ügyvédet, aztán kommunikáljon Ő a kereskedővel. Még Montenegróból írtam neki e-mailt a hibák és gondok jelentkezésekor, amit a mai napig őrzök. Arra hivatkozik, hogy ő, mint eladó nem felelős a hibákért, mert beszámított autó volt, amit megvettem. Szerinte az előző tulajdonost keressem a problémáimmal.
Karcsi4943000 Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 1.3 cdti Astrám van. Problémám vele a következő: Hütőventillátor nem áll le. Hűtőgomba cseréjét javasolták. Hol találom a kocsimban a hűtőgombát ? Választ előre is köszönöm.
Astra555 Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 Még Montenegróból írtam neki e-mailt a hibák és gondok jelentkezésekor, amit a mai napig őrzök. Arra hivatkozik, hogy ő, mint eladó nem felelős a hibákért, mert beszámított autó volt, amit megvettem. Szerinte az előző tulajdonost keressem a problémáimmal. Ha Ő adta el, akkor Ő a felelős érte, nincs vita. Kell küldeni neki egy fizetési meghagyást (amennyiben 200 eFt alatti összegről van szó). Aztán majd a bíróságon találkoztok, ha nem tetszik neki.
okynoa Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 Hali! A váltókarom kissé már kotyog. Létezik valamilyen egyszerű javítás, ehhez a váltóhoz? Hasonlóra gondolok. Köszi!
okynoa Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 Srácok! Aki már kicserélte a szélvédőmosó fúvókáját Insignia-sra! Kellett állítani a fúvókán? Ha igen mivel állítottatok? Köszi!
HEszti Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy az első lámpát szét lehet-e úgy szedni, hogy aztán össze is lehessen rakni? :) Az előző tulaja a kocsinak egy fél évre nem tette vissza a védőgumit az izzó után, így teljesen be van porosodva, ki kellene tisztítani. Köszi!
Tomoty Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Valaki használt már ilyen készüléket Astra H benzines autón? http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/elm327_v1.5_bluetooth_obd2_hibakodolvaso_torlo_elm_327 Nekem csak hibakód törlésre kellene, csak nem tudom, hogy működne-e. Üdv.: Tamás
HEszti Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 Sziasztok! Valaki használt már ilyen készüléket Astra H benzines autón? http://racing-bazar....o_torlo_elm_327 Nekem csak hibakód törlésre kellene, csak nem tudom, hogy működne-e. Üdv.: Tamás Szia, én ezt a fajtát rendeltem ebayen: http://www.ebay.com/itm/180989271729?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Nagyon hamar megjött, kb egy hét alatt, olyan 5300 Ft-ra jött ki az ára, ezzel mindenféle adatot és grafikont lehet kiolvasni az autóból ha jár a motor, hibakód kiolvasásra és törlésre is tökéletes (teszteltem, a lambda szondám küld néha fals hibakódot és kitöröltem vele), csak egy androidos app kell hozzá :)
gabb Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 Srácok! Aki már kicserélte a szélvédőmosó fúvókáját Insignia-sra! Kellett állítani a fúvókán? Ha igen mivel állítottatok? Köszi! Nem kellett, oda fújja, ahova kell!
Recommended Posts