dsteel Elküldve November9, 2017 Elküldve November9, 2017 2 órája, kisp113 írta: Sziasztok! A kombim hátsó ajtózárja megadta magát ZÁRT állapotban. Ilyenkor mivan? (a motort hallom zümmögni nyitás/zárásra de a kilincs hatástalan. (belülről is mert rajta van a gyerekzár is :S) Hali, hirtelenjében:
kisp113 Elküldve November9, 2017 Elküldve November9, 2017 1 órával ezelőtt, dsteel írta: Hali, hirtelenjében: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó!
dsteel Elküldve November9, 2017 Elküldve November9, 2017 29 perce, kisp113 írta: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó! Jogos, így nem tudom.
zotya975 Elküldve November9, 2017 Elküldve November9, 2017 1 órával ezelőtt, kisp113 írta: Rosszul fogalmaztam, a hátsó oldalajtóról van szó! Meg kell próbálni leszedni a kárpitot hogy hozzáférj a zárhoz, ha máshogy nem, akkor ki kell venni a hátsó ülés támláját és ülőlapját.
kisp113 Elküldve November11, 2017 Elküldve November11, 2017 On 2017. 11. 09. at 18:14, zotya975 írta: Meg kell próbálni leszedni a kárpitot hogy hozzáférj a zárhoz, ha máshogy nem, akkor ki kell venni a hátsó ülés támláját és ülőlapját. Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Köszönöm!!
zotya975 Elküldve November11, 2017 Elküldve November11, 2017 8 perce, kisp113 írta: Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Köszönöm!! Igazából nem, de ha szakadt akkor ki kell javítani-cserélni.
csaba66 Elküldve November11, 2017 Elküldve November11, 2017 47 perce, kisp113 írta: Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot: Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! A többi csak félig :S Tudja valaki ki kicsoda itt? Korabban az irtad, hallod a motort zummogni, vagyis nem lehetnek teljesen szakadtak az erdekes vezetekek, igy a felig szakadtakat masszirozva erdemes jatszani a taviranyitoval, hatha kinyilik. Ennek kisse ellentmond az, hogy a rajz szerint a feher a nyitasert felelos drot, bar millio fele rajz van, igy jobb hijan a sajatomat neztem meg (Z17DTH, 2007, REC van, Open & Start nincs). A motor egysegbe osszesen ot kabel megy: barna, szurke, zold-fekete, piros, feher. Akarhogy is nezzuk, hosszu tavon mindegyiket ossze kell rakni, a nyitashoz eloszor a feheret erdemes csatlakozasra birni.
kisp113 Elküldve November11, 2017 Elküldve November11, 2017 Már lebontottam a kárpitot, benne járok kamerával. Nyitás zárásra mozog belül. Sikerült a gyerekzarat is vissza pockolni, mégsem nyílik
kisp113 Elküldve November17, 2017 Elküldve November17, 2017 On 2017. 11. 11. at 19:23, kisp113 írta: Már lebontottam a kárpitot, benne járok kamerával. Nyitás zárásra mozog belül. Sikerült a gyerekzarat is vissza pockolni, mégsem nyílik Sikerült egy stimmelő kapcsrajzot beszerezni, a reteszt nem oldottam ki csak a zárat - jól megszivattam magam. Most már nyitva minden oké, csak a végleges megoldást kell összelegóznpm. (újravezetékelés, átvezető gumi csere) Köszi a segítsgéget!
tgabor Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 (edited) Sziasztok Nemrég sikerült a G astrát H-ra cserélni, és lenne pár kérdésem. Mivel vegyes kérdések ide írom. 1. Hátsó ajtó alul a gumikédernél megáll a víz, opelműhelyen van leírás hogy a hangszóró mellet folyik be a víz, de ebben nincs hátul hangszóró. Mi a teendő? (még nem szedtem szét) 2. Vezetőülés sajnos néhány centit (max 1-2 cm) elöre vagy hátra kottyan fékezéskor vagy gyorsításkor, nem nagy dolog de engem idegesít, mit lehet vele tenni? 3. A nagyobb kijelző van benne, de csak pillanatnyi fogyasztás ír, nem lehetne hogy az átlagot írja ki főképernyőre? 4. Tud valaki utólag beépíthető jó könyöklőt bele? 5. Z17DTH-nál mi az üzemi höfok? Szerintem 75 C nem elég és termosztát csere lesz Köszi Módosítva November28, 2017 : tgabor
Astra555 Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 2 órája, tgabor írta: Sziasztok Nemrég sikerült a G astrát H-ra cserélni, és lenne pár kérdésem. Mivel vegyes kérdések ide írom. 1. Hátsó ajtó alul a gumikédernél megáll a víz, opelműhelyen van leírás hogy a hangszóró mellet folyik be a víz, de ebben nincs hátul hangszóró. Mi a teendő? (még nem szedtem szét) 2. Vezetőülés sajnos néhány centit (max 1-2 cm) elöre vagy hátra kottyan fékezéskor vagy gyorsításkor, nem nagy dolog de engem idegesít, mit lehet vele tenni? 3. A nagyobb kijelző van benne, de csak pillanatnyi fogyasztás ír, nem lehetne hogy az átlagot írja ki főképernyőre? 4. Tud valaki utólag beépíthető jó könyöklőt bele? 5. Z17DTH-nál mi az üzemi höfok? Szerintem 75 C nem elég és termosztát csere lesz Köszi Szia! 1. A hangszóróknál az első ajtónál folyik be a víz, hátsónál még nem hallottam róla. 3. Melyik az a nagyobb? 4 fajta van belőlük. 5. Ennél a motornál cserélhető a betét, így gyakorlatilag kb. 3-5 ezerért megkapod. A nyitási hőmérséklet 88 C fok körül van. A 75 C fok tartós használat esetén már kevés ilyen időben.
tgabor Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is
Astra555 Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, tgabor írta: 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is Azt nem tudom, hogy a GID évjárat függő-e, de a CID esetében van 2 és 3 soros kijelző. Az utóbbi tudja azt, hogy a pillanatnyi fogyasztás és a hátralévő távolság mellett az átlagot is kijelzi. Ha a GID-ből is van 2 fajta, akkor lehet, hogy neked a régebbi van benne. Módosítva November28, 2017 : Astra555
rotel Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 7 órája, tgabor írta: 3. GID de nekem a hátralévő távolságot írja és a pillanatnyit, ami az opelmuhelyen (H astra vételi tanácsadó) van a képeken az az átlagot is Neked akkor a 2 soros GID van.Létezik 3 soros is (az tudja,amit hiányolsz).Nekem olyan van.
rotel Elküldve November28, 2017 Elküldve November28, 2017 6 órája, Astra555 írta: Azt nem tudom, hogy a GID évjárat függő-e, de a CID esetében van 2 és 3 soros kijelző. Az utóbbi tudja azt, hogy a pillanatnyi fogyasztás és a hátralévő távolság mellett az átlagot is kijelzi. Ha a GID-ből is van 2 fajta, akkor lehet, hogy neked a régebbi van benne. Nem évjárat függő!Bármelyik autóba be lehet szerelni bármelyiket utólag is (ugyanúgy,mint a fejegységeket is lehet cserélgetni szabadon).Nyilván programozni kell őket (le- és feltanítás).
Astra555 Elküldve November29, 2017 Elküldve November29, 2017 12 órája, rotel írta: Nem évjárat függő!Bármelyik autóba be lehet szerelni bármelyiket utólag is (ugyanúgy,mint a fejegységeket is lehet cserélgetni szabadon).Nyilván programozni kell őket (le- és feltanítás). Az évjárat függőséget a gyári beszerelés esetén értettem. Az enyém 2007-es fl-es, de még a két soros CID van benne. Cserélni persze lehet, de ahogy hallottam, talán lehet a 2 sorosból is 3 sorost csinálni.
rotel Elküldve November29, 2017 Elküldve November29, 2017 4 órája, Astra555 írta: Az évjárat függőséget a gyári beszerelés esetén értettem. Az enyém 2007-es fl-es, de még a két soros CID van benne. Cserélni persze lehet, de ahogy hallottam, talán lehet a 2 sorosból is 3 sorost csinálni. Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van.
csaba66 Elküldve November29, 2017 Elküldve November29, 2017 56 perce, rotel írta: Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van. Persze, de ha GID-et kapott egy kocsi, akkor az evjarattol fuggott, hogy az a 2 vagy 3 soros verzio volt. Csak a fw-en mulik, mit es hogy ir ki, tehat elvileg semmi akadalya az atalakitasnak, de a gyakorlatban ki tudja, mi van, mert valtozhatott a hw is, amikor valtottak a 2 sorrol 3-ra.
tgabor Elküldve November30, 2017 Elküldve November30, 2017 köszi A kijelző akkor nem olyan fontos, viszont a bajom az üléssel van. Az a tippem, hogy valami csuszka van benne elkopva, de egyik alkatrészshopban sem találok ilyet csak VW típusokhoz. Szedett már szét valaki ülést?
Astra555 Elküldve November30, 2017 Elküldve November30, 2017 22 órája, rotel írta: Az évjárat nem meghatározó feltétlenül.Adott évjáratú autóba szereltek BID-et,TID-et,GID-et,CID-et.Inkább felszereltség és megrendelő függő,hogy melyik autóban milyen van. Csaba érti miről beszélek. Volt váltás a kijelzőknél, így csak az a kérdés mikor került bele gyárilag a 3 soros GID és CID a 2 soros helyett az autókba ha azt kértek bele, vagy éppen az járt a felszereltséghez.
rotel Elküldve November30, 2017 Elküldve November30, 2017 (edited) 5 órája, Astra555 írta: Csaba érti miről beszélek. Volt váltás a kijelzőknél, így csak az a kérdés mikor került bele gyárilag a 3 soros GID és CID a 2 soros helyett az autókba ha azt kértek bele, vagy éppen az járt a felszereltséghez. Nekem 2007.10.havi az autóm (facelift) Enjoy felszereltséggel és 3 soros GID van benne gyárilag.Van egy jó barátom,akinek 2004-es (valamikor nyáron vette hazai Opel-szalonban,nagyon sok extrával) és abban is 3 soros GID van gyárilag.Azt viszont tudom,hogy mikortól (talán 2010 környéke) már Classic néven futott a gyártás,onnan kezdve nagyon lebutult az Astra sok téren (kijelző,díszlécek kívül-belül stb).A CID egyébként mindig is prémium dolognak számított.Kicsit bele-belenézve a Hahu-s hirdetésekbe,úgy látszik összefüggés van kijelző és klíma között.Manuális klíma esetén szinte nincs GID,csak digitálisnál. Módosítva November30, 2017 : rotel
csaba66 Elküldve November30, 2017 Elküldve November30, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, rotel írta: Nekem 2007.10.havi az autóm (facelift) Enjoy felszereltséggel és 3 soros GID van benne gyárilag.Van egy jó barátom,akinek 2004-es (valamikor nyáron vette hazai Opel-szalonban,nagyon sok extrával) és abban is 3 soros GID van gyárilag.Azt viszont tudom,hogy mikortól (talán 2010 környéke) már Classic néven futott a gyártás,onnan kezdve nagyon lebutult az Astra sok téren (kijelző,díszlécek kívül-belül stb).A CID egyébként mindig is prémium dolognak számított.Kicsit bele-belenézve a Hahu-s hirdetésekbe,úgy látszik összefüggés van kijelző és klíma között.Manuális klíma esetén szinte nincs GID,csak digitálisnál. Ha hasznaltan vette, egyaltalan nem biztos, hogy a gyari kijelzo van benne... Megtalaltam most regebbi feljegyzeseimet, azok szerint a 3 soros Delphi Grundig, a 2 soros Siemens VDO gyartmany, igy lehet, hogy nem csak az evjarattol fuggott, hanem hogy eppen melyik beszallitotol rendeltek. A CID es GID funcioja a navigacio vagy elektronikus klima adatainak kijelzese. Ha ezek egyike sincs, akkor folosleges, valoszinuleg nem is volt nelkuluk rendelheto. Talan meg a gyari Bluetooth-hoz is kell, de alap felszereltsegnel folosleges. Módosítva November30, 2017 : csaba66
rotel Elküldve November30, 2017 Elküldve November30, 2017 4 órája, csaba66 írta: 3 soros Delphi Grundig, a 2 soros Siemens VDO gyartmany, Ez lehet a lényeg!Nekem gyárilag CD30MP3 fejegységem van,ami Delphi Grundig gyártmány és ehhez társul a 3 soros GID!
csicsó Elküldve December2, 2017 Elküldve December2, 2017 ferdehátu és a gtc motorháztető egyazon lehet?a szigetelés miatt kérdezem
Davee Elküldve December2, 2017 Elküldve December2, 2017 1 óra, csicsó írta: ferdehátu és a gtc motorháztető egyazon lehet?a szigetelés miatt kérdezem Ugyan az.
Recommended Posts